בית פורומים עצור כאן חושבים

האם יש טעם להתפלל, בצורה שבה אנו עושים זאת?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/5/2010 08:24 לינק ישיר 

כל פעם שאני נכנס לפורום - האנטי וירוס מצפצף - כבר כמה ימי ככה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 11:10 לינק ישיר 

אצלי יש בעיה אחרת.

באשכולות מסוימים מאד המחשב נתקע לכמה דקות .

שאלתי את עצמי מה המשותף לכל האשכולות הבעייתיים ויש לי השערה (היא קשורה בתחום הטכני בלבד ואם אני צודקת אז כנראה שאין פתרון)
אודה מראש על תגובה שלמישהו שנתקל בבעיה דומה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 11:39 לינק ישיר 

לכל אחד יש בעיות כנראה עם הפורום חוץ ממה שציינת, לי הוא לא מרשה להגיב לפעמים, אני מצליח לפעמים לתחמן אותו...

השאלה היא האם יש טעם להתפלל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 16:42 לינק ישיר 

פניתי לא-להים ושאלתי אותו על התקלות בפורום והוא ענה לי שאוכל לקבל תשובה רק באמצעות פתיחה אקראית של ספרו מהמהדורה האחרונה [-זו הקאנונית שבידינו] שנשלחה לפני כ-2400 שנה לכדורנו.
פתחתי את הספר שוב כדי לקבל תשובה גם לשאלה המקורית של האשכול ונפתח לי חזון ישעיהו [כנראה הכונה לליבוביץ שהשקפתו על התפלה מוכרת ופלא שלא נזכרה עדיין].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 17:01 לינק ישיר 

לא את הכל חייבים לקשר לישעיהו
יש הוגים שקדמו לו, ביניהם התנא ר' אליעזר או  הח"ח שעיין מש"כ במשנ"ב סימן צח סק"ט.

כמדומני הוא אוטוריטה הלכתית לא פחותה מישעיהו.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 27/05/2010 17:02:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 17:45 לינק ישיר 

בעל
אין כאן ענין הלכתי אלא רעיוני ולזה בדיוק התכוין ליבוביץ להפשיט את ההלכה מהרובד הרעיוני שלה ולקבל את מסקנותיה כמעשים שעל ידם עומד האדם לפני הא-להים בלי קשר לשאלת תוכנם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 17:47 לינק ישיר 

לייבוביץ - משנה ברורה
כמי ינקוט היהודי ההלכתי.

כמנהגו שלא בקודש הוא ברר את המקורות הנוחים לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 02:08 לינק ישיר 

ההבדל בין הגישה של ליבוביץ. ששוללת את האפשרות להמצאותם של משמעויות מאחורי הדברים, או לפחות אין סיבה לפעול לפיהם. לבין הבעיה בנושא התפילה היא פשוטה. התפילה נועדה ליצור דיאלוג של האדם עם אלוהיו.
[בלי להכנס לפרטים כמו מעלת הביטחון שהתפילה מביאה או לא] אמנם כציבור, לא שייך לתת לאדם את האופציה להחליט בכל פעם אם הוא כשיר כרגע לתפילה, וא"כ לאיזה מינונים ממנה. ובאמת האדם הדתי אמור לנסות להתפלל. חוץ מזה, העניין של אחידות ההלכה והמנהגים חשובים לא פחות מהתפילה עצמה.

באחד התגובות הקודמות,ראיתי התיחסות כואבת לגבי התוספות שנוספו לתפילה, אכן אני מאד מזדהה עם טענה זו. כידוע, הגר"א התנגד מאד לתוספות בסדר התפילה. חוץ מהתוספות של חז"ל שלכאורה אינם עדיפים פחות מאנשי כנה"ג, או משום שנכנסו לסידור התפילה בצורה מוחלטת.

אגב, קימת גם גישה אחרת, שמעתי פעם סיפור יפה על הגרשז"א. פעם העיר מישהו על מזמור שיר, או על תוספת יותר מאוחרת, שלא לאומרה. ואמר לו הגרש"ז, אנחנו אומרים כל מה שכתוב בסידור! יש בזה משהו חמוד,לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 02:15 לינק ישיר 

על זאת סיפרו לי חב"דניקים יודעי דבר [סיפור שאומת מכמה מקורות בלתי תלוים] שהנשים החב"דניקיות של פעם היו אומרות "שלא עשני אשה" כי זה מה שכתוב בסידור של אדמו"ר הזקן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 08:34 לינק ישיר 

הידעתם שבלקט יושר (תלמיד תרומת הדשן) מופיעה הברכה "שלא עשני בהבמה".
כמדומני שהיום לא כולם יכולים לברך את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 08:52 לינק ישיר 

פלא שאנשים ראציונליים, עדיין מתעסקים בגמחאותיו של ליבוביץ. בענין התפילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 09:35 לינק ישיר 

"הידעתם שבלקט יושר (תלמיד תרומת הדשן) מופיעה הברכה "שלא עשני בהבמה".
כמדומני שהיום לא כולם יכולים לברך את זה."

רצונך להגיד שחלק מאיתנו בהמבמות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 09:55 לינק ישיר 

מה מותר האדם מן הבהמה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 09:57 לינק ישיר 

מן הבהמה אין.

אבל מן הבהמבמה יש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 09:59 לינק ישיר 

מה כוונתך, תפסת אותי בגמגום?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם יש טעם להתפלל, בצורה שבה אנו עושים זאת?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.