דעתכם : מה תאמרו על בחורה חשובה שמורידה בחור על סוג הכשרים..!
שלום ובוקר טוב אני אתרום לפורום את סיפורי האישי.
נפגשתי לאחרונה עם בחורה -מיוחדת . וכבר בפעם הראשונה
הבחנתי בטוב לבה-לא מזוייף. ושאר המידות-אשר מהחלט מצאו חן בעיני
הכל היה נראה חלק בעבור שנינו. (לכה"פ על"פ מה שנאמר לי) היה בסיס
טוב . להתקדמות לדבר המיוחל.
בין הדברים שדברתי -והיות שמירב שנותי עשיתי בחו"ל>אף שאינני מנותק
מהארץ. וכל הקורה פה במישור הפוליטי-והדתי פנימי. בכל אופן זרקתי משפט
שצרם לה -לבחורה- כי כל -סוגי הכשרויות בארץ -באשר הם מוסיפים מחלוקות וכ"ו
ולכן השתמשתי בביטוי לא מוצלח-כל ההכשרים הם אותו דבר- וכמובן מאז
השתנה כל היחס אלי כאילו שאמרתי דברי כפירה..חלילה.ואף שהסברתי שוב ושוב
השקפותי -שהם לא פשרניות-אלא הם ברוח נאמר יוצאי ישיבה..!
זה לא עזר -מה אתן/ם אומרים האם זו סיבה מספקת כאשר כל הנתונים האחרים לכאורה
משתלבים יפה..!-ומה רב בישראל היה אומר ללא משוא פנים. ..האם דבר כזה הוא הפיך.
אשמח לשמוע השקפתכם.. לשם לימוד ולשם הבנת רוח האדם.!
ברכה והצלחה לכולנו-וקול ששון וקול שמחה בקרוב למי שזמין עדיין.!
אגב: לפני שבועיים שלש-התפרסם כתבה במשפחה או בקהילה על מערכת המובחרת של הבד"ץ
ושם מודה המנכ"ל שיש השמצות הדדיות. שלא בכוונה..וכ"ו ובעקבות זה הם ענשו אותו..!
כך שהדברים לא נמצאים בחלל ריק. וזה רק בקוצו של יוד.כי בהרבה כסף אשר נמצא בענף הכשרות
יש הרבה תחרות. ואז נכנס רח"ל גם היצה"ר-ואמרתי פעם שבדורינו אפשר לומר ג"כ "שאין אפוטרופוס לממונות-כסף.
יוסי
תוקן על ידי yossinca ב- 08/06/2010 10:55:29
נשלח ב-8/6/2010 15:09
תמוה.
אבא שלה לא בטעות איזה משגיח אפשהו... (לא בציניות, פשוט, האדם קרוב לעצמו.)
כי אחרת אין ככ הסבר.
נשלח ב-8/6/2010 15:37
עלית יפה על משהו-כי היא סיפרה לי שלפני 50 שנה אבא שלה היה משגיח כשרות. מאז הוא התקדם .. בכל אופן יש לך הבחנה נחמדה..! תודה אחותי..!
נשלח ב-8/6/2010 20:35
חה!!
לא אחותך, אבל בכייף...
נשלח ב-8/6/2010 21:24
נו-זה היה בחצי הלצה. אבל תודה על כל השאר.. לילה טוב
נשלח ב-8/6/2010 21:28
תמוה. למרות שאני בהחלט הייתי נרתעת.
נשלח ב-9/6/2010 08:30
בוקר טוב -אומרים בשם מרן הסטיפלער-שהסטנדר לא צועק בחזרה..! כלומר שאדם יכול להיות מאוד מוצלח בישיבה ואפילו להיחשב בן תורה עצום-עד לשם של עלוי וכדומה-אבל הוא מושחת בכמה מידות -ואת זה הסטנדר לא יכול לצעוק בריש גלי. ולומר-אוי כמה שקר יש בבחור כזה. טוב זה דבר מאוד מושכל -בהבחנה שגדול הדור אמר . -ולכן אני שואל שוב -אנחנו מדברים כאן בפורום בכלל מדוע מורידים ומדוע הולך קשה ועוד. וכמ"כ הדוגמא שציינתי.ואם זה הדברים.-אייך בחורה נותנת לדברים שהם לא העיקר..ואני שוב מדגיש -זו לא בא מהשקפה פסולה -אלא ראייה של פני הדברים מחוץ למסגרת. ואני יודע את זה גם מאנשים ת"ח -שסבורים כמוני. והם לא -מזדעזיים מלומר ולשמוע מילים כאילו. אוקי אני מחדד עו קצת את התמיה שלי.-אבל הנסתרות להשם אלוקינו-אין בכך ספק. יום נעים ונפלא לכולנו.!
נשלח ב-9/6/2010 11:27
תמיהתך לא ככ מובנת. דבר בקיצור....
מה שאני יכולה לומר "כשם שפרצופיהם... כך דעותיהם..."
נשלח ב-9/6/2010 11:49
זה שאבא שלה היה משגיח- אומר הרבה על הנגיעות שלה. כאילו, מה, אתה מטיל ספק ביושרו של אבא שלי?.....
נשלח ב-9/6/2010 12:13
לא. אבא שלה היה משגיח לפני 50 שנה..-ונאמר ככה שהוא יותר מודרני ממני אולי יש משהו בהבנתה את הענין.-מתוך סיפורים בבית.. אבל אני סבור שהיא בחורה חכמה יותר-אלא שזה התיישב אצלה בראש ונהיה לה דעת תורה בנושא הזה.! ככה אני סבור. .. ואת זה אני לא מבין..ותוהה..
נשלח ב-9/6/2010 12:17
לאני_ הקטנה- את המדרש גם אני יודע...! לגבי התמיהה שלי . נו זאת הרגשה .. אני רק הבאתי פה את מה שנאמר לי לסיבת הדחייה-מטעם הבחורה.-כמובן רק אם זה אמיתי לחלוטין. ואין לי כל סיבה להבין אחרת.-טוב זה בקצרה תודה לכל המשיבים-יום נעים ומבורך יוסי
נשלח ב-9/6/2010 12:20
אוי, זה מצחיק.
התמיהה מובנת ספיציפית, אבל עדיין נשארת תמיהה לגבי התנהגות בנאד' כי הנגיעות שלה היא כבר לא בגלל אבא שלה, אלא בגלל עצמה. כמו שאמרת, יש לה דעה בעניין!!
וזה מצחיק... לא סתם אומרים לא ללמד את הבנות...
נשלח ב-9/6/2010 12:31
יכול להיות שהיא -עקב-התחזקות לטובה-קיבלה כמה עוגנים-וזה מקשיח אותה אבל שוב אין אדם שהוא לא קרוב לעצמו-כפי שחז"ל אמרו-וזה ידוע .. השאלה היא רק כאשר כ"כ הרבה דברים הם מתאימים בינינו -ודבר כזה מבלבל את רצונה האמיתי להתחתן..ושמה את זה בצד-מהטעם הנזכר.! מצחיק-ועצוב גם יחד..!
נשלח ב-9/6/2010 12:37
יש המון אנשים שפוסלים הכשרים מטעם זה או אחר. כנראה היא כזו. וזה כנראה התקבע אצלה במחשבה, ולא מוצא חן בעיניה שבחור בא ופתאום פוסל את דעתה...
נשלח ב-9/6/2010 12:48
הא..היא חושבת לעצמה אתה הרי לא רב-ובאיזה סמכות אתה נשמע מזלזל בקודש הקודשים..! ידוע מה שנאמר אינני זוכר מי אמר את זה--עד שאדם נזהר מה שהוא מכניס לפיו-יזהר מה שהוא מוציא מהפה. חלילה לי לומר על הבחורה המיוחדת וההגונה הזו שהיא לא שומרת על הפה אלא שרק צריך להיות לכולנו איזה מנגון מפותח -לבדוק יום יום מה העיקר ומה הטפל הלוואי שנקנה את המידה ותכונה הזו.
נשלח ב-9/6/2010 13:41
בס"ד
לא נעים לומר ,אבל אתה צודק ללא ספק!!!
רוב הכשרי הבד"ץ דומים אחד לשני ואין שום הבדל בין השגחה כזו או אחרת
והכל עניין של פוליטיקה
(אני לא מדברת על בשר שאז יש המון הבדלים
הספרדים למשל,מקפידים להוציא גיד מסויים בבהמה דבר שהאשכנזים לא מחמירים בו)
כנראה שזה היה בדם שלה,כלומר אולי היא חשבה שאתה פגעת ברב שלהם
לכן היא לקחה את זה קשה.
אני לא חושבת שראוי להוריד שידוך בגלל כשרויות ,כל עוד ההבדל הוא בין בד"ץ זה או אחר
אז מקסימום הצד השני יחמיר יותר מה יש????