פניה של סלונים, לא יאומן !!! את מי מענין גזענות עכשיו
אני חושב שבמקום לקשקש כל היום על גזענות וספרדים כדאי להביא מעט מהסיפורים של סלונים סלאנים,
מה שנעשה כנגד הספרדים הוא כאין וכאפס לעומת סיפורים שמסתובבים בנוגע לסלאנים
לפני כשנתיים הגיע האדמו"ר של סלאנים להר הזיתים ללויה של השווער שלו (אולי זה היה של קרוב אחר שלו) השתתפו גם בלוייה הזאת סלונים לבן, והם זרקו אבנים על האדמו"ר של סלאנים אבנים, וכולל גם דחיפות, איפה נשמע כדבר הזה לזרוק אבנים על רב? הוא מחלל שבת? זה שנאה חולנית נאצית, בהוראת האדמו"ר מסלאנים, חסידיו לא הגיבו לאבנים ולדחיפות, אבל סיפר לי חסיד סלאנים שיש לו תמונה מיהודי בן 50 עם זקן מאפיר, זורק אבנים, ועוד כמה תמונות מהאירוע, וחסידים מסלונים לבן איימו עליו שיעביר להם את התמונות.
לפני כחמש שנים היתה כלתו של הרבי מסלאנים שחור מאושפזת עקב מחלתה הקשה (ממנה נפטרה), באותם ימים בהם היתה מאושפזת, והמצב בבית האדמו"ר מסלאנים היה מתוח וכואב, התקשרו מידי פעם בחורים מישיבת סלונים לבן, לבית האדמו"ר מסלאנים שחור, והודיעו לו כאילו מבית החולים שכלתו נפטרה, ברור שבפעמים הראשונות זה התקבל בכאב רב, עד שהבינו שחולנים מצאו להם זמן טוב להכאיב, מזוויע.
לפני כמה שנים היה חסיד סלאנים הרב משה גולינסקי ז"ל מגיע לשמחות כמו אופרוף בריתות שערכו אחיו בסלונים לבן, הוא הגיע לבית הכנסת לומר מזל טוב, עד פעם אחת כשהגיע לבית הכנסת, קיבלו בניו מכות בבית הכנסת, על חטאם שהם נמנים על סלאנים לבן, ומאז הוא הפסיק להגיע.
חסידי סלאנים לא מדברים הרבה, ולא מדברים בכלל מחסידות סלונים, כך שהסיפורים לא ממש ידועים לציבור, אבל פה ושם אפשר לשמוע סיפורים מצמררים על השנאה, במו עיני ראיתי פעם חסיד סלונים לבן (בחור ישיבה גדולה) הולך עם חבירו ומפצח גרעינים, והוא זיהה אברך חסיד סלאנים שחור. הוא פשוט זרק עליו את חופן הקליפות שהיו בכיסו, והתרחק מהמקום. שאלתי את האברך על מה ולמה זה? הוא אמר שהוא לא מכיר בכלל את הבחור, אבל לפי מראהו של הבחור הוא חסיד סלונים לבן, (פיאות מאחורי האוזנים וחליפה פתוחה)
סיפורים כאלו זכורים מהימים טרום השואה, הצורה המבזה בה מתייחסים לבני אדם אחרים, מרוב שנאה,
ואני שואל, איך אפשר לחנך דור של בחורים ואברכים צעירים ליראת שמים, תוך כדי שנאה מטורפת לציבור שלם, כן צודקים לא צודקים, חסידים לא חייבים להישאר בחסידות כל ימי חייהם, בא להם להיפרד? הנתיבות שלום לא מצא חן בעיניהם? שילכו, הם מצליחים? הם מתרבים? אין מה לעשות כל החרדים מתרבים, אי אפשר לעצור את זה.
אז במקום להתעסק עם סיפורי ספרדים, ששם זה באמת קשור לחינוך ולא לעדתיות, תתעסקו בנושא האמיתי, יש בסלונים לבן אנשים, שאם אתה מזכיר להם "סלאנים שחורים" הם יכולים לקבל התקף לב מרוב שנאת מוות חולנית
נשלח ב-3/6/2010 17:18
שאלת תם: האם סלונים שחור לא נוקטים גם כן במעשי אלימות? וגם, בעמנואל האם זה סלונים השחורים או הלבנים?
נשלח ב-3/6/2010 17:23
קראת מה כתבתי, תוך כדי זריקת האבנים על האדמו"ר מסלאנים שחור, הורה האדמו"ר שלא להגיב על זריקת האבנים, והוא גם מעולם לא התבטא על הסיפור זה. בעימנואל לא גרים חסידי סלאנים שחור.
נשלח ב-3/6/2010 17:33
פסטיבל מספרי סיפורים עם ארתחששתא
נשלח ב-3/6/2010 17:38
ארתחששתא, אתה סלונים שחור?
נשלח ב-3/6/2010 17:39
כהן גדול, היית רוצה שכך יגיבו על סיפורים מהשואה? מה הציניות הזאת? סיפורים מזעזעים
תשאל כל חסיד סלאנים שחור ברמז, מה היה הסיפור עם כלתו של הרבי מסלאנים, ותשמע את הסיפור בפרוטרוט, מאות אנשים מכירים מקרוב את הסיפורים האלו,
הסיפור עם האבנים על הר הזיתים זה סיפור שכולם כבר מכירים
YID אני לא חסיד סלונים או סלאנים, ואפשר גם לראות בכל התגובות הקודמות שלי שהגבתי לטובת חסידי סלונים לבן בהרבה נושאים, אבל את החולי הזה צריך להפסיק, יש לי קרוב בסלאנים, ושמעתי מכלי ראשון כמה מהדברים
תוקן על ידי ארתחששתא ב- 03/06/2010 17:42:34
נשלח ב-3/6/2010 18:00
ארתחששתא כתב:
כהן גדול, היית רוצה שכך יגיבו על סיפורים מהשואה? מה הציניות הזאת? סיפורים מזעזעים
תשאל כל חסיד סלאנים שחור ברמז, מה היה הסיפור עם כלתו של הרבי מסלאנים, ותשמע את הסיפור בפרוטרוט, מאות אנשים מכירים מקרוב את הסיפורים האלו,
הסיפור עם האבנים על הר הזיתים זה סיפור שכולם כבר מכירים
YID אני לא חסיד סלונים או סלאנים, ואפשר גם לראות בכל התגובות הקודמות שלי שהגבתי לטובת חסידי סלונים לבן בהרבה נושאים, אבל את החולי הזה צריך להפסיק, יש לי קרוב בסלאנים, ושמעתי מכלי ראשון כמה מהדברים
תוקן על ידי ארתחששתא ב- 03/06/2010 17:42:34
ככה זה אצל החרדים. טיק טק מגיעים לשואה.
הסיפורים שסיפרת הן תערובת של מעט אמת עם המון בלבול. תניח לנושא ותתקדם הלאה.
נשלח ב-3/6/2010 18:08
ועל זה נאמר :
פחחחחחחחחחחח השמן הטהור...
נשלח ב-3/6/2010 18:12
מזה כמה ימים היתה לי הרגשה שסלאנים עומדים איפשהו מאחורי ללום . שאלתי כמה סלונימאים והם משכו בכתף כאילו, לא, לא ייתכן. הם לא ירדו עד כדי כך. אופס, נדמה לי שאחרי מה שכתוב כאן , אכן, אני צדקתי ולא הם.
נשלח ב-3/6/2010 19:53
קרשינדו כתב:
מזה כמה ימים היתה לי הרגשה שסלאנים עומדים איפשהו מאחורי ללום . שאלתי כמה סלונימאים והם משכו בכתף כאילו, לא, לא ייתכן. הם לא ירדו עד כדי כך. אופס, נדמה לי שאחרי מה שכתוב כאן , אכן, אני צדקתי ולא הם.
אם זה כל מה שיש לך לענות
סלונים במצב קשה
ולעובדות: תקרא תקרא מה כתבתי פה נגד ללום, ונראה מי עומד בצד של ללום
סיכום: ללום וסלונים, זה נ..... וזה ט......
אז כנראה שגם אנשים שפויים שלא נוגעים לענין, לא סובלים את התנהגות סלונים מול סלאנים
נשלח ב-3/6/2010 20:03
מה שסלונים עשו לסלאנים
זה בדיוק מה שהסלונימאים עשו בעמנואל.
נשלח ב-3/6/2010 20:15
ארתחששתא צודק, השנאה בסלונים [לבן] כלפי סלאנים [שחור] הא חולנית ומטורפת ללא שום פרופורציה, זה לא מתבטא רק במעשי אלימות, כאלו יכולים לספר על כל חסידות [מחוממים יש בכל מקום]. זה מתבטא גם בשנאה העזה של הנורמלים בחסידות, המבוגרים מורישים את השנאה לצעירים בכל עוצמתה, זה נראה שאבות מחנכים את בניהם ומורים את תלמידיהם לשנוא, הגיע הזמן שיעצרו את זה כבר.
אבל ארתחששתא, זה לא הזמן לדבר נגדם, כעת כעת הם נמצאים בחזית המלחמה של הציבור החרדי, מלחמה עזה ונוראית אשר נוגעת לכולנו, כאשר שונאי ישראל אכזריים רוצים להשמיד אותנו ולכלותינו, אסור לדבר נגד חילים כשהם בחזית, זה נקרא לסייע לאויב....................... הנה תראה 'מאמין בהשם' כבר הגיע לכאן.
נשלח ב-3/6/2010 20:17
הם בסלונים שונאים את כל העולם הם שונאים את גור את החסידוית האונגריות את המיתנגדים בקיצור את כול העולם כולם ניבראו רק כדי לספק להם גובים כדאי שהציבור יקרא את הארבעה שיטות של הנתיבות שלום אז תבינו על מה אני מדבר
נשלח ב-3/6/2010 20:23
השמאל הישראלי באמצעות הקרן החדשה מפעיל כאן עשרות ניקים
שפותחים כל שעה אשכול חדש בפרשיית הרשע ללום, כאילו מזווית חדשה.
כל אשכול ממחזר זבל ולא מביא שום חידוש.
השורה התחתונה של פרשת הרשע ללום היא:
יואב ללום הדבר האחרון שמעניין אותו זה ילדות שנשארוט בלי בית ספר.
יואב ללום בונה כאן קריירה אישית על גבן של ילדות מסכנות.
יואב ללום גזען חסר תקנה, הוא עוזר לבנות ספרדיות רק בגלל שהם ספרדיות ואפילו אם ברור שהם לא מתאימות לבית ספר חרדי.
יואב ללום גרם נזק לציבור החרדי מה שלא עשו אלף עוכרי ישראל.
עברנו את פרעה נעבור גם את הרשע ללום
נשלח ב-3/6/2010 20:55
ארתחשתא - מיחזרת דברים ידועים, שנפתחו כאן בזמנו -לפחות על חלק מהם- לא מעט אשכולות.
נראה לי שקצת נסחפת עם ההשוואה לשואה, ואולי -מסערת רגשות- גם לא דייקת מספיק בניואנסים של העובדות, לכן אנסה אני לדייק במקומך, ולעשות קצת סדר בעניינים - עד כמה שידוע לי...
בענין ההלוויה: מדובר בשתי הלוויות: אחת, של חמיו של האדמו"ר מסלאנים ר' שמואל וינברג, מראשי חינוך העצמאי, בן בעל הברכת אברהם. בהלווייה זו אכן נזרקו אבנים על האדמו"ר מסלאנים בהר הזיתים ע"י הפלג הנגדי. (האדמו"ר החוטף, אגב, העיר בבדיחות הדעת לחסידיו שהגנו עליו מסביב, לא להתרגש: זה עניין של דבר יום ביומו שעפים כאן אבנים...) השניה, של הרה"ח ר' אשר אורקוביץ שאז -אם אני לא טועה- האדמו"ר מסלאנים לא הגיע להר הזיתים. אחרי ההלוויה, נזרקו על חלק מחסידיו אבנים, ע"י בחורי חמד דישיבה קדושה "בית אברהם" דחסידי סלונים. אחד מהחסידים הוא ר' ימ"ו שהסיע את משב"ק האדמו"ר זצ"ל (שבביתו ר' אשר התאכסן), שנגרמו נזקים קשים לרכבו, ע"י אבנים שנזרקו על גגו בצאתו מהר הזיתים ע"י הבחורים הנ"ל.
בענין התמונה: לא ידוע לי
בעניין כלתו של האדמו"ר מסלאנים: העובדות נכונות ואמיתיות (וסליחה שאני נוקט כאן צד: גם מזעזעות ומסמררות ראש...). השיחות נעשו גם לאדמו"ר, וגם לבנו, שהוא בעלה של הנפטרת. ידוע לי באופן אישי על חלק מהשיחות שמוקלטות. וידוע לי ממקור מוסמך (לטעמי) שהפעילו לחצים בזמנו, על האדמו"ר מסלאנים, להסכים לשחרר את הקלטת החוצה, או להגישה למשטרה, ללא הצלחה. בענין ר' משה גולינסקי: אינני בקי מספיק בעובדות.
בעניין סיפור הגרעינים: לא ידוע לי, אבל בהחלט מדובר בסיפור אופייני, וממש לא תלוש מהמציאות, שיכול היה לקרות, וכנראה עוד יקרה, בצורה כזו או אחרת. סיפורי הצקה והטרדה דומים התרחשו, מתרחשים ובודאי יתרחשו לאור שנאה עוצמתית שכזאת...
בעניין השואה ששרבבת לעניין: אני מסתייג בכל תוקף. השואה לא דומה לשום דבר בעולם, נקודה!!!
מה שברור הוא, ששנאה מטורפת וחולנית כזאת, אין ולא היה מאז הבעש"ט ממציא החסידות. באחריות!!! ולדעתי סלונים שהיא חסידות מכובדת, לא קולטים כמה הם מורידים מערכם ומכבודם בעקבות האיבה הזאת...
למען ההגינות אציין שאני לא שייך לאף אחד מהצדדים. אבל אני מוזן מקרובים אמינים (לטעמי) ששייכים לשני הצדדים.
תוקן על ידי אמנוני ב- 03/06/2010 21:10:24
נשלח ב-3/6/2010 21:00
אמנוני הוא לא דיבר על השואה הוא דיבר על הימים טרום השואה, והסיפורים האלו עם השנאה הגדולה, אכן מזכירים את ימים אלו,