בית פורומים אחרית הימים כאן ועכשיו

הקריסה הכלכלית הגדולה שבדרך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/6/2010 09:37 לינק ישיר 
הקריסה הכלכלית הגדולה שבדרך

[אשכול הינו המשך ישיר לאשכול הקודם בנושא "משבר המזון-קושי המחייה"]
http://bhol-forums.co.il/topic.asp?cat_id=24&topic_id=2406524&whichpage=5&forum_id=19892#R_8

הכתבה "הקריסה" - מאת אורי רדלר
http://www.nrg.co.il/app/index.php?do=blog&encr_id=a28b07a102084d28785d2d933122ebb1&id=1356

להלן קטעים ממנה

הקדמה

אני מפחד. גם אתם צריכים להתחיל לפחד. בשנת 2008 צף אל פני השטח בעצמה מרובה משבר כלכלי עמוק, ומאז הוא הולך ומתעצם, הולך ומתעצב כמשבר החמור ביותר שחווה העולם בחמישים השנים האחרונות. אנו צופים, חסרי אונים, במשבר הסובב כפיל שיכור בחנות חרסינה, הולך ומחריב באטיות אך בבטחה כל דבר שהוא נוגע בו.

וזו רק ההתחלה. המשבר לא הסתיים ואף אינו עומד להסתיים. להפך, הוא עומד להחמיר בהדרגה, אם גם לא באופן עקבי, ולהמשיך ולהחריב את התשתית הכלכלית של השגשוג שחווה המערב בעשרות השנים האחרונות. יש סיבה טובה מאוד לפחד.

והפחד אינו בקטנות. לא מדובר כאן בוויתור על מכונית פרארי חדשה לטובת ב.מ.וו או בקניית חיקוי גורגונזולה מייצור מקומי במקום הדבר האמיתי. חורבן תשתית עושרו של המערב יתבטא בירידה של עשרות אחוזים ברמת החיים ברוב מדינות המערב. מחלק ממדינות המערב אף תנשור תגית המדינה המפותחת, והן תמשכנה לדשדש את דרכן הנוגה במרחבים העכורים בואכה העולם השלישי, עם אבטלה של עשרות אחוזים, אובדן חלק ניכר מחסכונותיהם של אזרחים, גמלאות מדולדלות, צעדים דרקוניים של החרמת כסף ומתכות יקרות מידי תושבים, אינפלציה של עשרות ומאות אחוזים, שמיטת חובות חד־צדדית, מהומות ברחובות. אם לא נזהר, זה עלול להיגמר במלחמה.

תסריט האימה

הסכנה האמיתית מאיימת ברגע בו תופנם התובנה כי מדינות המערב אכן אינן יכולות להחזיר את חובותיהן. היום כבר מתחילה לפעפע ההבנה כי מדינות כאיסלנד, יוון, פורטוגל וספרד הן בפועל חדלות פירעון. הן נתבעות לבצע קיצוצים כואבים בתקציב, אבל הן לא באמת מוכנות או מסוגלות לבצעם. הלוואות מהאיחוד האירופי או מממשלת ארצות-הברית יכולות לטשטש את ההכרה הפיננסית לשנה או שנתיים, אך בסופו של דבר משהו חייב לקרות: המערב יהיה חייב לחוות אינפלציה הרסנית, שתמוטט את ערך חסכונות הפנסיה והביטוח של אזרחיו; או שהמערב יהיה חייב לשמוט את חובותיו. כסף אמיתי אין. לא לארצות-הברית. לא לאיחוד האירופי. בוודאי שלא ליפן.

כתב רבנו הרמח"ל ב"אדיר במרום" במסגרת פירושו על האדרא רבא בזוה"ק
קיראו נא היטב את הדברים הבאים

בעל הבית דוחק
משנה אבות  מארי דחובא דחיק לשון רשב"י בזוהר

ואפרש לך היטב עניין מארי דחובא דחיק ותבין בזה סודות גדולים בענין הנהגת הגלות. כי במשנה אמרו, בעל הבית דוחק
(אבות ב, טו) וכאן אמרו, מארי דחובא דחיק. והאמת הקב"ה הוא הבעל הבית, אך מארי דחובא הוא הס"מ. ועל השכינה הקדושה אמרו בגמ' אגרא דכלה דוחקא, כי היא יושבת בין שני הדוחקים הללו, וצריכה לעתיד לבוא לקבל אור כנגד כל זה:

והנה ישראל חוטאים הרבה וחייבים ח"ו כליה. מה עושה הקב"ה, לווה מס"מ הרשע, דהיינו שרוצה שיאריך לו הזמן, וזוקף עליו במלוה את החוב, אם לא ישובו בתשובה ח"ו יאבדם. וגם ההלוואה הזאת אינה בחינם אלא בריבית, וזהו הטעם שהריבית מותרת בגוי, כי כך היא ההנהגה עם הס"מ הרשע, והריבית היא כל השלוה והגדולה שיש לאומות העולם. והנה לכן צריך שלא יקנאו ישראל באומות העולם בשלוה שלהם, או ללכת בדרכיהם ובשמחתם, כי זאת להם תחת מה שהניח ס"מ הרשע קיום לעולם ולישראל, ואורך הזמן, עד שיחזרו בתשובה. והנה על זה כתיב, תחת עבד כי ימלוך שהוא ס"מ שמתגאה בכוחו. ושרים הולכים כעבדים שנעשו עבדים לפניו מפני ההלואה הזאת, והוא בחינת מט"ט בסוד ימי החול וגלות, והוא תמיד נעשה כנושה לדחוק בעבור חובו, וגורם ירידה וסיתום המאורות תמיד,ומכאן נמשכות גזירות רבות בעוה"ר בזמן הגלות. ולכן צריך לתקן תמיד תיקונים בעבור זה,כי באמת הגלות היא קלקול גדול שכולל כמה מיני קלקולים.וזהו, מארי דחובא דחיק:

אך במשנה שנינו, ובעל הבית דוחק. והענין הוא: כי כיון שהס"מ אינו רוצה לקבל עליו עול התורה, כך מתנהגים עמו בדרך אחרת. והוא: כי הנה יש את הרע וצריך להעבירו מן העולם. אלא שהקב"ה מלווה לו גם כן זמן, ולכן נמצאים רשעים בעולם. אך הוא גם כן דוחק עליהם, כדי שלא ישלטו בחוצפא רבה מדי בעולם. וזהו בעל הבית דוחק. ובאמת כל זה הדוחק מגיע לשכינה כנ"ל, ולכן אמרו, אגרא דכלה דוחקא
(ברכות ו) כי לפי הסיתום שנסתם עתה אליה להיות שורש לתחתונים והיא הגלות, כן יהיה לה ריווח ואור גדול לעתיד:

בשיעור על 2012 למדנו שבאותה שנה יתקיים "יפקוד ה' על צבא המרום במרום ועל מלכי האדמה על האדמה"
ומשם תתחיל הנפילה הגדולה של אומה"ע , הנפילה הסופית אחריה לא תהיה תקומה נוספת .

וזהו שאנו רואים כעת את ההכנות לקראת הקריסה הכלכלית הגדולה, משום שקריסתם של אומה"ע
מתרחשת במקביל לקריסתו של הס"מ שם למעלה, וכפי שלימדנו הרמח"ל מדובר בעצם על לא פחות
מאשר "פשיטת רגל" של הס"מ וכפועל ישיר מכך של העמים הנמצאים בחלקו כאן למטה בעוה"ז .

ואולי לכן מלווה אפוקליפסה כלכלית את סיום הגלות ולא רק שאר האפוקליפסות המלחמתיות ואסונות הטבע
משום שזה בדיוק מה שהולך הקב"ה לעשות עם מנהיגם הגדול של אומה"ע. לפשוט את רגלו ועורו מעליו.

עוד הייתי מוסיף ואומר שקריסה כלכלית גדולה מסתדרת יפה יפה עם המתואר בנביאים על גוג ופעולותיו
והדברים מוזכרים בצורה מפורשת בכתובים שאחד ממניעיו המרכזיים של גוג לצאת להילחם ולכבוש
שטחים ועמים הוא האינטרס הכלכלי . הדבר אף מוזכר ביחס לכיבושו את מדינת ישראל .
מה שמביא למסקנה מעניינת שיתכן ואולי צפויות תגליות אוצרות טבע נוספות באיזור ישראל
שיקרצו לממשל האמריקני להשתלט עליהן דוגמת גילוי אוצרות המתכת האדירים
באדמת אפגניסטן בעלות פוטינציאל של מיליארדים רבים .

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2010 10:17 לינק ישיר 

אני יודעת שאני עומדת להנזף עכשיו אבל בכל זאת מה יהיה המצב הכלכלי פה בארץ כשהכלכלה העולמית תקרוס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2010 11:37 לינק ישיר 

תגובה אנושית פשוטה:

חלילה לך לחשוש מנזיפה מהמייחל

המייחל תלמיד חכם וירא שמים שמעולם ולעולם לא הגיע ולא יגיע לידי כעס וכל שכן ללנזוף בבתו של מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא  ???!?!- קל וחומר ובנו של קל וחומר שלא יראה ולא ימצא כדבר הזה המחוזותינו

נ.ב

בטוחני ומשוכנעני שלא אטעה גם הפעם ! במידותיו הטובות של המייחל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2010 12:29 לינק ישיר 

כמובן שלא התכוונתי לנזיפה רצינית שאעלב ממנה, אלא רק לתמיהה קטנה שאני לא מספיק מכירה את כל האשכולות שבטוח שיש שם כבר תשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/6/2010 15:28 לינק ישיר 

דן

קודם כל אני מוחה בתוקף על ביזוי כבודם של תלמידי החכמים ויראי השמים
בעצם השוואתי אליהם. מסכנים...מה חטאו לך הם שלמחיצתם דחפת אחד כמוני!

דבר שני, "מידות טובות"  "לעולם לא כועס" אין לי שמץ של מושג איה הוא היער
הדמיוני הזה ממנו גיבבת את השטויות האלה. לא מיניה ולא מקצתיה. ירחם ה'.

אז אנא ממך, הפסק נא להטעות את הבריות במצגות שווא ומדוחים אשר לא יועילו ולא יצילו          
אחרת אאלץ להעביר תלונה רשמית עליך למועה"ב ולדרוש הטלת סנקציות כואבות.
לא כדאי לך להתעסק עם הענווה שלי...

No No No

מרתיקה

לגבי שאלתך על העתיד הכלכלי בארץ, כפי שציינתי בהודעות האחרונות באשכול הקודם "קושי המחייה"
אנו עומדים לפני משבר כלכלי גדול ואמיתי של ממש כאן בארץ, עוד אמרתי שם שהחפיפה בין מסרי האוטיסטים
לבין תמונת המצב העולה מתוך דברי הנביאים והמפרשים על זמנינו מדהימה ומפליאה בדיוקה.
ובאותם מסרים כידוע, מתוארת מציאות כלכלית קשה לקראתה אנו צועדים.
אני מקווה להסביר את העניין בהקלטה הבאה שנעשה שתוקדש לנושא.
ה' יעזור ויתן לי כוחות לעשות זאת בהקדם. אני קצת מתעצל לעשות זאת למען האמת, לא קל.

תוקן על ידי המיייחל ב- 16/06/2010 15:31:48

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/6/2010 15:32 לינק ישיר 

המייחל

אני לא יודע .. .  אותי לימדו שמצווה גדולה היא ללמד זכות על הבריות . .. .

טוב. . .נו שיהיה 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2010 08:43 לינק ישיר 

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000568675

הגענו כבר לשלב בו מתחילים לגבש עצות ושיטות כיצד לצעוד בשבילי העסקים באירופה
בין טיפות הגשם האנטישמיות.

ואלו באמת רק טיפות, המבול הגדול ממנו לא יוכל להימלט שום ישראלי גם הוא בדרך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/7/2010 16:48 לינק ישיר 

"השוק האמריקני לפני המפולת החמורה מ-1720; אנשים יירתעו ממניות 100 שנה; הדאו יקרוס ל-1,000"

רוברט פרשטר, מומחה לחיזוי השווקים על בסיס תיאוריית גלי אליוט, בתחזית אפוקליפטית ■ "המפולת תגרום להלם כזה שאנשים יגידו לנכדים שלהם לא לקנות מניות"

בימים אלה של אי ודאות בשווקים, המשקיעים במתח והדבר מורגש בין היתר בתקשורת וברשת האינטרנט. דוגמה טובה לכך היא כתבה אפוקליפטית למדי שפורסמה בימים האחרונים בעיתון הנחשב "ניו יורק טיימס", אשר הפכה לכתבה המופצת ביותר באי-מיילים בקרב קוראי אתר האינטרנט של העיתון. נושא הכתבה: מפולת דרמטית של שוק המניות, כזו שלא נראתה מזה מאות שנים.

בכתבה מצוטט רוברט פרשטר, חזאי שווקים המתבסס על תיאוריית גלי אליוט, חלק מתורת הניתוח הטכני לחיזוי התנהגות שוק המניות. פרשטר מחזיק בעמדה פסימית למדי והוא צופה מפולת אדירה בשוקי המניות, קרי קריסה של כ-90% והלם שלא נראה מזה כמעט 300 שנה.

פרשטר טוען ששאר האנליסטים, אשר אינם מדברים בגלוי על מפולת נוספת בפתח, מטעים את המשקיעים.  לא תיפגעו. אם הם טועים - אתם תמותו. הייתי אומר שזו עצה די טובה להיות דפנסיבי בתקופה הקרובה".

כבר אמרתי לכם את הכלל הגדול בעניינים האלה - שום דבר לא קורה פתאום!

ככל שמתקרב מעוד התרחשות האירועים הדברים מקבלים ביטוי בכלים בהם בני-האדם משתמשים. כך היה במצרים עם החרטומים והחכמים שצפו הכל מראש
וכך הולך להיות גם היום.

תוקן על ידי המיייחל ב- 29/07/2010 22:34:50

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2010 15:15 לינק ישיר 

כמחצית מהיקף החובות הם של בנקים אירופיים כך שמשבר החובות הממשלתי ביבשת הישנה מוסיף עוד דאגות רבות להנהלות הבנקים. הבנקים בארה"ב צריכים לפרוע חובות בהיקף של כ-1.3 טריליון דולר עד סוף 2012.
יהיו לכך הרבה השלכות. הסקטור העסקי הולך כנראה להיות בבעיה מאוד רצינית.

5 טריליון??!! אמאלה איך כותבים בכלל תמספר הזה!?

עדיין לא מעבר לפינה אך בהחלט אפשר להריח כבר מרחוק את חדלות הפירעון של הס"מ ושות' .
ו"יהיו לכך הרבה השלכות" כלשון הכתבה.     Annoyed And Disappointed

וכמו שכבר אמרתי בעבר בהודעות אחרות -  2013  תהיה הרבה יותר קריטית וקשה מ  2012 

תוקן על ידי המיייחל ב- 12/07/2010 15:18:15

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/7/2010 22:36 לינק ישיר 

פרגוסון - ההיסטוריון החביב על נתניהו: "האימפריה האמריקאית על סף קריסה עקב חובותיה"

מה נאים הדברים לתוכן האשכול

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/8/2010 16:20 לינק ישיר 

מה אתם יודעים..סוף סוף אחד שלא מתעדכן בפורום!

שמע חבר..
לא יודע מה זה מפולת, בקושי יודע איך נראים שווקים, ומעולם לא טעמתי רגולטורים,
ואני אפילו בטוח שזה לא כשר.

אבל קבל עצה מחבר ואל תחכה לעוד חמש שנים. 2013-2012 הרבה יותר ריאלי. שמע ממני.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/8/2010 23:31 לינק ישיר 

הבחור גולש ותיק בפורום ומתעדכן כל הזמן. הבעיה שהוא לא יודע עברית, ומתרגם דרך גוגל טרנסלט שרק מתרגם עם שכיאות. מתי יתפרסם התרג'ום לפורום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 09:01 לינק ישיר 

ככה זה שעובדים בלי תימנים- אין ! אין על התימנים !

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/8/2010 09:07 לינק ישיר 

דנוש יקירי..
לא זכיתי להבין מה רוצה כבודו על הבוקר?!
ועוד בר"ח אלול..

Ignoring You

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/8/2010 09:20 לינק ישיר 

הניק DANI888 מעליי אמר שמנכ"ל JP קורא מהפורום על ידי תרגום מגוגל שעדיין אין בו (בגוגל) "תרג'ום" וכתוצאה מכך המנכ"ל המהולל טועה בחיזוי המשבר בשנתיים שלוש

אז הבעתי את מורת רוחי על כך שגם המנכ"ל וגם גוגל עובדים בלי -תימנים !!!

עד לאן הגענו ?!!?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/8/2010 21:17 לינק ישיר 

עוד ריאליסט לאוסף

אוי כמה שהקריסה הכלכלית הגדולה הבאה הולכת להיות קשה.איו לכם מושג. טוב אולי דווקא כן..בכל אופן לא נתווכח.

אגב אחת המטרות של אותה קריסה תהיה לגרום לנשיא הבא של ארה"ב שהוא גוג הסופי, נקרא לזה
"לצאת החוצה" כלומר לחפש משאבים ומקורות הכנסה מחוץ למדינה, דבר המתואר בפסוקים כשדידת אוצרותיהם
של מדינות אחרות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > אחרית הימים כאן ועכשיו > הקריסה הכלכלית הגדולה שבדרך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext