| נשלח ב-7/6/2010 12:02 |
|
| |
צענע
איך מגיעות התרומות לאברכים?
משלמי המשכורות במוסדות תורניים (גם מוסדות לבנות) כוללים ועמותות חסד, עושים זאת בהסתמכות על תרומות המהוות חלק גדול מבסיס תקציבן.
עמותות צדקה מחלקות כסף לאברכים ולחרדים לאורך כל השנה ובפרט בחגים, תודות לכושר ארגון ושנור של עסקנים מסויימים.
מפעלים תורניים כמו "חברותא" מפרנסים מאות אברכים, ההכנסה שלהם היא מתרומות, ובכל אופן לא מן הארץ.
עוד הערת אגב, חלק מהתמיכה במדינת ישראל בעולם ובארה"ב מצד גורמים שונים, כלכלית, מורלית, ומדינית, קשורה גם בכך שמדינת ישראל חולקת מקום של כבוד למסורת, ויש בה חלקים נכבדים השומרים מצוות ומקיימים את המסורת.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 12:03 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | .
מקסמן:
איזה חלק מתקציבו התפעולי של בית החולים שערי-צדק, לדוגמא, מגיע מתורמים מחו"ל, ואיזה מגיע מהמדינה?
לדוגמא: כמה מקבל בית החולים מהביטוח הלאומי עבור כל לידה בבית החולים? כמה מקבל בית החולים מקופת חולים עבור כל יום אשפוז? מי מממן את הכביסה של הסדינים? את שכרם של עובדי הנקיון או הרופאים?
|
|
אשתי רוצה לתת לך על הראש, אחותה הייתה שם בלידה שזרקו אותה אחרי יומים וחצי בזמן שהם מקבלים שבעה ימים על אשפוז,
(לא בדקתי את זה)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 12:18 |
|
| |
.
מקסמן,
חוששני שלא הבנת את המערכת.
הביטוח הלאומי משלם לכל בית חולים בו היתה לידה סכום קבוע, בלי תלות באורך האשפוז של היולדת - ובמידת המורכבות של הטיפול בה. סכום זה עומד, למיטב זכרוני, על המקביל לעלות ארבעה ימי אשפוז.
את אותו הסכום משלם ביטוח לאומי לבית החולים עבור לידה שעברה בקלות, בלי הרדמה, והיולדת שוחררה לביתה לאחר יום (במקום לשכב במיטה במסדרון, בלי פרטיות וכו'), אך גם על לידה שהתארכה, הסתבכה, דרשה נוכחות מרדים מומחה (אפידורל, או הרדמה מלאה במקרה הצורך), נוכחות פעילה של רופא מומחה, מיילדת או שתיים, עלות החדר, חדר ניתוח, תרופות וכו'.
ביטוח לאומי מעביר סכום ממוצע, והשיטה נועדה לכך שלא יהיה אינטרס לבית החולים להשאיר יולדת בלי צורך.
אם התשלום היה לפי ימי אשפוז, או לפי הפרוצדורות, היה מניע כלכלי לבית החוים להשאיר להשגחה יותר יולדות מכפי הצורך, והדברים ידועים, גם ממחקרים בארה"ב.
אבל זה רק הנושא השולי, ניסיתי לרמוז לך, שכל אזרח בישראל, גם אם הוא בריא, נזקק לשירותים שהמדינה מממנת. החל משירותי הרפואה הציבורית - ואלו כלל וכלל אינם זולים - ועד לכך שהוא הולך על מדרכה מרוצפת ליד כביש סלול - בו נוסע האוטובוס (ולא רק הכביש נסלל בכספי ציבור, אלא גם התחבורה הציבורית מסובסדת).
את שירותי הבריאות לא מממנים תורמים מחו"ל (למרות שבניית מבנים רבים ממומנת על ידי נדבנים, מעטים הנדבנים המוכנים לתרום למטרה שלא ניתן להצמיד אליה שלט עם שמם - כמו מימון כביסת הסדינים הצואים). את עבודות התשתית להנחת קווי הביוב לא מממנים יהודי חו"ל, וגם לא את משכורות השוטרים והחיילים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 12:21 |
|
| |
אמאי אמנם הגמרא אומרת בשמו של- דוד- לכו התפרנסו זה מזה. אבל במציאות זה לא עובד כך, המדינה, והבית הפרטי לא יכולים להתפרנס זה מזה,
המדינה חיה מהתוצר הגולמי שלה- כלומר ממה שהיא מיצרת, אם היא מיצרת ומקבלת בשביל תוצרתה כסף ממקורות חוץ. המדינה- והבית. יכולים להתקיים, אם אין תל"ג המדינה לא תתקים,כל מדינה. לא רק שלנו- ברית המועצות האדירה נפלה בגלל העדר תל"ג במידה הרצויה ולכן מה שנותן למדינה את עוצמתה הוא כח העבודה היצרני,= האנשים התורמים מכוחם ממוחם תוצרת שמקבלים עבורה כסף , ממקורות זרים. העובדה המצערת היא כי המגזר החרדי אינו תורם לפי גודלו היחסי באוכלוסיה את חלקו בתוצר הזה. ולכן כאמור הוא חיי על חשבון אחרים המיצרים ויוצרים מקורות הכנסה למדינה, כל היתר המענקים שהם מקבלים בדין ושלא בדין הם מזערים לעומת הנזק הרב שהם גורמים מהעדר תרומתם לתל"ג. ב"ה המדינה היא מדינה מבוססת כלכלית, בגין העבודה והפיתוח, שאזרחיה האחרים תורמים. כל הסיפורים של תרומות ומענקים למדינה, הם סיפורי היסטוריה. המענק שאנו מקבלים מאמריקה מהוה אולי 1% מהתוצר הלאומי. המדינה בהחלט יכולה להתקיים בלי זה. התרומות שהמדינה נותנת ומוציאה כל שנה למדינות נחשלות ומתפתחות עולות על סכום המענק אמריקאי. התרומות למגזרים הפרטים אכן עוזרים אבל רק לפרט ולמגזרים ומוסדות. אין להם משקל כמעט בחישובי המאקרו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 12:34 |
|
| |
לוומאי ומקסמן
כל החישובים שלכם אולי נכונים כשמדובר במילוי צרכי היום יום של המשפחה החרדית .
אבל כאשר מדובר באברך שצריך כל שנה לקנות דירה לצאצא נוסף ואיננו נוסע כל שנה לאמריקה -עדיין לא קיבלתי הסבר המניח את הדעת.
תוקן על ידי צענערענע ב- 07/06/2010 12:35:18
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 12:44 |
|
| |
מאודיב:
על זה אמרתי כבר קודם שהעשירים במיסים הגבוהים שלהם הם הם מממנים את הבינוניים ועניים והכבישים וכו'
צענערענע שאלה על הנס כלפי אברכים ? אמרתי מתורמים ומשפחה וכדומה
לגבי תשלום הביטוח לאומי לבית חולים: דעת אשתי שהם מקבלים שבע ימי אשפוז (ואמרתי שלא בדקתי את זה)
ואת ההסבר שכתבתה ? כבר הסברתי לה שזה חייב להיות כך,
כי כמו בכלכלה העשירים מממנים את העניים כך בבריאות,
כלומר בריא משלם על החולה,
לדוגמא: (מקרה קיצוני) בפגיה בשערי צדק לפני 20 שנה, אמא ערביה השיארה פג בבית חולים ושנים על גבי שנים טיפלו בפג בתוך הפגיה,
אז מי שילם על זה ? כמובן הלידות הבריאות !
תוקן על ידי maxmen ב- 07/06/2010 12:45:37
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 12:49 |
|
| |
ולכן צענע הדבר יתפוצץ בסופו של דבר. פעם היו החתנים שואלים את השדכן- מי האבא. היום כבר שואלים מי הסבא? ואם נאריך ימים בסוף ישאלו מי הסבא רבא?. כבר כולם יודעים כי העסק לא יחזיק הרבה זמן מעמד. האסימון ירד כבר אצל העסקנים, אני שומע רחש של רוחות חדשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 12:50 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | לוומאי ומקסמן
אבל כאשר מדובר באברך שצריך כל שנה לקנות דירה לצאצא נוסף ואיננו נוסע כל שנה לאמריקה -עדיין לא קיבלתי הסבר המניח את הדעת. |
|
בדיוק כך זה עובד, הם מקבלים את צרכי היום יום, שזה כולל התשלומים החודשיים של ההגמ"חים,
הרי הוא לא בא לבקש תשלום התחלתית של הדירה, הוא פשוט לוקח גמ"ח בתשלומים חודשיים ואז יותר קל לבקש ולקבל
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 13:47 |
|
| |
"הוא פשוט לוקח גמ"ח בתשלומים חודשיים ואז יותר קל לבקש ולקבל" אכן קל לבקש גמ"ח אבל הבעייה היא לא לבקש ולקבל אלא להחזיר בזמן שנקבע שהרי יש להניח שההורים לא גמרו להחזיר את הגמ"ח של הצאצא הקודם......
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 15:21 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | | מאודיב:
על זה אמרתי כבר קודם שהעשירים במיסים הגבוהים שלהם הם הם מממנים את הבינוניים ועניים והכבישים וכו'
צענערענע שאלה על הנס כלפי אברכים ? אמרתי מתורמים ומשפחה וכדומה
לגבי תשלום הביטוח לאומי לבית חולים: דעת אשתי שהם מקבלים שבע ימי אשפוז (ואמרתי שלא בדקתי את זה)
ואת ההסבר שכתבתה ? כבר הסברתי לה שזה חייב להיות כך,
כי כמו בכלכלה העשירים מממנים את העניים כך בבריאות,
כלומר בריא משלם על החולה,
לדוגמא: (מקרה קיצוני) בפגיה בשערי צדק לפני 20 שנה, אמא ערביה השיארה פג בבית חולים ושנים על גבי שנים טיפלו בפג בתוך הפגיה,
אז מי שילם על זה ? כמובן הלידות הבריאות !
תוקן על ידי maxmen ב- 07/06/2010 12:45:37
|
|
ראשית, אני רוצה לשוב ולהדגיש: אדם זכאי לבחור לחיות בצניעות. מותר לו לאדם להרוויח פחות - ולהוציא פחות. תמוה בעיני הוא רק מי שחי סמוך על שולחן אחרים, כשהוא מטיף להם מוסר כי הם חולבים אותו ומתפרנסים ממנו.
במדינה כמו שלנו, מיסיהם של האזרחים מממנים את השירותים. במדינה מתוקנת, באופן הברור, יש הפרדה בין גביית המיסים לבין מתן השירותים, ולכן אסור למדינה לפשפש בכיסיו של מישהו, ולקבוע אילו שירותים יקבל מהמדינה, בתלות במיסים אותם שילם.
לכן, יפה כתבת, כי מיסי העשירים מממנים את השירותים, גם של מי שאינו משלם מיסים.
בביטוח, תמיד הכסף של כלל המשלמים, מממן את התשלומים למי שקרה לו המקרה. כך, בביטוח בריאות, שלומי כל המבוטחים - חולים כבריאים - משלמים את עלויות הטיפול בנזקקים לכך.
ולכן, לגבי לידות, תשלומי הביטוח הלאומי של כולם - כולל של אלו שאין להם ילדים - מממנים את הלידות של מי שיולדים. גם לידה שעברה חלק, בלי סיבוכים וכו', עולה ממון רב. באנלוגיה למה שכתבת אודות מיסי העשירים, ניתן לומר שתשלומי הביטוח הלאומי של מי שיש לו שני ילדים וכלב, מממנים את הלידה של מי שיש לה שמונה ילדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 15:25 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | | אמאי
אמנם הגמרא אומרת בשמו של- דוד- לכו התפרנסו זה מזה. אבל במציאות זה לא עובד כך, המדינה, והבית הפרטי לא יכולים להתפרנס זה מזה,
המדינה חיה מהתוצר הגולמי שלה- כלומר ממה שהיא מיצרת, אם היא מיצרת ומקבלת בשביל תוצרתה כסף ממקורות חוץ. המדינה- והבית. יכולים להתקיים,
אם אין תל"ג המדינה לא תתקים,כל מדינה. לא רק שלנו- ברית המועצות האדירה נפלה בגלל העדר תל"ג במידה הרצויה
... |
|
ע"ע אוטרקיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 15:46 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | לוומאי ומקסמן
אבל כאשר מדובר באברך שצריך כל שנה לקנות דירה לצאצא נוסף ואיננו נוסע כל שנה לאמריקה -עדיין לא קיבלתי הסבר המניח את הדעת. |
|
אני מתגורר בשכונת קריית משה בירושלים. איני זוכר ערב שבת שלא התדפק על דלת ביתי חרדי עם יד פשוטה לתרומות. לפעמים אני מקבל שניים כאלה באותו ערב שבת, לפעמים אחד נוסף באמצע השבוע.
בבית הכנסת המזרוחניקי שאני מתפלל בו מידי יום, בכל מניין ומניין מבקרים לפחות (!) שלושה חרדים (גם במניין של 5:30 בבוקר שבו אני מתפלל - ומתי הם הספיקו להתפלל? ממש בחינת אנו משכימים והם משכימים), לפעמים אחד מהם מחלק פלאיירים על עשרה יתומים רעבים וכדו' אבל בדרך כלל מבלי לומר דבר הם פשוט מושיטים את ידם המרשרשת מתחת לאפי המתפללים גם באמצע ק"ש. אני מקפיד שלא לתת להם אגורה, כי אני יודע טוב מאוד שהם רואים בי ובשכמותי גרועים מבהמות, אבל אחרים נותנים להם מבלי לדקדק בצבע הפיג'מה.
גם בבית הכנסת של אבא, באחת מערי השפלה, הסיפור דומה. פעם גרתי בקריית ארבע. גם שם הגיעו לעתים תכופות חרדים (מביתר ומירושלים) ועברו מדלת לדלת לבקש נדבות בשביל יתומים וכלות ואברכים.
אלה דוגמאות לשנורר רווחי מאוד שאני ראיתי ורואה במו עיני. יש גם את סרסורי הברכות והפרנסות וההריונות והזיווגים והיינות המסוגלים, שקל לי לשכוח שיש מגזר ענק לא-חרדי שמתייחס לדברים אלה בחרדת קודש.
אין לי ולאף אחד אחר את המספרים, אבל נראה לי סביר שהציבור הדתי-לאומי והספרדי-מסורתי מזרימים לחרדים עשרות אלפי שקלים, אם לא מאות אלפים, מדי יום.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 15:48 |
|
| |
מואדיב בפילוסופיה יש אוטופיות, אין דבר כזה בכלכלה של המאה העשרים- והאחד, פעם האמריקאים דגלו בשיטה הזו, אבל היום אין דבר כזה, גם אמריקה הגדולה כבר לא מסוגלת אפילו תאורטית לכך.
נדמה לי שקראתי זאת אצל דרויאנוב, יענקל שואל את שמערל- יש לך משהו למכור? יש לי שעון זהב. ענה כמה אתה רוצה עבורו? 100 דולר! טוב קניתי. לאחר יומיים נפגשים שוב. מכרתי לך את השעון לפני יומיים, יש לך אותו? אני רוצה לקנות חזרה. כן יש לי אותו והמחיר הוא 150 דולר. קניתי. לאחר יומיים שוב נפגשים, השעון שמכרתי לך עדיין ברשותך? אתה רוצה למכור בחזרה? כן במחיר של 200. וכך הסיפור חוזר על עצמו מספר פעמים. לאחר זמן שוב נפגשים-שמערל- יש לך את השעון למכור? לא! מכרתי את זה אתמול לשמייל.. אז ממה נחיה עכשיו?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 18:10 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | "הוא פשוט לוקח גמ"ח בתשלומים חודשיים ואז יותר קל לבקש ולקבל"
אכן קל לבקש גמ"ח אבל הבעייה היא לא לבקש ולקבל אלא להחזיר בזמן שנקבע שהרי יש להניח שההורים לא גמרו להחזיר את הגמ"ח של הצאצא הקודם...... |
|
צענע: בכל קהילה יש גמ"ח נשואין שזה מספיק לתשלום התחלתית לדירה לצד אחד, כמו כן הצד השני,
מספרים: מקבלים בגמ"ח 30 אלף דולר כפול שני צדדים = 60 אלף דולר ש = 229200 ש"ח (מספיק לכל הדעות)
תשלום חודשית לגמ"ח היא אך ורק 200 דולר, לבן\בת השני מוסיפים רק 100 דולר לחודש,
בקיצור על עשר ילדים משלמים 1000 דולר לחודש על תשלום של 300000 דולר בלי ריבית "מי כעמך ישראל גוי אחד בארץ"
עכשיו תביני שהאלף דולר היא בעצם השוטף של המשפחה ואז קל יותר לבקש ולקבל מהדוד\אח\גיס\אבא\סבא,
הרי זה רק כסף קטן לחודש כביכול,
|
|
|
|
|