בית פורומים גרפולוגיה בחינוך וזוגיות

הפחד מחתונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/5/2010 14:33 לינק ישיר 
הפחד מחתונה

קורה די הרבה, (בשבוע הזה היו אצלי שלושה מקרים), שבחורים נכנסים לפאניקה בתקופה של האירוסין. ככל שמתקרב הזמן, החרדה שלהם הולכת וגדלה.
בתקופה זו, הם למעשה חיים ברמאות, אינם מראים ל"בחירת ליבם" את שעובר עליהם ומתייסרים או בינם לבין עצמם או שהם מעיזים לשתף בתחושותיהם - אחרים.

התחושה אותה מתאר הבחור, היא שהוא מתאב את הבחורה, שיש לה הבעות מסויימות שהוא סולד מהן, שהיא "לא ברמה שלו", שהיא מכוערת בצורה איומה.
הרבה אנשים טובי לב בסביבה הקרובה, דואגים לומר לבחור המסכן או שעליו לעזוב אותה או שעליו ללכת לפסיכיאטר וליטול כדורים המתאימים למצבי חרדה.

ממה נובע המצב של הבחור?
האם עליו באמת לעזוב אותה או ללכת לפסיכיאטר?

אם הבחור ילך לפסיכיאטר, הוא עשוי לתת לו תרופות, משום שהאחריות הרובצת על כתפי הרופא, ימנעו ממנו מלחפש פתרון יותר יצירתי. גם אין לו כל אמצעי אמין, בכדי לודא כי הבחור אינו סובל מחרדה בכלל, אלא רק ממצב רגעי.
לעזוב את הבחורה?
בשום אופן.
אחת הבעיות האופייניות לעידן המודרני היא, שהאנשים גדלים בלא שתנתן להם אפשרויות בחירה. הסביבה המודרנית, ומבחינה דתית - גם הסביבה הדתית, מנטרלים את אפשרות הבחירה מהאדם.
לפתע מגיע הבחור לשעה הכי גורלית בחיו, בה הוא אמור לבחור בדבר הכי משמעותי, דבר שמבחינות רבות היא דרך של "אל-חזור", והוא מגיע לזה בלא שיהיו בידו כלים וכוחות לבחירה.
אם הבחור הוא חסר אופי, או אפילו הוא בעל אופי, אך הוא שכלתן וספקן במהותו, אז הסיכוי שהוא יגיע למצב של חרדה טרום נישואין, הוא סיכוי כמעט ודאי.

אז מה זה אומר? שעליו לקחת כדורים? חלילה.
האם עליו לעזוב אותה? ודאי שלא. במרבית המקרים, אין כל יחס בין החרדות הללו, למידת ההתאמה בין הבחור לבחורה.
מה אם כן, עליו לעשות?
הסביבה צריכה לשדר לו באופן נחרץ כי המצב הזה הוא רגיל לחלוטין. כל אדם בסביבה, המשרה ספק באשר לחובה שלו להמשיך הלאה, גורם במישרים לנזק משמעותי לחתן המסכן.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 20:40 לינק ישיר 

אתה מתאר? שואל? מציג דילמה?

ריבוי השאלות והצדדים מקשה על ההתייחסות, באם היית מחלק ומסדר היה קל יותר, אשמח באם תציג את לבטיך מחשבותיך וספקותיך בצורה מקלה יותר.

תודה להעלאת הנושאים לדיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 20:59 לינק ישיר 

ישי
אם ראית את הסרט מלחמת רוז ברוז, היית יודע שנישואין זה דבר מפחיד.

עם אחוזי גרושין רשמיים של 33% ועם עוד כמות של גרושין בפועל, אבל חיים באותו הבית, זה בהחלט מפחיד.

בשביל להתגבר על זה צריך אהבה. לא סתם באנגלית זה נקרא fall in love.

בכל מקרה, כלל אצבע, אם הכלה למדה בבית יעקב, החתן יהא מאושר יותר בחיים אם יבטל את השידוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 21:00 לינק ישיר 

תפסיק כבר. הגזמת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/5/2010 21:25 לינק ישיר 

אפילו לכתוב 'שטויות' אין לי כח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 22:51 לינק ישיר 

שרפ שלום!
1. אני יודע שנישואין זה דבר מפחיד מתוך הכרות עם החיים עצמן. אינני זקוק לראות סרטים לשם הוכחה.
2. אינני רואה סרטים, לא משום שאינני מאמין בפוטנציאל של התחום הזה, אלא משום שהעלות לייצור סרטים היא גבוהה ביותר, ולכן גם אומנים בעלי יכולות טובות בתחום, נאלצים לערבב זבל בכדי למלא את אולמות הקולנועים בהמון אידיוט, שיכסה את ההוצאות. ישנם עוד מספר סיבות, שמחמתן אני נמנע מלראות סרטים.
3. יש בידי נתונים יותר מפחידים, אם אתה דווקא מעוניין, אך אין בהם בכדי להפחידני.
תחשוב - למשל, על : למעלה מ - 80 אחוז של ילדים שחורים בארה"ב, שאינם יודעים בכלל, מי הוא האבא שלהם.
בציבור הלבן - למעלה מ30 אחוזים!
הבעיה של הגירושין קשורה לתופעה הזו, משום שכל התא המשפחתי - בעת האחרונה - הולך ומתפורר מול עיננו.
4. אין כל היגיון בכך, שאם היא מבית יעקב, זו סיבה לבטל את השידוך. מה קורה לך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 11:54 לינק ישיר 

לגבי סעיף 4.

הקבעון המחשבתי של החינוך ברשת זו, נוגד חיים משותפים הדורשים גמישות מחשבתית. לכן ראוי לכל בעל נפש, להתרחק מפרות חינוך זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 12:47 לינק ישיר 

הכותרת היא "פחד מחתונה"  אך בפועל מתואר פונה הטוען שלא שקל דיו בטרם החליט. 

כעת השאלה, אם זה 'תירוץ' בגלל פחד או אמת. 

עוד שאלה,  האם פחד מנישואין הוא 'נורמלי'?

עוד שאלה, בין אם כן או לא - האם יש 'לטפל' בו?

עוד שאלה,  אם לטפל בו - אז כיצד?

עוד שאלה, האם יש לבטל שידוכין מסיבת אי-נחת ממראה אישי וכדומה?

עוד שאלה, אם נלחץ על פחדן או טוען למראה אישי לא אסתתי להינשא - האם יש יותר סיכויים שיתגרש?

עוד שאלה,  האם יש לבחור ישיבה כלים להחליט אם להתארס - ועם מי?

ועוד שאלה, כעת שלי: אם נאמר במקרה הזה שלא לבטל בשפו"א - מה הדין ב"לא נמשך אליה" (יותר נכון "לא נמשכת אליו", כי זה מאד מאד שכיח אצל בנות)? או בטענת "רק נחמד לי איתה ותו לא, כך נבנה חיים"? או "אני רואה כעת שהיא לא ב'קצב' שלי". או "לא נבונה כפי שקיוותי" וכל כדומה?

והאם הטיית פתיח האשכול מזכר לנקבה תצריך אולי מסקנא אחרת?  

מכאן, מישהו מוכן להתחיל?  לי אין כח! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 20:12 לינק ישיר 

הכותרת היא "פחד מחתונה"  אך בפועל מתואר פונה הטוען שלא שקל דיו בטרם החליט. 

כעת השאלה, אם זה 'תירוץ' בגלל פחד או אמת. 
תשובה:
מדובר על פחד אמיתי. הפחד גורם לו, לחשוב ולטעון כך ואפילו להאמין בזה.

עוד שאלה,  האם פחד מנישואין הוא 'נורמלי'?
תשובה:
הפחד מנישואין הוא נורמאלי, בפרט בגיל מבוגר. השאלה היא, האם הפחד גורם לשיתוק.
עוד שאלה, בין אם כן או לא - האם יש 'לטפל' בו?
תשובה:
יש לטפל בפחד, אך השאלה כיצד.
אם מדובר באדם בעל חרדות של ממש, לעיתים אין מנוס מטיפול תרופתי.
אך אם מדובר בחרדת נישואין, הטיפול הוא שונה בתכלית.
עוד שאלה,  אם לטפל בו - אז כיצד?
תשובה:
כאמור, יש לטפל, כפי שתיארתי לעיל. היינו: על הסביבה לשדר לבחור כי הוא חייב להמשיך הלאה וכי הבעייה היא חרדת נישואין בלבד ואין לבחורה את כל מה שהוא מטיח בה. זה כאמור חייב לבא תוך בדיקת המצב, שכן אולי יש אמת בטענתו כלפיה. לא תמיד נכון לדחוף את הבחור להמשיך. יש מקרים בהם רצוי לדחוף אותו לפרק את החוילה.
כל מקרה לגופו.
עוד שאלה, האם יש לבטל שידוכין מסיבת אי-נחת ממראה אישי וכדומה?
זהו נושא מסובך, הדורש תגובה עצמאית. בגדול - יש לבחון באילו רגעים הבחור חש את הבעייה. האם זה בין הפגישות או גם בפגישות עצמן. אם זה רק בין הפגישות, רצוי שיפגשו לעיתים מזומנות יותר, וכן יש גם לבדוק את מידת ההתאמה ביניהם. לעיתים, אני מוצא כי הבחור מתלונן על בעייה של יופי, ואני מוצא - דרך כתב היד, כי אין פשוט כל בסיס להתאמה ביניהם.
גם יש לבדוק - לפי הכתב אם הבחור הוא "זקוק" באמת ליופי. יש אנשים אשר יש להם צורך אמיתי בכך. לעומתם יש הרבה יותר אנשים, אשר אצלם התשוקה ליופי, נובעת מכל מיני סיבות לא רלוונטיות והם בהחלט מסוגלים לחיות באושר עם בחורה לא הכי יפה.
עוד שאלה, אם נלחץ על פחדן או טוען למראה אישי לא אסתתי להינשא - האם יש יותר סיכויים שיתגרש?
שוב, כפי שציינתי, תלוי מה הסיבה שבגללה טען את מה שטען. בדרך כלל, לא בגלל חוסר יופי יופיעו הגירושין. יש תמיד לבדוק, שכל צד מוצא בזולתו לפחות מרכיב אחד באישיות, מרכיב איכותי ולא חיצוני, אשר מהווה סיבה להערצה כלפי בן/ בת הזוג.
עוד שאלה,  האם יש לבחור ישיבה כלים להחליט אם להתארס - ועם מי?
אין לבחור כלים אובייקטיבים, על פיהם יוכל לדעת באופן ודאי עם מי להתחתן. גם כתב יד, אינו יכול לשמש כגורם ודאי. בכל מקרה, על שני הצדדים לקפוץ לים - עם כל הסיכון והאומץ הכרוכים בכך.
ועוד שאלה, כעת שלי: אם נאמר במקרה הזה שלא לבטל בשפו"א - מה הדין ב"לא נמשך אליה" (יותר נכון "לא נמשכת אליו", כי זה מאד מאד שכיח אצל בנות)? או בטענת "רק נחמד לי איתה ותו לא, כך נבנה חיים"? או "אני רואה כעת שהיא לא ב'קצב' שלי". או "לא נבונה כפי שקיוותי" וכל כדומה?
שוב, יש לבדוק באופן מעמיק מה עומד מאחורי דיבורים מעין אלו. האם חשש מנישואין? האם אמת היא שלא קיימת התאמה ביניהם?
במקרים רבים, אנשים אומרים לי דבר אחד ואני מוצא הגדרה שונה לבעייה והם מודים לי שבזה מדובר.
דוגמה:
בחורה שאמרה לי שהבחור אינו מעניין.
ואני אמרתי לה שהוא נמוך.
האמת היא, שלא ניתן לראות מכתב היד אם הבחור גבוה או נמוך. אלא שמכתב היד שלה, ראיתי שהיא צריכה בחור מאד גברי והחלטי, והבנתי שכנראה הוא אינו כזה. ומשום שנפגשה עמו רק פעם אחת, הבנתי כי מדובר במשהו חיצוני וניחשתי - ניחוש פרוע למדי כי מדובר בגובה.
בברכה
ישי ליפשיץ

והאם הטיית פתיח האשכול מזכר לנקבה תצריך אולי מסקנא אחרת? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 21:20 לינק ישיר 

כיצד ניתן לדעת לפי כתב היד האם אדם זקוק ליופי או אופי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 22:16 לינק ישיר 

רואים עד כמה הנטייה האסטתיקה דומיננטית בכתב. וכן גם עד כמה האדם הוא טיפוס "ייצרי".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 22:19 לינק ישיר 

כלומר, במידה והוא מאד ייצרי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 23:36 לינק ישיר 

השאלה היא מיהו המתחתן הרגש או השכל?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2010 00:43 לינק ישיר 

על פי מידת הייצריות ביחס למידת הרוחניות, וכן בהתייחס לצורך ולשימת הדגש על היופי, יש לקבוע את מידת הנחיצות ביופי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 17:56 לינק ישיר 

דוקא הייצרי יותר יסתפק בפחות יופי,  לא?

-------------------------------
ויישר-כח לר' ישי על התגובה למעלה. מה שבטוח הוא, ש'צריך לבחון' כל דבר. לא צוחק, ברצינות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 08:31 לינק ישיר 

אתה מדבר על תופעה חד פעמית, לא על צורך כללי. אני מדבר על דפוסי אישיות.
אדם רוחני לא נזקק לכל מה שהאדם הייצרי זקוק.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > רוחניות > גרפולוגיה בחינוך וזוגיות > הפחד מחתונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext