|
|
| נשלח ב-3/6/2010 19:58 |
|
| |
תוקן על ידי chezi_u ב- 03/06/2010 20:06:44
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2010 20:01 |
|
| |
מר פאברוטי היקר !
כל כוונתי הייתה : שיחסית ליצירות רבות נוספות כמו : וכל החיים , עד הנה , ולירושלים עירך , ה' מלך , המעביר בניו , בעבור דוד וכו...
יחסית ליצירות אלו שמתפתחות ובעלות מלודיה ופזמון , היא נחשבת "משעממת" .
כמו כן גם רזא דשבת של פינצ'יק היא יצירה "משעממת" . כל מי שלא חובב חזנות נרדם מיידית ביצירות אלו.
דרך אגב גם מתרצה ברחמים ששר אתמול הלפגוט , גם היא יצירה "משעממת" .
לולא העיבוד התזמורתי ומשחקי הגובה של הלפגוט מאמצע היצירה, היינו נרדמים כולם.
וזו לפי דעתי הגדולה של סובול, העיבודים שלו גורמים ליצירה הכי "משעממת" להשמע מעניינת ומרתקת.
לצערי ישנם הרבה מעבדים אחרים שאצלם היצירה הכי מעניינת נשמעת ...
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2010 20:54 |
|
| |
מי יכול בבקשה לעלות הקלטה של חיים אדלר לשמע ישראל
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2010 22:22 |
|
| |
כנראה מעזרת נשים התפילה ועוד מפי הגדול שבחזנים "משעממת"
לא הבנתי את הפרשנות של היידי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2010 22:33 |
|
| |
ערב טוב! אחרי כל הכותבים הנכבדים,אין לי הרבה מה להוסיף,רק אציין שגם אני מאד נהניתי אמש,וכן בכל הסדרה, ועל כך תודותי לכל העוסקים במלאכה (מוזכרים למעלה...).
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2010 22:45 |
|
| |
סליחה, רק אני מבין כל המגיבים לא מצליח להבין על מה החגיגה? ממה כל כך התלהבתם? אישית, הקונצרט היה עשר רמות מתחת לקונצרטים השונים של השנים האחרונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2010 22:48 |
|
| |
נהניתי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2010 01:03 |
|
| |
אכן ארגון למופת.
חבל שבשבת החזנות ב"דן פנורמה" הארגון היה מתחת לכל ביקורת: חדרים ללא מיזוג אויר, בלגאן בחדר האוכל (המתנו כ-40 דקות למנה הראשונה!) וכו'
מי שהיה יודע על מה אני מדבר...
שילמנו למעלה מ-1,500 ש"ח וקיבלנו מלון ברמה של 3 כוכבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2010 02:11 |
|
| |
לא נורא גם זה קורה .
אם מישהוא מחברי הפורום היה יודע מה זה לכתוב יצירה או עיבוד, היה על מה לדבר ,
אך במקרה הנ"ל ,אף אחד ממכם לא יודע כמה השקעה זה לארגן קונצרט.
ראשית הזמן המתאים , לאחר מכן הנושא המתאים, לאחר מכן לבחור את מיטב היצירות , לאחר מכן להתאים יצירה לחזן , לאח"כ לכתוב עיבוד , לאח"כ לארגן את המקהלה וכ'ו.
בקיצור, אולי כדי שאתם תארגנו קונצרט אחד ואז נדבר.
הד"ר סובול השקיע את כל כחו בקונצרט , ואכן הניב תוצאה נהדרת !!! .
מקהלה נהדרת חזנים מעולים תזמורת מעולה , ובידו האמונה של הד"ר הפכו כל אילו להרמוניה נהדרת , ושמה : קונצרט "אבנו מלכנו" .
יישר כך ל:
ד"ר מרדכי סובול על הניצוח והאירגון .
לאפיר על האירגון מאחורי הקלעים .
למפיק יצחק ראשי .
לחזנים אדלר, הלפגוט, מוצן, ופרידר.
למקהלת החזנים יובל .
לתזמורת הפילהרמונית הישראלית.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2010 02:48 |
|
| |
| כהןתאומים כתב: |  | אכן היה קונצרט מדהים. אני חש שכל קונצרט משתפר לעומת קודמו. כל הקטעים היו יפים. אך נהנתי במיוחד משלושת האחרונים.
כמובן שכל החזנים היו מצויינים, אך נראה לי ,כפי שרוני ציין, חיים אדלר קיבל קטעים יותר ועל כך מגיע לו יישר מיוחדת.
יש לי שאלה בקשר לקטע "מתרצה ברחמים" בלחנו של משה קוסביצקי שביצע החזן הלפגוג.
יש ברשותי דיסק של מרדכי הרשמן שמצע את הקטע (לצערי לא צויין שמו של המחבר על הדיסק). האם יתכן ?
מרדכי הרשמן היה בערך 20 שנה יותר מבוגר ממשה קוסביצקי. ונראה לי שמשה קוסביצקי הגיע לאמריקה בערך בתקופה שמרדכי הרשמן נפטר.
האם לאחד החברים הפתרון?
|
|
"קוסוביצקי" ביקר לפני השואה באמריקה, ופגש שם את "הרשמן".
שהיה גדול ממנו בערך בעשר שנים! (אולי קצת יותר)
|
|
| נשלח ב-4/6/2010 07:30 |
|
| |
ל- ab2517 מדהים כמה קל להשמיץ ועוד להוסיף "מי שהיה יודע על מה אני מדבר" בשביל הלגיטימציה.
אם כך ,היינו אני ובעלי ועוד זוג חברים ונהננו מכל רגע . האוכל היה מצויין וכך גם השירות. לא היה צורך בשום מזגן היה צריך פשוט לפתוח חלון וכל חוף ת"א אצלך בחדר.
מלון ברמה טובה מאוד ,חזן ,מקהלה ומנצחים הכי טובים שיש.
אכן היה קצת עומס בחדר האוכל , אך הכל בגדר הסביר והמקובל.
אני לא מאמין שמישהו נשאר רעב נוכח כמות כזו של אוכל.
למה סתם להוציא לעז ???
אם היתה לך בעיה - פנה למלון ...
כנראה שישנם אנשים שבכל מצב רק מקטרים . חבל !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2010 10:11 |
|
| |
היידי 100 אני שוב לא מצליח להבין על מה את מדברת אם בשבילך רזא דשבת ושמע ישראל זה שיעמום אז באמת אין לי מה להוסיף וד"ל שיהיה בהצלחה בכל אופן הא נזכרתי יש היום אירוע לא משעמם בכלל בספורטק בתל אביב יש מגוון משחקי ספורט
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2010 10:12 |
|
| |
היידי אין לי מושג מי את ולמי את קשורה אבל מקריאת תגובותייך בפורום נראה שד"ר סובול ומשפ' ויצחק ראשי הם גאוני העולם ואף פעם לא טועים וכל מה שהם עושים מושלם ומי שיעביר כל סוג שהוא של ביקורת הוא מבקר סידרתי ולא עניני, אני כבר למעלה מחמש עשרה שנה נמצא בקונצרטים של יובל (לא בקביעות אבל לפחות פעמיים בשנה בד"כ) ומעריץ גדול של ד"ר סובול ומעריך את תרומותו העצומה והמכרעת לקידום ושימור החזנות, אבל זה עדיין לא אומר שאסור להעביר מדי פעם ביקורת כשחושבים שהיא מוצדקת.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2010 13:34 |
|
| |
להיידי 100
ראשית, אין ויכוח לגבי איכות החזן, המקהלה והמנצחים. לא על כך הלנתי.
אבל, אני מצפה ממלון ברמה של 5* לרמה גבוהה ביותר (במיוחד לנוכח המחיר הגבוהה ששילמתי).
מיזוג אויר במלון 5* זה משהו סטנדרטי ומינימלי ואני האורח אחליט אם אני רוצה להשתמש בו או לא.
אכן, בלית ברירה פתחנו חלון וכל חוף תל אביב היה אצלנו בחדר, כולל הרעש של המבלים בחוף, המוזיקה של בני דודנו מיפו והמכוניות הרבות שנוסעות בכביש לאורך החוף. פשוט, לא יכולנו לישון בלילה. אם בגלל החום כשהחלון סגור ואם בגלל הרעש כשהחלון פתוח.
היה קצת עומס בחדר האוכל? זה היה נראה כמו שוק הכרמל! ודאי שאף אחד לא נשאר רעב. אבל ,כשאני בא לבית מלון ברמה כזו אני מצפה לא רק לא להישאר רעב אלא גם להינות. כשאני צריך להמתין 40 דקות למנה הראשונה, ולהידחף כמו סרדין ליד מזנוני האוכל זה סיוט ולא הנאה.
השירות של המלצרים היה גרוע ביותר. הם לא השתלטו על הכמות הגדולה של האורחים. אם רצית לקבל שירות ממלצר במהלך הארוחה יכולת רק לחלום על כך.
הסיבה היא שלא היה מספיק כוח אדם לשרת את האורחים וזה בא מהרצון של המלון לחסוך בכסף. המארגן לוחץ את המלון ע"מ לקבל מחיר זול (כדי שישאר לו בכיס יותר), והמלון לא פראייר. כדי שיוכל לעמוד במחיר הוא מקצץ בשירות לאורח.
ברור שבסה"כ אנשים נהנו כי הם הרי באו לשמוע חזנות וזו, היתה במיטבה.
היינו בשולחן 10 אנשים וכולם קיטרו על רמת השירות ולמדו את הלקח...
נ.ב.
מדוע עלי לפנות למלון? אני עשיתי איתם איזה עסק? זה שגבה ממני את הכסף האחריות מוטלת עליו!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2010 13:57 |
|
| |
תיקון טעות:
בתגובתי כתבתי על יצירתו של זים על מתרצה ברחמים שהיא ״משעממת״, ולאחר האזנה חוזרת ונשנית של יצירה זו מהפטיפון אני מוכרח להתנצל ולתקן את טעותי כי גיליתי שזו יצירה מוזיקלית ומעניינת והחזן הדגול חיים אדלר ביצע זאת בצורה מרגשת ועוצמתית. שבת שלום וכל טוב.

|
|
|
|
|