ברגעים אלו קונצרט אבינו מלכנו בעיצומו.
אכן קונצרט משובח במינו, ניכרת המחשבה על כל הפרטים .
היצירות :
חלק א'
אתה חוננתנו , לחן י. אשל. ביצע החזן יעקוב מוצן , ביצוע נחמד
אבינו מלכנו שמע קולינו, לחן מ.ינובסקי. ביצוע מרשים ביותר של החזן רפאל פרידר.
"גלה כבוד" לחן פ. חוטינר . ביצוע מדהים של החזן יצחק מאיר הלפגוט .
"מתרצה ברחמים" לחן :ס.זים י. ברש. ביצוע של החזן הראשי של בהכה"ג בירושלים החזן חייםאדלר.
"שמע ישראל" לחן: ש. מלאבסקי , ביצעו החזנים "מוצן" "ופרידר".
אבינו מלכנו המוכר כל החזנים
הפסקה
הכותרת שונתה
תוקן על ידי פורוםחזנות ב- 03/06/2010 00:22:29
נשלח ב-2/6/2010 23:37
מהחצי השני אישית יותר נהנתי, אבל אכן היה קונצרט משובח.
נשלח ב-3/6/2010 00:26
בס"ד
ערב טוב לחברי וצופי הפורום, קונצרט סיום סדרת מנויי יובל לשנת תש"ע, הביא עשרות מכותבי הפורום, שיעלו את רשמיהם בקרוב.
בינתיים, מצ"ב הרפרטואר מתוך תוכניית הקונצרט (סריקה)
כל הכבוד לידידנו יוסיש שדואג להעביר לצופי הפורום שלא היו בקונצרט את רשמיו בדיווח ישיר מהשטח
אמש זכינו לקונצרט מושלם נוסף מבית "יובל". כל החזנים היו במיטבם.
הביצוע הטוב ביותר של הערב היה "מתרצה ברחמים" של החזן הראשי בביהכנ"ס הגדול בירושלים הרב חיים אדלר.
אהבתי מאוד את שיעורו של ד"ר מרדכי סובול בנושא "לחן ותזמור". התזמור לשיר "תהא השעה הזאת" היה נהדר ומרתק.
יישר כח לכל העוסקים במלאכה:
החזנים: הרב חיים אדלר, יצחק מאיר הלפגוט, יעקב מוצן ורפאל פרידר.
מקהלת החזנים "יובל", התזמורת הפילהרמונית הישראלית, הפסנתרן הרב מנחם בריסטובסקי.
ד"ר מרדכי סובול אשר מנצח, תרתי משמע, ע"מ להביא לנו קונצרטים אלו, ובנו בכורו ויד ימינו אופיר סובול.
וכמובן תודה מיוחדת למפיק הגדול ביותר בעולם-החזנות בדורנו: יצחק ראשי, שדואג לכל פרט ופרט לבניית הארוע המושלם.
ממתינים לשמוע מה מתוכנן לקראת שנת תשע"א ...
נשלח ב-3/6/2010 09:27
כשאתה כותב "הביצוע הטוב ביותר לערב זה" אחרי תיבת 'ביותר' תוסיף "לטעמי".
כך נהוג בכל ביקורת מקצועית.
נשלח ב-3/6/2010 09:56
הערות אחדות בשולי הקונצרט
1. עוד הפקה מקצועית ומלוטשת מבית מדרשו של ד"ר סובול ושות'.
ר' מרדכי, יישר כח על כל העונה הנהדרת, ובציפיה לבאות...
2. פרידר - בריטון מלטף ומרשים. תענוג לאוזניים.
אחד החזנים היחידים להם סובול לא צריך לסמן את הכניסות...
שליטה מלאה בתוים ובמוסיקה. (זמר אופרה?)
3. מוצן - כמו תמיד, נהדר. מרגש ומרשים. מבצע ענק.
4. אדלר - "זכה" לקטעים קשים מאד לביצוע, ועמד בכך בצורה יוצאת מן הכלל.
גם כניסתו שלפני הזמן ב"שמע ישראל " של גלנץ נסלחת בהחלט.
אגב, גם אני הייתי מתבלבל...
העיבוד ליצירה זו יומרני מידי לטעמי, זועק ובומבסטי. בקושי יכולתי להבחין ביצירה עצמה.
דומני שיופיה של יצירה זו הוא דוקא במוטיבים הכ"כ מיחדים את גלנץ, וכאמור לא כ"כ שמעתי אותם.
5. הלפגוט - די, מה כבר אפשר לומר, אין עליו...
דוקא הבלבול הקטן במילות "מתרצה ברחמים" הוכיח שהוא בכ"ז אנושי...
6. תהא השעה הזאת - אחד הדברים היפים ביותר ששמעתי בשנים האחרונות!
העיבוד/תזמור של סובול, שכלל כ"כ הרבה סגנונות ומקצבים, הוא לא פחות מגאוני!
7. כי בשמחה תצאו - נראה לי שהקטע מיצה את עצמו.
גם תחרות הנשימה הארוכה והמשחקים שאחריה, מיצו עצמם...
ר' מרדכי, יש לך חצי שנה לארגן משהו חדש...
8. עניבות - אין הערות, היה בסדר...
לשניים (אדלר והלפגוט) לא היה בכלל, והפפיונים (מוצן ופרידר) היו ממש במקום.
9. רציתי להוסיף משהו בקשר לתופעה המכוערת של כניסת המאחרים לאולם,
אבל אני צריך גם לעשות היום קצת פרנסה... בעז"ה, אשלים בהמשך.
רוני אופיר
נשלח ב-3/6/2010 11:49
אכן היה קונצרט מדהים. אני חש שכל קונצרט משתפר לעומת קודמו. כל הקטעים היו יפים. אך נהנתי במיוחד משלושת האחרונים.
כמובן שכל החזנים היו מצויינים, אך נראה לי ,כפי שרוני ציין, חיים אדלר קיבל קטעים יותר ועל כך מגיע לו יישר מיוחדת.
יש לי שאלה בקשר לקטע "מתרצה ברחמים" בלחנו של משה קוסביצקי שביצע החזן הלפגוג.
יש ברשותי דיסק של מרדכי הרשמן שמצע את הקטע (לצערי לא צויין שמו של המחבר על הדיסק). האם יתכן ?
מרדכי הרשמן היה בערך 20 שנה יותר מבוגר ממשה קוסביצקי. ונראה לי שמשה קוסביצקי הגיע לאמריקה בערך בתקופה שמרדכי הרשמן נפטר.
האם לאחד החברים הפתרון?
נשלח ב-3/6/2010 14:03
אכן היה קונצרט מצוין, רק לא ברור לי למה מבצעים אחת לשנה שנתיים את היצירה אבינו מלכינו גלה שביצע הלפגוט, אין שום דבר מיוחד ביצירה זו וניתן להנות מהלפגוט ביצירות אחרות ולא לבזבז אותו על יצירה זו.
נשלח ב-3/6/2010 14:39
מהקונצרט ,נהניתי -- קודמי כבר כתבו הכל ,
מקהלת יובל - האם רוח חדשה נושבת בה ? המקהלה - היתה במיטבה ,שמתי לב שבשורותיה חסרו -3-" החזנים הרוסים " ( ג'ורג' / הבריטון והטנור(המזוקן) - מהמקהלות של ביטון ואופיר ) כשמאידך זיהיתי 6-7 פנים חדשות בשורות המקהלה ,
המנחה - עושה עבודתו "קצת ביובש " - לדעתי על ד"ר סובול "למכור" לו פרפראות מאחורי הקלעים אותם הוא היה מרבה להביא להנאת הצופים ,
נשלח ב-3/6/2010 14:44
לכהןתאומים יתכן שמשה קוסביצקי לקח את הבסיס ממרדכי הרשמן ופיתח אותו ליצירה הרבה יותר רחבה,מארבע וחצי דקות בקרוב אצל הרשמן,לשבע וחצי דקות בקרוב אצל קוסביצקי.
נשלח ב-3/6/2010 14:53
אכן ללא ספק זה היה קונצרט סיום עונה מרשים ביותר. סיוםמעולה לסדרה המוצלחת של שנת תש"ע. התזמורת והמקהלה היו מעולים כרגיל. קטע התזמור בפתיחת החלק השני היה מוצלח ביותר במיוחד עם השיעור שנתן הד"ר מרדכי סובול לפני היצירה שלימדה את הקהל על העבודה הרבה של המעבד (המאפר) ביצירה זו ניתן היה לחוש את אומנתו הרבה של ר' מנחם בריסטובסקי על הפסנתר . החזן יעקב מוצן ריגש אותי כשביצע את אתה חוננתנו של מורו החזן יצחק אשל ז"ל שזו יצירה משובחת ומעניינת, אמנם מהיצירה מפני חטאינו של רפפורט התרשמתי פחות מהביצוע. החזן רפאל פרידר הינו חזן וזמר מעולה (כמדומני שהוא הבאריטון היחיד שמופיע בסדרת יובל) הוא ריגש וביצע נפלא בקולו הבאריטוני והעמוק . את החזן ר' איטשא מאייר הלפגוט כמדומני שאין צורך להזכיר את שירתו וביצועיו המרשימים על במות הקונצרטים שלא היה כמותו , נהנתי במיוחד מהיצירה גלה כבוד שהיא יצירה מוזיקלית , נעימה, ומרגשת. נהנתי פחות ממתרצה ברחמים של קוסביצקי שסיים את הקונצרט. החזן חיים אדלר הרשים בקולו החזק והמרגש ביצירה מתרצה ברחמים של זים על אף שזו יצירה קצת משעממת (לפחות עד שהיא מגיעה לצרחות) , פחות נהנתי משמע של גלנץ . מהדואט של מוצן ופרידר נהנתי מהשילוב היפה, מהדואט של הלפגוט ואדלר לא נהנתי מהשילוב בין שני הענקים ביצירה כה עדינה ורוזנבלאטית . תכלס:היה קונצרט מרשים ומהנה ואני מחכה בכליון עינים לסדרה הבאה של שנת תשע"א (או תש"ע לפי הלוח של מנכ"ל יובל) תודות למנצח מרדכי סובול לבנו אופיר למפיק יצחק ראשי להגברה לר' מנחם בריסטובסקי לתזמורת הפילהרמונית למקהלה ולחזנים שהשקיעו יומם ולילה למען קונצרט זה.
נשלח ב-3/6/2010 15:53
כמו שכתבו קודמיי. אכן קונצרט משובח.
מספיק עם הרפרטואר הנדוש – וכל החיים , עד הנה , מקימי ,שהחיינו, ובנחה יאמר ושיר המעלות .
הנה דוגמא לקונצרט מוצלח ומשובח עם רפרטואר לגמרי שונה.
אהבתי ואפילו השתעשעתי מהשילוב של "שמע ישראל" בצורת "הוא אבינו , הוא מלכנו" בתוכנית הערב.
רק מח שעובד כנראה שעות נוספות כמו של "הסובולים" יכול להגיע גם לאפשרות הזאת.
הביצוע של חיים אדלר לשמע ישראל העביר בי צמרמורת , העיבוד המלא דווקא הוסיף המון עניין ליצירה הדי משעממת זו של גלאנץ.
והביצוע של חיים אדלר היה פשוט מרטיט. ביצוע מרשים כיאה לקונצרט עם התזמורת הפילהרמונית.
אתמול סוף סוף נפל לי האסימון למה סובול לא מוותר אף שנה על רפי פרידר ,
המקצועיות , סגנון השירה והקול העצום שלו מוסיפים לטעמי הרבה קרדיט וכבוד לעולם החזנות.
מבחינת החזנות , ישנם עדיפים ממנו אך בראיה כוללת של הביצוע , פשוט אין טובים ממנו.
בנוסף לכך, העיבוד המשגע לאבינו מלכנו של ינובסקי בפתיחת הערב , השפיע עלי לכל אורך הקונצרט.
מוצן והלפגוט היו מצויינים כרגיל.
יצירת הדגל של הקונצרט גם לטעמי היא "תהא השעה הזאת" פשוט גאוניות לשמה.
כל "האייטם" ,מההסבר של סובול ועד לסיום , הרגיש כמו שיעור מעלף במוסיקה. והביצוע , פשוט מושלם.
סובול מנצל את הבמה הכול כך מכובדת זו ומביא לנו קונצרט חזנות גדוש , מקצועיות ממדרגה ראשונה וחוויה מענגת כל פעם מחדש .
בנוסף לכך הצליח סובול השנה ללמד אותנו גם מה ההבדל בין התזמורת הפילהרמונית לשאר התזמורות ומה ההבדל בין עיבודיו שלו לשאר העיבודים בקונצרטים השונים.
ובכל אופן הערה קטנה . אולי כדאי לשקול להתחיל את הקונצרטים ב8:30 כמו כל הקונצרטים של הפילהרמונית .
אמנם הקונצרטים יסתיימו מאוחר יותר , אבל לאנשים שמגיעים מרחוק ואחרי יום עבודה מפרך ,יישאר יותר זמן להתארגנות.
תודה על קונצרט נפלא ועונה מדהימה.
יישר כח למרדכי סובול וכמובן בל נשכח את אופיר על כל ההפקה והכתיבה המוסיקאלית.
לא יכולתי לצפות להכנה ראויה יותר לימים הנוראים הקרבים ובאים.
שנה טובה
נשלח ב-3/6/2010 17:39
היידי את 100?? שמע ישראל של גלנץ היא יצירה די משעממת??? זה כמו שתאמרי שהמתיאוס פאסיון של באך היא יצירה די משעממת במוסיקה הקלאסית או משעממת מבין יצירותיו של באך
נשלח ב-3/6/2010 18:07
ד"ר מרדכי סובול כמורה למוזיקה
הכל כבר נכתב על הקונצרט המעולה.
לא הודגשה מספיק יוזמתו של המנצח הר"מ ללמד מהו תזמורעם דוגמאות מעשיות ליותר מ 3000 צופים.
רעיון מקורי ללמד שוחרי חזנות וחזנים מהו תזמור ,עיבודים ורענון יצירות מוכרות וותיקות.
אולי בזכות היותו מורה מוביל בבית הספר לחזנות ברמת גן.
אולי יש "רעיונות" מקורים בהמשך סדרת המנויים העתידים.
מו הראוי לציין את ההתמדה בקיום קונצרטים לחזנות להנאת הקהל.
ישר כוח!!!