אגנסוטיק, לגבי השאלה כמה המדינה נותנת לתתי"ם לא צריך חישובים מפולפלים והערכות על תרומות, צריך לגשת לספר התקציב ולקרוא, אולי זה לא פשוט ודורש זמן והבנה אבל אני חושב שזה אפשרי לא עשיתי זאת ולכן אני לא יכול לענות לך בודאות, לפני כמה שנים מנהל ת"ת אמר לי שהם מקבלים בערך 55% מהתקציב המקובל לילד, אני באמת לא יודע מה האמת ואם זה השתנה מאז.
נשלח ב-3/2/2013 11:17
מטפחת 55% זה אולי רק התקצוב הישיר ממשרד החינוך, אבל כל בר בי רב יודע שאפשר להוסיף תקציבים ע"י סעיפים נוספים עם שמות אחרים.
השאלה בעינה עומדת אם באמת התת"ים מקבלים רק 50% מהמדינה מאיפה מגיעים ה50% הנותרים?
נשלח ב-3/2/2013 11:31
בדרך כלל תתי"ם פחות מטופחים ועם פחות תשתיות מאשר בתי"ס. ת"ת זה בדרך כלל בניין שתופס ככל שאפשר שטח מהמגרש בלי לחשוב על שטח למשחקים וכדומה, בתוך הבניין בדרך כלל יש כמה שיותר כיתות ובהן כמה שיותר תלמידים ללא ציוד נוסף. נראה לי שבתתי"ם ההורים משלמים משהו.
גם בבתי ספר חילונים וממ"ד ההורים משלמים משהו. השאלה היא איפה ההורים משלמים יותר פר תלמיד?
תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 03/02/2013 12:05:19
נשלח ב-3/2/2013 14:20
אגנוסטיק, חבל שנשחית דיו לשווא במילתא דעבידא לאיגלויי, אולי מישהו ירים את הכפפה ויבדוק בספר התקציב איך מתוקצבים בתי"ס מחד ות"ת מאידך.
נשלח ב-3/2/2013 15:13
מטפחת
כן הצעה טובה. רק צריך לדעת לחפש גם בסעיפים הסמויים מן העין.
למשל איזה אחוז מההקצאות של מפעל הפיס לבניית בתי ספר מגיע לחינוך החרדי?
איזה אחוז ממענקי האיזון שניתנים לרשויות המקומיות החרדיות מגיע לחינוך החרדי?
איזה אחוז מתשלומי הארנונה בערים מעורבות (כמו ירושלים) מגיע לחינוך החרדי?
כמה כסף מגיע לחינוך החרדי היסודי באמצעות תקציבים ייחודיים למפלגות החרדיות?
תוקן על ידי אגנוסטיק ב- 03/02/2013 15:20:19
נשלח ב-3/2/2013 16:23
אגנוסטיק
אני מכיר מכלי ראשון
1.שכר המורים/ות נמוך יותר
2. 2. ההורים משלמים הרבה יותר מאשר בחינוך הממלכתי
3. 3. ההוצאות הנלוות מחוץ לשכר (תנאים פיזיים של בינוי, חימום וכדו') נמוכות בהרבה
4. 4. התקציבים הצדדיים (בעיקר עירוניים לבניה ושפוצים) קטנים יחסית.