| נשלח ב-7/6/2010 13:31 |
|
| |
שאלה שהתעוררתי לשאול
נגיד שיש לי ככורם 5 כרמים שמדורגים לפי הטיב והאיכות שלהם מ1 עד 5.
בעבר כשייצרתי יין הייתי מערב את כל תוצרות חמשת הכרמים וממלא את הבקבוקים.
לאחר תקופה,ראיתי כי טוב, והחלטתי "הבה נתחכמה לו". בא נייצר מיקב מספר 4 ו-5 (הכרמים המשובחים יותר) יינות פרימיום יותר ונמכור אותם במחירים גבוהים יותר.
כתוצאה מכך הבקבוקים הסטנדרטים ירדו ברמתם, מפני שעד החלטה זו הם נבצרו מכל הכרמים, כולל המשובחים יותר, וכעת הם נבצרים רק מכרמים 1-3 (הפחות טובים).
וכעת לשאלה: בהתייחסות ליקבי רמת הגולן שהתחילו בשנתיים האחרונו להוציא Single Vineyard מסוגים שונים (מרלו תל פארס, סירה תל פארס, מרלו כרם קלע+ כרם אודם ועוד ועוד) האם הסדרה ה'רגילה' כביכול (ירדן) ירדה? שהרי בעבר הייתה הבלנד של כל הכרמים האלה (1-5) ועכשיו היא בלנד של הכרמים שלא מספיק איכותיים כדי לשווק אותם ככרם יחידני, וממילא היא פחות טובה.
מה שקורה הוא שאנחנו ששותים ירדן 04 ו05 בטוחים שהסדרה היא מעולה, וגם ירדן 08 יהיה טוב ב2015, ולכן אנו מוכנים לשלם יותר עבור ה'ירדן' 08, ולמעשה כשנפתח עוד 5 שנים את הירדן 08 נתאכזב, מכיון שהוא מיוצר מכל הבררה שלא ראוי לשווקו בנפרד.
זו תאוריה שלי.
האם אני צודק?
תוקן על ידי עקיבא_איגר ב- 07/06/2010 13:33:27
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 15:27 |
|
| |
אלא אם כן נגלה שעדיין משתמשים באותו הרכב כרמים, ורק חלק מהתנובה מופנה לסינגלים..
בכל אופן זו נקודה למחשבה , ולמיחש בעי...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 00:56 |
|
| |
השאלה שלך מעניינת מאד. ונשאלת במשנה תוקף לאחר השקת ירדן "רום".האם יפגע ה"קצרין". לדעתי, התשובה היא שלא תהיה פגיעה ביינות האחרים.
עכשיו, הרעיון שהעלה דוד סאלו נשמע הגיוני לגמרי או בא נאמר, חלוקה לתת-חלקות של תת-חלקות בתוך כרם אחד תניב "יין על" אך בכמות קטנה. יחד עם זאת תישמר ההומוגניות ביחס לשאר הכרם וליינות שהפיקו ממנו עד כה. במקרה של יקבי רמת הגולן ואולי בכלל, הטעות הגרועה ביותר תהיה פגיעה בסדרת הדגל שהיא בסופו של דבר "ירדן" ע"ע (ירדן וינטאג') לכן אני מאמין כי תתי-חלקות יוצאות דופן בודדו לכדי יין יוצא דופן. ולסדרת "ירדן" שלום.
אמשיך להתעניין ולעדכן _________________
תוקן על ידי Itis ב- 08/06/2010 09:42:52
" בכל אדם באשר הוא טמון פוטנציאל ההשתבחות ". (א.א.ח).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/6/2010 09:34 |
|
| |
אכן מצד אחד שאלה טובה? אך היות ומדובר ביקבי רמת הגולן +את מה שדוד כתב
החשש יורד כמעט לגמרי, מה גם שבטעימת היינות של דרך היין-כלכליסט
שאני מחשיב אותה היות והיתה טעימה עיוורת ופתוחה לכלל חובבי היין ללא סלקציה
ירדן 06 לקח מקום ראשון, (ומתאים לך לטעון הפוך שזה דרשני על כל הטעימה הזאת)...
וגם הסינגל יצא רק מרלו וסירה וקברנה לא יצא,
ולגבי התל פארס הוא לא היה קיים עד 05 אז הוא לא קשור לשאלתך,
ובאמת זו הסיבה שלא יוצא כל שנה מהסינגל ויניארד כי היקב מחויב לאיכות הסדרה המובילה שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2010 00:29 |
|
| |
אני חושב שהתשובה מתחלקת לשניים.
ככלכלן, אני בטוח שישבו כלכנים וחישבו את ההשפעות ההדדיות של סדרה זו על סדרה אחרת, וידעו שקיימת 'קניבליזציה' של סדרות ובכל זאת החליטו להוציא.
אך כאוהב יין, אני משוכנע שרמת סדרת 'ירדן' ירדה ואולי(כמו שרמז איתי הגיתי) גם סדרת 'קצרין'.
אין גבול לסדרות האלה וכל בציר אפשר לפלג לרמות שונות ולמכור כל רמה גבוהה יותר במחיר גבוה יותר.
לדעתי במקביל להוצאת סדרות פרימיום היקב חייב לעשות צדק עם הצרכנים ולהוזיל את הסדרות הנמוכות יותר, ובוודאי שלא להמשיך להעלותם על סמך טעימות שנים עברו כשלא היתה סלקציה בכרמים.
צרכנים נבונים היו מצביעים ברגליים וקונים בקבוקים של יקבים זולים יותר ואיכותיים לא פחות (ולעיתים יותר) כדוגמת 'עמק האלה' ו'דלתון' שמציגים מחירים שפויים יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2010 23:51 |
|
| |
השאלה שלך נכונה ובמקום אבל ישנם מרכיבים נוספים כדי להבין את התמונה, בד"כ ביקב מפרידים בין הכרמים האיכותיים
לאיכותיים פחות, איכות הענבים תלויה ברמת הקרקע, גובה,כוון מדרון,טיפול ,והמרכיב העיקרי הוא היבול,ישנו גורם נוסף
והוא שנת הבציר,אפשר לחלק את המרכיבים לשתי קבוצות קבוצה אחת היא עובדתית ולא מרשה התערבות אינושית וקבוצה שנייה ניתנת לשינוי.וזה בעצם נותן לנו אפשרות להבין מה עושים ביקבים גדולים כאשר בסדרות היקרות ההתערבות היא מקסימאלית ובסדרות הנמוכות משתדלים פחות ולכן היבול גבוה וכמובן היין פחות מושקע. לגבי יקב רמת הגולן קשה לי להאמין
שהם לא עקביים באיכות זהוא יקב רציני מאוד אבל לדעתי יקבי הבוטיק עם הזמן עלו ברמה ומפיקים יינות איכותיים מאוד
גם בסדרות הנמוכות שלהם וליקבים הגדולים קשה מאוד לגשר על הפער, אחת הטקטיקות השווקיות להשיק יין יקר מאוד
שהשקיעו בו המון כדי למשוך את הזרקורים אליו ולהאפיל על היינות הפשוטים יותר, אני מקווה שזה עזר לך לשאלה.
|
|
|
|
|