בית פורומים פורטל הנפש

ה צ י ל ו !!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/6/2010 15:35 לינק ישיר 

טרומבון שלום,

אני לא חושבת שיש בעיה עם רמת המשכל שלך. המשל והנמשל יכול להיות מאד גמיש, יצירתי וחופשי לפירושך. 
לי זה התחבר באופן כזה שידוע כי הטרומבון ככלי נשיפה הינו קשה ללמידה עד שמצליחים להוציא ממנו צלילים. אולם  כשכבר מצליחים להוציא ממנו צליל הוא נשמע הכי קרוב לקול אנושי, עשיר ורך.

והנמשל - ההודעה הראשונה שלך הותירה בי רושם של אטימות לב מצערת. יתר על כן, היתה בגישה שלך משהו השלכתי על אחרים (כמו הרבנים) שבהודעות המאוחרות יותר ניתן להבין על מה ולמה..
יתכן, שהמצוקה והלחץ שאתה נמצא בו מוציא ממך חלקים קשים , בשפה שלנו "הגנתיים" , בעוד שמתחת לכל , נמצא אדם רגיש, חם, אב אוהב שיכול להעניק מעצמו ולפתוח עצמו כדי לקבל חזרה.

אני מסכימה עם המטפל זוגי ומוסיפה כי המחקרים מלמדים כי אושר הוא דבר שניתן לרכוש במהלך החיים.
יתר על כן, אדם זקוק לאהבה ולהתאהבות , בלעדם מתרקמת מעטה של אטימות רגשית שמצד אחד 'מסייעת' להמשיך לדחוף את עגלת החיים כפי שהיא אך מונעת איכות חיים, פריחה ויצירה.
במידה מסויימת, אתה יכול להודות לאשתך על כך שהיא לא מוכנה להמשיך יותר את צורת החיים שחייתם עד כה.
שניכם עשויים עוד לגלות כי תרוויחו מהמשבר הנוכחי.

בהצלחה,

רונית לזר, עו"ס קלינית, דוקטורנטית

נייד     052-6346334   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/6/2010 22:53 לינק ישיר 

שבוע טוב
אני רוצה שוב להגיד שאני רואה בפורום הזה שליחות חשובה ולי הוא עזר רבות, גם ככשאלתי אישית על ילדיי וגם כשאני קורא את הדיונים האחרים, כמו של אשכול זה.
שאלה למנהלת הפורום- מהתשובות שלך (שמאד עמוקות כרגיל ולא קונבנציונליות) אני יכול להבין שאת מטפלת בבעיות זוגיות בטיפול אישי ולא זוגי? האם לדעתך אין צורך בטיפול זוגי ומספיק רק אישי?
תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2010 11:33 לינק ישיר 

מטפל זוגי כתב:
הדברים נבדקו בשיטות מדעיות (בדיקות סטטיסטיות לאורך זמן בקרב מאות ואלפי פונים למוקדים שונים) וחשוב לפרסם זאת: אין כל קורלציה (התאמה) בין תקופת ההכירות במגזר או ב"סגנון" מסויים לבין שכיחות בעיות שלום-בית בשנים המאוחרות יותר בין בני הזוג.

אם אפשר בבקשה לקבל מקורות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2010 16:52 לינק ישיר 

שלום לאיקס

ראשית אני שמחה לשמוע שנעזרים בפורום.

לגבי שאלתך- למען הסר ספק, אני מטפלת אישית,  זוגית ומשפחתית-דיאדית (הורה-ילד). למעשה, אני מטפלת במבוגרים, מתבגרים וילדים בפורמטים שונים.
פורמט העבודה שלי לא נקבע מראש אלא לאחר שאני עושה הערכה. פעמים, זוגות לא בשלים לטיפול זוגי אלא רק לאחר שעשו עבודה אישית מסוימת ופעמים ההיפך-, הם מצליחים לעשות כברת דרך בטיפול זוגי ואז ישנו פלונטר אישי של אחד מהם שצריך התייחסות ברמה אישית.

במקרה שלעיל, ניסיתי לשפוך אור נוסף מעבר לדינמיקה הזוגית (שכמובן קיימת ושכבר הוסברה היטב על ידי המטפל הזוגי) להיבט פנימי פסיכודינמי. 
היות שהתפיסה המקצועית שלי מבוססת על הראיה הפסיכואנליטית אני נוטה לבחון היבטים פסיכודינמיים גם בדינמיקות זוגיות, משפחתיות וחברתייות .
מקווה שעניתי לשאלתך

* למטפל זוגי- אני מצטרפת לבקשתו של אהרון לקבלת הפניה למקורות של המחקרים המעניינים שתיארת.
 ובהזדמנות זו אני רוצה להודות למטפל הזוגי על תרומתך הייחודית לדיון. 
הערה חשובה- מקובל אתית שאיש מקצוע העונה מתוקף מומחיותו, יציג את עצמו ולא ישאר אנונימי. נשמח להכירך :)
בברכה,

נייד     052-6346334   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2010 23:26 לינק ישיר 

אהרן10 כתב:
מטפל זוגי כתב:
הדברים נבדקו בשיטות מדעיות (בדיקות סטטיסטיות לאורך זמן בקרב מאות ואלפי פונים למוקדים שונים) וחשוב לפרסם זאת: אין כל קורלציה (התאמה) בין תקופת ההכירות במגזר או ב"סגנון" מסויים לבין שכיחות בעיות שלום-בית בשנים המאוחרות יותר בין בני הזוג.

אם אפשר בבקשה לקבל מקורות

ערב טוב לך, אהרן.

מסיבות שונות, למיטב ידיעתי - לא נחקרו עד היום נושאים הקשורים בעמידות הקשר ובעיות בזוגיות בציבור החרדי ע"י גופים מדעיים מוסמכים. התוצאה מכך היא שלא פורסמו מחקרים בנושא מעל הבמות ה"מקובלות".

לעומת זאת - זכיתי להתוודע למספר מסגרות טיפול מכובדות בציבור החרדי אשר עקבו באופן מדעי אחרי חתכי הפונים השונים ואיפיון הבעיות, והמספרים הוכיחו את חוסר הקורלציה - כפי שכתבתי.

לצערי, הזכויות על הנתונים וניתוחם אינן בבעלותי, ולכן לא אוכל לצטט אותם כמקור.

בקשה שלי לפרסום חלק מהמקורות - נענתה בסירוב (לגיטימי בעיני).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2010 23:40 לינק ישיר 

למנהלת הפורום:

לגבי מקורות מוסמכים לטענתי אודות הקורלציה בין משך הפגישות לבעיות בזוגיות לאורך הזמן - אנא ראי תשובתי (שאני מודה שאינה מספקת) לאהרן לעיל.

לגבי עצמי:
כפי שהבנתי (ובתקוה שהבנתי נכון), שמי המלא ופרטי התקשרות מופיעים ב"פרופיל האישי" הצמוד לכל הודעה שאני כותב. כדי להימנע מ"קידום מכירות" (שאינני יודע מה הנהלים לגביו בבמה זו) - בחרתי שלא לפרסם אותם בצורה בולטת מידי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 17:04 לינק ישיר 

הרב למפרט שלום,

אני מעריכה את הרגישות והזהירות שאתה מגלה. לצערי, לא תמיד ניתן לדעת במסגרת הנוכחית, אם הפרטים האישיים המוצגים בפרופיל האישי הינם אמיתיים או בדויים, וזאת על מנת לאפשר למשתתפים את האנונימיות הלגיטימית.

על מנת לאפשר הבחנה בין תשובתו של משתתף רגיל לבין תשובתו של מומחה, אני מציעה לחתום בסוף ההודעה בשם המלא האמיתי ובתואר המקצוע המוסמך (למשל, מטפל משפחתי מוסמך או יועץ חינוכי ) וזאת בייחוד אם המשיב עונה מתוקף ניסיונו או מומחיות המקצועית.

תודה ובהצלחה

נייד     052-6346334   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2010 22:35 לינק ישיר 

רוניתלזר כתב:
 על מנת לאפשר הבחנה בין תשובתו של משתתף רגיל לבין תשובתו של מומחה, אני מציעה לחתום בסוף ההודעה בשם המלא האמיתי ובתואר המקצוע המוסמך (למשל, מטפל משפחתי מוסמך או יועץ חינוכי ) 

ומה יעשו אלו שאין להם הסמכה? מה שמקובל הרבה בציבור שלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 12:25 לינק ישיר 

אהרון שלום,
אני לא בטוחה שהבנתי את שאלתך.
כל אחד רשאי להשתתף בפורום לשאול, להשיב, להעלות הגיגים וכו' באופן אנונימי (גם אנשי מקצוע יכולים להישאר אנונימים).
אנשי מקצוע מהתחום שמשיבים ומציינים זאת כתשובת מומחה (מניסיוני המקצועי, מתוקף מומחיותי וכד') חלה עליהם אחריות גדולה יותר ולכן ראוי שיציגו את ההסמכה שלהם. 
אלו שציינת, שעוסקים בתחום ללא הסמכה. יבחרו לענות כאחד המשתתפים או להציג  עצמם כפי שהם (מייעץ בשלום בית?)  אך הכי טוב שילכו ללמוד באופן מסודר ומקצועי כפי שכבר חלקם עושים ...

נייד     052-6346334   

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > ה צ י ל ו !!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.