בית פורומים שידוכי חרדים

משחקי כבוד בשידוכים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/5/2010 11:32 לינק ישיר 
משחקי כבוד בשידוכים

רציתי לדון אתכם על נושא שקיים לצערנו הרבה, והוא המשחקי כבוד בשידוכים. בחור יכול להשאיר בחורה ללא תשובה יום שלם, למרות שהוא כבר יודע שהתשובה חיובית. משפחות מורחות את שלב הבירורים חודש שלם, למרות שהם מוכנים להתקדם. למה? משחקי כבוד. שלא נראה להוטים חלילה... ממאי נפשך, הרי הבחורה הזאת יכולה להיות אשתך לעתיד (כך לפחות אתה רוצה) אז למה אתה מייסר אותה עכשיו? יהיה לך נחמד לשמוע אחרי החתונה בעז"ה שבאותו זמן שמרחת אותה היא הייתה בלחצים אדירים, לא אכלה ולא ישנה? זה יתן לך כבוד שהיא ישבה שעות ליד הטלפון, בכתה לתוך ספר התהילים, או סבלה מכאבי בטן בגללך? מה תעשה, תתנצל ותגיד שהיית חייב כי ככה מקובל במשפחה? מדובר פה על דבר נעלה של הקמת בית בישראל. בואו נעזוב את הכבוד שלנו לרגע בצד, ונתמקד בדברים החשובים באמת. (הנ"ל נכתב בלשון זכר, אך הוא אקטואלי באותה מידה גם למין הנשי שבינינו...)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2010 11:40 לינק ישיר 

יפה אברימי, כל הכבוד! העלית נושא חשוב מאוד!
אני אישית, משתדלת מאוד שלא לשחק משחקי כבוד ע"ח הצד השני, ואפילו לא יהיה בעלי לעתיד, איפה בנ"א לחברו? מידות? "ואהבת"? זה לא תקף בשידוכים???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/5/2010 13:27 לינק ישיר 

בס"ד
אכן,
כואב ,אך בעיה זו שכיחה מאד במגזר שלנו.
זה כזה מעצבן!!!
אבל טוב שיש את השדכנים באמצע.
שדכנים יודעים ללחוץ.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/5/2010 14:29 לינק ישיר 

אבל לפעמים נוח להחליט רק אחרי שהצד השני אומר תשובה.
קורה שמתלבטים ואומרים "אם הצד השני יגיד כן, אני לא אתנגד. אם יוריד- לא אצטער", ואז התשובה מתעכבת ולצד השני זה נראה כמשחקי כבוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2010 17:00 לינק ישיר 

זה בהחלט מגעיל, שידוכים זה לא משחק קלפים, אין כאן שום מקום לכבוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2010 21:35 לינק ישיר 

אין ספק שעלינו להיות זהירים בענין. יחד עם זאת אני רוצה לומר לך שקיימים מצבים שהתשובה מתעכבת
ולא מטעמי כבוד. זה לא נעים, זה מורט עצבים אבל זה זהיר.
באופן אישי היה לי לפחות בחור אחד שלקח לי לענות לו תשובה בין פגישה לפגישה בערך 3-4 ימים.
והבחור ה רגיש שזה ממקום אמיתי. והיה לו את כל הזמן שבעולם. בשלב מאוחר יותר גם שיתפתי בהתלבטויות.
אז יש מקרים..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2010 23:33 לינק ישיר 

אני לא מדבר על התלבטות, אני מדבר על זה שכבר יודעים את התשובה, אך מחכים בכוונה כדי להראות שהם זהירים ולא מתלהבים...

לדוגמא: אני עכשיו באמצע הצעה, שהם ביקשו מהשדכנית פעמיים לשדך בינינו, ובאותם הפעמים הייתי עסוק בהצעה אחרת. והנה עכשיו כשהתפניתי, נתתי להם מספרים של חברים (הם לא התקשרו אליהם - בדוק. כנראה שהם כבר ביררו בדרכים אחרות עוד לפני כן) ועבר כבר כמעט שבוע ועדיין הם לא ענו תשובה.

לזאת הייתה כוונתי. (למרות שבשעת הכתיבה עצמה זה היה לפני המקרה הנ"ל)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/6/2010 13:44 לינק ישיר 

בשידוכים למדתי המון את משמעות המצווה "הוי דן את כל האדם לכף זכות".
מציעה לך להפסיק להרהר אחריהם, להאמין בתמימות שאם זה שלך הם יחזרו
ולא לחפש סיבות שאינן זכות עליהם.
שיהיה בהצלחה רבה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/6/2010 22:25 לינק ישיר 

משתוקקת, את אכן צודקת.

למרות שזה מאוד מעצבן, במיוחד שעכשיו נודע לי שמצידם הם מוכנים, אבל הם עדיין עסוקים בהצעה קודמת...

אם אתם כבר בתוך הצעה, אז למה אתם שומעים הצעות אחרות??? זה הוגן לתפוס בחור לשבוע שלם, כשבזמן הזה הוא יכול להמשיך הלאה? - נו נו, הוי דן את כל האדם לכף זכות!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2010 02:52 לינק ישיר 

לעצם הענין: גועל נפש.
לימוד זכות: כל צד בתוך שגם השני עושה לו ולכל אחד יש כבוד שכבר פעמים עניתי ראשון...,
והוא כבר דוחה אותנו הרבה זמן נייבש אותו קצת...
זה טיפשי, אבל טבעי!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > משחקי כבוד בשידוכים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext