|
|
| נשלח ב-9/6/2010 12:53 |
|
| |
צעג
האם דבריך צ ע ג צריך עון גדול? או שהתבדחת?
יהודי נתן סטירה גדולה לייקה- שאל הייקה - זה ברצינות או בצחוק? -זה ברצינות- השיב -יש לך מזל- אני שונא צחוק כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2010 12:59 |
|
| |
ירוחם,
כוונתי לא היתה מה יגידו אלא להעיר שאם המצב כיום אינו מוסרי אזי גם אם ירוויחו יותר עדין ההכנסה לנפש תהיה נמוכה יותר וחזרנו לשאלת המוסריות.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2010 14:04 |
|
| |
ואמאי כתב: הביטוי "מאי אהנו לן רבנן" הוצא מהקשרו על ידך (וכבר קדמוך רבים וטובים(?) בזה) משמעותו בגמרא הוא לא מה מועיל הלימוד היומיומי, אלא מה מועילה סמכות החכמים בתורה, מפני מה צריך את תושבע"פ, הרי חכמי התורה לא מתירים עורב ולא אוסרים יונה, ויש לנו את התורה שבכתב. לא מדוע יושבים ולומדים במקום לעבוד, אלא מדוע בכלל צריך ללמוד תורה, וצריך רבנים, מה הבעיה יונה אוכלים ועורב לא טעות בידך! הביטוי לא הוצא מהקשרו. בסנהדרין צט: יש שתי דעות מהו אפיקורס, דעת רבא כמו שאתה אמרת, אבל צבוני הביא את דעת רב יוסף! תלמוד בבלי מסכת סנהדרין דף צט עמוד ב אפיקורוס כגון מאן? - אמר רב יוסף: כגון הני דאמרי מאי אהנו לן רבנן? לדידהו קרו, לדידהו תנו. אמר ליה אביי: האי מגלה פנים בתורה נמי הוא, דכתיב א ם לא בריתי יומם ולילה חקות שמים וארץ לא שמתי. ...רש"י: מאי אהני לן - והם אינן יודעין שעולם מתקיים עליהם.
רבא אמר: כגון הני דבי בנימין אסיא, דאמרי: מאי אהני לן רבנן? מעולם לא שרו לן עורבא, ולא אסרו לן יונה.
תוקן על ידי נביאים ב- 09/06/2010 14:06:36
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2010 14:38 |
|
| |
נביאים
כמו שכבר כתב שנרב, החרדים עצמם מצהירים שהמוטיבציה שלהם היא אנוכית - המשכיות החברה הסגורה והאקסלוסיבית שלהם. (אא"כ באופן זמני הטענה שהם מחזיקים בתורתם את המדינה והצבא נהיית נוחה יותר) ושנית - האם הקריטריון היחיד והמספיק להיחשב 'רבנן' הוא ההיוולדות להורים חרדים?
מואדיב
בעניין זכותו של אדם לחיות חיי פשטות ולא לתרום לחברה.
בדרך כלל אדם שמשתכר שכר מינימום עושה זאת מחוסר ברירה, ובדרך כלל חוסר הברירה מקורו בתנאים שבו גדל וכיו"ב (אין סביבה תומכת, אין כסף לעשות קורס פסיכומטרי, אי אפשר ללמוד שלוש שנים כי צריך לפרנס את האחים) ואינם באשמתו. כמדומני שהמוסכמה החברתית אינה רואה בעין יפה אחד שאינו מוציא לפועל את הפוטנציאל שלו, ולמרות השכלתו או יכולתו לרכוש השכלה מסתפק במשרה ברשת מזון מהיר, וכזה ייקרא בא"ם בלע"ז.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2010 14:54 |
|
| |
| נפגעוהציץ כתב: |  | | מואדיב: שים לב שאני לא נכנס לנושא הדיון עצמו, אלא רק הערתי למקסמן, שככל הנראה לא מצליח להבדיל בין התרומה של חייל לבטחון המדינה לזו של תלמיד הישיבה בכל פרמטר שהוא. על כל הגבתי לו שקיים הבדל מהותי, בין מי שתורם תרומה המועילה לכל הדעות, לבין אדם שעושה מעשה שלדעתו עוזר לאחרים. |
|
מתי אמרתי דבר כזה ??
התחלתי להגיב בעמוד 6 ושאלתי האם חזרנו לישיבה קטנה ?
אתם טוחנים כאן מים במקרה הטוב
במקרה הרע לדעתי אין רישעות יותר גדולה מזו להשמיץ בזמן שזה לא לתועלת,
אתם יודעים שזה אף פעם לא יקרה, אז בשביל מה ??
ואתם גם מבינים למה זה לא יקרה,
ואתם מעונינים להשאיר את הטענה המיסטית בכדי לתקוף ולעשות מאיתנו צחוק,
ועל זה זעקתי והסברתי ואמרתי שאני לא מאמין שחכמי וחברי הפורום לא מבינים דבר פשוט שכזה,
והנה מה שאמרתי בעמוד 6
תגובה מס' 1
2, האם קיום הישיבות מגנות עלינו כיהודים כן או לא, רק שנאת עםארץ יכול לגרום לומר שלא,
האם יעלה בדעתכם שנלמד רק לימודי חו"ל באוניברסיטאות וכל היהודים בלי יוצא מהכלל,
האם יישאר זכר מהעם היהודי ומדינתו ????
הרי כל בר דעת מבין שרק בזכות הישיבות יש המשך לעם כעם,
וגם יכולים האחרים ללמוד באוניברסיטה, וגם יכולים לטעון על זכותינו על הארץ ישראל,
אבל ברגע שלא יהיה ישיבות ובחורי ישיבות ???
אחרי דור או שנים לא ישאר מעם ישראל כלום, וגם לא זכותינו לארץ,
חשבתי לתומי שכל חכמי הפורום מבינים את הפירוש של "בזכות לומדי תורה יש קיום לעם ישראל"
מה חשבתם שזה משהו מיסטי ???? בישיבה קטנה חשבנו כך, כילדים כמובן,
בשביל מה חייל יהודי מסכן את עצמו ? בשביל העם ! אפי' שאפשר לומר שבדיעבר נהרג לחינם, כי במילא מחזירים את הארץ לערבים, אבל אנו מסתכלים על החייל עצמו וכוונתו,
כך אפשר לומר כלפי בחור ישיבה, והבינו
תגובה מס' 2
תשמע אי אפשר לנצל עניין השקפה אידיאולוגיה להשמיץ את החרדים בחוסר אכפתיות,
תגובה מס' 3
כולנו מכירים את תמימותם של בחורי הישיבות, רק תן להם אישור להלחם ביחד עם הצבא והם כובשים את כל העולם, לפחות בדמיונם,
מתוך אמונה בצדקת דרכם, וזה מה שחסר כל כך בציבור הכללי, וזה מה שחסר במגורשי עזה,
נכון שמנהיגינו חושבים שאם בחורינו ילכו לצבא לא יהיה כבר בשביל מי להילחם כי לא יהיה בכלל עם ישראל תוך דור אחד או שנים,
בקשתי מחברי וחכמי הפורום להבין את הדבר הפשוט הזה,
ולא לנצל את הבעיה בכדי להשמיץ את המנהיגים בפרט והחרדים ככלל,
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2010 18:35 |
|
| |
מקסמן: לא הבנתי את תשובתך (אם נתכוונת להשיב לי). אתה השווית בין תרומת החייל לקיום העם לזו
של תלמיד הישיבה, ואני ניסיתי להצביע בפניך על ההבדל. אתה לא מסכים עם דברי? אנא הסבר מדוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2010 19:45 |
|
| |
| נפגעוהציץ כתב: |  | | מקסמן: לא הבנתי את תשובתך (אם נתכוונת להשיב לי). אתה השווית בין תרומת החייל לקיום העם לזו של תלמיד הישיבה, ואני ניסיתי להצביע בפניך על ההבדל. אתה לא מסכים עם דברי? אנא הסבר מדוע. |
|
אז זהו לא השוותי כלום אמרתי רק שאנו יודעים למה הם לא מתגייסים,
ומי שתוקף ? תוקף סתם בלי תועלת,
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2010 21:03 |
|
| |
מקסוול לא אמרתי חלילה שאפיקורס זה מי שאומר "מאי אהנו לן אברייכים"
אלא שאמאי טעה בפירושו בגמרא.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/6/2010 21:15 |
|
| |
אנו החרדים לדבר ה' יתברך מחזיקים את כל עם ישראל בזכות לימוד התורה ושמירת המצוות ואנו מחזיקים את החילונים והמזרוחניקים!!!! חוץ מזה כל כסף שאנו לוקחים מהחילונים הוא כהצלה מהגזלן וכמשל הידוע של החזו"א זצוק"ל על התפוחים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2010 07:09 |
|
| |
מקסוול אתה באמת חושב שזכות החברה לדרוש מאדם שימצה את כל יכולת היצור שלו?? זה לא על גבול הסטליניזם, ואפילו בצד הלא טוב של הגבול? אני מבין שלפני כל חופש מהעבודה אתה שוקל אם מוסרית נכון לקחתו... בנוסף, קשה להניח שכל חילוני עובד ממניעים שאינם אגואיסטיים. זה לגיטימי
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2010 08:56 |
|
| |
אהרן במקום שהכסף יתבזבז בדרך על פקידים, תן לי בבקשה מספר חשבון בנק ונעביר אליך ישירות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2010 10:02 |
|
| |
.
הַשְׁכֵּם לַעֲבוֹדָתְךָ אָחִי, מָתְנֶיךָ שַׁנֵּס
רֵחַיִם בְּצַוָּארְךָ תֵּן, בָּעֹל הִכָּנֵס
אֵזוֹר חֲלָצֶיךָ כְּגֶבֶר, חַיָּלִים כַּנֵּס -
הֵן בְּסוֹף הַיּוֹם עָלֶיךָ אֶת אַהֲרֹן לְפַרְנֵס.
כִּי לָעֲלוּקָה שְׁתֵּי בָּנוֹת, וְגַם הַבֵּן אוֹתְךָ אוֹנֵס
לְהַאֲכִילוֹ, לְהַשְׁקוֹתוֹ, לְהַלְבִּישׁוֹ שָׁנִי מִתְנוֹסֵס
וְהוּא מִצִּדּוֹ יִלְמַד. הוּא לְךָ יִדְאַג לְנֵס
אַתָּה יָכוֹל לִסְמֹךְ עָלָיו, עַל אַהֲרֹן מָנֵס!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2010 10:07 |
|
| |
| אהרון_מנס כתב: |  | אנו החרדים לדבר ה' יתברך מחזיקים את כל עם ישראל בזכות לימוד התורה ושמירת המצוות ואנו מחזיקים את החילונים והמזרוחניקים!!!! חוץ מזה כל כסף שאנו לוקחים מהחילונים הוא כהצלה מהגזלן וכמשל הידוע של החזו"א זצוק"ל על התפוחים!!! |
|
מישהו יודע מהו משל החזו"א על התפוחים?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2010 10:43 |
|
| |
נכון שאהרון מנס ייחס משל של הח"ח לחזו"א אבל בעיקרון הוא צודק בכך שהוא מביע,ללא כחל ושרק,את עמדת החרדים שמצווה לקחת כמה שיותר מהמדינה ולכן הוויכוח מי מממן את מי הוא מיותר.
http://www.peopleil.org/details.aspx?itemID=7489
"ההסבר הבולט ביותר לפשר השותפות החרדית במערכת הפוליטית במדינת ישראל טמון ב"אין הסבר" מבית מדרשו של החפץ חיים. משל שהמשיל הפך להסבר מצבם של החרדים מול הציונים ודרך פעולתם במצב קשה זה: "אישה שעמדה בשוק, ובידה תפוחים לממכר. עברו על דוכנה קלי דעת והחלו לחטוף את סחורתה. החלה בוכה וצועקת. עבר שם אדם חכם ואמר לה: 'לא עת בכי עכשיו, כולם חוטפים, עמדי גם את וחטפי!'". "
אגב ,באשכול על הרג"נ,עמוד 7 הובא שזאת גם היתה השקפתו:
"פעם שאלתי אותו, כשנרשמתי לביטוח לאומי, אם מותר לקחת כסף מהמדינה. הוא ענה, שזה מצווה לקחת מהם כמה שיותר"
http://www.hydepark.co.il/topic.asp?whichpage=7&topic_id=968205&forum_id=1364
תוקן על ידי צענערענע ב- 10/06/2010 11:10:38
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2010 11:18 |
|
| |
מואדיב,
אינני יודע אם זהו אהרון מנס המקורי (בעל הוצאת הספרים שולחן מלכים המוכרת משו"ע צורת הדף), אך אם זה הוא אני מתאר לעצמי שהבחור עובד קשה יותר מרבים.
|
|
|
|
|