בית פורומים עצור כאן חושבים

האם אלוקים אשם בטיפשותו של האנושות ??? (השואה, תאונות דרכים, מחלות, ועוד)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/12/2010 10:50 לינק ישיר 

שותף
אני לא מבינה מה אתה מסביר. אחי יוסף פשעו כשמכרו אותו למצרים. מה זה קשור לאלוקים?
אפילו אם אתה טוען שאת המחשבה שהמכירה תהיה לכיוון מצרים ולא לכיוון ארם, הכניס האלוקים. עדיין הם פשעו בעצם המכירה. אם לא היתה בחירתם רעה, הוא היה נשאר עם אביו.
אפילו אם אתה טוען שהאלוקים הכניס להם את המחשבה למכור, ואילו הם היו עומדים בנסיון. הוא היה מגלל את יוסף למצרים בדרך אחרת. זה לא מוריד כלום מפשיעתם כלפי יוסף. והצורך שלהם לבקש ממנו סליחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2010 22:40 לינק ישיר 

שגעת_אותנו כתב:
שותף
אני לא מבינה מה אתה מסביר. אחי יוסף פשעו כשמכרו אותו למצרים. מה זה קשור לאלוקים?
אפילו אם אתה טוען שאת המחשבה שהמכירה תהיה לכיוון מצרים ולא לכיוון ארם, הכניס האלוקים. עדיין הם פשעו בעצם המכירה. אם לא היתה בחירתם רעה, הוא היה נשאר עם אביו.
אפילו אם אתה טוען שהאלוקים הכניס להם את המחשבה למכור, ואילו הם היו עומדים בנסיון. הוא היה מגלל את יוסף למצרים בדרך אחרת. זה לא מוריד כלום מפשיעתם כלפי יוסף. והצורך שלהם לבקש ממנו סליחה.

אני לא רואה בשום מקום שיוסף אמר להם שהם בסדר גמור ולא צריכים לבקש ממנו סליחה. הוא רק אמר שההחלטה (השגויה) שלהם הסתיימה ברגע שנעשתה. משם והלאה "העמיס" הקב"ה את כל תוכניתו להוריד למצרים את יעקב ובניו (כדי לקיים ברית בין הבתרים) על ההחלטה שלהם. הם אחראים על הפעולה ולא על תוצאותיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 11:59 לינק ישיר 

שותףפשט כתב:
 על ההחלטה שלהם. הם אחראים על הפעולה ולא על תוצאותיה.

אין דבר כזה, זוהי שטות גמורה 
1, ההורג עושה את אשתו (של הנרצח) אלמנה ובניו יתומים,
2, המציל נפש אחת, כמציל עולם מלא = צאצאיו וצאצאי צאצאיו עד כל הדורות,
3, השכב עם אשת איש, מביא לעולם ממזרים,
4, הגונב, התוצאה שיש לו את הכסף,

האם נמשיך בדוגמאות ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 12:19 לינק ישיר 

maxmen כתב:

אין דבר כזה, זוהי שטות גמורה 
1, ההורג עושה את אשתו (של הנרצח) אלמנה ובניו יתומים,
2, המציל נפש אחת, כמציל עולם מלא = צאצאיו וצאצאי צאצאיו עד כל הדורות,
3, השכב עם אשת איש, מביא לעולם ממזרים,
4, הגונב, התוצאה שיש לו את הכסף,

האם נמשיך בדוגמאות ???

וואוו ! זוהי גאוניות גמורה !

1. יש בידי האדם בחירה לנסות ולהרוג אדם אחר, ההחלטה אם זה יצליח תלויה בבורא. אור החיים הקדוש (בעניין הבור של יוסף) אומר שבד"כ ישאיר הבורא את הבחירה של האדם אבל במקרים מסויימים ימנע את מימושה. גם עניינם של האלמנה והיתומים הוא חלק מהשיקול.
2. המציל נפש אחת יתכן שבעוד רגע היא תמות לו בידיים מסיבה אחרת.
3. לא כל שוכב עם א"א מצליח להזריע ממזרים.
4. הגנב יכול לאבד את הכסף באותו רגע מסיבה אחרת.

להמשיך בדוגמאות ???  ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 13:39 לינק ישיר 

אתה לא רציני, סלח לי,

אתה מביא ראיה מזה שאדם לפעמים לא מצליח לו ????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 14:02 לינק ישיר 

maxmen כתב:
אתה לא רציני, סלח לי,

אתה מביא ראיה מזה שאדם לפעמים לא מצליח לו ????

לא. אני מביא ראיה שלפעמים כן מצליח לו (ברוב המקרים זה לא נגמר כמו שהוא חשב מלכתחילה, שמעת בודאי על חוקי מרפי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 14:19 לינק ישיר 

שותף
 אם אדם שיש לו וויכוח איתך על איזה ענין, יפגע בך ממונית או בכל דרך אחרת. האם יהיה לך עליו טענות או שתאמר זה לא הוא, זה האלוקים. אני חושבת שכל מי שאוחז שמניעי האדם הם רצונו החופשי. יתרעם על זה שפשע נגדו. א"כ כיצד יוסף או דוד ייחסו את הפשיעה נגדם לאלוקים?
ישנה פה עוד שאלה לצד השני, האם ישנה התערבות מצד האלוקים במקרה שאדם מחליט לפגוע באדם אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 14:21 לינק ישיר 

מזה חוקי מרפי ? משהו מהקבלה ??

אני פשוט מרחם עליך !!!
אתה מאלה שמאשימים את חוקי מרפי או את אלוקים בחוסר הצלחתך ??
ומצדיק את העצלות וחוסר העשיה ???

אני מציע לך, לעזוב את המחשב ולהתחיל לדאוג לעצמך, כי אין מי שיעשה במקומך,

"מי שטרח בערב שבת" הם גם מחוקי מרפי ? או הם כפירה של חז"ל,
"יגעת ומצאת תאמין" הם גם מחוקי מרפי ? או הם כפירה של חז"ל,

גאול הדם נוקם כי התוצאה עשה האלוקים ??
למה שליחי בית דין (שהלכו לשכנע את הגואל הדם לא להרוג עוד נפש,) לא ידעו מהשטות שלך,
למה לא נותנים לרוצחים להרוג ?? הרי במילא הם לא יכולים להרוג ! יש חוק מרפי !!
סנהדרין הרגו רוצח בזמן שהוא בעצם לא הרג, רק חוק מרפי הרג אותו ??

אתה פעם ראית בעולם הזה משהו שנעשה מעליו ??  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 14:24 לינק ישיר 

שגעת_אותנו כתב:
ישנה פה עוד שאלה לצד השני, האם ישנה התערבות מצד האלוקים במקרה שאדם מחליט לפגוע באדם אחר.

ברור שאין ! כי אם כן למה אלוקים בא בטענות לקין שהרג את הבל,
או למה אדם לא זעק על אלוקים שלא מנע מקין להרוג ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 14:28 לינק ישיר 

מקסמן
אם כך אני חוזרת לשאלה שבה פתחתי. מה אמר יוסף ומה אמר דוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 14:29 לינק ישיר 

שגעת_אותנו כתב:
שותף
 אם אדם שיש לו וויכוח איתך על איזה ענין, יפגע בך ממונית או בכל דרך אחרת. האם יהיה לך עליו טענות או שתאמר זה לא הוא, זה האלוקים. אני חושבת שכל מי שאוחז שמניעי האדם הם רצונו החופשי. יתרעם על זה שפשע נגדו. א"כ כיצד יוסף או דוד ייחסו את הפשיעה נגדם לאלוקים?

הוא ניסה לפגוע בי וזו טענה שלי אליו.
הוא הצליח לפגוע בי כי הקב"ה הסכים איתו שמגיע לי נזק כספי או מאיזו סיבה שתתברר מאוחר יותר.

האחים ניסו לפגוע ביוסף וזו אשמתם. וכן שמעי ניסה לקלל את דוד.
האחים הצליחו לפגוע ביוסף כי הקב"ה הסכים איתם. וכן שמעי הצליח לקלל את דוד כי הקב"ה אמר לו תצליח.

הקב"ה תמיד מתערב כשאדם מחליט לפגוע בחבירו (ובכל פעולה אחרת), הקב"ה מחליט האם זה יצליח או ילך לכיוון אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 14:39 לינק ישיר 

מה אתה מתכוון הצליח כי הקב"ה הסכים.  כי אם לא הוא היה מתערב לעכב את הפגיעה?
אז אתה מתאר שתי מערכות שלא תלויות זו בזו. האדם פוגע בפשיעה ובתנאי שיגיע לאדם הנפגע נזק (כי אם לא אלוקים ימנע את הנזק). אם כך יש פה שתי חשבונות שלא תלויים זה בזה. ושוב מה אמר יוסף ומה אמר דוד (הם לא הצדיקו עליהם דין שמים, הם שללו מהפוגע האנושי את פשיעתו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 14:43 לינק ישיר 

שגעת_אותנו כתב:
מקסמן
אם כך אני חוזרת לשאלה שבה פתחתי. מה אמר יוסף ומה אמר דוד.

אמרתי שזה דיפלומטיה ותו לא, ראי בעמוד 7 שעניתי לך כך

לא שמעת על דיפלומטיה ??
הרי יוסף היה אשם בדיוק כמו האחים הרי הוא גרם להם לשנוא אותו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 14:46 לינק ישיר 

שותףפשט כתב:
הקב"ה תמיד מתערב כשאדם מחליט לפגוע בחבירו (ובכל פעולה אחרת), הקב"ה מחליט האם זה יצליח או ילך לכיוון אחר.

הוא לא גננת, הוא לא מתערב בשום דבר וטוב שכך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2010 14:53 לינק ישיר 

שגעת_אותנו כתב:

מה אתה מתכוון הצליח כי הקב"ה הסכים.  כי אם לא הוא היה מתערב לעכב את הפגיעה?
אז אתה מתאר שתי מערכות שלא תלויות זו בזו. האדם פוגע בפשיעה ובתנאי שיגיע לאדם הנפגע נזק (כי אם לא אלוקים ימנע את הנזק). אם כך יש פה שתי חשבונות שלא תלויים זה בזה. ושוב מה אמר יוסף ומה אמר דוד (הם לא הצדיקו עליהם דין שמים, הם שללו מהפוגע האנושי את פשיעתו).

לא יוסף ולא דוד שללו מהפושע האנושי את פשיעתו. שניהם התייחסו לתוצאת הפשיעה שהיתה בידי שמיים. הקב"ה רצה שפעולת האחים תצליח ויוסף ירד מצריימה, הקב"ה רצה שפעולת שמעי תצליח והקללה תצא ממנו ותגיע לאזנם של דוד והסובבים אותו (עם כל הבושה שבדבר).

אגב, היות וכתבת באשכול אחר שיש לך ניק נוסף של זכר אאני נוטה לומר שאתה זכר ולא נקבה. מורה בישראל (ואפילו חרדית) לא אומרת "שתי חשבונות", אלא רק זכר ובעיקר חרדי. הארץ כולה התפתלה מצחוק כשראיינו ברדיו בחור שספר ש"שתי שוטרים רדפו אחרי שתי צדיקים".  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם אלוקים אשם בטיפשותו של האנושות ??? (השואה, תאונות דרכים, מחלות, ועוד)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.