| נשלח ב-7/6/2010 08:53 |
|
| |
בקשת עצה: איך מתנתקים מהצעה?
שלום לכם ידידיי.
אין מקום מתאים מהפורום המכובד הזה, להעלות בו את הפרובלמה בה אני שרוי כרגע.
לא מזמן הוצעה לי הצעה נהדרת, הבירורים העלו שמדובר באמת ב"סופר וומן" כלילת המעלות. נפגשנו כמה פעמים ונוכחתי שהמעיטו בערכה. מדובר באמת בבחורה מזן נדיר. לא אפרט, אך לדעתי "אישה בכל אלה לא מצאתי" לא נאמר עליה.
נוצר בינינו 'קליק' וחיבור מאד חזק. בקיצור הכל טוב..
אז אם הכל טוב מה רע?
אז ככה:
אני מרגיש, ומפגישה לפגישה אני מגיע למסקנה וודאית שהיא שווה הרבה יותר ממני. בקיצור, אנחנו לא מתאימים...
השדכנית טוענת שהיא רוצה לסגור, וככה אני מרגיש ממנה גם כן. אבל אני יודע שזה לא טוב, לא לה ולא לי.
אבל!!
אני ממש מרגיש משיכה אליה, ויסלח לי בוראי, נראה שגם היא אליי...
מה עושים? איך מתנתקים? איך יוצאים מזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 10:08 |
|
| |
בס"ד
אתה נשמע לי קטנוני מידי!!! מה הבעיה שלך? שהכלה יפה מידי?! נו שויין...
אולי פשוט תגיד לה: "זה לא את זה אני"...
אין לי ספק, אתה בחור חסר ביטחון עצמי אם ככה אתה מרגיש!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 10:19 |
|
| |
השאלה היא במה היא יותר ממך, רמה רוחנית? חיצוניות? מנת משכל? כישורים בינאישיים?
אם זה משהו שעקרוני לחיי נישואין, אז לפי דעתי, הכי טוב שתדברו על זה, תגיד לה: תשמעי, אני מרגיש שאולי אנחנו לא מתאימים כי... ותשמע את דעתה.
אם זה לא משהו עקרוני, אז מה? יהיה קשה לך להיות הגבר בבית כשאתה מרגיש שאישתך יותר ממך?
אם זה בעיה של נחיתות, קח חבר טוב שימנה בפניך את כל המעלות שניחנת בהם, ותשנן אותם לעצמך..
ושיהיה במזל טוב!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 10:49 |
|
| |
לא אפרט מעבר למה שכתבתי. אבל זה ברור שאנחנו לא יכולים להמשיך, השאלה רק איך מתנתקים. משנונה הייתי מצפה ליותר שנינות אמפטית ופחות ציניות מושחזת. ולפווו אני מודה על המעורבות אבל כאמור, אין לי שאלה מה לעשות אלא רק איך. תודה רבה לשניכם
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 10:57 |
|
| |
אם אתה בטוח שאתם לא מתאימים, והתייעצת בנושא (שאני מאוד ממליצה על זה, להתייעץ עם מישהו מניסיון, שרואה את התמונה מבחוץ) אז פשוט מודיעים דרך השדכנית וזהו, עדיף לעשות את זה כמה שיותר מהר, גם בשבילך וגם בשביל הצד השני...
אגב, אני מעריכה מאוד את זה שאתה מספיק בוגר והוגן בשביל להוריד שידוך שלא מתאים לצד השני.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 12:27 |
|
| |
תסלח לי יידי, אבל ההתנתקות העיקרית שאתה צריך לעשות היא מהשטויות שיש לך בראש. התגובה של שנונה היא לא ציניות אלא כעס על מעשה הטיפשות שאתה מתכנן. למרות שאתה מצהיר שהשאלה היא רק "איך" ולא "האם" בכל זאת טרחת להקדים ולהאריך על כמה היא בחורה טובה ועד כמה שיש קליק ביניכם, ואף סיפקת סיבה מוזרה ביותר להפסיק, ומכיוון שכך, תאלץ לסלוח לי, לשנונה, ולחברי פורום נוספים שבוודאי יביעו את דעתם על עצם ההפסקה עצמה. בראש ובראשונה אסור לעשות את החשבונות של הצד השני. לומר "זה לא טוב בשבילי" זה לגטימי. לומר "זה לא טוב בשבילה"- לא. אם יש משהו שאתה חושב שיפריע לה, אתה יכול לשתף אותה, אבל זה לא מקומך להחליט בשבילה. איך אתה יודע שהיא לא כבר חשבה על הנושא ומוכנה לקבל אותו? למה אתה לא נותן לה הזדמנות להחליט בעצמה? ואם בכל זאת אתה מתעקש שאתה לא רוצה לדבר איתה על זה, אל תבוא ותטען שיש משהו בעייתי עבורה, כי במקרה כזה הבעיה היא אצלך בלבד.
לעניין מה שמפריע לך, כבר כתבה לך פווו כמה רעיונות, אתה רק צריך לרדת מהסוס האבירי הזה שאתה נמצא עליו ולהתמודד עם הבעיה עם קצת תבונה של גובה העיניים.
ושוב סליחה על התגובה הלא אמפטית. אם אתה רוצה אמפטיה, תחזור עוד חצי שנה כשתתחרט ואני בל"נ אתן לך מלוא חופניים אהדה והבנה ואפילו אשתדל להימנע מלומר "אמרתי לך", אבל כרגע, אתה לא צריך אמפטיה אלא פטיש על הראש, אז בבקשה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 13:21 |
|
| |
"שווה יותר ממני" זה סיבה לרצות אותה ? יתכן שאתה מפחד ממנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 14:32 |
|
| |
טוב מכובדי-אתה מתאר פה פחד מטוב..! זה כמו ששולחים לבן אדם מכתב מהפיס . והמקבל רואה שיש שם צק' והוא פוחד לפתוח... אז ככה יש פה שני מכלולים-האחד שבו אתה מתאר כמה הבחורה המיועדת -נופת צופים. והגורם יכול להיות שאתה מרגיש נחות. בגלל א.ב.ג. ויכול להיות שזה ככה ואמיתי. אלא שלגישה הזו -אתה צריך להכין את עצמך. שגם היא מודעת פחות או יותר לכלל מעלותיך ומגרעותיך ובכל אופן אצלה גובר -האהבה למעלות ולכל הרגשות הטובים שנמצאים אצלך. ולכן אין לך לפחד כלל. כי אתם משלימים אחד את השני. אבל יכול להיות גם משהו אחר והוא הפחד ברגע זה מנשואין והיא הנותנת-ולכן אתה מיצר אצלך חלילה-נחיתות-ובזה אתה רוצה למצוא מזור...בכל אופן יש לי שני עצות לך מכובדי. האחת היא לדבר עם חברים רווקים חברים טובים שרוצים את טובתך.ואיתם להתחזק .כי כאשר תראה אייך הם מייחלים להיות במצבך. כלומר שתהיה להם בחורה כזו מיחודת. אז תתחזק ותשבור בעזרת השם צלחת וגם כוס -ולמזל טוב ולחיים של משפחה תצטרף לשם ולתהילה בכל הארץ.-ואם קשה עליך הדיבור עם חברים.אזי תכנס לאיזה אדם צדיק נעים הליכות שיתן לך חיזוק -והעיקר שלא לפחד כלל.=ברכה והצלחה..יוסי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 15:32 |
|
| |
מאיפה לך שפחד זה הבעיה שלו,
זה גם יכול להיות יתרון שהאישה יותר ממנו.
למה המגילה הזאת.
תוקן על ידי מזדקן ב- 07/06/2010 15:44:26
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 15:33 |
|
| |
יקירי אתה קודם כל צריך לראות אם זה לא נובע מפחד עצמי. יש אנשים שיכולים להתקדם ויכולים לעשות הכל. אבל כשהםצריכים להגיד את הכן הם נבהלים ונרתעים.
דבר שני אם אתה חושב שזה דבר מאוד מהותי לחיים האמיתים. הייתי מציע לך לכתוב את כתב. ולעבור ע"ז כמה פעמים. ולא רק לעבור אלא להקריא לעצמך. ולפעמים לאחר שאדם מקריא לעצמו הוא רואה שזה לא כ" נורא, ואז הוא משנה את המכתב, וכ'ו.
ואם בסוף החלטת שהמכתב בסדר, פשוט תדאג להעביר לה את זה. ולפי התגובה שלה תראה אם היא מתאימה לך או לא...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 17:12 |
|
| |
אם יש קליק, ויש כימיה והכל נראה כ"כ ורוד וטוב אני ממש לא מבינה מה הבעיה.
סגרו עניין והמון מזלטוב!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 17:22 |
|
| |
מענין לצפות מהצד ולראות שאפילו אחד לא ענה לו על השאלה ששאל, כולם פה מנסים לתת לו
עצות וסיבות למה להמשיך בזמן שהסיבה שלו לעזוב לא ברורה. והוא אמר במפורש פעמיים
שהשאלה שלו היא איך לעזוב ולא איך להמשיך. (את המוזרות בזה תשאירו בצד, רק קצת הבנת
הנקרא.)
בכל מקרה אני לא אחת שיכולה לענות על זה.......... המון הצלחה הכל!!!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 19:08 |
|
| |
אוקיי. הבחורה שלפניי שאלה שאלה טובה על כל חברי הפורום-מדוע אתם לא עונים לו תשובה למה ששאל. אז ראשית אומר לך-כי כולם חוששים לעשות מעשה כזה -של לנתק בחור מבחורה-וזה עושה להם רע.... אבל בשביל לענות לאתגר הזה -יש לי רעיון פשוט.שלא יגרע.והוא בחור יקר תדבר עם הבחורה את כל מה שאתה כתבת פה ויותר.. תנתחו את זה - בצורה נעימה - ואז שניכם תגיעו למסקנה-והמסקנה -תבוא מאת השם. לכאן או לכאן ואין כמו התרת הספיקות..! ברכה והצלחה -יוסי
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 21:03 |
|
| |
אני אהיה ילדה טובה ולא אתייחס לעצם הניתוק (ולא בגלל הבקשה... אלא בגלל שאני חושבת שצריך לדעת מכלול שלם כדי לדחוף או לא בכאלה עניינים) אתייחס לשאלה: הכיצד מנתקים?
איך מנתקים בלי לפגוע בצד השני או איך מתנתקים בלי לפגוע בי עצמי. לפי התאור שניתן פה זה לא פשוט בכלל ולכן יש צורך לשוב ולשקול שוב האם לנתק או לא.
ע"כ.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 23:21 |
|
| |
| תרי_זוזי כתב: |  | תסלח לי יידי, אבל ההתנתקות העיקרית שאתה צריך לעשות היא מהשטויות שיש לך בראש. התגובה של שנונה היא לא ציניות אלא כעס על מעשה הטיפשות שאתה מתכנן. למרות שאתה מצהיר שהשאלה היא רק "איך" ולא "האם" בכל זאת טרחת להקדים ולהאריך על כמה היא בחורה טובה ועד כמה שיש קליק ביניכם, ואף סיפקת סיבה מוזרה ביותר להפסיק, ומכיוון שכך, תאלץ לסלוח לי, לשנונה, ולחברי פורום נוספים שבוודאי יביעו את דעתם על עצם ההפסקה עצמה. בראש ובראשונה אסור לעשות את החשבונות של הצד השני. לומר "זה לא טוב בשבילי" זה לגטימי. לומר "זה לא טוב בשבילה"- לא. אם יש משהו שאתה חושב שיפריע לה, אתה יכול לשתף אותה, אבל זה לא מקומך להחליט בשבילה. איך אתה יודע שהיא לא כבר חשבה על הנושא ומוכנה לקבל אותו? למה אתה לא נותן לה הזדמנות להחליט בעצמה? ואם בכל זאת אתה מתעקש שאתה לא רוצה לדבר איתה על זה, אל תבוא ותטען שיש משהו בעייתי עבורה, כי במקרה כזה הבעיה היא אצלך בלבד.
לעניין מה שמפריע לך, כבר כתבה לך פווו כמה רעיונות, אתה רק צריך לרדת מהסוס האבירי הזה שאתה נמצא עליו ולהתמודד עם הבעיה עם קצת תבונה של גובה העיניים.
ושוב סליחה על התגובה הלא אמפטית. אם אתה רוצה אמפטיה, תחזור עוד חצי שנה כשתתחרט ואני בל"נ אתן לך מלוא חופניים אהדה והבנה ואפילו אשתדל להימנע מלומר "אמרתי לך", אבל כרגע, אתה לא צריך אמפטיה אלא פטיש על הראש, אז בבקשה. |
|
כל מילה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 08:57 |
|
| |
ידידיי ריגשתם אותי!
ידעתי שהפורום מתאים, ונוכחתי שחבריו מתאימים מאין כמותם!
כ"כ מחמם את הלב לראות תגובה ועוד תגובה מאנשים שאכפת להם, פשוט אכפת להם ממני.
כל אחד מהמגיבים השקיע מחשבה בנסיון לעזור לי, (או להניע אותי מ"לעזור" לי) ועם כולם התודה והברכה מעומק הלב!!
ברוקותי המזדקנת, אני קצת מכיר את החיים. גם אם לא יכולתי לרשום את הסיבה המלאה, כלה עימי ונחרצה לסיים את השידוך בינינו. תגובותיכם, ידידי היקרים, עזרה לי לגבש החלטה כיצד לעשות זאת בלי לגרום פגיעה בבחורה שאני כל כך מוקיר, מעריך ומכבד.
תודה רבה, ובעז"ה אקווה לשמוח בקרוב בשמחתכם.
יידי
|
|
|
|
|