|
|
| נשלח ב-1/6/2010 15:14 |
|
| |
בעלבעמיוהלנו אתה או לצרינו?
מה כוונתך
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2010 15:18 |
|
| |
מי הם לנו ומי הם לצרינו?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2010 15:25 |
|
| |
מה הקשר בין אהבה שאינה תלויה בדבר לבין האידאיות האפלטוניות?
כוונתך שגם שם האהבה היטא טהורה ממין
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2010 16:28 |
|
| |
חסיד גאה. לא הצלחתי לקבוע אם אתה גאה במובן של גאוה, או במובן של הומוסקסואליות. המעלה אצל הליטאים (ירוחם, אל תדאג, זו כנראה המעלה היחידה), היא שיש להם חוש ריח, כמו שהם יודעים (לצערינ) לרדוף בקנאות כל מה שמריח להם שיביא נזק לאדיקות. כך הם יודעים להתיר כל מה שצריך בשביל לחיות כמו בן אדם. ולא רק פאה נכרית. התוצאה צריכה להיות שהאדם יהיה מאוהב באשתו, שיהיה קרוב אליה, שירצה אותה, ושהיא תרצה אותו. וששניהם יספקו זא"ז. זה רצון ה', חיי אהבה ואחוה ושלום ורעות. ובכל דור הדרכים למצב זה הם קצת אחרות, בדורות הקודמים אנשים היו תלויים בכורח הרבה נסיבות ולא ראו פגיעה בהרבה הגבלות. בדורינו אין הגבלות על שום דבר, הכל זמין, ולכן גם האהבה והקשר צריך להיות זמין הרבה יותר מאשר פעם. כמובן בגבולות ההלכה. אדם שחי כמו חסיד גור, בדורינו, אשתו אומללה, וזה בכלל לא מענין מה כתוב במקורות (לגבי הפרטים שאינם אלא הנהגה ולא הלכה). התוצאה צריכה להיות שהאשה תהיה מאושרת ושהקשר ביניהם יהיה אמיתי וכולל את כל החיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2010 16:29 |
|
| |
חסידגאה:
ידוע לך שאפשר לצטט בדרך הפוכה בכפליים,
וכל חכמי הפורום כאן הם תלמידי חכמים ויודעים להבחין בין מוסר ההלכה לבין ההלכה למעשה,
ואם אתה מכיר את מגזר החסידי, אז אתה בוודאי מודע לזה שהיום ההדרכת חתנים\בנות היא לא כמו פעם,
אבל אני אשאל אותך בדרך אחרת:
אשתי טרחה להכין לי סעודת מלאכים,
אז מה לדעתך היא חושקת ? שרק תאמר שזה טעם גן עדן (ובתוכך פנימה תעבוד את השם ולא תרצה להנות מהסעודה ותאכל רק כלפי חוץ בלי הנאה ותאמר לה כמה האוכל טעים,)
או היא רוצה שבאמת תהנה מי הסעודה ?
או הפוך:
האם אתה רוצה שאשתך תזייף אורגזמה, והעיקר שתחשוב שהיא נהנת ?
או שאתה מעוניין שהיא באמת תהנה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2010 16:29 |
|
| |
ולמקסמן, אתה נראה אדם בעל מעלה. אני בטוח שטוב לך בחיים ושאתה מיטיב לכל מי שסביבתך. אבל אני מתחנן לפניך: אל תייעץ לאחרים כלום בנושאים אלו. אנשים סתם, עשויים מחומר פשוט, פשוט לא מתאימים למה שאתה מציע.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2010 18:00 |
|
| |
לחסיד גאה. [גאה ? ויי זמיר]
כפי שהעירו לעיל בעל וסוסרטי, אתה מצטט שאיפה אוטופית של שלמות - להלכה מחייבת כל דרדק שזה עתה התחתן.
האם אתה רוצה לאכוף אכילת "דברים המועילים לו, אם מרים אם מתוקים. ולא יאכל דברים הרעים לגוף, אף על פי שהן מתוקים לחיך" ??
הבה נחרים את רוב המוצרים בחנויות ומכור אוכל במשורה, ורק עם סגולות רפואיות שאינן משמינות ומזיקות..
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2010 18:36 |
|
| |
| סוסרטי כתב: |  | | הציטוט מהרמב"ם אינו רלוונטי כלל לטענות נגד החסידים. עיקר הטענה היא על שהופכים הנהגות וולונטריות שמלכתחילה נועדו לבחירתו של כל אינדיווידואל, להלכה המחייבת את כולם. טישטוש כזה לא עלה על דעת הרמב"ם שהתחיל בזה שמן הדין רשאי לעשות כרצונו - וכי כך מתחילים המדריכים החסידיים? אדרבה, כל דבריהם למעט בסקס, בלי הבדל בין עיקר ההלכה להנהגות חסידות. במגזר הליטאי, . |
|
צדיק: אתה מערבב בין הדברים לדעתי,
מצד אחד אתה מודע לאינדיווידאליות של האדם, ומצד שני תוקף את ההדרכות למיניהם,
(אנחנו מדברים על בחורים שעד לפני יום או יומיים לא ידעו מהראש להם, סיפור מצחיק ברשותך: פעם נכנס אברך טרי (שגם לא ידע מהראש שלו רק לפני יומיים) בליל שבת לבית כנסת והיו שם אלפי אברכים, והוא בוהה במבט תועה על כל האברכים והזקנים (עם זקנים ארוכים ולבנים) ניגשתי אליו ולחשתי לאזנו: כן כן כולנו מנוולים, מה ? אתה יודע מחשבות הוא שאל אותי,)
לגבי שיטת הבית ישראל: היא כהיום לא רלוונטית אפי' בגור עצמו, ההדרכה שם אחרת לגמרי היום,
ושוב המדריך חייב לקחת בחשבון את כל סוגי הבחורים ולכן מתחיל הוא במוסר ויוצא בהנחה שכל בחור ידע לעצמו מה טוב לו ולאשתו ומה לא טוב לו ולאשתו,
זה לא פייר ומאוד קל להעביר ביקורת על המדריכים,
נמחק במסגרת תיקון הכללי באשכול. תוקן על ידי עצכח ב- 02/06/2010 23:34:48
תוקן על ידי עצכח ב- 02/06/2010 23:35:26
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2010 18:50 |
|
| |
ואמאי: סליחה רק עכשיו ראיתי,
אתה מגזים לדעתי אבל אתה צודק שאני צריך לשתוק,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2010 19:21 |
|
| |
סוסרטי, מצאת לך ציבור להשמיץ ולכלות בו את כל חיציך? - כלך אצל הישמעאלים השטופים בזמה, האיראנים הפנאטיים, האפריקנים המזוהמים, מה לך כי תלין אצל אחיך יונקי שדי אמך? אני כלל לא בטוח כי תוכחותיך נובעים מתוך אהבה המקלקלת את השורה, לא נראה לי שאתה מצפה ממאן-דהו לשנות את הרגליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2010 19:24 |
|
| |
לסוסרטי אני מודה שאני לא יכול להתחרות איתך בכתיבה היפה כשלך,
אבל אתה מגזים לגמרי ואין לי כוח כבר להסביר יותר ובמיוחד ש"ואמאי" ממליץ לי לשתוק,
אבל אני חושב שעין טובה מועיל לכולם, וכדאי להסתכל על הדברים עניינית ולא סתם ביקורתית שלא מועיל לאף אחד
נמחק במסגרת תיקון הכללי באשכול.
תוקן על ידי עצכח ב- 02/06/2010 23:36:52
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2010 20:08 |
|
| |
סוסרטי מי מקנח אחריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2010 20:34 |
|
| |
סוסרטי
זה הכל טריקים בחינוך, ובתכלס כל זוג מקבל בסוף את צרכיו,
רואים את התוצאות הטובות אפי' במגזרים קצוניים כמו תולדות אהרן, שהיום הזוגות שם מסתובבות ביחד ברחובות (ובטיולים בכל רחבי העולם,) עם חיוך רחב ונראה שהם חיים באמת באושר,
מה שאין כן פעם אסור היה להם ללכת ביחד ברחוב,
המגזר החרדי ביסודה רוצה בטובת הפרט רואים את זה בכל פניה ובכל נושא,
כל ביקורת בונה מתקבלת אצל כולם ובכל המגזרים,
הבעיה היא שלפעמים הביקורת היא כל כך חזקה ומתוך שנאה, אז המגזר הולך אחורה בזמן ומוסיף קיצוניות,
וחבל באמת שזה כך, ואשמים בזה הם אלה שמבקרים מתוך שנאה ולא מתוך ביקורת בונה, והבסורד היא שהם במילא רוצים לעזוב בטריקת דלת את הקהילה, אז למה ריבונו של עולם ?? הם הרי רק מזיקים לנו (לאלה שכן רוצים וחושקים שיהיה יותר טוב,)
תוקן על ידי עצכח ב- 02/06/2010 23:38:53
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2010 20:35 |
|
| |
טרם אגיב ענינית לכשאתפנה. אבקש לשמור על רמה מינימלית של טוהר לשון, ישנם כאן התבטאויות שחורגים מכל גבול , ומעיבות על כל אפשרות לדיון עניני.
דבר שני, ישנם כאן הכללות והגדרות אנטישמיות המשמיצות ציבורים שלמים בדברים שכלל אינם נכונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/6/2010 20:39 |
|
| |
כמדומני שהתבטאויותיו של ההוא סוטה דמתקרי סוסרטי, מציבות אתגר להנהלת הפורום, האם לאפשר לדיון שבאחריותם להידרדר לביצת הרפש הזו. לשון אחר: האם להיות בני אדם, או שמספיק להיות דומים לבני אדם.
|
|
|
|
|