|
|
| נשלח ב-20/1/2014 15:48 |
|
| |
להתחיל לדבר איתו על מזלות ולהגיד לו שהמזל שלך הוא שאתם לא מתאימים אחד לשני.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 16:29 |
|
| |
| פווווווווו כתב: |  | אני מתחבטת באלה הזו כבר זמן מה, האם לפי דעתכם, ניתן ליצור קשר חברי בין בני מין שונה, שלא למטרת נישואין? (סתם, להחליף דעות, רעיונות, מחשבות, מבט על החיים..) האם זה יכול להרוס את הרגש הבסיסי שקיים בכל בנאדם כלפי המין השני? האם יש אפשרות ליצור כזה קשר עם גבולות, בלי לתת לרגש להתפתח יותר מידי?
תוקן על ידי אסיק_good ב- 31/05/2010 00:51:23 |
|
אפשר ליצור קשר חברי וידידותי, אבל אין מצב שהרגש לא יתפתח. אחרי הכול אנחנו בחברה חרדית,זה לא שאנחנו מוקפים בידידים וידידות ורגילים לזה..וזה כן קצת חסר אז גם אם יש קשר כזה, הוא אישי יותר ודורש יותר ומושקע יותר...ועם רגש.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 16:50 |
|
| |
| מידל כתב: |  | זה לא ממש נחמד לבוא לבנאדם שמרגיש חבר שלך ולומר לו שלא טוב לי בקשר,
מה עוד שזה לא אמת.
אני לא רואה לנכון לשמור על קשר חברי וסתמי עם בחור.
והמדובר איננו מתאים לי, אבל ממש לתקשר |
|
אז אומרים את זה בנוסח שונה. שאת מרגישה שקשר רציני איתו לא יקח אותך למקום טוב ויגרום סבל לשניכם. יכול להיות שהוא ירצה לדון על זה, ויכול להיות שהוא דוקא צודק... אבל בגדול אני חושב שרוב אנשים מבינים שאם לא טוב לצד אחד בנישואין, אז גם לצד השני לא טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 17:48 |
|
| |
חברה!!
למה אתם לא מבינים שאתם משחקים באש???
אני חשבתי שאני חכמה, שולטת על עצמי, שוחרת ידע ובעלת יכולת איפוק. אשכנזיה קרה וכו.
היה לי קשר עם בחור שפגשתי בעבודה. ממש לא למטרות נישואין. נשארתי בקשר איתו על מנת לחזק אותו רוחנית.
הקשר התחזק והגיע לרמות של חיבור הזויות עד כי החלטנו להתחתן.
היתה מלחמת עולם שלישית עם ההורים. עברנו 7 מדורי גהינום וקבלתי על עצמי לזהיר אחרים מלהגיע למקום הזה!!!
יקירי ויקירותי: תזהרו מאוד!! גם קשר סתמי יכול לקחת אתכם למחוזות שלא חלמתם להגיע לשם. (ע"ע: ויקם הגולם על יוצרו...)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 18:12 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 18:21 |
|
| |
זה באמת משנה משהו?
(הרי המסר הוא על הדרך לא על המטרה.)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 18:25 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 18:25 |
|
| |
בארור.... המסר הובן... רק ש... הסקרנות... יו נואו...  סורי אם זה לא היה במקום...  רק אם בא לך... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 18:30 |
|
| |
בכיף... מ'כפת לי...
רק רציתי להבהיר שהיתה לי מטרה בסיפור הסיפור...
כן. ב"ה התחתנו...
מאושרים עד הגג. ודוקא חיתנו אותנו בכבוד, אבל שלא תחשבי: זה לא בא בקלות!!!
שנה וחצי שגרתי בבית וההורים לא דברו איתי... לא נתנו בי אמון ועקבו אחרי... (ושלא תביני לא נכון, לא היתי ילדונת בת 19...)
בכל אופן- היינו אצל אינספור רבנים ועזרו לנו מאוד...
ודוקא היום אני מבינה שאילולי מה שעברנו ביחד באמת לא היה מצב שנתחתן.
יש לציין שמאז שהכרנו הבחור אכן תפס את עצמו והתמסד והתיצב והיום לומד בכולל ועושה שם חיל ב"ה.
רק מה- יש צלקות מן העבר... ולא שווה לאף אחד/ת להגיע למקום האיום שהיינו בו רק בגלל שהיא/וא מתענינים בקשר שכל ושלא למטרות נישואין...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 18:33 |
|
| |
ואגב: אדם ה1,
היתי מתבישת לומר שמנת המשכל שלי כה דלה שאיני מבינה מסר כה ברור.......
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 18:33 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 18:48 |
|
| |
צר לי עליך אם אינך מבין.
באותה תקופה היתי כבר בשידוכים ונפגשתי עם בכורים פי 1000 ברמה ממנו.
נפגשתי עם בנים של רבנים ידועי שם וכו' וכו'. ממשת הדובדבן של הציבור הליטאי.
על פניו חפשתי משהו אחר לגמרי ממה שהוא.
הא- שאחרי 3 שנות חברות אדוקה כבר לא היה לי מצב להתחתן עם מישהו אחר, וממילא גם למדתי להכיר את הטוב האדיר שבו ולא היתי מוכנה לותר עליו- זה לא אומר שמותר ובסדר להיות בקשר עם בן המין השני.
ואם אינך מבין את זה- אין לי איך להיות לך לעזר!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 18:49 |
|
| |
ושחלילה לא ישתמע מדברי שאני לא מחזיקה מבעלי, כי זה ממש לא נכון. רק שכמו שצינתי קודם- הוא השתנה המון מאז שהכרנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 18:58 |
|
| |
זה נשמע שהכרת מישהו (שלכאורה לא ברמה שיכלת להשיג ב"שידוכים") ואחרי כמה זמן התאהבת בו והחלטתם להתחתן וכמובן ההורים הקימו קול צעקה על כך שביתם העדינה תתחתן עם מישהו "פושטק" אבל אחרי שעמדתם על שלכם זה יצא לפועל וזכית לבעל שאת מעריכה. אני לא ראיתי פה איזו טרגדיה... (יתר על כן, אם ישאלו אותי מלכתחילה על מישהי שיש לה שידוך עילוי אבל היא לא נקשרת אליו ולעומת זאת מישהו פשוט אבל שהיא מאוהבת בו לא יהיה לי ספק בכלל במי היא צריכה לבחור) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2014 19:02 |
|
| |
(יתר על כן, אם ישאלו אותי מלכתחילה על מישהי שיש לה שידוך עילוי אבל היא לא נקשרת אליו ולעומת זאת מישהו פשוט אבל שהיא מאוהבת בו לא יהיה לי ספק בכלל במי היא צריכה לבחור)
זה נכון אבל לא זו היתה הסיטוציה.
ובכל מקרה תסכים איתי שלא כדאי להגיע למקום מורכב שכזה. הרי הזיווג משמים ואין קטע להתגלגל לשם בדרך קוצים ודרדרים (גם רוחניים. בל נשלה את עצמנו שזוג חברים מסתובבים בעולם הגדול במשך כמה שנים והם לא עוברים על שום איסור...)
|
|
|
|
|