בית פורומים עצור כאן חושבים

שירי עגבים..

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/5/2010 19:45 לינק ישיר 

מקס, קשה לי להאמין שהאיסור בשו"ע (וכן הציטוט מהכוזרי וכדו') מתכוונים לשירי חשק מהסוג שהינך אוסר. לי אישית נראה דלא פלוג רבנן.
בכלל יוצא מדבריך שההבדל הוא בעצם בין גברא לגברא (חר... ושאינו חר...), ולא כל כך בסוג השיר. להבדל כזה אין שום איזכור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 20:07 לינק ישיר 

רדף:
משיכה מינית זה לא אני זה הבהמה שבי אוקיי נגיד חוקי טבע\גוף,
משיכה ליופי וטוהר זה אני האני
וזה כל ההבדל,

שבח:
למשל יש אנשים שאסור להם לומר שיר השירים, ברור שבענינים כאלה כל אדם פוסק לעצמו,
אם תשאל האם אדם כזה מותר בפרהסיה ?? יכול להיות שאתה צודק, במיוחד שהוא תלמיד חכם,

רצוני לשתף אותכם במחשבה שהיה לי בזמן האחרון, (אני מזהיר זה מחשבה מסוכנת)
למה באמת עשה אלוקים כביכול שיהיה כל כך הרבה זבל באתרים בשירה בסרטים באומנות בספרות וכו' וכו'
חשבתי שאולי בשביל קיום העולם, והבינו
כי כהיום האנושות הם אנושות גסה, ואין דרך אחרת לדרבן את האדם לילודה רק בדרך הגסה,

ויכולים לפי המחשבה הזה לסנגר על הקדמונים והבינו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 20:10 לינק ישיר 

"משיכה מינית זה לא אני זה הבהמה שבי אוקיי נגיד חוקי טבע\גוף, 
משיכה ליופי וטוהר זה אני האני"

גם הדיכוטומיה הזאת - בין "אני" לבין "הבהמה שבי" - ממש לא מקובלת עלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 20:13 לינק ישיר 

ומי אמר שהימים הראשונים היו טובים/רעים מאלה? פעם היה פולחני זיווג פומביים שונים ומשונים, גם הכתוב לא יהיה קדש וקדשה איננו מתכוין לבחינה היבישה של איסור זה, אלא אל ההקשר שלו, כי מנהג זה היה קשור לעבודה זרה ושמו יוכיח.
כמו כן היו גם כן שחקנים ערומים בדווקא (מה יש להם אלה?) והיהודים שגם הם התאוו לשחק, היו מושכים בערלתם כדי שלא ייראו כיהודים, ועל זה יצא קצפם של חז"ל.
ועוד ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 21:16 לינק ישיר 

maxmen כתב:
רדף:
וזה כל ההבדל,

[מקסמן,

אתה מוזמן לקרוא שוב את המחלוקת בין נוהגו של ר' אליעזר לדברי ר' יוחנן בנדרים כ ע"ב...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 21:22 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
רדף:
וזה כל ההבדל,

[מקסמן,

אתה מוזמן לקרוא שוב את המחלוקת בין נוהגו של ר' אליעזר לדברי ר' יוחנן בנדרים כ ע"ב...]

אני לא יורד לסוף דעתך, אולי הפעם בשבילי תסבירי יותר למה כוונתך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 21:49 לינק ישיר 

[אמר רבי יוחנן בן דהבאי, ד' דברים סחו לי מלאכי השרת: חיגרין מפני מה הויין? מפני שהופכים את שולחנם, אילמים מפני מה הויין? מפני שמנשקים על אותו מקום, חרשים מפני מה הויין? מפני שמספרים בשעת תשמיש, סומין מפני מה הויין? מפני שמסתכלים באותו מקום. ורמינהו, שאלו את אימא שלום: מפני מה בניך יפיפין ביותר? אמרה להן: אינו מספר עמי לא בתחלת הלילה ולא בסוף הלילה אלא בחצות הלילה, וכשהוא מספר מגלה טפח ומכסה טפח, ודומה עליו כמי שכפאו שד; ואמרתי לו: מה טעם? ואמר לי: כדי שלא אתן את עיני באשה אחרת, ונמצאו בניו באין לידי ממזרות! ... א"ר יוחנן: זו דברי יוחנן בן דהבאי, אבל אמרו חכמים! אין הלכה כיוחנן בן דהבאי, אלא כל מה שאדם רוצה לעשות באשתו עושה; משל לבשר הבא מבית הטבח, רצה לאכלו במלח - אוכלו, צלי - אוכלו, מבושל - אוכלו, שלוק - אוכלו; וכן דג הבא מבית הצייד. (בבלי נדרים כ ע"א-ע"ב)]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 21:51 לינק ישיר 

נוווווו
מה את רוצה לומר בזה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 22:04 לינק ישיר 

את יודעת מה,
הלוואי שלא הייתי צריך לאכול לעולם, הלוואי שלא הייתי צריך לישון לעולם, וכן כל צרכי שזה לא אני האני
אבל לאהוב אני רוצה וחושק, יופי ומוזיקה ואומנות ושירה וכו' וכו'

אז במילא הגמ' להתכוון אלי כי אני בכלל לא רוצה לאכול 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 22:24 לינק ישיר 

[זו בהחלט זכותך, אני פשוט תוהה כיצד אתה מעגן זאת בתוך הלכי הרוח היהודיים (שכידוע, אין בהם עידוד, וי"א שאפילו אין בהם לגיטימציה, לנזירות מינית וכד').]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 22:52 לינק ישיר 

[אמא שלום, למה את רושמת את כל תגובותייך בסוגריים מרובעות?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 22:58 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[זו בהחלט זכותך, אני פשוט תוהה כיצד אתה מעגן זאת בתוך הלכי הרוח היהודיים (שכידוע, אין בהם עידוד, וי"א שאפילו אין בהם לגיטימציה, לנזירות מינית וכד').]

והיות שאלוקים לא שואל את דעתי, ויש לי צורך לישון ולאכול וכו וכו' אז אני באמת רוצה וחושק בהכי טוב שיש,
אבל לא מעלה בדעתי לטעון שאני אוהב את האוכל (הרי אני אוכל אותה אז איך אני אוהב אותה)
כך גם שאני חושק באשתי ואני אומר לה שאני אוהב אותה אני פשוט משקר,
בזמן שאני חושק בה אני אוהב את עצמי,

אבל בזמן שהיא חושקת, אני כן אוהב אותה ונותן לה הכל מתוך אהבה ולא מתוך חשק\משיכה

אגב: חבל שבעברית אין הבדל מילים בין "אוהב" (את אשתי\הבת שלי למשל) לבין "אוהב" לאכול\לישון וכו' 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 23:03 לינק ישיר 

"אגב: חבל שבעברית אין הבדל מילים בין "אוהב" (את אשתי\הבת שלי למשל) לבין "אוהב" לאכול\לישון וכו' "

לא רק בעברית אין.

פשוט כי זוהי הבחנה מלאכותית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 23:08 לינק ישיר 

רדף: בבקשה תסביר את עצמך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 23:23 לינק ישיר 

מקסמן: אם אתם רואים עוגה עם יופי אלוקית, מה עובר לך בראש ??? האם גם אז אתה נוהג כאותם בחורים חכמים, ויכול לסתכל עליה אלף ימים בלי לישון ולאוכל ולשתות, או שמא במקרה זה אתה עונה את התשובה המלוכלכת? ומאי שנא? לגבי ההערה ה"מסוכנת" על הפורנוגרפיה של היום, אני מקווה שהחינוך המיני שלך מספיק כדי שתדע, שכיום הצליחה האנושות לנתק כמעט לחלוטין את הקשר בין יחסי מין וילדים, וכמות הילדים שסיבת לידתם היא הרצון לקיים יחסי מין כשלעצמו מזערית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שירי עגבים..
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.