בית פורומים שידוכי חרדים

גיליתי שאין בי אמונה...........

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/6/2010 08:34 לינק ישיר 

גם לאדם בעל אמונה, ישנן לעיתים נפילות.
הנפילות הינן רגעים, בהם האדם שוכח מעצמו.
זה קורה בעצם לכל אחד ואחד.
"אין אדם חוטא אא"כ נכנסה בו רוח שטות".
חז"ל מדברים כאן על אותה שכחה, בה האדם מאבד את השליטה, אותה אמונה אשר בדרך כלל מנתבת את אורחות חיו.

לכן הייתי נמנע מלהגדיר את המציאות בחברה כפי שאתה מגדיר אותה.
לא הייתי אומר כי הנוצצת היא כמו כולם, וגם לא הייתי אומר שכולם, או רובם, הם חסרי אמונה.
זה לא נכון.
לחילופין, הייתי אומר כי הנוצצת, ברגע זה, מסיבות כל-שהן, איבדה לרגע או שניים - את הכוון.
אי"ה, היא תשוב ותתאפס - כפי שקורה לרוב הציבור הקורה לעצמו חרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 18:29 לינק ישיר 

יקירתי תמיד שלא הולך כמו שרוצים. תמיד שחושבים שהכל הולך הפוך אז בדיוק נשברים באמונה.
תאמיני לי מתוך ניסיון אישי. תמיד כשמגיע הרגע הקריטי מתחילים לכפור בהכל בכל מכל כל.

לכן תאמיני לי שאם תתחילי לחשוב איך את פה בעולם? מי נותן לך כל שניה ושניה חמצן ונשימה. ומי הביא לך את ההורים שלך. וכל הדברים האלה האמונה חוזרת.

ותמיד ברגעים הכי קריטים האלו צריכים לדעת שאם זה ככה כנראה שמי שנותן לנו את הנשימה ואת החיים חושב שכך זה הכי טוב בשבילנו.

כמו שעד עכשיו לא התערבת לו ואמרת לו שיפסיק עכשיו את החמצן. שיפסיק לך עכשיו את הנשימה . שיפסיק לך עכשיו את הכסף. וכ'ו

ככה אל תתערבי לו עכשיו. ןתני לו לעשות מה שהוא חושב שהכי טוב בשבילך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 19:06 לינק ישיר 

ליטאי, בכנות, מימי לא פגשתי בנאדם מעצבן כמוך!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/6/2010 11:47 לינק ישיר 

בחור_חסידי כתב:
יקירתי תמיד שלא הולך כמו שרוצים. תמיד שחושבים שהכל הולך הפוך אז בדיוק נשברים באמונה.
תאמיני לי מתוך ניסיון אישי. תמיד כשמגיע הרגע הקריטי מתחילים לכפור בהכל בכל מכל כל.

לכן תאמיני לי שאם תתחילי לחשוב איך את פה בעולם? מי נותן לך כל שניה ושניה חמצן ונשימה. ומי הביא לך את ההורים שלך. וכל הדברים האלה האמונה חוזרת.

ותמיד ברגעים הכי קריטים האלו צריכים לדעת שאם זה ככה כנראה שמי שנותן לנו את הנשימה ואת החיים חושב שכך זה הכי טוב בשבילנו.

כמו שעד עכשיו לא התערבת לו ואמרת לו שיפסיק עכשיו את החמצן. שיפסיק לך עכשיו את הנשימה . שיפסיק לך עכשיו את הכסף. וכ'ו

ככה אל תתערבי לו עכשיו. ןתני לו לעשות מה שהוא חושב שהכי טוב בשבילך.

חסיד תודה לך,

אני לא מסוגלת להודות על זה שאני נושמת.

לדעתי מגיע לי קצת יותר..............................

כמו שאת הבנות הכי מודרניות בכיתה ה' שלח להן בעל.

ככה לי מגיע!!!!!!!!

שנופלים וכואב צועקים: איייייייי

אז ברשותכם:

כואב לייייייייייייייייייייייייייייי ואני צועקת א.....א...........י..............י................

לגביי ליטאי תשאירו אותו ככה.

הוא מוסיף קצת גוון לחיים.... מהצד שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2010 12:01 לינק ישיר 

אותי לימדו שאם כואב לך - סימן שאתה חי...
ואם את לא מסוגלת להודות על זה, זה עצוב מאד!!

אז נכון, מגיע לך יותר מזה  אבל את מקבלת הרבה יותר מזה!
יש לך בית? הורים ? משפחה ? את עובדת? מרוויחה כסף? יש לך חברות? יוצאת, מבלה?
נו אז מה אם החתן עוד לא הגיע?
בגלל שהחברות שלך התחתנו ב ה' לכן תהרסי לעצמך ת'חיים כי את עוד לא התחתנת??
חבל עליך!! כי גם אח"כ בהמשך החיים נכונו לך עוד התמודדויות!

קשה. יש נפילות. לכולנו.
אבל מתנערים, מתאוששים. מתקדמים!
חבל לטבוע בבוץ!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/6/2010 18:07 לינק ישיר 

טוב, קראתי פה משהו שמאוד צרם לי
אז אגיב עליו לפני שאגיב על ההודעה הראשונה.

אחותי היקרה, את אומרת שקשה לך להודות על זה שאת נושמת כי את חושבת שמגיע לך יותר.
זו הטעות הראשונה שלך והעיקרית ביותר
אדם שחושב שמגיע לו, חייו אינם חיים, כי הוא אף פעם לא מסופק
חוץ מזה בואי אומר לך סוד נשמה טהורה...
לא מגיע לך כלום
תכלס? כולנו חייבים בדור הזה, אף אחד חוץ מהגדולים לא זכאי, ואנחנו לא צריכים להשלות את עצמנו שאנחנו זכאים ולא חייבים, אז להגיד שמגיע לך יותר זו הטעות הכי גדולה, כי כל אדם פשוט ורגיל בדור הזה צריך להגיד אלפי תודות הוא קם בבוקר ונושם כי מגודל העוונות שלנו בדור הזה לא היינו אמורים להתעורר בכלל בבוקר, אבל בגלל גודל רחמנותו של ה' יתברך שמרחם עלינו כל יום ויום אז הוא נותן לנו עוד הזדמנות ועוד הזדמנות ולא מתיאש מאיתנו.
אז בבקשה אחותי לטובתך, צאי מהענין שמגיע לך משהו.
אדם צריך לחיות עם ההרגשה
"לא מגיע לי כלום, מה שה' עושה הכל לטובה ואני שמח בכל מה שה' מביא לי או לא מביא לי"
זה האדם המאושר ביותר עלי האדמות, כי אדם שחושב שמגיע לו, כל הזמן לא מרוצה, ומה שה' לא יתן לו הוא אף פעם לא יהיה מסופק, וכל הזמן יחיה ברדיפה עצמית וכל הזמן יתרעם על ה' יתברך שהוא לא נתן לו רצונו, וכי ה' יתברך חס ושלום עושה טעות בחשבונות שלו עם בריותיו?
שמעתי פעם באיזה שיעור, שכשאדם מתרעם על ה' וכועס שה' לא מביא לו משהו מסוים בטענה שמגיע לו, המלאכים אומרים "יכול ליהיות שישנו אדם שלא שילמנו לו את חובו? הבא נבדוק את התיק שלו ואם באמת יש לו זכויות שלא קיבל עליהם שכר בואו נתן לו אותו"
וכמובן שכשהם פותחים את התיק של אותו אדם הם רק רואים חובות וחובות וחובות, ואז מאידך כמו שהם רצו לתת לו את הזכויות הם צריכים לפרוע ממנו את החובות ואז יש לאדם יסורים מאוד קשים.
אז המסקנה המתבקשת - להפסיק להתבכיין להבין שלא מגיע לי כלום ולהתחיל להגיד תודה על כל צעד ושאל ועל כל הייסורים ולהתחיל (לרצות לפחות) לברך על הרעה כשם שמברכים על הטובה.
ולמה הבנות ה"מודרניות" בכתה שלך התחתנו לפניך? מזה קשור למגיע לי או לא מגיע לי, פשוט את לא אמורה להתחתן עכשיו וזה לא הניסיון שלך וזה לא התיקון שלך, הקב"ה יודע הרבה יותר טוב ממך מתי את צריכה לעמוד תחת חופה, וזה שהוא הביא לבנות המודרניות חתנים לפניך זה לא אומר שהן יותר טובות או פחות טובות ממך, זה פשוט התיקון שלהם זה הניסיון שלהם וזה מה שצריך ליהיות להם עכשיו, מה אני אגיד על זה שב"ה אני חוזרת בתשובה שנתים וחצי נלחמת על ה' יתברך בשינים עם נפילות והתרסקויות שרק ה' עד להם ובזמן ש3 שידוכים רצינים שכמעט סגרנו חתונה התבטלו לי כמעט ברצף בינתים שמישהי שאני מכירה פרקה על ונראתה כמו ה' ירחם התחתנה ממזמן, מה הייתי צריכה חס ושלום להתרעם על ה'? מזה קשור אלי זה שהיא התחתנה לפני "זה מעשה שלו וזה מעשה שלי ולמה לנו לדבר מאחרים" הניסיון שלה זה לא הניסיון שלי וזה לא קשור בכלל אחד לשני והקב"ה יודע הרבה יותר טוב ממני את מי לחתן קודם ולמי לדחות את הזיווג ומה כל אחד יעבור. זה מצחיק לחשוב שאין צדק כשה' הוא זה שמנהל את העולם, וכי אנחנו הברואים יותר חכמים מהבורא? זו בדיחה לא מצחיקה, איך נברא יכול לחשוב שהוא יכול לנהל את הענינים יותר טוב מהבורא?

ועכשיו לנושא העיקרי, תשמעי נשמה.
אדם שיבוא ויגיד לך שיש לו אמונה, הוא השקרן הכי גדול, זה כמו שיבוא אדם ויגיד לך שיש לו ענווה, הבל הבלים וחרטה ברטה.
אדם שמתחזק באמונה רק כל פעם יודע כמה חסרה לו האמונה וכמה הוא רחוק מה' יתברך, ואדם שחושב שיש לו אמונה זה אדם שנמצא בברוך רציני כי כשאדם חולה והוא יודע שהוא חולה, חצי תרופה יש לפחות אפשר להתחיל לטפל, אבל כשאדם חולה והוא לא יודע שהוא חולה אז ה' ירחם מה יהיה על גורלו.
אותו הדבר בדור הזה, אדם שחושב שיש לו אמונה ולא עובד על האמונה שלו, ה' ירחם.
ויבוא אדם שיגיד שיש לו את האמונה הכי גדולה, שידבר עד מחר, נראה אותו בשעת ניסיון איך הוא יתמודד.
הקב"ה אוהב אותך וריחם עליך, והוא בכוונה הביא אותך לנסיונות האלה כדי שתביני שאין לך אמונה, זו נטו ירידה לצורך עליה. כי אחרי שהבנת שאין לך אמונה חצי פתרון למחלה יש, עכשיו אפשר להתחיל לעבוד על זה, מה שלא היה כשהיית בטוחה שיש לך אמונה.
בואי אומר לך משהו, עם תהילים לא תקבלי אמונה שלמה, עם שבת לא תקבלי אמונה שלמה, עם צניעות לא תקבלי אמונה שלמה, וגם לא עם תפילת 18.
הדרך היחידה להשיג אמונה שלמה זה תפילה, תפילה מעומק הלב.
לשבת לבד בחדר ולהגיד "טאטע, גלוי וידוע לפניך היכן אני מונחת, בלי אמונה אני קורסת תראה איך אני נראית תראה איך אני בוכה, לא על שום זכות אני מבקשת אלא רק על רחמיך הרבים, תסתכל עלי לאן נפלתי, בזכות הרחמים הכל כך גדולים שלך שלעולם אינם נגמרים, תחזק אותי באמונה תן לי אמונה להאמין שהכל מאיתך וכולם בובות שלך והכל לטובה ואתה נמצא איתי כל רגע ואוהב אותי יותר ממה שאני אוהבת את עצמי ויותר ממה שכולם אוהבים אותי ואתה דואג לי יותר מכולם ושאין עוד מלבדך ואתה נמצא בכל ניסיון ומפי עליון לא תצא רעה וכו' וכו'" ה' יתן לך בע"ה כבר מילים...
אחותי זה הפתרון היחיד... ואין תפילה חזקה מזו! תפילה שבאה מלב נשבר , תפילה שבאה מבת של מלך שצועקת לה' "איה מקום כבודך?" הרבה אנשים טועים וחושבים שבגלל שהם נולדו לבית של תורה הם נולדו עם האמונה מושרשת. זה שטויות במיץ, על אמונה נלחמים! כי האמונה זה השורשים לכל העץ שבונים בעבודת ה' בע"ה. בלי אמונה כלום לא שווה זה כמו עץ בלי שורשים, רוח קטנה והעץ נופל.
בחורה יכולה לקרוא תהילים ללכת בצניעות להתפלל אפילו 3 תפילות , אבל אם אין לה אמונה, ברגע של חלישות הכל נופל היא תזרוק הכל ותיפול למקומות הכי נמוכים, והכי קשה מהנפילה, שבגלל שאין לה אמונה היא תתיאש ותתרסק יותר.
אבל בחורה עם אמונה, היא חזקה יותר מהכל, כלום לא יכול להפיל אותה שתבוא סופת טורנדו, העץ שלה יציב וחזק כי השורשים שלו ארוכים וחזקים. וזה הבסיס לתורה כולה, בלי אמונה אין כלום זה הבסיס להכל.
תקראי הרבה ספרי אמונה אחותי ב"ה לא חסר יש המוןןןן
תתפללי על אמונה המון בפה שלך במילים שלך ומהלב שלך , ה' מקשיב לכל מילה
וגם אם לא תעני מיד, אל תתיאשי, תמשיכי, הקב"ה מתענג על התפילה הזו והישועה תבוא כהרף עין, מתי שה' ירצה ויחליט שזה נכון, וגם אם תפלי באמונה תקומי, לא קרה כלום מותר ליפול, הנפילה היא לצורך עליה, מנפילות מתחשלים ומתחזקים בלי הנפילות אי אפשר לעלות בכלל, אז אף פעם אל תתיאשי, ותחיייכי הרבה, ותדעי שה' הוא זה שמזיז את כולם, וגם כשלא רואים צריך לדעת, כולם בובות של ה', הבחורים בשידוכים השכנות המעצבנות האמא האבא הסבתא הדודה האח וכל העולם, כולם בובות במופע של ה' , ועליך מוטל התפקיד להתמודד עם הכל ביראה ואהבת ה' יתברך.

אז אל יאוש אחותי ומחילה על החפירה.
תני חיוך ה' אוהב אותך !

תוקן על ידי ליאורר1234 ב- 30/06/2010 18:14:24

אחים יקרים,
 יש מי ששומע, יש מי שמקשיב,
יש אבא שלעולם לא יעזוב.

במקום שבעלי תשובה עומדים, אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/6/2010 19:49 לינק ישיר 

ליאורי,אני מתה עליך!!!!!!!!!! פשוט ככה...=)

זכה, זכה החתן שלך...

אגב,התקשרתי אלייך שבוע שעבר,ולא ענית...
מסננת? או סתם כלה עסוקה?

תוקן על ידי נאות ב- 30/06/2010 19:50:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2010 21:18 לינק ישיר 

התקשרת? וואלה? אם את רואה שאני לא עונה שלחי לי הודעה, או שהפלא כשר חח
חח ואני זכיתי, ברוך גומל לחייבים טובות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/7/2010 00:23 לינק ישיר 

ליאור, את באמת גדולה!

התחברתי לכל מילה..........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2010 00:43 לינק ישיר 

שיו...

ליאור את מאמי!

אם רק היו נשארות לי דמעות, היית מצליחה להוריד לי כמה כאלה.

תודה על ההשקעה.........................

מי יודע?

טיפה ועוד טיפה עד שיכנסו ללבי השבור...................................

או שאתחזק.........

או שאמצא אותו.....

הברירה ה3 : להשבר.

ואתזה כבר עברתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2010 13:19 לינק ישיר 

וואו איזה אשכול כיפי, איזה תגובות, תודה גרפולוגיה וגילו לי ובחגווי וליאור כמובן.

אז קודם כל תקראי באמת את בגן האמונה של הרב ארוש - למרות לשיאור תיקצרה לך יפה.

שנית, באמת, אני מאמינה שרוב הציבור החרדי שנולד לזה ולא נשם בית כמו בסיפורים על הרב הרמן ור' אריה לוין וכו' מרגיש את זה מתי שהוא - אלה הנסיונות שלנו. מצוות הרגילו אותנו מגיל 0, לחכות 6 שעות זו בכלל לא שאלה, אז על מה ניבחן?

ובאמת שנים לא הבנתי למה האמונה משמחת את כולם, ואותי היא פשוט לא, פשוט לא משמחת אותי! אני יכולה לדמוע בבקשות ובתחינות, אבל לא מתמלאת שמחה רגועה כזאת....

אבל אני מאמינה שבסוף זה בא, ובהקשר למה שהסבירו פה על אמונה וביטחון - במילים שלי - להאמין זה לא לדעת מה כתוב במכתב מאליהו, ולשנן במקומות הנכונים. ולדעת שזה משמים. ההוכחה שאתה בוטח זה אם זה מרים לך את הראש לשחר חדש. 

ואת, אחות יקרה, תרפי, אל תילחצי כל-כך. תישעני. קל לומר ואני נשמעת נורא אפילו לעצמי...מחנכת... 
 אבל באמת, תרשי לעצמך לזרוק את הדאגות, טיפה, ולתת לעצמך להניח את הראש ולעיניים שלך לנצנץ...

איתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2014 11:37 לינק ישיר 

אשכול קסום, יישר כוח

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2014 11:51 לינק ישיר 

יואווו איזה תגובות על רמה:)

אהבתי!תודה על ההקפצה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2014 12:03 לינק ישיר 

מממממ ומה עושים כשהבעיה הפוכה? ..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2014 12:11 לינק ישיר 

כאילו שיש לך יותר מידי אמונה?...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > גיליתי שאין בי אמונה...........
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext