| נשלח ב-8/6/2010 12:21 |
|
| |
מואדיב,
במלחמת לבנון השנייה אמרו במקומות חרדיים רבים תהילים אחרי כל תפילה.
בכל מקרה, אתם יוצאים כאן מנקודת מוצא, שהחרדים צריכי "לכוון" שהם לומדים למען ההצלחה הצבאית. אין זה כך בהכרח. כשיש חיזוק רוחני בעם ישראל, זה מועיל לכלל העם גם ללא כוונות וייחודים של המתאמצים ברוחניות. להבדיל, גם השמאלני שנלחם בלבנון לא מכוון שהוא עושה את זה בשבילי, אלא בשביל עצמו, משפחתו, חבריו, המפקד שלו וכו'. למרות זאת עצם העשייה שלו נחשבת גם בשבילי. כך גם להיפך.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 12:26 |
|
| |
מטפחת,
כדאי שתמחק את המילה "כפייה" מהלקסיקון שלך. איש לא יכול לכפות את החילוניים לשלם לחרדים. יש מערכת דמוקרטית, שבה מייצגים חברי הכנסת החילונים את בוחריהם. אם הם מבינים שלמען הקמת ממשלה ימנית / שמאלנית / אנא עארף - שווה להם לשלם כך וכך לחברה החרדית, הרי שעשינו כאן עיסקת בארטר או עיסקה פשוטה, ואין כאן מקום ל"כפייה".
כל השאלה היא האם זו עיסקה מוסרית מבחינתנו. על כך עניתי שכן.
תוקן על ידי צבוני ב- 08/06/2010 12:27:58
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 12:34 |
|
| |
.
צבוני,
כשאני שואל על ישיבות "ההשקפה הנכונה", אל תענה לי בכמה בתי כנסת. בסוף עוד תספר לי שאצל האדמו"ר מבוסטון התפללו לשלום חיילי צה"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 12:37 |
|
| |
סיפור אמיתי שמעתי מהמקור האמין ביותר. במלחמת עירק האחרונה הדאגה הגדולה ביותר שהעסיקה את פיקוד העורף, אם יפול טיל סקאד לאחת הערים, הבהלה ומנוסת ההמונים מפחד, יגרום לנזק גדול יותר מהטיל .
בני ברק הצפופה ומבנה אוכלוסיתה הדירה שינה מעיני הקצינים הממונים. הגו רעיון, כי יעמידו בכל רחוב וסימטה אדם, שבעת הצורך ידע לנווט את האוכלוסיה למקומות איסוף מאורגנים, וימנע הנגף הגדול של ריצת ההמונים. הממונה זה היה צריך להיות מתושבי המקום ולא חריג בלבושו והתהגותו, שהתושבים יקבלו אות כממונה עליהם.
המתאימים ביותר למשימה היו בחורי הישיבה, אשר היו צריכים להקדיש שעתיים לתירגול בעניין.
הממונה בעיריה וקצין גבוה מפיקוד העורף פנו למספר ראשי ישיבה בענין התשובות היו כאיש אחד לא!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 12:44 |
|
| |
| צבוני כתב: |  | מטפחת,
כדאי שתמחק את המילה "כפייה" מהלקסיקון שלך. איש לא יכול לכפות את החילוניים לשלם לחרדים. יש מערכת דמוקרטית, שבה מייצגים חברי הכנסת החילונים את בוחריהם. אם הם מבינים שלמען הקמת ממשלה ימנית / שמאלנית / אנא עארף - שווה להם לשלם כך וכך לחברה החרדית, הרי שעשינו כאן עיסקת בארטר או עיסקה פשוטה, ואין כאן מקום ל"כפייה".
כל השאלה היא האם זו עיסקה מוסרית מבחינתנו. על כך עניתי שכן. |
|
כדאי שתקרא את ההודעות שעליהן אתה מגיב. כתבתי בהודעתי שאיני דן במוסריות שבהפעלת לחץ פוליטי למען תקציבים לקבוצה מסוימת אלא אך ורק בשאלה האם ההצדקה שלך ל"עסקה" החרדית חילונית - תורה תמורת כסף - היא מוסרית בהינתן שהצד השני לא מעוניין בעסקה זו.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 12:46 |
|
| |
הם צודקים. אל תגעו במשיחי! וכי אי אפשר למצוא חרדי מובטל שיעשה את העבודה הזו?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 12:49 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  |
כדאי שתקרא את ההודעות שעליהן אתה מגיב.
כתבתי בהודעתי שאיני דן במוסריות שבהפעלת לחץ פוליטי למען תקציבים לקבוצה מסוימת אלא אך ורק בשאלה האם ההצדקה שלך ל"עסקה" החרדית חילונית - תורה תמורת כסף - היא מוסרית בהינתן שהצד השני לא מעוניין בעסקה זו.
|
|
כדאי שגם אתה תעשה כך. כתבתי שבעיסקה אין צד שלא מעוניין. איש לא הכריח איש באיומי אקדח. כל צד מעוניין משיקוליו הוא, ועל כן אין כאן דבר שלילי מבחינה אתית או תורנית.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 12:51 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | .
צבוני,
כשאני שואל על ישיבות "ההשקפה הנכונה", אל תענה לי בכמה בתי כנסת. בסוף עוד תספר לי שאצל האדמו"ר מבוסטון התפללו לשלום חיילי צה"ל.
|
|
אין לי מושג מה היה בישיבות באותו זמן. הייתי בגלות חלקית עקב הקטיושות. בכל אופן בזמן עופרת יצוקה ידוע לי על 2 ישיבות שחורות שאמרו בהם תהילים אחרי התפילות להצלחת המערכה. האם יש לך סיבה לפקפק בכך שגם במקומות אחרים נהגו כן?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 12:59 |
|
| |
צבוני יש לך טישיו?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 13:01 |
|
| |
האשכול סטה ממסלולו.
מטרתו היתה לדון מבחינה פיננסית האם כקבוצה החרדים תורמים יותר משהם משלמים או פחות.
כעת, אם אני מבין נכון, הסוגיה היא האם הפער משתלם בתהילים שהם קוראים בעת מלחמה?
אולי ראוי שנסכם את האשכול הקודם ונפתח אשכול לחדש בנושא.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 13:02 |
|
| |
.
צבוני,
איזו משמעות עלי לייחס לעובדה שאתה חושש/נמנע מלציין את שמות שתי הישיבות הללו?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 13:06 |
|
| |
מואדיב,
אני חושש מאאוטינג. אם זה מאוד חשוב לך שלח לי בקשה באישי ואענה לך.
בעל בעמיו,
מה הקטע שלך?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 13:10 |
|
| |
.
צבוני,
מאחר ואתה חושש מאאוטינג בהסגרת העובדה שאתה יודע מה מתחולל בשתי ישיבות מסויימות, משמע שאלו ישיבות שאוכלוסיית התלמידים בהן לא רבה.
לא יהיה זה משום אאוטינג אם תאשר לי שאין המדובר לא בפוניבז', לא בסלובודקה, לא בחברון, לא במיר,וכיוצ"ב.
התאשר?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 13:13 |
|
| |
אני מאשר שאין לי שמץ של ידיעה מה התרחש באותן ישיבות שהזכרת, אם כי יש לי ניחושים לגבי 2 מהן.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 13:14 |
|
| |
מה? הבושה כל כך גדולה? אתה חושש מקלונם של הישיבות הסוררות שהעזו להגיד תהילים לשלומם של חיילי צהל?
|
|
|
|
|