בית פורומים עצור כאן חושבים

אלוקים על דוכן הנאשמים - בבית המשפט במחנה אושוויץ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/6/2010 00:10 לינק ישיר 

חחח, בודאי שאתה רגיל לקבל תשובות כאלה. אני למשל לא רגיל לקבל תשובות כאלה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 00:51 לינק ישיר 

ארתחששתא כתב:

כל אדם משלם מיסים כמוך ויותר ממך (גם לא חרדים קונים דירות ומשלמים מע"מ).

טעות בידך, בעוד חילוני קונה דירה אחת, קונה כל חרדי 8 דירות לילדיו
חרדי מוציא על צריכה יומיומית הרבה יותר מחילוני שחי עם אשתו ילד וכלב. כוח הקניה החרדי ידוע ולא לחינם.
42 אחוזים מהחרדים עובדים לעומת 60 אחוזים מהחילונים, יחי ההבדל הגדול

בסופו של דבר חילונים וחרדים גרים בדרך כלל בדירות קנויות  ולא משנה מי רוכש אותן.
חילוני מרוויח בדרך כלל יותר מחרדי ומוציא יותר מחרדי, אם נוסיף לכך את העובדה - כפי שציינת - שאחוז העובדים אצל החילונים גבוה יותר נגלה שהם משלמים הרבה יותר מיסים - ישירים ועקיפים.
נ.ב. קשה ואולי בלתי אפשרי להעריך את זה כלכלית אבל כמה שוות 3 שנות עבודה חינם (כמעט) בצבא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 00:54 לינק ישיר 

והנה מאמר ממין העניין:

(בדרך כלל "אהבתו הגדולה" לציבור החרדי מקלקלת את השורה אבל דווקא המאמר הזה בעיקרו נכון).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 01:14 לינק ישיר 

מקסוול כתב:
מאיפה יש לך חצי מיליון דולר? זה סכום שאני לא מצפה לראות כל חיי.
שדדת בנק? או שאתה השנורר שמסתובב ברחובות השכונה שלי בשעות הלילה ופושט יד בשביל הכנוסס כלה?

שאלתך שאלת טיפש, אני לא חייב לומר לך מאיפה יש לי, מספיק שאני מראה לך שיש לי ואז תשב בשקט, העובדה היא שכל אב בית חרדי מחתן את כל בניו וקונה להם דירות (ככה זה בציבור החרדי, האבא קונה דירות מציאות נקודה.)
אבל אם כבר שאלת -
אני עובד קשה לפרנסתי מרויח בערך פי 3 מההכנסה הממוצעת במדינת ישראל, ומממן את מדינת ישראל הפרה השמנה החולבת. כבר כתבתי מקודם ואכתוב כעת בפעם הרביעית באשכול זה שכ80% מהחרדים עובדים והיתר הם אברכים צעירים, שכשמשפחתם מתרחבת הם יוצאים לעבודה, אף אחד לא יכול לחיות מכולל בסך 2000 ש"ח למשפחה בת 7 נפשות.
השאלה אם אני שנורר, אתה מבין לבד שלא שייך ש99 אחוז ישנוררו הכנוסס כלה כלשונך הבזויה, כי הנדבנים הם החרדים עצמם.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 01:21 לינק ישיר 

מטפחתספרים כתב:

כל אדם משלם מיסים כמוך ויותר ממך (גם לא חרדים קונים דירות ומשלמים מע"מ).

חרדי מוציא על צריכה יומיומית הרבה יותר מחילוני שחי עם אשתו ילד וכלב. כוח הקניה החרדי ידוע ולא לחינם.

בסופו של דבר חילונים וחרדים גרים בדרך כלל בדירות קנויות  ולא משנה מי רוכש אותן.
חילוני מרוויח בדרך כלל יותר מחרדי ומוציא יותר מחרדי, אם נוסיף לכך את העובדה - כפי שציינת - שאחוז העובדים אצל החילונים גבוה יותר נגלה שהם משלמים הרבה יותר מיסים - ישירים ועקיפים.
נ.ב. קשה ואולי בלתי אפשרי להעריך את זה כלכלית אבל כמה שוות 3 שנות עבודה חינם (כמעט) בצבא?

בגוף ההודעה הזאת השויתי לך חילונים מול חרדים, תקרא "בעוד חילוני קונה דירה אחת, קונה כל חרדי 8 דירות לילדיו"
גם לנושא המיסים יש לך תשובה בגוף ההודעה, כתבתי לך שהחרדים מוציאים הרבה יותר מהחילונים ומשלמים יותר מיסים, העובדות שיש אצל חרדים 42% עובדים ואצל החילונים יותר זה עבודה בלבן, אבל עבודה שחורה ישנם אותו מספר עובדים בסופו של דבר, ואת המיסים משלמים החרדים במע"מ

דבר נוסף, אל נשכח שמשפחה חילונית ממוצעת הכנסתה הוא הכנסת מינימום, ומס ההכנסה שהיא משלמת הינה ממש מזערית. ישנם גם הרבה חרדים שמשכורת מעל הממוצע והם משלמים מס הכנסה גבוה, ההפרשים לא כל כך גדולים בין החילונים לחרדים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 02:17 לינק ישיר 

סוף ציטוט

מה ההבדל בין החילוני שקונה דירה בכוחות עצמו לבין החרדי שהוריו קונים לו את הדירה? הלא בסופו של דבר הדירה נקנית איכשהוא ומשולמים עליה אותם אחוזי מס?
בעניין המשפחות הגדולות שיש בציבור החרדי בלע"ר למרות שגם צריכתם גבוהה אבל גם אחזקתם גבוהה כגון חינוך,בריאות וכו' בשונה מאחזקת כלב שצורך דוגלי ומסתפק בגינה הציבורית לעשיית צרכיו, ובכך מסתיימת אחזקתו.
ושמא יבוא החילוני ויאמר אנחנו כציבור קולקטיבי צורכים הרבה יתר מהציבור החרדי בגלל שאנחנו מונים הרבה יותר נפשות מהם בסך הכללי.

תוקן על ידי איש_הרוח ב- 07/06/2010 02:39:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 02:31 לינק ישיר 

[quote]

[/quote]

קשה ואולי בלתי אפשרי להעריך את זה כלכלית אבל כמה שוות 60 שנות הגנה על הארץ של אברך הממית עצמו באהלה של תורה כל חייו ומגן בכך לפי דעתו (אני מקווה...) על קיום העולם והארץ??? 

אמונה שונה מבט שונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 07:05 לינק ישיר 

איש_הרוח כתב:

מה ההבדל בין החילוני שקונה דירה בכוחות עצמו לבין החרדי שהוריו קונים לו את הדירה? הלא בסופו של דבר הדירה נקנית איכשהוא ומשולמים עליה אותם אחוזי מס?
בעניין המשפחות הגדולות שיש בציבור החרדי בלע"ר למרות שגם צריכתם גבוהה אבל גם אחזקתם גבוהה כגון חינוך,בריאות וכו' בשונה מאחזקת כלב שצורך דוגלי ומסתפק בגינה הציבורית לעשיית צרכיו, ובכך מסתיימת אחזקתו.
ושמא יבוא החילוני ויאמר אנחנו כציבור קולקטיבי צורכים הרבה יתר מהציבור החרדי בגלל שאנחנו מונים הרבה יותר נפשות מהם בסך הכללי.

ההבדל לגבי הדירות הוא, שהחרדי הממוצע קונה 8 דירות לעומת החילוני, הרי גם שמונת בניו יקנו 8 דירות לכל נכדיו, בפועל הוא קנה את הדירות, ושילם עליהם מיסים עצומים שעמל עליהם בזעת כפיו
בנוגע לאחזקת המשפחות החרדיות, צא מזה, החינוך לא בא להם חינם, על כל ילד משלמים 300-400 ש"ח, גם על הבריאות משלמים מידי חודש בחודשו, (כמה בכלל תופס תקציב הבריאות) משפחה חרדית ממוצעת תורמת למדינה יותר ממה שהיא מקבלת, תגיד לי באיזה צורה אני מקבל חצי מליון דולר מיסים שנתתי רק על דירות, לא חישבתי כאן עוד מיסים, כמו מע"מ 1500 ש"ח מידי חודש, לפי החישוב שלי חצי מליון דולר לחלק ל50 שנה שווה 833$ לחודש, המדינה לא נותנת גם רבע מזה לאברך כולל (700 ש"ח זה הכל)
דבר נוסף, משפחה חילונית ממוצעת מרויחה שכר מינימום של 3850 שעל סכום זה לא משלמים כמעט מיסים, ועוד לא דיברנו על המובטלים שבאו להירשם לאבטלה, ולא על אלו שלא באו להירשם (שהם הרבה יותר) העשירון העליון משלם הרבה מיסים, אבל רוב החילונים לא ממש מפרנסים את המדינה, מענין לבדוק כמה מתוך התקציב השנתי בנוי על מס ההכנסה, וכמה מתוך מס ההכנסה משלמים העשירון העליון. רוב החילונים לא משלמים יותר מהחרדים, לצעוק הם יודעים טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 08:39 לינק ישיר 

לא ידענא מאי קאמר לגבי הדירות. רוב בני האדם הנשואים קונים להם דירה, אם יש 8 ילדים, זה אומר שיש יותר חרדים מחילונים (?), אבל לא שהם קונים יותר דירות ביחס לאחוזם באכלוסיה. הדירות הם אותם דירות. וכבר כתבו לך זאת כמה פעמים כאן.
בכלל איני מבין מגמתך, הלא אתה מגן על העמדה שלימוד התורה הוא האידיאל החשוב יותר מאשר עבודה או צבא, ומדוע אתה צריך להמציא שהלומדים הם גם עובדים וגם משרתים. זכותם לבחור באידיאל החשוב יותר, למרות שהן לא מפרנסים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 08:44 לינק ישיר 

ממש דיונים של בח"ח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 09:26 לינק ישיר 

מסכים עם ההודעה שמעליי.

תמהני - אני שם את ראשי שאין לך שום השכלה (פורמלית ואחרת) בשום תחום, מדע, חברה, היסטוריה, כלכלה, וכו', ואני מוכן עוד להתערב שאתה עוד תתגאה בכך - שקיבלת חינוך 'על טהרת הקודש'. אבל זה לא מונע ממך לחוות דעה תקיפה בכמעט כל נושא. אפשר לבקש את דעתך בעניין אינטרפרטצית קופנהגן?

האם אתה מבין את ההבדל בין אמת לשקר, בין מציאות לדמיון? אם אתה יודע את ההבדל, האם אתה מסכים שיש סיבה להעדיף אחד על פני השני?

ללא רף מסויים של יושר אינטלקטואלי אין טעם להתדיין. כמדומני שרוב משתתפי הפורום כותבים פה כדי לברוח מהטיפוס שלך, אותו פוגשים יום יום בסביבה הטבעית שלהם.

תוקן על ידי מקסוול ב- 07/06/2010 09:28:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 09:44 לינק ישיר 

ארתחששתא כתב:

בגוף ההודעה הזאת השויתי לך חילונים מול חרדים, תקרא "בעוד חילוני קונה דירה אחת, קונה כל חרדי 8 דירות לילדיו"
גם לנושא המיסים יש לך תשובה בגוף ההודעה, כתבתי לך שהחרדים מוציאים הרבה יותר מהחילונים ומשלמים יותר מיסים, העובדות שיש אצל חרדים 42% עובדים ואצל החילונים יותר זה עבודה בלבן, אבל עבודה שחורה ישנם אותו מספר עובדים בסופו של דבר, ואת המיסים משלמים החרדים במע"מ

דבר נוסף, אל נשכח שמשפחה חילונית ממוצעת הכנסתה הוא הכנסת מינימום, ומס ההכנסה שהיא משלמת הינה ממש מזערית. ישנם גם הרבה חרדים שמשכורת מעל הממוצע והם משלמים מס הכנסה גבוה, ההפרשים לא כל כך גדולים בין החילונים לחרדים

כל שנה מגיעים לבגרות X זוגות חרדים ו-Y זוגות לא חרדים והנה הפלא ופלא רובם גרים בדירות קנויות, לא הצלחתי להבין איך הגעת למסקנה שחרדים קונים יותר מחילונים (אם כי אתה צודק שהשיטה החרדית מטילה נטל כבד מנשוא על ההורים אבל זה לא קשור לעניין).
לגבי המיסים, חרדים עובדים פחות מחילונים (נשים וגברים) ואלו שעובדים מרוויחים פחות בממוצע, גם אם נניח שחרדים רבים עובדים בשחור (מה שנראה לי נכון) עדיין זה לא מכסה את הפער בודאי לא במיסים הישירים.
לגבי מע"מ, שוב אם משפחה חילונית מרוויחה יותר ממשפחה חרדית בממוצע והוצאותיה גדולות יותר אז היא משלמת יותר מע"מ.
עד עכשיו כל טענותיך הן טיעונים חרדיים שחוקים שלא מתיישבים עם המציאות, לא צריך להיות איינשטיין או פרופסור לכלכלה כדי להבין שמי שעובד פחות או מרוויח פחות תורם בממוצע לכלכלה פחות ממי שעובד ומרוויח היטב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 10:41 לינק ישיר 

הדיון המקורי באשכול עסק בדוגמא של בעית הרע. אני סבור שהטית הדיון לשאלת התרומה החרדית בישראל של היום שגויה מתודולוגית. לכך יש לנו אשכול מיוחד שפתח קולמוגורוב. http://bhol-forums.co.il/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2796017 נא לדון רק שם. *** שמתי לב שהדיון עבר משאלות של עובדה ותיאוריה לדיון בגופו של אדם. כפי שאנו יודעים וגם מקפידים בפורום הזה, אין שום טעם ושום הצדקה לפסול אדם ולהאשימו בבורות. כל מה שראוי לעשות, אם אני חושב שהוא טועה, זה להצביע בפניו על טעויות בהנחות היסוד שלו. וגם זה בדרך ארץ ובלשון הצעה. גם אם יש טענות קשות נגד הדיוק בדברי ארתחששתא, החובה לדעתי, עד כמה שזה אולי נשמע מוזר, היא להתנצל בפניו על האשמתו בחסרונות אישיים. על כל פנים, אני מתנצל בשם כולם ומבקש להעביר את הדיון לאשכול שלונקק כאן. תודה. זאת הודעת הנהלה. שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו ******* language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 11:20 לינק ישיר 

מיימוני, אין כמוך.
דומני שחזרת למשרה מלאה, אלא שלמרבה הצער משרתך כאן היא כיבוי שריפות. אולי משום שאין כאן (כמעט) אף אחד שפותח דיונים אקטיביים שיוצרים ענין אינטלקטואלי שימשוך אליו את המנועים.

וכיון שגזרת הנהלה היא לעסוק בנושא הכותרת. שאלתי היא: מדוע במאים של סרטי שואה לא מנסים ללמוד לפחות מעט, על מה היה שם באמת. איך ייתכן שהבמאי של הסרט הנ"ל מתאר אנשים עבי בשר יושבים להם באושויץ, יהודים מוכנסים לצריף השינה עם הכובעים והחליפות והעניבות... ועוד דברים בלתי אפשריים. שאלה זו התקשיתי על עוד סרטי שואה למיניהם. וצ"ע בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/6/2010 11:50 לינק ישיר 

לע"ד הדיון גלש לאן שגלש, היו כאן גורמים שהוציאו את האלוקים מדוכן הנאשמים,(כך האשכול) והעמידו אחרים במקומו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אלוקים על דוכן הנאשמים - בבית המשפט במחנה אושוויץ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext