|
|
| נשלח ב-7/6/2010 14:06 |
|
| |
לוואמאי
"מיימוני, אין כמוך. דומני שחזרת למשרה מלאה, אלא שלמרבה הצער משרתך כאן היא כיבוי שריפות. אולי משום שאין כאן (כמעט) אף אחד שפותח דיונים אקטיביים שיוצרים ענין אינטלקטואלי שימשוך אליו את המנועים.
וכיון שגזרת הנהלה היא לעסוק בנושא הכותרת. שאלתי היא: מדוע במאים של סרטי שואה לא מנסים ללמוד לפחות מעט, על מה היה שם באמת. איך ייתכן שהבמאי של הסרט הנ"ל מתאר אנשים עבי בשר יושבים להם באושויץ, יהודים מוכנסים לצריף השינה עם הכובעים והחליפות והעניבות... ועוד דברים בלתי אפשריים. שאלה זו התקשיתי על עוד סרטי שואה למיניהם. וצ"ע בזה."
לגבי הפורום הרי ברור שעם כל הרצון הטוב הפורום הזה סובל מכך שרק מנהל אחד עומד בראשו ואכן וצריך להודות למיימוני גם על כיבוי השרפות .
ובאשר לסרטי שואה הרי לא כל סרט שואה יכול להראות כמו הדבר האמיתי שהרי איש לא יציע להרעיב שחקנים עד שייראו כמוזלמנים .
ולכן הדרך היחידה הסבירה היא לעשות סרטי שואה שלא יחקו את המציאות המזוויעה כפי שהתרחשה במציאות וזה אכן אתגר לא פשוט לתסריטאים.
{אין זה פלא שרק מעטים מאד יצרו סרטי שואה בעלי ערך.}
תוקן על ידי צענערענע ב- 07/06/2010 14:08:08
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 14:45 |
|
| |
בשביל לעשות מוזלמנים יש אפקטים ממוחשבים. אוואטר נראה אווטאר, חייזרים נראים חייזרים, מלחמת העולם נראית מלחמת העולם, מוצב החרמון נראה מוצב החרמון, אז השואה צריכה להיראות שואה. יש זויות צילום, יש משחקי צבע, יש דברים שיכולים להראות אנשים רזים ומיוסרים, ולא רק שמנים ועבי בשר - עם פרצוף עצוב.
מלבד זאת. דבר מקובל בקולנוע שלשם משחק בסרט, שחקנים מרעיבים את עצמם חדשים רבים. מארק וולברג הוריד 10 קילו, סנטיאגו דגלס הוריד 10 קילו, כריסטיאן ביל הוריד 30 ק"ג ממשקלו כדי לגלם דמות מיוסרת! אגריאן ברודי הוריד 15 קילו בשביל "הפסנתרן" (סרט שואה). ב1980 רוברט דה נירו הוסיף 30 ק"ג למשקלו בשביל הסרט השור הזועם..
מה שמפריע לי בעיקר, שבהרבה סרטי שואה יש אוירה רגועה הרבה יותר מזו שהיתה במציאות (כפי שאני התרשמתי מהתיאורים והעדויות). כך למשל ב'הבריחה מסוביבור', אסירי סוביבור מתוארים במין מחנה נופש שאסור לצאת ממנו, כמעט ולא רואים מישהו מוכה, מושפל, לא רואים את האימה בעיניים, לא רואים את צללי האדם. (למרות שאני יודע שסוביבור לא היה אושויץ. אני גם יודע שהנאצים היו נאצים).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 14:47 |
|
| |
אפרופו שחקני הקולנוע המוכרים את גופם לציבור מעשה בשחקן שמת בתאונת עבודה, תוך כדי גילום דמות מרכזית, בסרט שעסק בבית חרושת שבעליו היה מסכן את עובדיו בעבודה עם מכונות כבדות..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 19:39 |
|
| |
| מקסוול כתב: |  | ארתחששתא
לא, הילד אמור לבעט בהוריו, ללעוג להם ולגדף אותם, לשקוע באהבה עצמית ובשנאת המיטיבים לו, כפי שהחרדים עושים למדינה וכפי שאתה עושה באשכול הסמוך.
תוקן על ידי מקסוול ב- 06/06/2010 16:16:36
|
|
אם תהיתם מה הסיט את נושא האשכול
מקסוול הסיט אותו בצורה בזויה, כל פעם שחרדי כותב או אומר משהו בפורומים, מזכירים לו שהוא טפיל ושעליו להודות למדינה שמפרנסת אותו על כל צרכיו
אני חושב שכל הויכוח כאן עקר לחלוטין, למדתי בחיים, שכל אדם חושב על הזולת מה שבא לו, (או לפי מה שהוריו חושבים ולאיזה משפחה הוא נולד) ואחרי שהוא קובע את מחשבתו על פלוני או על קהל מסוים, הוא לא יזוז מדעתו, ורק יביא אלף ציטטות וראיות שהוא צודק. ושום מספרים שיביאו בפניו לא יניאו אותו
אז האשמה בלחשוב רע על הזולת מוטלת בהחלט על החושב, ועובדה שיש כאלו החושבים להיפך ממנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 20:15 |
|
| |
קשה לכלוא את רוח האדם.
אבל אפשר לכוון אותה למוצא אחר.
כאן הצעתי להעביר את הדיון על כל מה שקשור לחרדים ולכלכלה לאשכול עצמאי כדי לפנות מקום למה שנראה לי עיקר הדיון, דוגמא כואבת במיוחד של בעית הרע, אלקים ואושוויץ.
לעומת זאת, תמה אני מה יש לדון כאן בסרטים. או בהכנות של שחקנים לסרטים.
ארתחששתא
אינך צריך להתנצל. רק להמשיך לכתוב בנושא החרדים והכלכלה באשכול המתאים.
שתי הערות שאני מרשה לעצמי, גם אם הן עלולות למשוך דיון.
א. אם יש מי שמשמיץ את החרדים, או מישהו שכותב דברים שלא כדעתך, עדיף להסביר, כפי שאכן ניסית לעשות, אבל לא לכתוב מילות גנאי ("בזויה").
בירור עובדתי יכול לתרום לשינוי דעה. עלבונות או מילות גנאי לא.
ב. הפורום שלנו מבוסס על ההנחה שבני אדם בעלי דעות מנוגדות וסותרות מסוגלים לנהל דיון ואף לשנות לפעמים את דעתם. לי נראה ששיניתי את דעתי כמה וכמה פעמים מתוך מה שלמדתי כאן. אולי זה יקרה אפילו לך, עם כל חכמתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 01:55 |
|
| |
בחזרה לנושא אלהים והשואה, או כפי שציינת "מדוע מאפשר אלהים את הרע" מה ההגדרה של רע, אלהים קבע מראש שתהיה מלחמת גוג ומגוג ואשר ישנם הרבה הטוענים שזה השואה, ומן הסתם זה מה שטוב, אילו היה בידך לשנות את ההסטוריה ולמוע את השואה, היית עושה את זה? אולי היה קורה במקומו דבר נורא יותר? וגם בחשבונו של היחיד, לעולם אי אפשר לדעת אם מה שנראה רע הוא באמת רע, קורה הרבה פעמים שמשהו שנראה רע, פשוט הציל אותנו, אז לא תמיד אנחנו רואים שזה טוב, אבל מי שמאמין שיש אלהים, ושהוא כזה כל יכול, שהוא הביא את השואה, שיאמין כבר צעד נוסף - שזה טוב, עם כל הקושי להבנת הענין ישנם המסבירים שאילולא השואה, היתה היהדות נכחדת בהיטמעות בין הגויים, ושכל פעם שיהודים מנסים להתקרב לגויים, הגויים דוחים אותם בדרך הלא נעימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 08:50 |
|
| |
אני הסטתי את האשכול? הבאת משל הדיוט על ילד והוריו כדי להצדיק את דבריך כאילו הם מושכל ראשון, ואני הראיתי לך שאותו מושכל ראשון בעייתי משהו...
ולעניין הרוע -
אם אנו מניחים שכל מעשה של ה' הוא טוב, לא יהיה קיים עוד מושג של רוע..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 08:52 |
|
| |
ממש בח"ח. מה אני אגיד...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 09:38 |
|
| |
מה לעשות אבל המציאות האמיתית אינה כה אידיאלית, וזאת מפי הנביא בשם ה'
ישעיהו פרק מה
(ז) יוֹצֵר אוֹר וּבוֹרֵא חֹשֶׁךְ עֹשֶׂה שָׁלוֹם וּבוֹרֵא רָע אֲנִי יְקֹוָק עֹשֶׂה כָל אֵלֶּה: ס
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 10:12 |
|
| |
רדף, בח"ח הוא חלק מהרוע בעולם, אותו אי אפשר כנראה למנוע, זה גופא הנדון כאן
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 10:12 |
|
| |
אני מקוה שהסתדרת עם הר"ת בח"ח
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2010 02:52 |
|
| |
מקסוול, שום דבר לא יצדיק את השורה המכוערת הזאת, ואני אצטט אותך שוב:
ארתחששתא לא, הילד אמור לבעט בהוריו, ללעוג להם ולגדף אותם, לשקוע באהבה עצמית ובשנאת המיטיבים לו, כפי שהחרדים עושים למדינה
מישהו דבר כאן על החרדים? הנושא הוא אלהים והשואה, איך כל דבר מתקשר אצלך ל"כמה חרדים רעים", אתה מבעיר את אש המחלוקת סביבך, לא מצא הקדוש ברוך הוא כלי מחזיק ברכה אלא השלום.
ואמאי: כל תינוק יודע שאתה מדבר על הפורום החדרי חרדים, אני מקווה ובטוח שלא התכוונת לומר שהפורום בח"ח הוא הרוע שיש בעולם, אלא התכוונת יותר ליהנות מהחידוד של ראשי התיבות, (לא שזה כל כך קשה לפיצוח..)
ירוחם: הפסוק שהבאת אינו סותר את מה שטענתי, כי המושג רע יכול לכלול גם דברים שבעיני בני אדם הם רע, אבל באמת הרע הזמני או הנסתר הזה הוא טוב מהבחינות האחרות והחשובות יותר. מסופר על יהודי שהפסיד את האוטובוס ואיחר כתוצאה מכך לעבודתו שבבנין התאומים, לאחר כשעה נודע לו שהוא ניצל מהפיגוע בבנין התאומים, כשהוא איחר לאוטובוס, קרה לו מבחינתו מקרה רע, אבל בעצם אין טוב מזה. וחוץ מזה יש פעמים שיש להעניש אדם רשע, אם מושיבים אותו על כסא חשמלי, הוא עובר דבר שהוא רע מוחלט, ואכן מגיע לו רוע, אבל הרוע הזה הוא דבר טוב מאוד מבחינת האנושות. ואל תתפסו אותי במילה, לא התכוונתי לומר את זה על יהודי השואה, יש לאלהים המון חשבונות ו"בהדי כבשי דרחמנא למה לך" אל תיכנס לחשבונותיו של אלהים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2010 10:14 |
|
| |
אתה יודע לאחר כל אסון המוני תמיד יש סיפורים על אנשים שניצלו ברגע האחרון, זה מאד מענין.
לגופו של פסוק- שאתה אומר אותו כל בוקר, אלוקים ברא הכל טוב ורע חושך ואור. ה כ ל
כל ניסיון להבדיל את האלוקים מהרע בעולם, הוא פטטי. ולא נכון, ופוגע באלוקים.
באותה מידה שאנשים, מדברים בשמו של ה' ומחליטים מה ה' רוצה בדיוק.
ספר איוב כנראה אינו בין הספרים הנלמדים בחוגי החרדים, אבל ראה שם, את כעסו של האלוקים כלפי רעיו של איוב שגערו באיוב על כעסו כלפי אלוקים, כנראה שאלוקים גם לא כל כך אוהב את החנפנים. אמונה אמיתית אינה נמדדת בחנפנות וכיסוי האמת.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2010 15:43 |
|
| |
ארתחששתא:
לדבריך שאם הבנתי אותם נכון, הרע הוא לעינינו ואין לנו לדעת חשבונו של מקום. עוד ייתכן שאמלא מציאות זו אז היה קשה יותר.
אבל פשטי המקראות אומרים דברים אחרים; משה רבינו התלונן לפני ה' "למה הרעותה לעם הזה" גדעון ביקר את הקב"ה על כך שמאז ניסי מצריים והמדבר אין הוא מסייע לעמו.
כלומר במקום לומר את מה שאתה אומר (ובייחוד גדעון! הרי לכאורה בימיו חוטאים היו!) הם התלוננו על הרע שמול עיניהם
יותר מכך, האין צריך להכיר שאחד מיסודות היהדות שניתן למנוע את הרע? והרע המדובר הוא הרע לעיניים או לעצור אותו, זה אינו רע היפותטי.
אני אישית רואה בתורף דברי גדעון לימוד גדול, הגם שלכאורה לדבריו אין בסיס (הרי יכלו לומר כדבריך ארתחששתא) בכל זאת קיבל עליו ה' את דבריו ושלח אותו להציל את ישראל. כלומר, כן יש לצעוק על כך, כן יש להתעמת, אולי אפילו עם ריבונו של עולם- שהרע רע, רע לנו בעולם ועושים לנו עוולות (אקטואלי לא?) וכן יש להאמין שה' מקבל זאת ונותן כוח.
יש לי מה לומר להמשך הדברים, על השואה אך כרגע מה שהלב מרגיש מחוייב הזמן עושק...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2010 21:21 |
|
| |
עפ"ל!!! ישראל כשהם יורדים יורדים עד לתהום!!! העיזו פניהם ביחידו של עולם!!! רשב"ע לאן הגענו!!!!
|
|
|
|
|