|
|
| נשלח ב-27/5/2010 07:40 |
|
| |
שנרב שלווה והסתפקות במועט ראה ועד
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 08:10 |
|
| |
חושבני שהרב קסלר שכחו עוד סיבה לשכר הנמןך - כי רק כך שווה למעבידים לבוא לקרית ספר. כך ראש העיר משווק את השטחים העסקיים לבעלי עסקים (השכר נמוך, השתתפות מדינה למעבידים ועובדות שאפילו כשיוצאות לשירותים "דופקות שעון"). האינטרס של הרב שהמעבידים יבואו איליו הוא שהנשים לא תראינה את העולם החיצוני (הגברים ממילא אינם רואים). כך שמשם אין ראיה למאומה. לגבי הסיבה שהבעל יהא המ"ד בבית – יודעני שזו עוד סיבה אבל נעתקה נשימתי כשקראתי זאת בגלוי. הם חושבים שנשים, מחמת האיסור ללמוד תורה, אינן קוראות יתד? אימרה זו לבדה הינה סיבה למרד נשים [אמשלום זה אינו חוסר עניין בעולם. זו אימה תהומית מהעולם]
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 08:21 |
|
| |
תלמיד כתבת: < ועובדות שאפילו כשיוצאות לשירותים "דופקות שעון" > אתה רציני? אני עובד בתחום וממה שאני מכיר בתחום הזה כדאי למעסיקים להתיחס לעובדים כבני אדם, וככבני אדם יצירתיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 08:33 |
|
| |
אני רציני.
לעובדים שיכולים מחר ללכת למתחרה מתייחסים טוב. כשעובדים באו ביוזמת רב/מאכער- מתייחסים לרב/מאכער טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 09:13 |
|
| |
ייתכן ששנרב צודק, שגידול הילדים על ידי האם אינו ענין הלכתי, אלא ענין תרבותי. מכיון שזה טבע העולם שלאשה יש סבלנות לעיסוק הזה ורגישות לנקיון וכדו' (גם בחברה המערבית האשה היא זו שמכבסת ושאחראית על נקיון ועל בחירת בגדים וכו'). וכך התנהלה החברה הקדומה, זו שהתורה מייצגת אותה. ההמשכיות הטבעית של התרבות הזו היא שהאשה מגדלת את הילדים. וגידול זה מספק גם תמיכה רגשית וכל הכרוך בזה, שבמשפחה בה האשה עובדת שעות רבות יש איזה שהוא חסר בנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 09:13 |
|
| |
בעל, כשאתה עובר להייד פארק, אתה מעביר כרטיס?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 09:16 |
|
| |
לא כי זה ברור מאליו שעובדים גולשים ברשת. לרוב העובדים, כולל לי, יש מחשב רשת מיוחד.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 10:09 |
|
| |
תלמיד שהפעם טועה
מרד נשים ? - כיצד , אם מיטב הדרשניות מהמגזר מטיפות להיררכיה בה הבעל הוא ה - כ- ל , ממנו הכל ובשבילו הכל, וזאת
כתורה מסיני במקביל ללימוד הלכות שבת ?
(ולעתים עושות זאת טוב יותר ובלהט מאשר הגברים... כפי שצוטט)
הסתכלות אחרת היא שידוד מערכות , היפוך תפקידים המאיים על קיום המבנה החרדי ,(ומבנים פונדמנטליסטים - היררכיים בכלל) הכויללים, מסורת הלכתית וכו'.
תוקן על ידי התודעה ב- 27/05/2010 10:11:34
תוקן על ידי התודעה ב- 27/05/2010 10:13:42
תוקן על ידי התודעה ב- 27/05/2010 10:15:20
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 10:10 |
|
| |
תוקן על ידי התודעה ב- 27/05/2010 10:10:59
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 13:23 |
|
| |
| ואמאי כתב: |  | ייתכן ששנרב צודק, שגידול הילדים על ידי האם אינו ענין הלכתי, אלא ענין תרבותי. מכיון שזה טבע העולם שלאשה יש סבלנות לעיסוק הזה ורגישות לנקיון וכדו' (גם בחברה המערבית האשה היא זו שמכבסת ושאחראית על נקיון ועל בחירת בגדים וכו'). |
|
ואמאי,
יש הבדל גדול בין "עניין תרבותי" ל"טבע העולם".
בוא ניקח למשל את עניין הכביסה והנקיונות שהזכרת.
לו היה זה עניין תרבותי, אזי היה צריך להניח שהחינוך והחיברות (סוציאליזציה) הם אלה שמנחים בנות, נערות ונשים לדאוג לנקיונן ולנקיון סביבתן ואילו את הבנים/נערים/גברים מנחים שיש מישהי שתדאג להם בתחום זה.
לו היה זה טבע העולם (או טבע האדם), אזי היה צריך להניח שמשהו בביולוגיה הנשית גורם לכך שנשים נמשכות לריח אבקת הכביסה והורמונים נקביים מסויימים הם האחראים לכך שנשים מסוגלות להרים בידיהם מטלית ולנקות. אצל גברים, לעומת זאת, היינו צריכים למצוא גורמים ביולוגיים (או "טבעיים", בלשונך) שמגבילים את יכולת השימוש שלהם במגב ובסמרטוט, או אולי את חוש הראייה שלהם, בכל הנוגע לפינות מאובקות.
באיזה מהנ"ל אתה בוחר?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 13:55 |
|
| |
אמשלום, הנושא מה הם הגורמים לאופי הנשי, הוא מאד מעניין. אבל חושבני שגם בחברה מטושטשת הגבולות שלנו קיים עדיין אופי נשי הניתן לטביעת עין. [טבע העולם - אין הכוונה לענין גנטי, אלא לטבעה של ההתנהגות האנושית]
ולכן אף שכמובן אין ענין גנטי בריח של אבקת כביסה, עובדה היא שהאופי הנשי כולל את שני האלמנטים שהזכרתי: רגישות וסבלנות. לגבר לא אכפת (או פחות אכפת) שלא שטפו את הרצפה או שלא איבקו את הארון למעלה. לגבר אין סבלנות לעסוק במלאכות אלו גם אם יבקשו ממנו.
אין ספק שגם החינוך והחיברות מעצימים הרגשות אלו, שכן אשה חיה בחברת נשים ובנות, אבל אין זה ענין תרבותי גרידא, מה שמצומצם לתרבות מסויימת, אלא משהו שמקיף את כל התרבויות (אני מאמין שגם אצל האמזונות) ולכן אני מגדיר אותו כאופי נשי.
[אני מקוה שאת מכירה בהבדלי אופי מולדים בין נשים לגברים, המאפשרים לכל אחד מבני המינים להתפתח יותר בתחומים מסויימים].
ולענינינו, התרבות המערבית לא רואה באופי הנשי מעכב לקריירה ולמה שכונה פעם כהתנהגות גברית. האשה משלמת מחיר כבד על כך, אבל זו רצונה. לעומת זאת אלו שמעורים יותר בתרבות המזרחית הקדומה, עדיין רואים סתירה בין נשיות ובין התנהגות גברית שכוללת מחויבויות מחוץ לבית וכו'.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 14:16 |
|
| |
בבלי חגיגה ו' א: איזהו קטן, כל שאינו יכול לרכב על כתפו של אביו [פטור מראיה], מתקיף לה רבי זירא, ועד היכא מאן אתייה? ,אמר ליה אביי עד הכא דמיחייבא אימיה בשמחה, אייתיתיה אימיה. בבלי סוכה כ,ב:היכי דמי קטן שאינו צריך לאמו, אמרי דבי ר' ינאי כל שנפנה ואין אמו מקנחתו רבי (שמעון) אומר כל שנעור משנתו ואינו קורא אמא, [אמא] גדולים נמי קרו,אלא (אימא) כל שנעור ואינו קורא אמא אמא. וברש"י שם: שאינו כרוך אחריה לקרות ולשנות עד שתבא אליו אבל קורא ושותק. בבלי עירובין פב,א: אמר רב אסי. קטן בן שש יוצא בעירוב אמו... כי קאמר רב אסי כגון שעירב עליו אביו לצפון ואימיה לדרום, דאפילו בר שש בצוותא דאימיה ניחא ליה. לכשתמצא לומר, הרי זה מקרא מפורש: שמואל א, א,כב: וחנה לא עלתה, כי אמרה לאישה עד יגמל הנער והבאתיו. החיוב ההלכתי לטפל בילדים הוא מדין מעשה ידיה לבעלה, ולכן בגרושה, הבעל מחוייב בדמי טיפול, פסקי דין רבניים ח"א, עמ' 113 ואילך, על פי שו"ת הרשב"ש ס' קס"ח.
תוקן על ידי יעבץ ב- 27/05/2010 14:25:10
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 14:50 |
|
| |
יעבץ
מה שמעשה ידיה לבעלה אומר שאין לאשה יכולת לתבוע מהבעל דמי שמירה על הילדים. זה לא אומר שהיא חייבת לשמור עליהם. לאשה יש חיובים מכח תקנות הכתובה שניתן לכפות עליהם (איך? זו מחלוקתם המפורסמת של הרמב"ם והראב"ד) אבל שמירה וכ"ש חינוך הילדים אינם בכלל חיובים אלו. אם האשה מודיעה לבעל שהיא הולכת לטייל ושישכור בייבי סיטר, אין לו שום יסוד לתביעה כלפיה לפי השלחן ערוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 14:59 |
|
| |
אין ספק שיש לאשה חובות כלפי הילדים, השאלה היא האם היא מחוייבת לחנכם או שכשם שהיא חייבת לרחוץ רגליים ךבעל היא חייבת להחליף חיתול לילדו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/5/2010 15:04 |
|
| |
מטפחת:
קבלות? הוכחות?
יש ספר חביב בשם שלחן ערוך, כתב אותו אחד ר' יוסף קארו, אם שמעת עליו. בספר הזה אכן כתוב שהאשה חייבת לרחוץ את רגלי בעלה אבל לא כתוב שהיא חיבת להחליף לילדו טיטול. לכן המלים "אין ספק" בהן השתמשת אין מקומן כאן. אני מציב בפניך אתגר: הבא ראיה מן הגמרא או הפוסקים שהטפול בילד הוא מגדרי חובת האשה לבעלה.
|
|
|
|
|