בית פורומים עצור כאן חושבים

אז מי מממן את מי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/6/2010 13:19 לינק ישיר 

אני מת עליך, ירוחם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 14:24 לינק ישיר 

צבוני
ההתרגשות שאיזה בי מספורך על שתי הישבות היתה קשה עלי,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 14:39 לינק ישיר 

צבוני
ההתרגשות שאחזה בי מספורך על שתי הישיבות היתה קשה עלי,

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 08/06/2010 14:46:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 15:02 לינק ישיר 

.

בעל, אל תתרגש.

המסקנה היא כי כדי שיאמרו תהילים בישיבה "שחורה", היא צריכה להיות בטווח הקטיושות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 16:17 לינק ישיר 

חבריה היקרים:

האם חזרנו לישיבה קטנה ????

1, מי שמפקפק בעובדה שבחור ישיבה מכל ישיבה שהיא לא מתפלל על שלום כל היהודים ובמיוחד כלפי חיילי צה"ל ????
צריך להיות רשע מרושע וכנראה נולד בטעות בתוך עם ישראל,

2, האם קיום הישיבות מגנות עלינו כיהודים כן או לא, רק שנאת עםארץ יכול לגרום לומר שלא,
האם יעלה בדעתכם שנלמד רק לימודי חו"ל באוניברסיטאות וכל היהודים בלי יוצא מהכלל,
האם יישאר זכר מהעם היהודי ומדינתו ????

הרי כל בר דעת מבין שרק בזכות הישיבות יש המשך לעם כעם,
וגם יכולים האחרים ללמוד באוניברסיטה, וגם יכולים לטעון על זכותינו על הארץ ישראל,

אבל ברגע שלא יהיה ישיבות ובחורי ישיבות ???
אחרי דור או שנים לא ישאר מעם ישראל כלום, וגם לא זכותינו לארץ,

חשבתי לתומי שכל חכמי הפורום מבינים את הפירוש של "בזכות לומדי תורה יש קיום לעם ישראל"
מה חשבתם שזה משהו מיסטי ???? בישיבה קטנה חשבנו כך, כילדים כמובן,

בשביל מה חייל יהודי מסכן את עצמו ? בשביל העם ! אפי' שאפשר לומר שבדיעבר נהרג לחינם, כי במילא מחזירים את הארץ לערבים, אבל אנו מסתכלים על החייל עצמו וכוונתו,
כך אפשר לומר כלפי בחור ישיבה, והבינו 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 16:26 לינק ישיר 

.

מקסמן:

הסבר לי אתה, במטותא ממך, מדוע בישיבות בארה"ב ניתן לשמוע תפילה "לשלום הפרזידנט וסגנו הווייס-פרזידנט", אך בישיבות המקבילות בארה"ק, לא ישמעו תפילות כאלו?

דומני שיש סיבה מדוע יכול לעלות במחשבה כי בישיבות לא מתפללים לשלום חיילי צה"ל. אם אינך מאמין, די לך כי תכנס לפורום שמותר להזכיר את שמו, וראה כיצד אומרים שם "תן לי חייל ואשכנו נשיכת חמור".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 16:46 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
.מקסמן:
הסבר לי אתה, במטותא ממך, מדוע בישיבות בארה"ב ניתן לשמוע תפילה "לשלום הפרזידנט וסגנו הווייס-פרזידנט", אך בישיבות המקבילות בארה"ק, לא ישמעו תפילות כאלו?

דומני שיש סיבה מדוע יכול לעלות במחשבה כי בישיבות לא מתפללים לשלום חיילי צה"ל. אם אינך מאמין, די לך כי תכנס לפורום שמותר להזכיר את שמו, וראה כיצד אומרים שם "תן לי חייל ואשכנו נשיכת חמור".

תשמע אי אפשר לנצל עניין השקפה אידיאולוגיה להשמיץ את החרדים בחוסר אכפתיות, ובודאי לא לנצל את הילדים הכותבים שם בכדי להשמיץ,
ובמיוחד אני מתפלא על חכמי הפורום כאן,
כל החינוך החרדית והדאגה החרדית היא לתפלל ולדאוג לשלום העם ככלל, ובפרט כלפי העם היהודי בארץ,
לא אותנו מחנכים שכל ישראל ערבים זה לזה, ושכל חייל שנהרג זה בגלל עוונותינו אנו, (כי החייל הוא תינוק שנשבה ואין לאלוקים לעניש אותו, ולכן נהרג בגלל חטאים שלנו החרדים,)
כל ילד יודע את זה, רק תעבור על הספרות החרדית (לילדים ולמבוגרים) מי הם הגיבורים שם,
עתונות החרדים וכו' וכו'

אתה רוצה להדגים לפי כותבי הפורומים ???? היתכן, הרי אלה בחצי הדרך לכתוב בתפוז כחוזר בשאלה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 17:02 לינק ישיר 

מקס  ובודאי לא לנצל את הילדים הכותבים שם בכדי להשמיץ,

ראה מקס ידידי מה דעת הגמרא על ילדים,הורים ושכנים

סוכה דף נו :

תנו רבנן: מעשה במרים בת בילגה שהמירה דתה, והלכה ונשאת לסרדיוט אחד ממלכי יוונים. כשנכנסו יוונים להיכל היתה מבעטת בסנדלה על גבי המזבח, ואמרה: לוקוס לוקוס, עד מתי אתה מכלה ממונן של ישראל ואי אתה עומד עליהם בשעת הדחק! וכששמעו חכמים בדבר קבעו את טבעתה, וסתמו את חלונה. ויש אומרים: משמרתו שוהה לבא, ונכנס ישבב אחיו עמו, ושימש תחתיו. אף על פי ששכיני הרשעים לא נשתכרו - שכיני בילגה נשתכרו, שבילגה לעולם חולקת בדרום וישבב אחיו בצפון. בשלמא למאן דאמר משמרתו שוהה לבא - היינו דקנסינן לכולה משמר, אלא למאן דאמר מרים בת בילגה שהמירה דתה, משום ברתיה קנסינן ליה לדידיה? - אמר אביי: אין, כדאמרי אינשי: שותא דינוקא בשוקא, או דאבוה או דאימיה. - ומשום אבוה ואימיה קנסינן לכולה משמרה? - אמר אביי: אוי לרשע אוי לשכינו, טוב לצדיק טוב לשכינו, [שנאמר +ישעיהו ג+: אמרו צדיק כי טוב כי פרי מעלליהם יאכלו]. הדרן עלך החליל וסליקא לה מסכת סוכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 18:42 לינק ישיר 

ירוחם היקר:

בוא נהיה כנים, כולנו יודעים שבחורינו המתוקים לא יודעים בכלל איך נראה אינטרנט,
ואלה שכן יודעים, אנו מבינים מתוך זה, שהוא לא בחור רגיל ולא כך חינכו אותו,
ולכן אני טוען שהם בחצי הדרך לטפוז, ולא צריך להיות מבין גדול ולראות אותם שם אחרי כמה חדשים כאן,
או באתרי סרטים למיניהם,

כולנו מכירים את תמימותם של בחורי הישיבות, רק תן להם אישור להלחם ביחד עם הצבא והם כובשים את כל העולם, לפחות בדמיונם,
מתוך אמונה בצדקת דרכם, וזה מה שחסר כל כך בציבור הכללי, וזה מה שחסר במגורשי עזה,
נכון שמנהיגינו חושבים שאם בחורינו ילכו לצבא לא יהיה כבר בשביל מי להילחם כי לא יהיה בכלל עם ישראל תוך דור אחד או שנים,
בקשתי מחברי וחכמי הפורום להבין את הדבר הפשוט הזה,
ולא לנצל את הבעיה בכדי להשמיץ את המנהיגים בפרט והחרדים ככלל,

באסון המסוקים הידוע: כל העם היה בהלם, לא היה אחד שלא בכה על כך,
אבל נחום ברנע חשב שזה הזמן להיות מי המחרחרי ריב, ובאותו יום כתב כך
(במילים שלי) "בחורים מכל חלקי העם היו בהרוגים באסון המסוקים, חוץ מבחורים חרדים"
חבר טוב שלי שהאמין בנחום התקשר אליו לשאול למה למה ריבונו של עולם ?????
תשובתו של נחום הייתה: אני מבין טוב למה אתם לא הולכים לצבא, אבל אתם חייבים לקחת בחשבון גם את זה, (כלומר ההרגשה הזאת שאני בא להדגיש במאמר,) וזה הקורבן שאתם צריכים לשלם, (כאילו שאלוקים דיבר מתוך גרונו)

אבל מתי נפל לחברי האסימון כלפי נחום היקר ?
בלוויה של בנו יונתן שנהרג בפיגוע ! ב 1996
לא היה לו על מה לדבר בהספד, אך ורק להסביר לכל הימניים בארץ שהוא (נחום) נשאר שמאלני על אפכם וחמתכם, וכך אמר:
(במילים שלי) "לבני יונתן לא היה שנאה כלפי האדם כלשהו אפי' כלפי הערבי המתאבד שהרג אותו"
כמובן שהתקשורת יצא מגדרה לשבח את נחום הגדול וענק שאפי' בשעת צער לא שכח ולא התכחש לתורת הנאורות שקיבלנו מסיני, ועוד על חשבון הדם של בנו היקר, עקידת יצחק קטן עליו,,,,,,,,,

אז מה היה לנו לטענת נחום הגדול ?
קודם אנחנו החרדים חייבים לשלם קורבן השנאה בזה שבחורינו לא היו במסוקים אז,
אבל הוא לא מוכן לשלם אפי' לרגע את המחשבה שאולי הימניים חושבים שעכשיו הוא ישנה את דעתו כלפי דעותם והשקפתם,
ומיד גילה להם שלא ולא אני נשאר נאמן לנאורות שקיבלנו מסיני,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 20:17 לינק ישיר 

מקסמן: אתה באמת לא שם לב להבדל בין חייל שנופל בתפקידו לשמור על חייהם של האנשים המשתייכים לעמו, ובין בחורי ישיבות שלדבריך בלעדיהם אולי היה העם היהודי פוסק מלהתקיים כעם (בהנחה ואתה צודק), אבל אף אחד מבני אותו העם לא היה סובל מכך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 20:35 לינק ישיר 

לא היו סובלים? הצחקת אותי. תגיד, כבר אמרת היום "והיה אם שמוע"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 21:03 לינק ישיר 

ר' צבויני, לא זכיתי לרדת לסוף דעתך.

בכל מערכת חברתית או פוליטית יש בעיה מרכזית שניתן להגדיר אותה כחלוקה הוגנת של נטל האזרחות. בגדול אנשים מרגישים מקופחים אם יש מי שמשלם מסים ומשרת בצבא וכנגדו מי שפטור מחובות ויש לו רק זכויות. עד לפני מאתיים שנה לערך היה ברוב העולם משטר לא הוגן שכזה, בו היו אצילים בעלי זכויות יתר והמונים מסכנים.

דמוקרטיה  והמנגנונים הנלוים אליה עוזרים לפתור את הבעיה הזו במידה מסוימת. קשה אמנם להתחיל להתחשבן על הביטוח לאומי שלי מול הבדיקות הרפואיות שלך, אבל בגדול פיזור הכח בין האזרחים עוזר בדרך כלל למנוע עיוותי ענק מהסוג שהיה בעבר. עם זאת, השיטה הדמוקרטית איננה מושלמת. החרדים הצליחו למצוא פרצה מסוימת: יש להם ציבור גדול של מצביעים שמוכן לבחור עבורם, והם מנצלים את העובדה שמאבק הכח הגדול של החברה הישראלית על ציר ימין-שמאל לא מעניין אותם. כך הם מצליחים לקבל טובות הנאה משני הצדדים, והצליחו להגיע למצב המבורך בו הם אינם עובדים ואינם משרתים בצבא ואת הנטל הם מגלגלים על אחרים. (ראוי להעיר כי להבדיל מן הברונים באנגליה החרדים חיים חיי צער ועוני, אבל זה כמובן לא הבדל עקרוני שהרי אילו היו נציגיהם יכולים לסחוט כמות כסף שתאפשר לכל אברך לחיות בעשירות גדולה היו עושים זאת בשמחה). 

כעת, מצד אחד הכל חוקי ועומד במבחן בג"ץ, אבל מצד שני קשה לצפות שאנשים יתאהבו בך בזכות התנהגות כזו. עד  כאן הכל טוב ויפה, אבל דומה שאתה, צבוני, מנסה לגרום לבריות לאהוב את מלסטמיהם. את הנימוקים שלך אינני מבין משני כיוונים.

1. אתה אומר שהחרדים תורמים לרווחה ולבטחון בלימוד התורה שלהם. סמי מכאן חילונים שבודאי אינם אמורים להתפעל מהארגומנט הזה, אבל אפילו אני, בתור דתי לאומי: למה שאאמין בו? הרי אני יודע שבדורות קודמים לא היה מספר כזה של לומדי תורה מקצועיים וגם לא מאית מהמספר הזה. הרי אני יודע שמריה תרזה וניקולאי לא סבסדו ישיבות. מי הוא היודע דעת עליון שהחליט מה תורם לבטחון ומה לא? אולי הנהנה מיגיע כפיו שגדול מיר"ש תורם לבטחון? היחידים שיכולים בעקרון להתפעל מהטענה שלך הם מי שמאמינים כי הרב X רואה מאחורי  הפרגוד והוא יודע מה צריך לעשות ומה לא, אבל אילו הייתי מאמין כך על רב כלשהו ממילא הייתי מפשיל את שולי גלימתי ורץ אחריו בלי קשר לכלום. נמצא שהטענה שלך, למרות שכביכול היא מופנית כלפי חוץ, היא בעצם חיזוק עצמי שנועד לתת לחרדי הרגשה טובה במקום שיסתכל בראי ויראה  נצלן, סחטן וכפוי טובה מגעיל.   

2. ומצד שני, אתה עצמך מודה שהחרדי לא לומד כדי להוסיף לבטחון ולרפואה במדינה אלא מתוך הסתיגות לעג ובוז כלפיה וכלפי אזרחיה. אז מה מועיל הלימוד זכות שלך? אם יהיה רוצח גדול שרצח כך וכך אנשים, ואתה תטען שאחד מן הנרצחים היה רשע כל כך עצום שאילו היה נשאר חי היה משמיד את העולם. אולי אני אפליט אנחת רווחה אם אאמין לך, אבל זה אמור לשנות את הערכתי המוסרית לאותו רוצח? הרי הוא לא פעל למען הצלת העולם אלא למען עצמו! בדומה, גם לו יצויר שהתובנות מאחרי הפרגוד שלך נכונות, סוף סוף גם אתה מודה שהאברך בכולל פונוביז' לא פועל מכחן, וא"כ הדרא אבחנתי המוסרית שמסוף הסעיף הקודם לדוכתא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 22:07 לינק ישיר 

שנרב, בוא נניח לדמגוגיה. אינני מנסה לגרום לחילונים לאהוב את הדתיים. ברור לי שטענותיי שפורטו לעיל אינן עשויות ליפול באהדה על אוזניים לא מאמינות. סו וואט? בגלל זה אני אמור לעשות דברים באופן שונה ממה שאני חושב שנכון וראוי לעשות?! ירצו - יאהבו, לא ירצו - לא יאהבו.

ובאשר לנימוקים:
1. כאמור, החילונים אינם אמורים להתפעל מהטיעון הזה. למה שדתיים לאומיים יתפעלו ממנו? משום שהוא מבואר באינספור פסוקי תורה, נביאים, גמרות ומדרשים, ראשונים ואחרונים. במידה שהם מאמינים בתורה ובחכמיה, עליהם להאמין שקיום המצוות בכלל ולימוד התורה בפרט, הוא המגן על עם ישראל, הוא הנותן להם כח ועוצמה רוחנית, הוא המגן ממחלות, תאונות, פיגועים, בצורת, ושאר מרעין בישין.

אכן, בדורות הקודמים לא היו כה הרבה לומדים, אך כיצד אתה משווה את המצב דהאידנא למצב הדורות הקודמים? האם היו אז מיליוני יהודים מחללי שבת? האם היו מיליוני בועלי נידות? אלפי הומוסקסואלים? אלפי צרכני פורנוגרפיה? מאות "מחליפי זוגות"? האם ההרס העצום שדברים אלו גורמים שבכל העולמות כולם אינם טעונים איזון ותיקון מקסימלי?

חשוב מאוד ליהנות מיגיע כפיים, אך בשום מקום לא נאמר שזכות זו מקיימת את העם כשמירת המצוות ולימוד התורה. מדוע לדחוף את זה?

2. אני לא מודה במה שכתבת בסעיף 2. חרדים רבים מאוד מרגישים כמוני, אך ישנם כאלו שהחילונים הצליחו לגרום להם לשינאה ובוז. זה עצוב, אבל טבעי. אינני יודע בדיוק לאיזה ציבור אתה משתייך, אבל חלקים גדולים בציבור הדתי-לאומי החלו בשנים האחרונות להרגיש אף הם בוז והסתייגות מהחילונים. כאשר עושים דה-לגיטמציה לציבור לאורך זמן, קשה לו להושיט את הלחי השנייה.

בקיצור, אף אחד לא שונא את החילוניים כפרטים, אף כי כקבוצה כנראה שכן. חלקים גדולים בציבור החרדי מתייחסים אליהם ברחמים, ועוסקים אף בנסיונות לקירובם לתו"מ. ההשוואה שלך בין יחס כזה לרוצח שמציל מישהו מרוצח אחר מקוממת.

בכל מקרה, גם אם יש מישהו שלא פועל מכח זה, מנהיגי הדור ומעצביו ודאי פועלים מכח עקרונות אלו.

תוקן על ידי צבוני ב- 08/06/2010 22:10:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 22:44 לינק ישיר 

ציבוני: קיבלתי, אנסח את דברי מחדש. אינך מסוגל להפריד בין החייל שנופל למען משימה שלכל הדעות מגינה על בני עמו, לבין אדם שיושב בבית המדרש ומאמין שבכך הוא מגן על כל אחיו המתייחסים אליו כאל נצלן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2010 22:56 לינק ישיר 

אני לא מסכימה עם זה שהחרדי מוציא פחות מחילוני, כי חרדי ליטאי ממוצע צריך לשלם 5- 6 דירות, חצי לכל ילד, וחילוני משלם רק על הדירה של עצמו ומקסימום עוזר ל-2 הילדים בסכום הראשוני של הבית. וזה הבדל משמעותי. סח לי חב"דניק אמיד מרמת אביב שעדיין לא קנה דירה לעצמו, שבאים אליו לשנורר ליטאים מבני ברק שאוספים לדירות של ילדיהם. הוא מסרב להם, באומרו: אם אתה מתכוון לתת דירות לכל הילדים, תעבוד בהתאם- פתח עסק או רכוש מקצוע מכניס ביותר. אבל אתה לא עובד או שעובד במקצוע עלוב, אז למה שאני אממן לך בתים לילדיך בזמן שאת ביתי עוד לא קניתי? אם אין לך כסף- אל תקנה דירות לילדים.

אי אפשר לבנות כלכלה על שנוררים. וכמות העסקים השחורים בציבור החרדי יכלה לכסות את הגירעון של המדינה, לו רק חשבו לשלם מס. רוב העסקים הפנים חרדיים הם בשחור לגמרי או חלקית. ואיך אפשר להשוות בין רואה חשבון המקבל 18,000 ש"ח ומשלם מס בהתאם, לחרדי שמשלם כמה אגורות למע"מ על גבינה? צריכה אינה תל"ג. אדם בריא וצעיר צריך ליצור.
איני מסכימה עם מואדיב שסובר שאין זה מוסרי למדוד יעיליות של חברה. חברה שדורשת כל כך הרבה, מזיקה בחלקה (הפגנות והעלמות מס) ובוחרת שלא לתרום- זו חברה לא מוסרית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אז מי מממן את מי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 20 21 22 לדף הבא סך הכל 22 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.