|
|
| נשלח ב-26/5/2010 17:33 |
|
| |
| רגע_קט כתב: |  | ז"א- אם היינו מבטאים ה', ע', ח', ט', ק'- לא היו שגיאות כתיב.
|
|
גם אני לא מבטאת, רק אמרתי מה אמור להיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2010 17:35 |
|
| |
זה הרצוי. אך לא המצוי...
|
| נשלח ב-26/5/2010 18:40 |
|
| |
בס"ד
חברים. האשכול הזה מיוד אך ורק לנושא של כתציב וכתב שגיאות ושאר ירקות. כרגע זה נראה בכיוון של סמול טוק.
אם זה ימשיך ככה אמחוק את האשכול!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2010 19:23 |
|
| |
אסיק, מפחיד------
יוזמה ברוכה! המשיכי כך!!!!
רק תיקון קטן, הי' בפעלים שצינת כלל לא מיותרת. כאשר כותבים ללא ניקוד צריך לשים י' בבנינים הכבדים.... לתצומת לבכם-----
ושכחתי, תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2010 19:38 |
|
| |
| רגע_קט כתב: |  | | חברים יקרים,
2) אני מחר- אלך, אדבר, אתחתן, אומר. ולא ילך, יעשה, וכו'.
אם יש למישהו הערות/הארות/ דעה אחרת בנושא- אשמח לשמוע.
|
|
שמעתי מפי מורה ללשון : ישנה דעה רווחת שכאשר המדבר מוסיף לפני הפועל את מילת הייחוס "אני", אזי אין זו טעות שלא להשתמש בא' (של אותיות אית"ן).
והסברא נותנת.. שכן ה"א" מייחסת את הפועל אל המדבר כאשר לא מפורש במשפט שייחוס הפועל הוא כלפיו, (לדוגמא, "אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה") אך כאשר אומר הגוף ראשון את המילה "אני", הוא משייך את הפועל, כמו כשהוא אומר זאת על גוף אחר, ועל כן ניתן להשתמש ב"י", ( ידבר יתאר יפאר וכו'.. )
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2010 23:57 |
|
| |
| רגע_קט כתב: |  | חברים יקרים,
מהפך: אשכול לא על שידוכים!
בתור חובבת כתיבה, ואוהבת שפתנו- שפת העברית, אני מזדעקת לפעמים.
למה כוונתי?
אנחנו פה אנשים גדולים, משכילים, מלומדים, ובכל זאת- יש שגיאות כתיב שחוזרות על עצמן.
אז למען שפתנו, ולמען רמתנו- בואו נלמד קצת...
1) אם/עם: כשהמשמעות היא תנאי- כותבים אם. כשהמשמעות היא בנוסף, ביחד- עם.
אם תעשה כך וכך... עם כל הכבוד וההערכה.
2) אני מחר- אלך, אדבר, אתחתן, אומר. ולא ילך, יעשה, וכו'.
3) אין שום סיבה לכתוב תילמדי, תישכח. הי' הזו פשוט לא קשורה לשם.
אלו השיבושים המרכזיים שחוזרים על עצמם.
אי"ה אצוד עוד ואעדכן.
אם יש למישהו הערות/הארות/ דעה אחרת בנושא- אשמח לשמוע.
|
אין לך חיים? לגופו של עניין אנשים עלגים תמיד היו ויהיו, לא תפקידינו לחנך אותם. הם לא מתים, הם רק מתחלפים.
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 12:18 |
|
| |
חחחח...מצחיקה אחת... בחיים לא חשבתי לפתוח על זה אשכול..ואני אחת הניקיות שמתקנת פה הכי הרבה את האנשים על שגיאות כתיב... זה צווווררררררםםםםםםםםם!!!! עוד תיקונים: * למען ה', אנחנו י-ש-נ-י-ם ולא יושנים!!!! * פוחדים, ולא מפחדים! * אומרים למל א ולא למלות (או איך שאתם לא כותבים את זה...) ! אבל האמת שאלו שגיאות שרק מי שיודע דקדוק, ידע אותם.... אז אל תקחו אותי קשה...  אה ו...דייט נוסף,ולא נוספת.... 
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 22:06 |
|
| |
א. הסברה על האית"ן ממש לא מוצאת חן בעיני... בתנ"ך זה לא עובד כך! ב. תודה לכל המוסיפים... ג. תורנית- ממש לא נכון. מוסיפים י' בכתיב חסר ניקוד- אלא אם כן יש יש שווא נח אחר כך. תלמד- השווא בל' נח. לא שמים לפניו י'. תתחתן- כנ"ל, הת' בשווא נח. אז את לא צודקת. ד. מותר גם מפחדים.... "אשרי אדם מפחד תמיד" ה. גם לזכר ולנקבה יש יותר מקום- רגשות שליליים, לא שליליות. וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 22:16 |
|
| |
רגע קט - כל הכבוד על פתיחת האשכול ועל התיקונים. באמת רצוי שנדבר ונכתוב בשפה נכונה וטובה.
אור לגויים - אני לא יודע איזה מורה ללשון יכול לומר דבר כזה.
נאות - תודה על התיקונים. אבל לגבי מפחדים, נכון שבדרך כלל נמצא בתנך בבנין קל , ("ופחדת לילה ויומם") ואז צריך להיות "פוחדים", אבל קיים גם הפסוק "אשרי אדם מפחד תמיד" , ולכן אפשר לומר גם "מפחדים"
תורנית - כותבים לתשומת לבך (לא לתצומת)
תוקן על ידי עץ_השדה_1 ב- 27/05/2010 22:22:03
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 22:26 |
|
| |
בדקתי את עניין ה"מפחדים"-אתם צודקים! ישנה אפשרות לומר גם מפחדים. אבל בשום פנים ואופן אין להטות את זה לעבר באותו בניין,ז"א אין לומר פיחד!!!!! (ה-י' כדי שיזהו שאני מתכוונת לבניין פיעל...לא היה לי כח לנקד...) מלבוביץ,אתה מעדיף להתבטא (ולא להתבטאות,אגב) באייקונים כדי שלא תצטרך תיקונים,אה? 
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 22:33 |
|
| |
אה ו...דבר נוסף שצורם...זה עניין המספרים בין זכר לנקבה.
שלושה בנים נפגשו עם שלוש בנות!!!!!
שני ילדים שיחקו עם שתי ילדות!!!
חחח...אני מרגישה כמו מורה לדקדוק...אולי אני אשקול על הסבת מקצוע...=)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 22:35 |
|
| |
פורום של גאונים!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 22:43 |
|
| |
קטנטונת,לא צריך להיות גאונים בשביל זה!! באמת!! סה"כ צריך לאהוב דקדוק...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2010 13:22 |
|
| |
אפילו לא צריך לאהוב, רק להבין שאם לא נשמור על הכללים של השפה היפה שלנו- היא פשוט תהרס, ותתהפוך לשפה רדודה וחסרת עומק...
|
|
|
|
|