|
|
| נשלח ב-10/6/2010 16:20 |
|
| |
סליחה על בורותי- האם מישהוא ראה חז"א מפורש בענין ההתר, או המצווה לגזול את המדינה? או חילונים? או התר להצהרות כזב, לקבלת מענקים? או הצהרות שקר ביודעין?
או אולי השקר הזה הוא עוד שקר קדוש. שהמציאו השקרנים הקדושים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2010 16:29 |
|
| |
ירוחם:
שאלתי הרבה וכל אחד אומר שיש רמז שם וכאן וכו' וכו'
לדעתי הוא אמר משהו השקפתית ולא ח"ו הלכה למעשה, הרי גזל דאורייתא, ועל חילול השם אין כפרה,
אז מנין פסק שכזה ????
בכל מקרה אין רב חרדי אחד שמתיר וזה במפורש לא עמדת החרדים,
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2010 16:33 |
|
| |
יעבץ , מספר הערות להערותיך
"2. 80% מכלל העבודות במשק - מיותרות. הייצור במשק מהווה אחוז קטן ביותר. כל השאר ניהול, ושעשועים."
ההערכה הסובייקטיבית שלך לגבי מה מיותר או לא , אינו רלוונטי . אם ביקשתי ממישהו לצבוע לי את הבית והנ"ל אכן צבע לי את הבית , הרי שגם אם לדעתך הצביעה מיותרת לחלוטין , אותו מישהו נתן לי שירות שיש לו ערך כספי מסויים וזה מוותסף למאזן החובה שלי. במקרה דנן החילונים מעבירים לחרדים שירותים , מיותרים לחלוטין , כמו רפואה, פינוי פסולת, נהיגת מוניות והובלת טונות של במבה וביסלי. החרדים אינם מחזירים לאוכלוסיה הכללית שירותים ולו מיותרים בשיעור המתקרב למה שהם מקבלים , משמע יש פער ריאלי בזרימת טובין בין שני הצדדים , הפער הזה ממומן על ידי העברות כספים כפויות באמצעות הממשלה , כלומר ישנם אנשים שנאלצים לעבוד שעות נוספות אמיתיות על מנת לקבל שכר שלא יגיע לידיהם אלא למימון שירותים מיותרים עבור אנשים שחושבים שכל העולם חייב להם. "3. בישראל מתפרנסים מ'אמונה וביטחון', לימוד תורה או צבא, משטרה, שב"כ, מוסד, וחברות אבטחה למיניהן."
מעניין מאיפה מגיעים המזונות , הבגדים , הכבישים והבתים . אלה גדלים כנראה על עצים "4. ידועה הבדיחה על הכלכלן הבריטי שהתחתן עם עוזרת הבית שלו כדי להקטין את התל"ג. שהרי שירותים בתוך התא המשפחתי אינם נמדדים, וכך שירותי חינוך וטיפול במשפחה מרובת ילדים. לעומת זאת חינוך במוסד פנימייתי מהווה הכנסה."
לא רלוונטי . כאמור הדיון לא התמקד בתרומה של החרדים ל"כלכלה" או ל"תל"ג" אלא בזרימת הטובין שבין האוכלוסיה החרדית והכללית. שום תרגיל חשבונאי לא ישנה את העובדה הפשוטה שהחרדים חיים על החשבון האחרים. "5. ארץ ישראל שייכת לבני ישראל המקיימים מצוות ד'. זכותם של האחרים, היא רק בשל היותם אחינו."
אולי לזה התכוונו חז"ל שמי שאין אביו מלמדו אומנות סופו ללסטם את הבריות. ההיתר יהיה כמובן שהכל שייך לו בגלל שהוא כביכול לומד תורה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2010 17:06 |
|
| |
מקס רק ראה איך עובדת השיטה החרדית.
החז"א פסק שמותר לגזול את הציונים! - איפה פסק החז"א כך? - לא בדיוק פסק, רמז! - איפה הרמז? ועל מה זה נאמר? - אני לא ראמתי אבל שמעתי שראו? - מי ראה? ראו אנשים מאד חשובים ונאמנים. - אבל אם ראו זה הרי צריך להיות כתוב באיזה מקום, באחד מספריו מכתיביו?! -אתה כופר ואין לך אמונת חכמים. כנראה אתה כותב בעצ"כח
מתורגם מיידיש-- החרש שמע- כי העיור ראה- כשהגידם החזיק בידיו את החיגר שרקד עם הפיסח...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2010 17:21 |
|
| |
מקסוול לעשירון תחתון יש רק פטור של אונס? אבל בן להורים עשירים שעובד במקדונלדס כי אינו רוצה להשקיע ברכישת מקצוע - נקרא בא"ם בלע"ז. ואם החליט שיש לו כסף דיו ומעוניין ללמוד הסטוריה/פיזיקה/פילוסופיה? זה רע מוסרית?? אם ניקח זאת לקיצוניות אזי לבקש מהמעביד זכות ליותר ימי חופש זה לא בסדר מוסרית? אתה מדבר על איזושהי רמה מוסרית שאין מי שעומד בה (סליחה, איני מכיר אותך....). לפיה אני צריך לכלוא רצונותי רק למען רווחה כללית (שאגב, תתפזר על פני כולם ולכ"א יהיה פסיק מזה). איזה מוסר זה? אומר משהו אישי – אני מעסיק אנשים והיה לי עובד שהתבטל מהותית והיה הפסדי. לקח לי כ 3 שנים לאזור אומץ לפטרו, איני דוגל ברשעות ובמשחק תועלתני פרופר. אבל לומר לאדם שרוצה ללמוד (מטעמיו הוא. מצווה, הנאה, הוראת רבנים) שיהפוך את חייו למעו הכלל, ורק למען יגדל התל"ג??? חושבני שאין זה מתאים ממש לגמרי לדרך האמצעית של הרמב"ם. ולא רק.
כתבת - לגבי המשפט האחרון שלך, עליי שלא להסכים. לפחות מהשפה לחוץ יש איזשהו אידיאל של לעסוק ביישובו של עולם (כדברי הגמרא על משחק בקוביא). בקוביא מן הסתם האידיאל הינו שלא לגזול (ז.א. זה הערך של ישובו של עולם, לא העבודה כערך אלא אי הגזל). אתה עצמך כותב שזה מהשפה ולחוץ. אין מי שנוהג כך, שעובד למעו עושר המשק הכללי (יש המון שמספרים כך).
מקסמן
אל תשלה עצמך, רבני העדה החרדית פחות צמחונים (בענייני כספי המדינה) ממה שנראה לך. מכלי ראשון.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2010 18:12 |
|
| |
| תלמידטועה כתב: |  | מקסמן
אל תשלה עצמך, רבני העדה החרדית פחות צמחונים (בענייני כספי המדינה) ממה שנראה לך. מכלי ראשון. |
|
תלמיד:
יש לחלק בין פסק של הרבנים שם, לבין העסקנים שנקראים רבנים אצל התקשורת,
ר' יעקב בלוי שליט"א היה הורג את האדם שיתיר מבחינת ההלכה דבר שכזה, וכן הרב פישר ועוד
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2010 18:28 |
|
| |
תלמיד
נו, אתה לוקח את דבריי למסקנות קיצוניות כאילו ניסיתי לתת הוכחה קאנטיאנית ולכן הצלחת להפריך אותה. דיברתי על מוסכמות חברתיות. אני לא קובע את המוסכמה ואני לא מנסה להוכיח את דבריי מאקסיומות השדה. זו החברה שבה אני חי. אז ברגע שאמרת שאתה מביא דוגמא קיצונית עזבת את הנושא.
קח כמה חופשות מהעבודה שאתה רוצה, אבל אם תשב מובטל חמש שנים בזמן שהכלכלה משגשגת החברה תראה אותך בעין שונה, לא כן?
(אני מדבר כמובן על חברה מערבית מודרנית, לא חרדית)
החברה מוכנה לפרנס מאות בודדות של פרופסורים לפילוסופיה, היסטוריה, וכיו"ב, כדי שהפרהסיא הישראלית תהיה משכילה יותר. בצד השני של המשוואה, אפילו טומי לפיד בזמנו הציע לתקצב 400 אברכים. מעבר לכך הייתי אומר שאם אתה רוצה להקדיש את חייך ללימודים, תעשה זאת על חשבון עצמך, אבל כשהתופעה עוברת מהמיקרו למאקרו...
יש מקום במו"נ (איני מוצא כעת) שהרמב"ם כותב שאפשר לבחון אם הנהגה מסויימת היא ראויה לפי השאלה מה היה קורה אם כולם היו נוהגים כך. מה היה קורה אם כולם היו חיים בצמצום ומתפרנסים די מחסורם בדיוק?
בעניין משחק בקוביא - גזל ויישובו של עולם הם שני טעמים שונים ואיכא בינייהו שיש לו אומנות אחרת, עיין בגמרא (סנהדרין כד:) וברמב"ם בפיהמ"ש שם, ובאבות דרבי נתן פ' י"א תמצא מימרות רבות בשבח המלאכה כמעלה בפני עצמה.
תוקן על ידי מקסוול ב- 10/06/2010 18:50:26
תוקן על ידי מקסוול ב- 10/06/2010 18:52:12
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2010 21:05 |
|
| |
אני חושב שיש כאן טעות בתפיסה.
אם מספיק אנשים יפסיקו לעבוד, לא יאלצו אף אחד לעבוד, פשוט יתחילו לגבות כספים בדרך אחרת. לדוגמה ארנונה על רכוש, שרותים שניתנים חינם יעלו כסף וכד'.
זה יאלץ את האנשים לעבוד או לממן את עלות ממכירת רכוש לאחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2010 06:30 |
|
| |
מקסוול אם דבריך מתבססים רק על "טעם העולם" תוקפם אחר... מקסמן איני רגיל להתווכח על עובדות... אבל האמן לי שאתה ממש אינך צודק
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2010 06:56 |
|
| |
יש שאלה עבורכם, וגם אתגר
כדי לפרנס משפחה ממוצעת חרדית, בת 7-8 נפשות, יש צורך בהמון כסף, משהו שנע בין 8000-10000 ש"ח לחודש. לא ידוע לי על חילוני מסויים, או גוף חילוני מסויים שמחלק מידי חודש לחרדי הפרזיט את הסכום הזה. אז אולי מישהו יסביר לי, מנין לאברך הממוצע, כל אברך ברחוב שתראו. מנין לו 10.000 ש"ח מידי חודש, הרי הוא לא עובד, וזה ברור כשמש. גם אני עצמי מנהל משפחה כזאת, ואני לא יודע, אולי תסבירו לי איך יש לי לשלם את כל זה, קניה בסופר 500 ש"ח לשבוע, (2000לחודש) שכ"ל לבנים (4) 1200 ש"ח. 2 גנים 900 מטפלת 600 ש"ח טלפון 600 חשמל 800 גז 300 מים 300 משכנתא על הדירה 1200 לא רשמתי ביגוד הנעלה חוגים לילדים רופא שינים כלי חשמל והמון הוצאות חד פעמיות והגעתי ל8000 ש"ח אילו הייתי עובד ומשלם מיסים, היתה תמיהתי נפתרת לה, אבל כחרדי מן המנין אינני עובד, למי יש פיתרון?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2010 08:55 |
|
| |
ממך אליך.
גם בציבור הסרוג יש משפחות רבות עם 7-8 ילדים. יש אפילו מקומות שזה הממוצע. למה סרוגים לא פושטים על בתי כנסת מכל הסוגים והצבעים בחזרת הש"ץ עם יד פשוטה, למה לא מתדפקים על דלתות בשביל הכנוסס כלה, למה לא צועקים על גזרות כלכליות כאשר משרד האוצר מזיז מספרים מטבלה אחת לטבלה השנייה, למה לא רצים כל החיים אחרי הלוואה מגמ"ח אחד כדי להחזיר לגמ"ח השני, למה רבנים סרוגים לא מבטיחים הריונות וזיווגים בתמורה להוראת קבע?
בקיצור, למה התרבות של הקבצנות קיימת רק בחברה החרדית?
תלמיד
בכל זאת יש תוקף למוסכמה חברתית. אם אתה מחפש איסור והיתר הלכתי, זה נושא לאשכול אחר. ועיין במקורות שציינתי, בייחוד האחרון.
תוקן על ידי מקסוול ב- 11/06/2010 09:13:07
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2010 09:16 |
|
| |
במסגרת עבודתי עם מוסדות חרדיים שונים,
ברצוני לציין שתי עובדות חשובות בנושא.
האחת החינוך החרדי המופתי, חוסך מליונים רבים למדינה, בכך שרמת הפשיעה והעוול החרדית כמעט שואפת לאפס
(לפחות על פי היכרותי איתם ועם ציבורים אחרים).
ונקודה נוספת, רמת התרומות שהם מכניסים מחו"ל, עולה על הכנסות יצוא של הרבה מפעלים קיבוציים וכלליים הממומנים ע"י המדינה.
|
| נשלח ב-11/6/2010 09:37 |
|
| |
כמו שאמרתי, תרבות של קבצנות, וכבר לא מתביישים בזה.
לא מכניסים תרומות. מקבצים תרומות.
תוקן על ידי מקסוול ב- 11/06/2010 09:38:38
|
|
|
|
| נשלח ב-11/6/2010 09:58 |
|
| |
סליחה מר מקסוואל.
מוסדות אקדמאיים אחרים איתם אני עוסק בנויים על התרמות וגיוסי הון פילנטרופיים, הרבה יותר ממוסדות חרדיים.
אלא שבמחילה מכבודם, רובו של הכסף הזה (וגם כספי תמיכה ממשלתיים) חוזר שוב לחו"ל במתן משכורות לא פרופורציליות, למרצים מחו"ל. ובעריכת מחקרים יקרים והשתלמויות בחו"ל.
בעוד שהתרומות למוסדות החרדיים מכניסים כספי יבוא רבים למדינה, ותרומתם (וכספי התמיכה הממשלתיים) נשארת כאן. ומגדילה את הקף הפעילות הכלכלית במדינה. כך שבסיכומו של דבר המערכת החינוכית החרדית מכניסה לאוצר המדינה הרבה יותר ממערכת ההשכלה הגבוהה.
ודרך אגב תקציב המדינה מושתת בחלקו על גיוס נדבות מהממשל האמריקאי ומאילי הון יהודיים, אז על מה תלין?.
|
|
|
|
|