בית פורומים עצור כאן חושבים

אז מי מממן את מי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/7/2010 18:40 לינק ישיר 

לאמבין כתב:
שרפ,

"3. ההדמיה שלך אינה נכונה. ההכנסה כוללת גם חסרי השכלה ובעלי השכלה שהתיישנה. לכן המאבק הוא על לימודי ליבה. כיום לבעלי השכלה אקדמית לאחר עבודה של חמש שנים, הכנסה של 250,000 ש"ח לשנה זו הכנסה סבירה בהחלט (לא כולל מורים/מורות או עובדי מדינה). לכן דמה מי שיצא מישיבה בגיל 35 למי שגמר אקדמיה והוא בגיל 35 וראה את הפער. "

מדוע כאשר החרדים ינהגו כשאר הציבור בארץ התפלגות ההכנסות אצל החרדים אמור להיות שונה מאשר הממוצע כיום בארץ?
(הרי גם אצלם יהיו בעלי השכלה שהתיישנה וכו').

ראשית זה יעמיד אותם במרוץ בתחילת המסלול עם כולם (אולי המוח שלומד גמ' גם יתן עדיפות).
שנית לא אצל כולם ההכשרה המקצועית התיישנה ציינתי שיש גם כאלו (זוכר את מקצוע מלטש יהלומים?).

"4. השכר הממוצע אינו כולל עצמאים, ששכרם הממוצע הוא פי 4 משל שכירים."
מהיכן הנתון הפנטסטי הזה?
לפי הנתונים המופיעים באתר של הביטוח הלאומי השכר הממוצע של עצמאים נמוך משל שכירים.
אחוז השכירים והעצמאים המשתכרים מעל 4 פעמים השכר הממוצע שווה ועומד על 2%.

לגבי הממוצע למדתי. כיום זה שונה בגלל טעות אופטית. מהתקופה בה שיעור המס על חברה הפך לנוך משעור המס ליחיד, מרבית העצמאים התאגדו כחברות וההכנסות המדווחות כעצמאי הן הכנסות לצורך צריכה בלבד או שהם מדווחים כשכירים.

(כנראה שממוצע חבריך הוא בסביבות המאיון העליון, לכן ברור שרוב האנשים לא מכירים הרבה אנשים עם הכנסות בסדר גודל של 50000 שח)

נכון מאד. אולם אני מכיר היטב את הדרך להגיע לשם. זה בהחלט לא בשמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2010 18:49 לינק ישיר 

השימעוני כתב:
שרפ
אני מכיר כמה אקדמאים, אמנם לא שאלתים לגודל התלוש שלהם, אבל לפי אורח חייהם הם רחוקים מרחק רב מאוד מנתוני השכר הפנטסטיים שהצגת.

תברר במה הם אקדמאים והיכן הם עובדים?

ארים אף אני את הכפפה, אני ואשתי עובדים, והשכר החודשי של שנינו ביחד הוא בין 10,000 ל15,000 ש"ח בחודש. וכמדומני רוב רובו של המשק קרוב לשכר שלי הרבה יותר מלשכר שלך.

אינני יודע מהי השכלתכם ובמה הנכם עוסקים!
שים לב שהשכר עלה בממוצע לסביבות 5,000 ש"ח - 7,500 ש"ח במקום 2,000 ש"ח - 3,500 ש"ח שטענת בעבר. זה כבר מתחיל להיות יותר סביר.

בנוסף עוד נקודה לגבי הדיון הכללי פה:
שכחתי לציין את התיירות שגורמים החרדים. בכל חג ומועד באים מחו"ל חרדים רבים מאוד, כמדומני שאלפים. ביררתי אצל ידידים מחו"ל, וההוצאה הממוצעת לכל ביקור כזה למשפחה בעלת כמה ילדים, היא בערך עשרת אלפים דולר. אין צורך לומר שלולא הקהילה החרדית המבוססת בארץ, לא היתה התיירות הזאת קיימת. [לגבי הזוגות הצעירים והבחורים שבאים לארץ כבר מילתי אמורה בהודעות קודמות. כעת אני מדבר על תושבי חו"ל שבאים לארץ פעם או כמה פעמים בשנה.

בכל מקרה אני מניח, לטובתך, כי אם הייתה לך ולרעייתך השכלה אקדמאית רלוונטית, שניכם היתם מתפרנסים מהכנסה נטו יותר מכפולה (לא משהו בשמים אפילו רו"ח ומתכנת).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2010 19:57 לינק ישיר 

לא איכנס לפרטים, אולם אציין בסבירות גבוהה שאם היה מתאפשר לי ולאשתי לקבל אישורים על השכלתנו במוסדות האקדמאיים הרגילים, היו לנו כבר תארים גבוהים. אך הדרך הזאת חסומה בפני כבוגר ישיבה חרדית, ובפני אשתי כבוגרת סמינר [את מה שמרשים בציבור החרדי להשיג מבלי להחשב כ'מודרני' יש לה]. לצערי, בזה באמת אשמה החברה החרדית ברוב, והמדינה במעט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2010 20:37 לינק ישיר 

השימעוני כתב:
לצערי, בזה באמת אשמה החברה החרדית ברוב, והמדינה במעט.

עכשיו אתה מבין מדוע
1. למה לא ניתן לשלב חיים כחרדים ביחד עם תעסוקה נורמאלית (בודאי לפני 25 שנה). אם מתברר שמכזבים בכך, ראוי לעזוב ולא להידבק לציבור החרדי (כדוגמת פרשת עמנואל או "חרדים מודרנים").
2. למה המדינה נלחמת על לימודי ליבה (ואני מקווה שכאן כבר תחדל לכנות את הבג"צ/הכנסת) רשעים.
3. למה לא ראוי לחנך ילדים לפי "מודה" של אברכים בני שלושים וארבעים אלא לפי מה שגדולי ישראל למדו לפני שמונים שנה כאשר הקימו את רשת יסודי התורה כי הבינו עם "חדרים" הם יאלצו לחפש מנין שומרי שבת גם בורשא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2010 21:38 לינק ישיר 

לא כל כך הבנתי.
אבל אכתוב את מה שנראה לענ"ד: בתחום שילוב החרדים, יש התקדמות גדולה בשנים האחרונות, ואני כולי תקוה שזה ילך ויגבר ויהפוך לנחלת הכלל.
בנושא לימודי הליבה, אני מאוד בעד. אלא שכמובן צריכה זהירות, שכן יש לימודים שמתנגשים עם האמונה היהודית, וקבלתם לתוך חומר הלימודים היא התאבדות לחברה שחפצה לשמור על אמונתה.
לא הבנתי מדוע זה 'מודה של אברכים בני שלושים וארבעים'. המאבק בהשכלה ובתוצאותיה הוא כבר קרוב למאתיים שנה. ובאשר לרשת 'יסודי התורה', השכילני נא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2010 21:58 לינק ישיר 

רשת יסודי התורה היא רשת בתי הספר של החינוך העצמאי. בתל אביב היה בית ספר יסודי התורה ובתי ספר נוספים, בירושלים ת"ת שילה ועוד. כולם היו שייכים לחינוך העצמאי ולמדו בהם גם לימודים כלליים (אם כי בירושלים נרתעו מלימודי אנגלית).
קרובי משפחתי למדו בבתי ספר כאלו בתל אביב של ימי המנדט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2010 22:30 לינק ישיר 

השימעוני כתב:
לא כל כך הבנתי.
אבל אכתוב את מה שנראה לענ"ד: בתחום שילוב החרדים, יש התקדמות גדולה בשנים האחרונות, ואני כולי תקוה שזה ילך ויגבר ויהפוך לנחלת הכלל.
העסקנים החרדים ילחמו בזה, עד שלא יגיעו למצב של אי העברת תקציבים וכד' בגלל בג"צ, הם לא יכנעו.
בנושא לימודי הליבה, אני מאוד בעד. אלא שכמובן צריכה זהירות, שכן יש לימודים שמתנגשים עם האמונה היהודית, וקבלתם לתוך חומר הלימודים היא התאבדות לחברה שחפצה לשמור על אמונתה.
אין שום בעיה כזאת בלימודים. יש עשרות ישיבות תיכוניות ובהן גם חרדיות, בודאי שאם זה יעשה בשיתוף עם נציגים חרדים.
לא הבנתי מדוע זה 'מודה של אברכים בני שלושים וארבעים'. המאבק בהשכלה ובתוצאותיה הוא כבר קרוב למאתיים שנה. ובאשר לרשת 'יסודי התורה', השכילני נא.
המאבק בהשכלה היה למעשה דומה למאבק שיש כיום מול לימודי הליבה. חלק מגדולי ישראל שבחנו את ההשכלה, שבאה עם המהפכה המדעית, הבינו שאם רותמים אותה ליהדות יכול לצאת מזה רק טוב וחלק אחר כמובן ראה את הדברים הרעים שאולי יבאו מכך. כמובן שהחיים היו חזקים יותר מכל האיסורים ובודאי אצל היהודים שרכישת השכלה היתה פעולתם מדורי דורות. התוצאה היתה שעם רכישת ההשכלה באה גם התרחקות משמירת תורה ומצוות כי השכלה נתפסה כנוגדת את היהדות. הרש"ר עלה על זה לאחר שמרבית יהודי גרמניה הפסיקו לשמור תורה ומצוות וניסה להציל את הנותר. בפולין המהפכה היתה באיחור של מספר עשרות שנים וכאשר מרבית הנוער הפסיק לשמור תורה ומצוות הרבנים האגודאים הבינו שהשכלה אינה סותרת את שמירת התורה ולאחר מלחמת העולם הראשונה הקימו רשת בתי ספר שנקראה יסודי התורה, בכדי שגם הילדים של אגודת ישראל יוכלו לרכוש השכלה ותעסוקה, תוך שמירה על חיי תורה ומצוות. את התוצאה שיכפלו לארץ ישראל ועל יסוד זה הוקם מאוחר יותר החינוך העצמאי ושים לב שבתחילה גם שלטו בו חסידי גור. (יש לזכור שהיתה גם התנגדות בתחילה לבתי ספר של בית יעקב, עד שהבינו שהברירה היא גמנסיות ציוניות או פולניות ואז אימצו את הרשת).
בליטא,  הכי התעקשו על המלחמה בהשכלה (והמציאו על הדרך גם את שיטת המוסר). התוצאה היתה שבליטא היתה שינאה לכל מה שנדף ממנו ריח של יהדות. בוילנא ערב מלחמת העולם השניה היה כבר קשה למצוא מנינים של שומרי שבת, כי יהדות נתפסה כבורות וכמלחמה ברוח האדם השואפת מעלה (בעיני הנוער שלא השכיל לבור את דרכו לבד).
כמובן שהיו גדולים נוספים כגון החתם סופר שדוקא התיר השכלה כחלק ממלחמתו ברפורמה וכד'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2010 08:22 לינק ישיר 

ובפרום השכן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2010 21:16 לינק ישיר 
מדובר בעוף מוזר שאינו מעיד על הכלל

ראה עוד אשכולות שפתח:

http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2802151&forum_id=771

http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2806087&forum_id=771

או שהוא מזרוחניק או מזרוחניק בנשמה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2010 07:23 לינק ישיר 

שרפ

או שהוא איש שפוי. יש כאלו הרבה יותר ממה שנראה שאתה חושב שיש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2010 08:07 לינק ישיר 

הסכמתי אתך:
כתבתי לך "מזרוחניק בנשמה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2010 08:20 לינק ישיר 

שרפ

הנחת היסוד שהשכל הישר שייך ל"מיזרוחניקים" מוזרה. לתומי חשבתי שהוא התפזר בשווהף גם אצל אלו שהיו בטוחים שהיה לא תהיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/7/2010 08:50 לינק ישיר 

לא כתבתי אצל הכיפות הסרוגות.
כתבתי שאין לו השקפה נכונה.
באירופה גם חברי המזרחי ראו עצמם כחרדים וכללו רבנים וגדולי תורה שנתפסו  רח"ל לדעות הנוגדות את דעת מרנן ורבנן כותבי היתד.

נ.ב. אם מישהו מאמין שבכתיבה הוא יצליח להזיז משהו בציבור החרדי הוא טועה. בכדי להזיז צריכה לקום תנועה שתיקרא תיגר על הכל. כולל עמדה שאם ההתנהלות אינה נכונה, הרי שלא חשוב באיזה גיל או כמה תורה למד מי שמנהיג אותה. כי לנסות מצד אחד להעלות טענות על התנהלות לא נכונה, אולם לקבל את ראשיה כמחליטים ולהתקפל בפניהם, לא תביא לשום מקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2010 06:31 לינק ישיר 

שרפ כתב:

1. הכנסותי והכנסות אשתי בחודש הן בנות חמש ספרות. ביחד אנו מרוויחים ברוטו הכנסה בת שש ספרות בחודש.
מה ימנע מאדם כמוך המדביק את הכינוי גבלס לכל מי שאינו מסכים איתך, מלדחוף לכאן מספרים ככל העולה על רוחך, בעודך משמיץ את החרדים לארוחת בוקר, אתה מפריח כאן מספרים בלי צורך להוכיח אותן

2. הממוצע של הכנסות החברים שלמדו עמי באקדמיה כיום הוא 50,000 ש"ח לחודש (יש כאלו שמרווחים 15,000 ש"ח ויש שמרוויחים 300,000 ש"ח אז זה הממוצע). הממוצע של מי שלמד עם אשתי הוא 20,000 ש"ח לחודש (כאן זה נע בין 10,000 ש"ח עד 30,000 ש"ח).
הפרחות מספרים הן כנראה המקצוע האקדמאי שלך
מלבד זאת, מה אחוז האקדמאים מבין ה"עמך" החילונים?
כשאתה בא לנפנף מול החרדים, (שכביכול אינם עובדים, הרי 42% עובדים לבן) אתה מנפנף עם אקדמאים, אפשר לחשוב שזה העיסוק של רוב החילונים בארץ

3. ההדמיה שלך אינה נכונה. ההכנסה כוללת גם חסרי השכלה ובעלי השכלה שהתיישנה. לכן המאבק הוא על לימודי ליבה. כיום לבעלי השכלה אקדמית לאחר עבודה של חמש שנים, הכנסה של 250,000 ש"ח לשנה זו הכנסה סבירה בהחלט (לא כולל מורים/מורות או עובדי מדינה). לכן דמה מי שיצא מישיבה בגיל 35 למי שגמר אקדמיה והוא בגיל 35 וראה את הפער.
חלמא טבא חזיתא, אברכים לומדים בכולל עד גיל 26-27 בממוצע, כשיש לאברך 3 ילדים הוא כבר יוצא לחצי יום עבודה. יש לי הרבה חברים מהנדסים עורכי דין ואדריכלים, חרדים שלמדו בכולל, השתלמו כמה שנים ויצאו לעבודה, לפני גיל 35.
אתה לא יודע מה נעשה ברחוב החרדי, ואתה פותח את פיך. תעצור אברכים ברחוב, אברכים מגיל 27 ומעלה, תשאל כל אחד מה עיסוקו. כולם עובדים, מעטים מאוד יוצאי הדופן שנשארים עד גיל מאוד מאוחר בכולל

4. השכר הממוצע אינו כולל עצמאים, ששכרם הממוצע הוא פי 4 משל שכירים.
אני מכיר המון עצמאים (חוץ מהמון שנפלו, ורק הותירו חובות) שבקושי גוררים את משכורתם, תעשה ממוצע, לא תגיע רחוק,

5. גם חילוני שלא משלם מס אך אינו לוקח קצבאות אלא משתכר למחיתו, עדיף על החי מקצבאות לכלכלה (כמובן שזה גם בשמים כי גדול הנהנה מיגיע כפיו יותר מירא שמים).
קצבאות? חילוני לא מקבל קצבאות ילדים?
אם כוונתך לקצבאות כולל, כבר עניתי לך מקודם, אברכים לומדים בכולל ממוצע 6 שנים, עד גיל 26-27 ישנם הרבה שיוצאים לעבודה כבר אחרי שנתיים, גם חילונים אינם נמצאים בשוק העבודה לפני גיל זה. כולם נהנים מיגיע כפם, ורק אתה עינך צרה באחרים.

קיצורו של ענין
אתה דמגוג, לא ניתן לסיים איתך ויכוח, אענה לך כאן תבוא שוב בהפוכה, חרדים עובדים, באותה מידה בה חילונים עובדים, אנחנו החרדים מוותרים על חיים נוחים ועשירים יותר, כדי לחיות כמו שצריך לחיות.
גם אם תמצא שחילונים תורמים יותר מחרדים ו"הם עושים יותר כסף" לעצמם ולמדינה, אל תשכח שתרומתם של החילונים לירידת הערך המוסרי מידות מושחתות, סכינאות רצח ובכלל עזיבת הדת, גם גדולה יותר, תכיר את מקומך,
כסף זה לא הכל בחיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2010 06:39 לינק ישיר 

אכתוב כאן במילים מודגשות ובצבע אדום, ואני מקווה שזה יעזור לכמה אנשים כאן לזכור את זה

אברכים חרדים לומדים בכולל, עד גיל ממוצע של 26-27
מעטים מאוד אברכים הנשארים עד גיל מאוחר.
כשיש לאברך ילד או שנים הוא כבר יוצא לעבודה של חצי יום, ואחרי 4 ילדים רובם ככולם עובדים.
תכניסו את זה טוב טוב לראש.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אז מי מממן את מי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 17 18 19 20 21 22 לדף הבא סך הכל 22 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.