בית פורומים עצור כאן חושבים

שירי עגבים..

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/5/2010 18:50 לינק ישיר 

לפוסט:

"אז המסקנה היא פסימיות טוטאלית ביחס לבריאה "

למה? נראה לי שאתה משתמש במילה "פסימיות" באופן מקורי משהו.

"לכן הרמב"ם בחר בהוכחת מציאות האל ע"י תיאוריית הכח הבלתי פוסק לצד המסורת."

מה הקשר בין זה לבין הכתוב לפני כן?

"ניקח לדוגמא את האלוהים\טבע. מי אמר לו שיש בכלל מושג אלוהים? כל הידע שיש לו זה שישנו יקום מכיל כך וכך יצורים\ברואים\דברים, כל אחד מיוחד לעצמו ומקושר בסביבתו. לא נודעו ראשיתם ולא אחריתם (מבחינה אונטולוגית). אז אלוהים למה לי?."

טוב - זה דווקא דיי ברור בספר ה"אתיקה" [לא שאני כיום מחזיק בהשקפתו - בניגוד לפעם].  הפילוסופיה שלו איננה נשענת על ממצאים אמפיריים אלא על ניתוח של מושג העצם באופן אפריורי. אם דבר מה הוא עצם [כפי שהוא מגדיר אותו - בעקבות אריסטו ודקארט], הרי שהוא בלתי מוגבל, אינסופי, בלתי נחלק וכו וכו - וככזה ראוי לתואר "אלוקים". מאידך, אם אין עצם, לדעת שפינוזה, אז אין כלום.

עיי"ש

"יש לי כבר  בעיה כי ככל שאני מנסה לצלול לעומק דעתך התיאולוגית,  אני מפחד שמדובר פה בעוגן פסיכולוגי (אני מאוד מבין אותך) וכפתרון-על לחידתיות היקום."

א. עוגן פסיכולוגי וודאי יש - כבר הודיתי בכך. אבל אין זה מעלה או מוריד לשאלה אם אלוקים קיים. לא אני הנושא פה אלא אלוקים.

ואילו לגבי "פתרון על":

ב. אני לא חושב שיש דבר כזה "חידת היקום". חידה היא שאלה. "היקום" איננו שאלה אלא דבר מה.

ג. כפי הבהרתי פעמים רבות כבר פה בפורום, אני לא סבור שקיומו של אלוקים מסביר משהו. תאיזם כאסטרטגיה הסברית היא אסטראטגיה מעאפנה.

"שהרי חלוק אתה על טראכטבעסר ...שאין חידה כזאת"

ממש לא חלוק עליו. איפוא ראית אותי מדבר על "חידת היקום"?

"כי אין הכרה מלבד מה שיש בתחושה והרגשה חישובי זכרון וחשבון בתנאי לוגיות וגבולות ההכרה "

פה אני באמת חולק עליו [יותר נכון - על וויטגנשטיין המוקדם]. הפוזיטיביזם הלוגי התנפץ בקול תרועה רמה בשנות ה-60 המוקדמות...

"בחבנה סתמתי כמו שטראכט עושה"

אדרבא - תסביר את עצמך.

הכי קל ככה לדבר באופן כללי על "תחושה והרגשה חישובי זכרון וחשבון בתנאי לוגיות וגבולות ההכרה".

אבל כשמנסים לתרגם את הטענה "גרעין האטום מורכב מפרוטונים ונויטרונים" ל"תחושה והרגשה חישובי זכרון וחשבון בתנאי לוגיות וגבולות ההכרה " אז נתקלים בקשיים בלתי עבירים.

זה מה שגרם לחברי החוג הווינאי לנטוש את האטומיזם הלוגי ולהכיר ב"יישויות תיאורטיות". ומפה הייתה הדרך קצרה לחזרתה בגאון של הספקולאציה המטאפיזית.

" וחידת היקום היא רק הסתבכות חישוב הכרתי והשלכה ממה שיש אל מעבר למה שיש"

לא הבנתי על איזו חידה מדובר, כאמור. כמו כן, לא הבנתי מה זה "חישוב הכרתי" ומה זה "מעבר ליש".

"
לעומק דעתך התיאולוגית...לכן לא אוכל להתווכח איתך על דעתך-דתך הסודית.
"

נראה לי שאתה מייחס לי (יומרות של) איזוטריקה ו/או עומק שאינני טוען להם כלל וכלל. 

"שמי שמציק לו חידת החיים, יכול להגיע לפתרון בכיוון אל שברא להיטיב, רק אם יש לנו באמת עליונות אבסלוטית (לא רק ביחס לחיות) אלא ביחס לעצמינו."

מה זה "חידת החיים"? איך אל שברא להיטיב פותר אותה? למה חייבים להניח בשביל זה עליונות אבסולוטית שלנו? מה זה "עליונות אבסולוטית"? [במה היא שונה מעליונות "לא אבסולוטית"?] מה פירוש עליונות שלנו ביחס לעצמינו?

שבת שלום!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 03:04 לינק ישיר 

נפגעוהציץ כתב:
מקסמן: ברור שהעוגה היא דוגמה טובה, שכן היא מסיבה את תשומת הלב שלך לקשר בין המראה ובין המטרה. אכן, בכל הקשור לאוכל הקשר בין המראה של המאכל ובין הטעם שלו (והחשק שלנו לאכול אותו9 רחוק מלהיות מובהק, ולכן עוגה יפה אינה גוררת בהכרח עוגה טעימה ולהיפך. לעומת זאת בכל הקשור למין, יש קשר הדוק בין המראה החיצוני לבין המשיכה המינית. אמנם לא מדובר על מתאם מלא, אבל אצל מרבית האנשים המשיכה המינית נקבעת לא מעט לפי המראה החיצוני, וגם אם הטעם שלך בתחום הזה שונה משלהם, לא ברור לי כיצד ההתאמה בין הטעם שלהם לשלך הופכת אותם ל"חכמים" או "אנוכיים". לגבי הולדת הילדים, כנראה שאאלץ לפרט בכל זאת מפני מה כלה נכנסת לחופה. כיום יש אינספור דרכים להימנע מהיריון גם עם קיום יחסי מין. משמע - כמעט כל הילדים שנולדים גם ל"שאר האנושות" שאינם "ברי דעת" או דתיים, הינם פרי החלטה מודעת להביא ילד לאוויר העולם מסיבה זו או אחרת. אם כן הדרא קושיא לדוכתא, על סמך מה אתה מבסס את הקשר בין הולדת ילדים והחשק המיני?

צדיק: אני לא חושב שאתה חולק עלי,
אתה ודאי תסכים איתי שאם אני ישקיע בלעשות עוגה ימים ולילות באומנות ויופי שכזה,
ואם יבוא אדם ומיד יחתוך מנה לעצמו ????
שההוא טיפש בשני דברים
1, לא מבין באומנות ויופי 
2, רואה הוא רק את העוגה\עצמו בשביל לאכול,
זה אותו דבר כלפי אשה,
האם רואה הוא יופי אלוקית ומיד חושב לאכול אותה ??? אין לי הגדרה יותר מוצלחת מלומר עליו שהוא טיפש,
1, כי למה לא מתפעל קודם מיופיה ?
2, איך מעיז הוא לבזבז יופי שכזה לאוכל ? (הרי יכול הוא לאכול עוגה אחרת אם הוא רק חושב על עצמו)
3, ואיך מעיז לחשוב שכזה יופי הוא יכול להשיג לעצמו, כמו שאבן עזרא מפרש על לא תחמוד 
המשכיל לא יתאוה ולא יחמוד. ואחר שידע שאשת רעהו אסרה השם לו, יותר היא נשגבה בעיניו מבת מלך בלב הכפרי,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 03:09 לינק ישיר 

תעיינו באשכול שפתחתי על בעלי נטיות הפוכות 

כמו"כ ברצוני לשאול כאן האם שירת גברים למי שזה עושה לו חשק אם זה דומה לשירת נשים אצל הרוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 03:18 לינק ישיר 

בחורבמצוקה כתב:
תעיינו באשכול שפתחתי על בעלי נטיות הפוכות 

כמו"כ ברצוני לשאול כאן האם שירת גברים למי שזה עושה לו חשק אם זה דומה לשירת נשים אצל הרוב

שירי חשק אסור מכל סוג שהיא אפי' שירי חשק לגנוב (אם היו שירים כאלה)

אגב: אסור פירושו המלצה חמה לא לעשות מתוך נסיונם של חכמים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 09:00 לינק ישיר 

מה שברור שטבילת עזרא לא נתקנה לאחר אכילה גסה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 10:50 לינק ישיר 

נפגעוהציץ כתב:
שבח גרונם: מה מביא אותך לחשוב שלולא החשק המיני, אדם היה חש "כיעור וגועל" בבואו לקיים יחסי מין? אני מקווה שאינך מבקש להסתמך על דברי הרמב"ן ודומיו, שכן בהתחשב בעובדה שהרמב"ן עצמו גם ידע לספר לנו על אשה נידה שבהביטה לתוך מראה ייראו בה כעין טיפות דם, ככל הנראה מוטב להסתמך עליו יותר כפוסק ופרשן ופחות במומחה לטיב המין האנושי בכלל והנשי בפרט.

לא יודע מה אחרים (ראשונים כמלאכים) אמרו. שלפתי מהבטן (בתקוה שאחרים יסתמכו על דברי). החשבון שלי הוא, שכמו שבאנטיביוטיקה שהיא בעלת טעם דוחה, מערבבים עמה הרבה סוכר, אותו הדבר כאן, ריבוי התאווה מראה על מטרה מסוימת, אם אין המטרה - התרבות (כפי שהעלו כאן אחרים) - תהיה המטרה קצרת טווח, דהיינו התגברות על הגועל.
דוקא מן המקורות עולה הפוך; המהר"ל ברחבי ספריו חוזר ומדגיש את העיקרון שהתאווה היא היא הגורמת לכיעור, ובלעדיה היתה פעולה זו קלה ונקיה לגמרי...

תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 30/05/2010 10:52:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 10:55 לינק ישיר 

שבח
למה התאווה גורמת גועל? מתחשק לי כוס קפה, אז הוא מגעיל אותי?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 30/05/2010 10:55:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 11:07 לינק ישיר 

שאל את המהר"ל, מה רצונך ממני?

זה לשון המהר"ל (באה"ג ב"ה, פ' השוכר את הפועלים):

"...כי הרבה מחכמים והם החוקרים בשכלם על הנמצאים, שהם אומרים כי זה חרפת האדם ובשתו וכלימתו חבור איש עם אשתו, עד שאמרו בהסכמה מוחלטת חוש המשוש חרפה הוא לנו. ודבר זה באו להרחיק חכמים, כי לא יסבול דבר זה הדעת, כי יהיה יסוד הכל אשר הוא קיום העולם שהוא פריה ורביה יהיה נבנה על דבר גנאי וחרפה. ויותר מזה כי אין זה כבוד השם יתברך שיהיה דבר שהוא יסוד העולם על דבר שהוא גנות וחרפה, וכאשר היסוד הוא רעוע כל אשר הוא נבנה עליו הוא נופל. ולכך ראוי להרחיק את דעת זה. כי אין בחבור איש עם אשתו שום דבר של פחיתות כלל. ודבר זה הוא בודאי דעת התורה, דכתיב (בראשית ב') ויהיו שניהם ערומים גו' ולא יתבוששו, הרי הדבר הזה לא היה גנאי כלל ואילו היה גנאי למה לא יתבוששו, ואם בשביל שלא היה דעת בהם, דבר זה לא יסבול הדעת שהאדם שקרא שמות לכל הנבראים וזה יורה על הפלגת חכמתו, לא יהיה בו דעת שדבר זה פחיתות לאדם. ועל זה כתב הרמב"ם ז"ל כי דבר זה כאילו אמר איש, איש אחד חטא ובשביל שחטא הושם כוכב בשמים, כך הוא דבר זה שאיך נאמר שקודם שחטא לא היה בו דעת ואחר שחטא קנה דעת וחכמה. אבל העניין הוא כמו שאמרנו, כי אין פחיתות בעניין זה כלל מצד עצמו, רק בשביל שהאדם מכוון לתאותו ויצרו ומצד הזה הדבר הוא גנאי. ולפיכך קודם שחטא ונטה אל תאותו ואל יצרו אין בזה שום גנאי, רק כאשר נכנס בו היצר והתלבש בתאוה חמרית אז הוא גנאי מצד התאוה. ובמדרש (ויק"ר פי"ד) הן בעון חוללתי ובחטא יחמתני אמי אפי' חסיד שבחסידים אי אפשר שלא יהא בו צד א' מעון אמר דוד כלום נתכוין אבא ישי להעמידני והלא לא נתכוין אלא לצורך עצמו, הרי אף אצל חסיד שבחסידים המעשה הזה הוא לתאותו ולכך הוא גנאי, וקודם לכן היה המעשה הזה כמו שאר המעשים. ומה שאמר הכתוב (שם ג') מי הגיד לך כי ערום אתה, פי' ומי הגיד לך שיש להקפיד על שאתה ערום ויש חרפה וגנאי בזה וכן פרש"י ז"ל. ואחר שנטה אל התאוה אז ראוי היה להם לכסות בשר ערוה. וזה שאמרו שם על דבר זה כי כאיש גבורתו, ורצה בזה כי כגבורת אנשים האבר הזה ודבר זה מורה על חשיבותו ולא על פחיתותו, כי הפחיתות והגנות אין ראוי להיות מצורף אליו הגבורה, שלא נאה הגבורה שהיא שלימות בדבר שהוא מגונה בעצמו. אבל הדבר הזה כמו שאמרנו למעלה, כי אין בדבר הזה בעצמו גנאי, כי אדרבא מצד עצמו אינו גנאי לפי שהוא יסוד אשר נבנה עליו הכל, אמנם אשר מתלבש בתאותו ומשמש בו לתאותו כמו שהוא אצל כל אדם הוא גנאי וחרפה, לא מצד המעשה בעצמו".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 11:22 לינק ישיר 

אז אני שואל על המהר"ל.
ובעקבות שאלתו של תחש, מדוע אכילה גסה אינה מטמאת לדברי תורה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 11:27 לינק ישיר 

קהלת פרק ז

כט) לְבַד רְאֵה זֶה מָצָאתִי אֲשֶׁר עָשָׂה הָאֱלֹהִים אֶת הָאָדָם יָשָׁר וְהֵמָּה בִקְשׁוּ חִשְּׁבֹנוֹת רַבִּים:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 12:23 לינק ישיר 

מקסמן: חוששני שאיבדתי אותך לגמרי. אני לא יודע מה בדיוק הייתה "התשובה המלוכלכת" עליה חשבת, אבל בהתחשב בעובדה שהיא הוצגה כקונטרה לאפשרות של "לסתכל עליה אלף ימים בלי לישון ולאוכל ולשתות", אני הבנתי אותה כהעדפה של הנאה ישירה ממנה, במקרה הנוכחי - קיום יחסי מין. אם כך הם פני הדברים, לא הבנתי מה הקשר למי שיחתוך מנה לעצמו מן העוגה, השאלה היא האם לדעתך האדם השפוי אמור לשבת ולבהות בעוגה עד אין קץ, או להתבונן בה, להעריך את יופיה ואז לבצוע פרוסה ולאכול בהנאה? כמובן שההערה על עניין הבזבוז אינה רלוונטית גם כן, שכן בשונה מעוגה שנעלמת לאחר האכילה, באשה הדברים פועלים אחרת ככל הידוע לי... בקיצור, הרושם שלי הוא שאתה מושפע כל כך מהתחושה שלך שמין הינו דבר בעייתי ו/או מלוכלך, עד שאפילו לא עצרת לרגע לשאול את עצמך מה כל כך בעייתי בו לדעתך. ולכל הפמיניסטיות דכאן, גם לי צורמת מאד ההשוואה ההולכת ומתגבשת בין האשה לעוגה (רוגלה בלע"ז), והיחס אליה כאילו רק לשימוש הגבר נוצרה, אך אני כותב דברי לפום הגישה המחפיצה של מקסמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 12:29 לינק ישיר 

שבח גרונם: נראה שאתה מתעלם מהאפשרות, שתיתכן בעולמנו הנאה לשם הנאה. אם אוכל פיצה טעימה או אשן על מיטה נוחה במיוחד, לא תהיה בהנאה שלי כל מטרה לכסות על פעולה לא נעימה מכל סוג שהוא, אלא פשוט רצון להנות מהחיים - הא ותו לא. אולי תוכל להסביר לי על סמך סברותיך שלך, מה מביא אותך למחשבה שכל הנאה מרובה מחייבת גועל שמתחבא מאחוריה עליו היא מתאמצת לחפות? או במילים אחרות, באנטיביוטיקה ממלאים הרבה סוכר, אבל הוא הדין בעוגת חתונה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2010 06:45 לינק ישיר 

נפגעוהציץ כתב:
מקסמן: חוששני שאיבדתי אותך לגמרי. אני לא יודע מה בדיוק הייתה "התשובה המלוכלכת" עליה חשבת, אבל בהתחשב בעובדה שהיא הוצגה כקונטרה לאפשרות של "לסתכל עליה אלף ימים בלי לישון ולאוכל ולשתות", אני הבנתי אותה כהעדפה של הנאה ישירה ממנה, במקרה הנוכחי - קיום יחסי מין. אם כך הם פני הדברים, לא הבנתי מה הקשר למי שיחתוך מנה לעצמו מן העוגה, השאלה היא האם לדעתך האדם השפוי אמור לשבת ולבהות בעוגה עד אין קץ, או להתבונן בה, להעריך את יופיה ואז לבצוע פרוסה ולאכול בהנאה? כמובן שההערה על עניין הבזבוז אינה רלוונטית גם כן, שכן בשונה מעוגה שנעלמת לאחר האכילה, באשה הדברים פועלים אחרת ככל הידוע לי... בקיצור, הרושם שלי הוא שאתה מושפע כל כך מהתחושה שלך שמין הינו דבר בעייתי ו/או מלוכלך, עד שאפילו לא עצרת לרגע לשאול את עצמך מה כל כך בעייתי בו לדעתך. ולכל הפמיניסטיות דכאן, גם לי צורמת מאד ההשוואה ההולכת ומתגבשת בין האשה לעוגה (רוגלה בלע"ז), והיחס אליה כאילו רק לשימוש הגבר נוצרה, אך אני כותב דברי לפום הגישה המחפיצה של מקסמן.

לא ולא אתה בכיוון הנכון,
העוגה בשביל לאכול: לא אמורה להיות יפה\מושכת, (אולי לילדים) פשוט צריכים לאכול אז אוכלים,
אישה להולדה: גם לא אמורה להיות יפה ומושכת (אולי לחרמנים) פשוט צריכים להוליד אז מולידים,
ואהבה לא קשורה לשניהם, כלומר לא לאוכל ולא להולדה,
אהבה היא כלפי יופיה\השכלה\טוב ליבה וכו' וכו'

לגבי הרושם שלך:
אין לי בעיה עם מין כמו שאין לי בעיה עם 00
אבל אל לנו לשקר ולומר שזה אהבה, זה פשוט צרכים וצרכים מהנעים, ונקרא לילד בשמו,
מכאן לומר שאני אוהב אותך וחולה עליך וכו' וכו' ???? שקרנים שכמתכם, באותו רגע של אהבה הגדולה כביכול, תנסה להביא לו יותר יפה הוא יברח ממנה, אז מה תאמר שהוא עכשיו פשוט אוהב את הבא בתור,

ולכן אהבת יופי לא קשורה למין, (כי מין בא רק מהדמיון,) ההתפעלות מיופיה היא היא הדבר שאדם משכיל יכול לאהוב ולכתוב שירים וכו' ולכן אני לא חושב שאסור לשמוע שירים כאלה,

(האמת שראיתי לא מזמן סרט דוקומנטרי על אנשים שאוהבים מכוניות ופשוט מ,,,,,,,,,,, וכו' וכו' ועוד מעט יבקשו שהאנושות יכיר בזכויות שלהם, אולי ביטוח לאומי לזוג\מכונית ואולי משכנתא בנקאית לקנות להם מגורים, והעיקר שנכיר שיש סוג אהבה שכזה,
בקיצור: אם אנחנו נאמר על מין שזה אהבה, אז מתחייב מזה לומר שאהבה זה מין, ולכן מי שאוהב מכונית צריך ל,,,,,, אותה,) בתכלס אין משוואה כזאת מין = אהבה או אהבה = מין 
רק מה כן ? מתוך שהיא אוהבת אותי, היא תתן לי את צרכי ואני אתן לה את צרכיה,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2010 08:13 לינק ישיר 

מקסמן,

ההפרדה המוחלטת שאתה מנסה לעשות בין האהבה בין גבר לאשה לבין יחסי המין ביניהם מולידה יחסי מין טכניים להפליא - סיפוק צרכים [הדדיים] גרידא - שאתה אפילו משווה אותו להליכה לשירותים. 

אמנם אין לי נסיון בתחום, אבל מובטחני [מקריאה ומשמיעה] שיחסי המין יכולים להיות הרבה יותר משולבים באהבה מאשר מה שאתה מתאר.

אך, ברגע שעירבבת ביניהם, הרי  שכמובן הדבר תקף גם לכיוון השני:

האהבה בין גבר לאשה יכולה להיות הרבה יותר מינית ממה שאתה מתאר .

משל: למה הדבר דומה? לטיפול בילד.

ניתן היה, באופן אנאלוגי לתיאור שלך את היחסים בין גבר לאשה, לדמיין את המצב הבא:

פלוני אוהב את הילד שלו ולכן הוא מספק לו את צרכיו - אוכל, בגדים, וכו' - וכמו כן מנהל איתו דיאלוגים פילוסופיים מאד אינטלקטואליים.

אה, והילד גם צריך שיחבקו אותו מידי פעם - אז ההורה, מתוך חובה כלפי הילד שאהבתו לילד מטילה עליו - מידי פעם ניגש לילד ומחבק אותו.

[אגב, היו פילוסופים ופסיכולוגים שחשבו שהדבר האחרון אפילו מיותר או אף מזיק...למשל, אפלטון, למשל פרוייד]

אבל ברור שהסיטואציה שתיארתי היא מגוחכת. ואם לזאת ייקרא אהבה לילד, יפים לה מילותיו של בארבארוסה: "אלוקים שמרני מאוהבי, ומאוייבי אשמר בעצמי." 

אם אני אוהב את הילד - אז מתוך אהבתי אליו אני רוצה לחבק אותו.

ונשאל: האם כשאני מחבק את הילד אני מספק את ייצרי? [הכוונה כמובן לייצר האבהי שלי - לבל תחשדו בכשרים...]

התשובה: בוודאי!

ונשאל: האם לא מעולה הוא שיש לי ייצר אבהי כזה?

התשובה: כמובן מעולה! מה הילדים היו עושים אלמלא היו להוריהם ייצר כזה?

ונשאל: האם אין זו אהבה?

התשובה: כמובן אהבה!

עכשיו נשאל: מה עדיף, שהילד ייקבל אהבה בצורה הטבעית - כשלהורים יש ייצר הגורם להם לרצות לטפל בילד - או בצורה עקיפה: שההורים אוהבים את ילדיהם [בתור בני אדם גרידא] ומתוך החובה שאהבה זו מטילה עליהם מעניקים לילד את צרכיו?

לי ברור שהדרך הטבעית עדיפה [הגם שאפלטון מחד והתנועה הקיבוצית מאידך חשבו אחרת...].

יתר על כן, קשה מאד לקרוא לדרך העקיפה "אהבה" בכלל...

נשאל: איזו מבין שתי האהבות היה הילד מעדיף לקבל?

תשובה: ברור שאת האהבה הטבעית, הספונטאנית!

אותו דבר אמור לגבי אהבת גבר ואשה.

אם אדם אוהב את אשתו בתור בן אדם גרידא ומקיים איתה יחסי מין רק כדי לספק את צרכיו ואת צרכיה [מתוך אהבתו אליה בתור בן אדם גרידא], אז ספק גדול אצלי אם יחסי המין הללו יהיו מספקים לצד מן הצדדים. 

באותו אופן - ספק גדול בעיני אם בכלל יש פה אהבה...

תוקן על ידי רדףהשיג ב- 01/06/2010 08:17:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2010 17:42 לינק ישיר 

רדףהשיג כתב:
מקסמן,

ההפרדה המוחלטת שאתה מנסה לעשות בין האהבה בין גבר לאשה לבין יחסי המין ביניהם מולידה יחסי מין טכניים להפליא - סיפוק צרכים [הדדיים] גרידא - שאתה אפילו משווה אותו להליכה לשירותים.

הפרדה כן ויחסי מין טכניים לא,
אני חושב שנתינה חייבת להיות אמיתית מתוך אהבה, והמקבל\מקבלת חייב באמת להנות מזה,
אחרת זה סתם בלוף\שקר (עיין תגובתי לחסידגאה באשכול הסמוך) 

אמנם אין לי נסיון בתחום, אבל מובטחני [מקריאה ומשמיעה] שיחסי המין יכולים להיות הרבה יותר משולבים באהבה מאשר מה שאתה מתאר. 

ברור שאתה צודק: אין לאדם סיפוק יותר מי ליסם את אהבתו בנתינה ושהמקבל באמת נהנה מזה,
וכמה שתתן לה יותר, אהבתך כלפיה תגדל לשחקים, (זה כלל ידוע באהבה, בין אדם לאלוקים, בין איש ואשתו, בין ההורים לצאצאיהם, בין אדם לזולת,) 

אך, ברגע שעירבבת ביניהם, הרי  שכמובן הדבר תקף גם לכיוון השני:

האהבה בין גבר לאשה יכולה להיות הרבה יותר מינית ממה שאתה מתאר .

משל: למה הדבר דומה? לטיפול בילד.

ניתן היה, באופן אנאלוגי לתיאור שלך את היחסים בין גבר לאשה, לדמיין את המצב הבא:

פלוני אוהב את הילד שלו ולכן הוא מספק לו את צרכיו - אוכל, בגדים, וכו' - וכמו כן מנהל איתו דיאלוגים פילוסופיים מאד אינטלקטואליים.

אה, והילד גם צריך שיחבקו אותו מידי פעם - אז ההורה, מתוך חובה כלפי הילד שאהבתו לילד מטילה עליו - מידי פעם ניגש לילד ומחבק אותו.

[אגב, היו פילוסופים ופסיכולוגים שחשבו שהדבר האחרון אפילו מיותר או אף מזיק...למשל, אפלטון, למשל פרוייד]

אני לא מבין למה דעתם כך, יכול להיות משם יראת ההורים כמו יראת שופט,
ויכול להיות גם משום גאווה מטומטמת,

יצא לי להיות בחתונה וישבתי ליד ר' עזריאל אוירבאך שליט"א ושנינו ראינו שהבחורים מתנשקים עם הראש ישיבה שלהם,
אז אמר לי ר' עזריאל כך: מה שאצלם קירוב ? אצלי ריחוק ! כלומר הוא לא אוהב שמתנשקים איתו,
ורציתי מאוד לשאול אותו האם זה לא בא מגאווה, משום דרך ארץ שתקתי,

אבל ברור שהסיטואציה שתיארתי היא מגוחכת. ואם לזאת ייקרא אהבה לילד, יפים לה מילותיו של בארבארוסה: "אלוקים שמרני מאוהבי, ומאוייבי אשמר בעצמי." 

אם אני אוהב את הילד - אז מתוך אהבתי אליו אני רוצה לחבק אותו.

ונשאל: האם כשאני מחבק את הילד אני מספק את ייצרי? [הכוונה כמובן לייצר האבהי שלי - לבל תחשדו בכשרים...]

התשובה: בוודאי!

אני לגמרי לא מבין אותך, זה שאני מת על בנותי ומחבק אותם אני מספק את ייצרי ????
למה בכלל אני אוהב אותם ? לא בגלל שאני משקיע בהם יום ולילה, הרי אמרנו שאהבה בא אך ורק מנתינה,
ואם אהבה היא תוצאה של מעשיי, אז ברור לך שזה לא ייצרי זה פשוט האני,
(גבר שהבן\בת שלו לא גדלו תחת חסותו הוא לעולם לא יאהב אותם במקרה הטוב, ובמקרה הרע שונא אותם, אפי' שהם מבחינת ביולוגית שלו)

ונשאל: האם לא מעולה הוא שיש לי ייצר אבהי כזה?

התשובה: כמובן מעולה! מה הילדים היו עושים אלמלא היו להוריהם ייצר כזה?

ונשאל: האם אין זו אהבה?

התשובה: כמובן אהבה!

עכשיו נשאל: מה עדיף, שהילד ייקבל אהבה בצורה הטבעית - כשלהורים יש ייצר הגורם להם לרצות לטפל בילד - או בצורה עקיפה: שההורים אוהבים את ילדיהם [בתור בני אדם גרידא] ומתוך החובה שאהבה זו מטילה עליהם מעניקים לילד את צרכיו?

לי ברור שהדרך הטבעית עדיפה [הגם שאפלטון מחד והתנועה הקיבוצית מאידך חשבו אחרת...].

יתר על כן, קשה מאד לקרוא לדרך העקיפה "אהבה" בכלל...

נשאל: איזו מבין שתי האהבות היה הילד מעדיף לקבל?

תשובה: ברור שאת האהבה הטבעית, הספונטאנית!

אני רוצה להוסיף לדברך: לא רק אהבה טבעית גם אהבה מתוך מחשבה וידיעה ושכל, כי רק אהבה טבעית יכול גם להיות כעס טבעית  ובורגז טבעית כלפיו וכו'

אותו דבר אמור לגבי אהבת גבר ואשה.

אם אדם אוהב את אשתו בתור בן אדם גרידא ומקיים איתה יחסי מין רק כדי לספק את צרכיו ואת צרכיה [מתוך אהבתו אליה בתור בן אדם גרידא], אז ספק גדול אצלי אם יחסי המין הללו יהיו מספקים לצד מן הצדדים. 

באותו אופן - ספק גדול בעיני אם בכלל יש פה אהבה... 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שירי עגבים..
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.