| נשלח ב-7/6/2010 14:46 |
|
| |
בעיות דפדפנים - אשכול טכני אבל רצוי שכל אחד ישתתף (אשכול מינהלי)
זה לא חדש שהייד פארק בשבועות האחרונים הידרדר פלאים.
אני כותב מנסיוני שלי:
עקב שיקולי בטיחות, אני משתמש היום בדפדפנים ניידים. עברתי, לפי הסדר, כרום, פיירפוקס, והיום אופרה. כולם ניידים.
כרום היה בסדר ורק היתה איזו בעיה טכנית קלה איתו. כבר שכחתי מה. ואז לפני כשבועיים שלושה כל פעם שהתחלתי לכתוב בו לאחר שורה וחצי המסך נסגר ויצאה הודעת שגיאה. לפי דברי הכרום, זה תלוי בהגדרות אנטיוירוס, אבל הכל אצלי סטנדרטי.
אז עברתי לפיירפוקס. נייד
זה עבד כמה שבועות יפה מאד. ואז התחילו הבעיות. התנתקויות. אי אפשר לכתוב. המוזר הוא שהיום לפעמים אפשר לכתוב ולפעמים לא.
פניתי ל"מערכת" והם שלחו לי לינק לאשכול ישן שקרא למחיקת קוקיז (זה תמיד טוב אבל למען האמת לא ניסיתי. זה מספיק מסובך לחפש היכן רשמתי את הסיסמאות שלי...)
שמתי לב שיש שני הייד פארק. בחברה הותיק יש המון תקלות. בהייד פארק של בח"ח (איני יודע מה שמו המדוייק, אבל בשורת הכתובת הוא מתחיל ב"BHOL") זה יותר טוב. אנו כעצור חושבים נמצאים בשתי הפלטפורמות. אז נוח יותר להשתמש בחרדית. כאן גם העורך עובד רוב הזמן.
אבל לא עוד.
הבעיה שגיליתי היתה שאי אפשר להדביק. לא מתוך וורד, והרי את רוב ההודעות המושקעות אני כותב משם. ואפילו לא דברים מהאינטרנט, כמו שורת כתובת של אשכול שהעתקתי כאן בפורום.
היום, כדי לפתוח אשכול חדש, ולהעתיק, העתקתי והדבקתי לתוך העורך הישן. התוצאה נוראה: כל השורות דבוקות. אז נכנסתי שוב בעורך הרגיל וערכתי את הפסקאות מחדש.
זה לוקח זמן ומעצבן. וכמובן מוריד את הרצון לכתוב משהו.
בהתייעצות מול אחד מחכמי הפורום כתב לי שיש לו שני מחשבים. באחד הכל עובד חלק. בשני יש את ההודעה המפורסמת של טעות בעורך ללא רשיון.
מסקנות:
א. בינתים האופרה עובד וגם זה ברחמים רבים. (ללא הדבקה)
ב. הייד פארק מזניחים את הפורומים שלהם.
ג. האם כדאי לנו לחשוב על מעבר? ואם כן, לאן? חשבתי לנסות לפנות לויקיפדיה. מישהו אמר לי ששם יש תשתית לבנית ויקי עצמאית וגם אפשרות לניהול פורום.
זו אפשרות אחרונה כי רגילים לחפש אותנו כאן וגם יש הכרת הטוב, עם הכל בכל, להייד פארק. אבל יתכן שהאתר כולו נחלש כי רבים עזבוהו לטובת יוטיוב, פייסבוק וטוויטר?
שאלות:
1. מה הדפדפן שכן עובד אצלכם ואיך?
2. מה אתם ממליצים להמשך?
נא לענות. איש את רעהו יעזורו!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 14:49 |
|
| |
ועוד ראוי למחות מחאה נוראה על התנתקות משם המשתמש התעיף עיניך בו ואיננו, עשית אפצ'י וקיבלת הודעה שצריך להתחבר מחדש עפעפת, - התחבר מחדש עד מתי נסבול זאת בדומיה?????
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 14:51 |
|
| |
מעבר לסגנון ויקיפדי הוא רעיון שהועלה בעבר, מסיבות ערכיות (אוי ואבוי לי מקלקל את האשכול המינהלי הטכני). מיצו כאן את הפטפוט וההשתלחות, הגיע הזמן ליצור משהו בעל ערך ותוכן, שילמד את הקורא, ויהיה מוסכם על דעת הרוב. כל הויכוחים יהפכו לויכוחים מעשיים ויהיו בדף השיחה. אני הקטן בעד!!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 14:56 |
|
| |
ואמאי
תודה.
אנו זקוקים לפורמט דומה לכאן. נדמה לי שבתפוז זה אפילו יותר טוב, כי אפשר לכתוב תגובה לכל נושא בפני עצמו בתוך אשכול אחד גדול. כאן אפשר לכתוב רק ברצף. רק התרגלנו.
אבל קשה להתרגל לדבר חדש, גם לי. צריך להתחשב בכולם.
מצד שלישי, מה זה דף שיחה? המטרה היא שהאשכולות יישמרו כצורתם. האם זה קיים גם שם?
ולא ציינת איזה דפדפן יש לך ומאיזו גרסה. זה יכול להיות מאד חשוב.
עצה של הייד פארק: למחוק קוקיז, להתחיל מחדש ואני מוסיף: להתפלל ולקוות לטוב. סמיילי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 14:59 |
|
| |
תפוז לדעתי הוא נורא ואיום, לך תדע מה הוסיפו לך באמצע דיון שהיה כאן לפני שנתיים? פשוט בלתי אפשרי לנהל דיון כך. ובכלל הממשק שלהם מזעזע. בויקיפדיה התוכן הוא תוכן אנציקלופדי, כל אחד יוכל לכתוב ולסכם נושא בצורה רצינית (מתוך יושר אינטלקטואלי), כל אחד יכול לשנות ולתקן את הדברים, לאחר דיון בדף השיחה, כמקובל בויקי. כל דפי השיחה נשמרים על כל הויכוחים והדיונים שהתנהלו בהם מאז ומעולם. לי יש דפדפן קלאסי IE8
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 15:08 |
|
| |
אולי רעיון קצת מוזר [ואני לא יודע אם הוא ישים בכלל] אבל בכל זאת:
חשבתם לנהל מגעים עם אתר "כיפה"?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 16:29 |
|
| |
[מיימוני,
לשאלותיך - 1. אני עובדת עם Maxthon ולא היו לי בעיות, חוץ מבתקופה מסויימת לא מזמן עת נזקקתי להירשם שוב ושוב. גם אני שמתי לב שיש שתי כתובות לעצכ"ח, אבל אצלי דווקא הכתובת המתחילה ב Hydepark עובדת טוב יותר (לפחות בתקופה האחרונה). בעיות של העתקה וכו' מעולם לא היו לי. הניג'וס היחיד (ואני מבינה שלא רק לי) הוא שבעת כתיבת הודעה אישית, נעלמה משום מה אופציית השימוש באייקונים (למרות חומרת הבעיה, נדמה לי שאפשר להתגבר (אייקון של אמשלום מתאמצת להתגבר)). חוץ מזה, אני מאותגרת-מחשבים ברמות-על ולכן אין לי מושג אם במה שכתבתי כאן יש איזה הגיון או שזה סתם שטויות שאי אפשר ללמוד מהן כלום...
2. אם הבנתי את דברי ואמאי, הרעיון של ויקיפדיה נראה לי בעייתי ביותר. הקונספציה על פיה בסופו של דיון יהיה איזה "נוסח" עליו יסכימו והוא זה שיופיע ב"פומבי" (כמו בויקיפדיה), הוא הפוך מהותית לכל מהותו של "פורום" בעיני. הרעיון שיהיה (או בכלל - שצריך להיות) "נוסח" כלשהו שיהיה "בעל ערך ותוכן, שילמד את הקורא, ויהיה מוסכם על דעת הרוב" אינו מקובל עלי גם מבחינה ערכית ואידיאולוגית.]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 17:07 |
|
| |
אף אני מצטרף לזעקה, בלי שאני בונה על חלופה.
1. על אודות נוהגו הנפסד של הפורום להתעמר במשתתפים כתבתי במקומות בהם ניסיתי להגיב והצלחתי. במקומות רבים לא הצלחתי להגיב בכלל...
2. כמו שציין ואמאי, חלק ממסע היסורים הוא הצורך לעדכן את שם המשתמש והסיסמא מדי פעם. ושוב. ובשנית. ובשלישית. וחוזר חלילה. אני סבור שבאתר הסודי של המוסד, הדף ובו ההוראות להרעלת אחמניג'ד מצריך פחות הקשות של הסיסמא.
3. לידעת הרודף והמשיג - בפורומי כיפה, שם יש לי ניסיון, יש בעיות מסוג אחר. אמנם, לא בעיות יציבות כמו כאן. אולם [כמו בתפוז], הערות להודעה נרשמות אחרי אותה ההודעה. היינו - אם תעיר כעת להודעתו של מוישה-גרויס מלפני חמש שנים, הערתך תופיע בראש האשכול ["השירשור", כמונח המקובל שם]. אמנם, עם הזמן מתרגלים לשיטה [ולנוחות בכך שרק הכותרות מוצגות בסקירה הראשונית], אבל השוני מכאן גדול הוא. והחיסרון הבולט הוא בהעדר אפשרות [כמעט] לצרף תמונות, ובגרפיקה המינימלית מאד. [מיימוני בוודאי יאהב את ריבוי האייקונים בעורך - <אייקון מגחך....> ] בסך הכל, מדובר בפלטפורמה מאוד מיושנת [ואולי משום כך יציבותה]. בתכל'ס? להחליף פרה בחמור.
4. כל מעבר יצריך זניחת החומר הרב שכאן - היש מי שיוכל לערוך ולהעביר הכל? וואו!
5. ויקי נשמע טוב - בשביל החיפושים והעריכה. גם כאן יצטרכו המשתמשים להתרגל לממשק אחר לחלוטין. אך - האם לא יצריך הדבר אישורי כתיבה? [ענין שנדון בפורום זה כפעם בפעם ממילא].
6. חובבי אא"ס מוזמנים להביע את דעתם, האם חלק מהשיקולים בדיון דנן אינם מטעמי שמרנות-מול-חדשנות. סתם נושא לדיון.
7. ולידיעת מיימוני - פיירפוקס.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 18:41 |
|
| |
בנוגע לדפדפן – אני משתמש בכרום, ואת כל פעולות הכתיבה אני עושה בוורד. כ"כ אני נכנס תמיד רק דרך בחדרי חרדים (הרימון חוסם את הכתובת הרגילה), אך יש בזה שתי חסרונות. א . כשמלנקקים לכתובת הרגילה - אני צריך להלביש את הקידומת של בח"ח על שאר הלינק. ב . בעיה נוספת היא שימוש בפורום המפתחות. מחיקת קוקיז: בסוף ההודעה מצורף קישור לתוכנה חינמית קלה מהירה ובטוחה לניקוי המחשב, כ"כ אתה בוחר בדיוק מה למחוק. הבעיה בניקוי קוקיז, שלעיתים צריך להתחבר לאתרים מחדש ואף יותר מפעם אחת. אך לאחר נעלמות בעיות ההתחברות. טיפול/מעבר ב/הפורום: אני חייב לומר שהופתעתי למקרא ההצעה, משום שהיום בבוקר עלה בדעתי להציע זאת בעצמי. הנראה בעיני שיש להתחשב לפחות בשיקולים הבאים.
א. הצורך להתבסס על היסטורית הפורום, שכן פעמים רבות מגיבים לאשכולות ישנים וכד'. ב. העדפת הפלטפורמה הנוכחית, עקב הנוחות היחסית וההרגל. ג. בעיית האיתור ע"י אחרים. ד. הרשמה מחדש של כל הניקים. ה. התחשבות באלו שיש להם אינטרנט מסונן (כמוני), שתהיה להם אפשרות כניסה במקום החדש. הרעיון שעלה בדעתי הוא לפנות לברוני הפורום ומשתתפיו, ולשדלם לממן פנייה לאיש מקצוע שיבדוק את הדרך הטובה והזולה ביותר לאפשר את הצרכים דלעיל. אגב אורחא, אולי מומלץ לשפר את האפיק של אתר עצכ"ח, שבו יוצעו סיכומי נושאים, רקע ואוספי אשכולות עבור חדשים, מאמרים על בסיס קבוע וכו'. דברי אלו מתבססים על ההנחה שיעשה גם שיפור בממשק. כ"כ אולי לעשות שיפורים מסוימים, כגון הוספת אפשרות לשימוש בצ'אט טקסט/קולי/שניהם, כללי/פרטי/שניהם. וכן ע"ז הדרך.[תוכנת הניקוי: קישור לאתר התוכנה - http://www.piriform.com/ccleanerלהורדה - http://www.piriform.com/ccleaner/download/standard]
תוקן על ידי שומר_תוכחת ב- 07/06/2010 18:45:02
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 20:24 |
|
| |
אני משתמש גם בכרום וגם בפיירפוקס, ללא בעיות של ממש.
ישנה עדיין תופעה של הודעות שגיאה בכרום, אולם נוכחתי לראות שהן צצות בעת הקשת Enter לשם מעבר שורה, אם אין טקסט בהמשך. הלכך הפתרון פשוט: בתחילת כתיבת תגובה, יש להקיש תו כלשהו, אפילו רווח או נקודה, ולאחר מכן לחזור לפניו ולהמשיך את ההקלדה כרגיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/6/2010 21:49 |
|
| |
הבעיה אצלי- כשאני גולש Hydeparkי יוצאת מיד הודעה- תוקף הרישין פג- מבקש אישור, ואין לי כל אפשרות להגיב או אפילו לסמן.
בגלישה ב חדרי חרדים הדבר טוב יותר- אבל שם הוא מבקש כל פעם סיסמת משתמש, ניסיתי כבר את רוב הדפדפנים אבל ללא הועיל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 07:15 |
|
| |
מהכירותי את הפייסבוק טוויטר ויקיפדיה יטיוב תפוז ועוד וכו'. אין שום ממשק ברור בהיר ונהיר כדגומת ממשק הייד פארק - בחדרי. מבכל הבחינות וההיבטים. ומצטרף אני לטיעון לעיל שלמרות שבויקי יש דף שיחה, קשה מאוד לקיים דיון שם. ... וגם מאבדים את כל הפואנטה של פורום. אשר על כן, השארו נא כאן, ובממשק פורומי. והוסיפו לכך שיש כאן תוכן של 10 שנים. לגבי דפדפן, אני משתמש במקסתון 2, דפדפן סיני ממולץ מאוד. כמובן שאני חווה ניתוקים מעצבנים, ולכן אני נוהג לפתוח את כל האשכולות בם מעונין להגיב, מגיב בתגובה מהירה ומכניס קוד לפני כל תגובה. טיפ, אם אתם רוצים התחברות מהירה, נסו להכנס לפורום סגור לרובכם לינק זה יספיק . http://bhol-forums.co.il/forum_private.asp?forum_id=5340עוד טיפ. לפני כל הגבת תגובה לחצו קונטרול A - וקונטרול C. כלומר בחר הכל העתק.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 10:17 |
|
| |
לשם מה אתה מכניס קוד לפני תגובה? איזה קוד ומה זה נותן לך?
ברור שויקי אינה פורום אבל נראה לי שהפורום כבר מיצה את עצמו, אנשים באים לכאן סתם בשביל לראות מה נשמע ולדשדש ועברו הזמנים שבהם באמת עשו כאן עבודות גדולות היום רק מחכים שיבא איזה ארתחששתא כדי לכתוש אותו ואילו בויקי אנשים יעשו עבודות גדולות שיכולות להביא הרבה תועלת לבני אדם ולהוציא מעצכח תוכן ומסר חיובי ומשמעותי מאד לכל מחפש יהדות מושכלת ברשת
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 12:40 |
|
| |
ואף אני אצטרף לסובלים. אני נוהג לגלוש דרך הדפדפן firefox ובתקופה האחרונה בכל העלאה של
עמוד אני מקבל את ההודעה הבאה בחלון קופץ - "License Error : (1) host not match!", ואיני
יכול להגיב בעורך החדש כי אם בישן, מה שגם גורם אצלי להידבקות השורות.
מי יוכל להצילני?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 13:48 |
|
| |
בתגובה מהירה יש אפשרות
"החלף משתמש".
אני לחוץ על האפשרות, כמובן שאינני מחליף שם משתמש, אלא מכניס את הסיסמה שלי ושולח את התגובה.
תוקן על ידי מרכא_טפחא ב- 08/06/2010 13:49:58
|
|
|
|
| נשלח ב-8/6/2010 13:54 |
|
| |
לקיים דברי מיימוני, גם אני משתתף בדיון.
|
|
|