| נשלח ב-14/6/2010 07:11 |
|
| |
הטמטום עובד שעות נוספות
בילדותי היתה חולית סיור משטרתית מורכבת משני שוטרים וסוס אחד. שוטר אחד ידע לקרוא, השני ידע לכתוב, והסוס למקרה חרום שיהיה צורך לחשוב. כשעם הזמן למדו השוטרים קרוא וכתוב והפסיקו לפטרל ע"ג סוסים, אין להם מי שיחשוב עבורם. בכותרת כתבה שהופיעה היום ב"הארץ" נאמר: http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1173894.html תושב כפר סבא נעצר כחשוד שהתחזה למקובל וניצל מינית נערות במצוקה. ומה נאמר בכתבה? לאחר המעצר פנתה המשטרה לרב מקובל אחר, וביקשו ממנו להסיר את הקללות שהטיל החשוד, כדי שהנשים לא יחששו להעיד על מה שעברו. איך יודעים מיהו מקובל אמיתי ומיהו מקובל מתחזה? מקובל אמיתי הוא זה שהמשטרה הולכת אליו כדי להסיר את הקללות שהטיל מקובל מתחזה. _________ http://www.bhol.co.il/news_read.asp?id=17565&cat_id מודעות בב"ב, בישרו: 'שרתון' מלא בפריצות, ויש ללכת להרצליה • על המודעות חתמו רבני ב"ב. מבדיקה שערכנו מתברר: החוף - מעורב! • מזכיר הרב לנדא: "המודעות - טעות" • בפנים: המודעות. מזכירו של הרב לנדא, הרב יהודה כץ אמר לאחד האברכים שפנו אליו בנושא: "אכן הייתה טעות בתליית המודעות, אני מנסה לברר מי אכן תלה אותן. אין לי ספק שוועדת החקירה תגלה, שאת המודעות תלה תולה מודעות.
כנראה שלפני שהרב חתם על הכרוז, עבר מזכירו בין שני כלבים, ולכן שכח לבדוק אם יש בהרצליה חוף כשר.
תוקן על ידי נישטאיך ב- 14/06/2010 07:26:28
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2010 08:46 |
|
| |
נישטאיך - החזק את סוסיך! ( Pardon my French)
.
לפני שנים לא מעטות שחה לי המואדיבה אודות רופא פסיכיאטר אחד, באחת מערי הקדש של ירושלים, שהיה בקשר קבוע עם "מקובל". כמה וכמה פעמים שלח אליו אותו פסיכיאטר איש או אשה, כדי שיבצע בהם טקס גירוש מהדיבוק. "הוא באמת האמין בכך?" שאלתי תמה, תוך שאני חוכך ידי בהנאה רבה - תמיד טענתי שפסיכיאטרים סובלים מהפרעות נפשיות, והנה באה הוכחה לידי. "הוא לא מאמין בכך, וגם המקובל לא", ענתה לי באורך רוח. "אלא ששניהם יודעים שאחוז הדיבוק מאמין בכך. ואם הוא מאמין שנכנס בו שד, הרי שהוצאת השד תעזור לו להאמין שכבר יצא זה ממנו". אותו פסיכיאטר השתמש בטקס גירוש הדיבוק כבכלי טיפולי. הואיל והאדם הוא המאמין - עד כדי שכנוע עצמי המביא לתופעות פיזיולוגיות - כי שד אחזו, הרי דרך טובה למדי לטפל בו, בלי נזקים ניכרים, היא שישתכנע כי הדיבוק נטש את גופו.
השוטרים כאן נהגו בחכמה. אותן פתיות האמינו בכוחותיו, וחששו להתלונן נגדו. לפי הכתוב בקישור שהבאת, כדי להסיר את חששותיהן, מצאו להן מקובל אחר שיפטור אותן מהפחדים הללו. מה רע בכך?
"לאחר המעצר, במשטרה פנו לרב מקובל אחר וביקשו ממנו להסיר את הקללות שהטיל החשוד, כדי שהנשים לא יחששו להעיד על מה שעברו. ..."
תוקן על ידי - מואדיב - 14/06/2010 08:56:40
|
|
| נשלח ב-14/6/2010 09:02 |
|
| |
תבררו מי מסתובב אצל הרנטגן והחלבן ועו כמה צדיקים. ותראו שמועטים במדינה לא הוזים אחר מקובלים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2010 10:17 |
|
| |
הרב קאפח סיפר
מעשה שהיה באישה שכל הזמן היה לה סכסוכים עם בעלה שעושה לה כשפים, יום אחד גנבה את ספר הכשפים שלו ורצה לבית הדין ובעלה רץ אחריה להכות אותה שגנבה את הספר, הגיעה האישה לבית הדין והניחה את הספר על השולחן, הרב קאפח לקח את הספר והעביר עליו –מלמעלה- סכין גילוח שתי וערב, בפניה ובפני בעלה, ואמר כמה מילים שאינם מובנות אפילו לו, ואמר לאישה שעתה ביטל את הכישופים שבו ויותר לא יזיקו לה, והלכו מבית הדין ומאז עשו שלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2010 10:35 |
|
| |
מזמן סיפרתי כאן את הסגולה לשלום בית,-
המיים הקדושים העוזרים לשלום הבית-
לוקחים בקבוק מים של 2 ליטר, ממלאים אותו מים מהברז, נכנסים חדר תוך חדר- מברכים על המיים אשר יצר וכמה פרקי תהילים גם לא יזיקו. מניחים את המיים הקדושים במטבח במקום גלוי, הנוח לשימוש, וכך זה עובד.
אם הבעל בא הביתה כועס וזועף, ורוצה לריב, האשה תיקח את הבקבוק בידה הימנית, ותפתח את הפקק בידה השמאלית, תקרב את פי הבקבוק לפיה, ובלגימה ארוכה תמלא את פיה מלא לוגמה. עליה להחזיק את המיים בפייה-לא לשתות- עד שבעלה ירגע,----- ותראו נפלאות.
חשוב לדעת-למרות שזה נכתב -לאשה הדבר פועל גם להפך- אצל הבעל,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2010 10:20 |
|
| |
מואדיב לפני מספר שנים, כשישבתי בכולל בעת הפסקת הצהרים ולמדתי, הגיע אלי ראש הכולל כשהוא מלווה באשה, ואמר לי: "האשה הזאת צריכה עזרה, ואני בטוח שאתה יכול לעזור לה". משיחה קצרה עמה התברר לי, שהיא גויה פולניה, וכי שדים ושדונים מפריעים לה להרדם בלילה, וכאשר היא נרדמת לאחר מספר שעות, הם מעירים אותה, וחברותיה אמרו לה, שהרבנים יודעים כיצד לטפל בשדים. הבנתי מיד עם מי יש לי עסק, ביקשתי ממנה לתאר לי את השדים שמפריעים לה, ואת אורך זנבם, וכשהיא השיבה לשאלותי, אמרתי לה שאני מכיר את השדים הללו, ויודע כיצד לטפל בהם. הוצאתי מארון הספרים שו"ע ישן וקרוע, וקראתי בקול סימן שלם, וכשסיימתי אמרתי לה שאני בטוח שהם לא יחזרו, עברו מספר שבועות והיא הופיעה פעם נוספת, כשראיתי אותה נכנסת, חשבתי שהיא באה לספר לין שלא גירשתי את השדים, אך במקום להתלונן היא הודיעה לי שגירשתי את השדים, וכי היא נרדמת מיד ושוב אינה מתעוררת בלילה. היא לא חזרה מאז. בתחילה חשבתי כדבריך, אך כשלא ראיתי בכתבה את המקובל השני במרכאות, או שהשוטרים לקחו את הנערות למקובל, חשבתי: רק כדי להרגיע את הנערות לא היו השוטרים צריכים ללכת אליו, הרי יכלו לספר להן שהם הלכו אליו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2010 10:22 |
|
| |
.
נישטאיך, אתה מקבל גם פדיונות?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2010 10:49 |
|
| |
זה מזכיר לי את ההצעה שעלתה פעם בכנסת לאסור בחוק טקסי קללות (שכחתי את השם הארמי המפורש שלהם).
כעת נזכרתי: פולסא דנורא.
כברא אז חשבתי שעדיף לקבוע חובה בחוק על מי שמטיל את הקללה להתיר אותה, ואז לא אמורה להיות שום בעיה.
תוקן על ידי mdabraham ב- 15/06/2010 10:56:02
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2010 12:51 |
|
| |
הרב מיכי לצערי אינך מבין בקבלה! לא קבלה קלאסית ולא קבלת כספים (בעצם לך תדע מה הקלאסי ביניהן). הפתרון הנדרש הוא בקמת רשות להתרת קללות, עם פונקציונרים מטעם המפלגות, עם אגדות למשתמש ועוד ועוד. וכך גם תהיה פרנסה לכמה אברכים.
ואגב - יש לחקור מי טיפש יותר, דון קישוט או סנשו פנשו
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2010 13:07 |
|
| |
גם קללות צריכים להבין בצורה הנכונה.
מסכת מועד קטן דף ט : מסופר על רשב"י ששלח את בנו לקבל ברכה.
אמרו ליה: מאי בעית הכא? אמר להו: דאמר לי אבא: זיל גבייהו דליברכוך. - אמרו ליה: יהא רעוא דתזרע ולא תחצד, תעייל ולא תיפוק, תיפוק ולא תעייל, ליחרוב ביתך וליתוב אושפיזך, לבלבל פתורך, ולא תחזי שתא חדתא. כי אתא לגבי אבוה, אמר ליה: לא מבעיא דברוכי לא בירכן - אבל צעורי צעורן. - אמר ליה: מאי אמרו לך? - הכי והכי אמרו לי. - אמר ליה: הנך כולהו ברכתא נינהו; תזרע ולא תחצד - תוליד בנים ולא ימותו. תעייל ולא תיפוק - תעייל כלתא ולא לימותו בנך דליפקון. תיפוק ולא תעייל - תוליד בנתא ולא ימותו גוברייהו וליהדרו לותיך. ליחרוב ביתך וליתוב אושפיזך - דהאי עלמא אושפיזך וההיא עלמא ביתא, דכתיב +תהלים מ"ט+ קרבם בתימו לעולם אל תקרי קרבם אלא קברם. לבלבל פתורך - בבני ובנתא, ולא תיחזי שתא חדתא - דלא תמות אנתך ולא תנסב אינתתא אחריתי. רבי שמעון בן חלפתא אפטר מיניה דרב, אמר ליה (אבוה) +מסורת הש"ס: [לבריה]+: זיל לגביה דליברכך. - אמר ליה: יהא רעוא דלא תבייש ולא תתבייש. אתא גבי אבוה. אמר ליה: מאי אמר לך? - אמר ליה: מילין בעלמא הוא דאמר לי. - אמר ליה: ברכך ברכתא דברכן קודשא בריך הוא לישראל ותנא בה, דכתיב +יואל ב'+ ואכלתם אכול ושבוע והללתם וגו' ולא יבשו עמי לעולם וידעתם כי בקרב ישראל אני וגו' ולא יבשו עמי לעולם.
חסיד אחד בא לרבי לקבל ברכה, להצלחה בעסקיו. - אמר לו הרבי-- לך לכל הרוחות!
נפלו פניו של החסיד והחל לבכות , שאל אותו הגבאי למה אתה בוכה?
השיב החסיד- לא שמעת הרבי שלח אותי לכל הרוחות!
-חסיד שוטה -אמר לו הגבאי, ברכה פשוטה כל כך אינך מבין- הרבי בירך אותך בברכה הטובה ביותר לעסקיך
ופרצת ימה- וקדמה -צפונה- ונגבה!
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2010 17:03 |
|
| |
תלמיד, אני התכוונתי להצביע על תופעה דומה לזו שנדונה כאן. אותם אוסרים מלגלגים על הקללות הללו כמשהו פרימיטיבי, ולאחר מכן אוסרים אותן בחוק מרוב חשש מפגיעתן הרעה. כוונתי לאתיאיסטים שלגלגו על פולסא דנורא כלפי שרון או רבין וכדו', ובו בזמן רצו לאסור זאת בחוק. אמנם פרנסה תמיד היא דבר חשוב, ולעולם לא מאוחר ללמוד משהו אודותיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2010 17:15 |
|
| |
נישטאיך, הנה הבעיה שלי איתך: "כשישבתי בכולל בעת הפסקת הצהרים ולמדתי".
ללמוד בכולל זו פעילות חריגה לכשעצמה. אבל ללמוד בהפסקת הצהרים? לאן נגיע?
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2010 13:35 |
|
| |
<ללמוד בכולל זו פעילות חריגה לכשעצמה. אבל ללמוד בהפסקת הצהרים? לאן נגיע?>
שכחתי לציין שלא למדתי כמי שתורתו אומנותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 09:07 |
|
| |
הרב מיכי לזה כיוונתי, מי טיפש יותר , הצבור המאמין במיסטיקנים (דון קישוט), או הציבור הנאור ההולך אחריו ואינו שם אל ליבו (סנשו)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 10:11 |
|
| |
קללות של מקובלים הודים:
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=726354&pid=54
אינדונזיה: צעיר אולץ להתחתן עם פרה ש"פיתתה אותו". האי באלי שבאינדונזיה הפך כבר מזמן ליעד אטרקטיבי עבור תיירים מהמערב, אך חלק גדול מתושבי המקום עדיין שומר בקנאות על המנהגים העתיקים. השבוע, למשל, אולץ צעיר המתגורר באי להתחתן עם פרה לאחר שנתפס כשהוא מקיים איתה יחסי מין. ה"מטרו" הבריטי מדווח כי הכל התחיל כשנגורה אליט, מובטל בן 18, נראה עומד בעירום מלא מאחורי פרה בשדה אורז ומתחכך בה. הוא טען כי הפרה פיתתה אותו וגרמה לו להאמין שמדובר באישה צעירה ויפה, אך ההסבר המקורי לא עזר. אנשי הדת ההינדים קבעו כי על הצעיר להתחתן עם הפרה בטקס מסורתי, אחרת על הכפר שבו הוא מתגורר תוטל קללה. החתונה התקיימה על פי כל כללי הטקס, שבמהלכו חש אליט ברע והתעלף. אבל אל תדאגו, הצעיר הסורר הפך לאלמן באותה המהירות שבה התחתן. כחלק מטקס הסרת הקללה המסורתי הפרה המסכנה הוטבעה בים, ואנשי הדת הכריזו כי הקללה שרבצה מעל ראשו של הצעיר וכפרו - הוסרה.
מהיכן ידעו ההודים את המושג "כל ה... ערבין זה לזה"?
|
|
|
|
|