מרכא מגדיר גזענות רק אם האדם נפסל עקב השתייכותו לגזע מסוים וללא כל תנאי אחר - כמו חוקי הגזע הידועים. אחרים מגדירים כל הדבקת תוית על אדם לפי גזע - כולל גם לומר 'רוב הספרדים דפוקים'. ולדעתי האמת היא באמצע, כלומר זה לא גזעני אלא בלתי צודק, ולכן זה תלוי אם המוסד פרטי [שאז אינני מחויב לצדק אלא זכותי לעשות ככל העולה על רוחי - אני כבר מדמיין את הצעקות שאקבל כאן על הראש] או ציבורי כמו בעמנואל שאכן נעשה שם עוול. יש גם נקודה שונה לגמרי - שלומר משפט על אוכלוסיה מסוימת גם אם הוא נכון הוא מעליב, אבל זה לא הנקודה כאן.
נשלח ב-17/6/2010 16:52
שנרב_נ כתב:
הבוקר הסעתי טרמפיסטים ושמעתי אותם מתכננים ללכת להפגנת החרדים שתהיה היום. לשאלתי הבהיר לי אחד מהם כי אביו התקשר לר"צ טאו וזה הורה לו כי יש להשתתף בהפגנה.
אודה כי על אף דעתי המאד שלילית על היהודי הזה, הזדעזעתי משפל המדרגה אליו אדם (שבודאי אין לתלמידיו דבר כנגד בני עדות המזרח לא ברמת לימודים משותפים ולא ברמת קשרי משפחה וכד') מסוגל להגיע.
אני חושב שראוי לפרסם את הדבר.
1.רבאק נדב - הבנאדם שלח מכתב תמיכה למשה קצב.*משה קצב*. 2.דוגמא קלאסית שהר המור היא חסידות לכל דבר ועניין, לחייל מן השורה שם שם אין שום שכל מדיליה.חשוב מאוד להזהיר ולהיזהר מפניהם. 3.דוקא יש כאן מן ההפתעה, בתור אדם שסוגד לממלכתיות, לכאורה ההפגנה הזאת היא נגד הממלכתיות.(אלא אם כן יש כאן חילוק עקרוני בין הבג"ץ וממשלה ודי למבינים) 4.למרבה האכזבה גם הרב זלמן מלמד, אותו אני מעריך לעיתים , הביע תמיכה בהפגנה.משהו כמו הצטרפות לתגרה לבעוט בגופו של המתקוטט שזה עתה נפל על הארץ.
נשלח ב-17/6/2010 17:15
מישאחזו הרב טאו הדגיש תמיד בעקבות הרב צבי יהודה שבמדינת ישראל הקדושה יש שני כיסים בעייתים, החינוך והמשפט.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 17/06/2010 17:16:30
נשלח ב-17/6/2010 17:35
נאך איינר אל תתן לעובדות לבלבל את אלה הרוצים להשמיץ את הציבור החרדי. הבג"צ עצמו קבע שהזגענות כאן היא גזענות בדיעבד.
ושים לב שהנחיתות אשמה בגזענות. כי בחורה ליטאית לא תתקבל לסימנר לחסידי, והנה לנו גם גזענות... אלא שהנחיתות הרדודה תקבע היכן יש גזענות, והיכן הבדלים מנטליים תרבותיים לגיטמיים.
ואל תשכחו שמחר יאשימו אותנו שאנו שובניזטים הומופובים וחשוכים, ומה אז תגידו ? תצעדו גאווה..
נשלח ב-17/6/2010 20:53
אני חולק על ההשואה שלך לסמינר חסידי - מדובר בסמינר שהוקם על ידי חסידים למטרה מסוימת, ואם המדינה מוכנה לתקצב אותו למטרה זו הכל מצוין. בית ספר של החינוך העמצאי שהוא מייצג את כלל הציבור החרדי - הן כלפי המדינה והן כלפי העולם - והוא מתוקצב מכח זה, אינו יכול לעשות שבת לעצמו ולהפוך את עצמו לבי"ס חסידי. אם היה בי"ס רגיל וסלונים היו מקימים בי"ס משלהם לא היתה כל בעיה.
אבל אני חוזר ואומר שהבעיה היא לא גזענות אלא 'סתם' עולה. אני לכשעצמי לא מתרגש כ"כ מהאישום של גזענות והרבה יותר נחרד מעשיית עוולה כזאת.
נשלח ב-17/6/2010 20:57
תוקנה כפילות.
תוקן על ידי nocheiner ב- 17/06/2010 20:57:52
נשלח ב-17/6/2010 21:13
ראיתי בעתון---- עם-נואל
נשלח ב-17/6/2010 21:15
ספרן, ואחרי שגמרנו עם הסוף, מה עם ההתחלה? מה דעתך לגופו של עניין? מה אתה אומר על הפגנת הרבבות היום? אני חושב שזהו חילול ה' שלא היה כמותו הרבה דורות.
צבוני, זה ניק ניים. זה הכל.
מרכא טפחא, כשאתה אומר 'אין גזענות בציבור החרדי' אתה משקר. אני חושב שאתה יודע שאתה משקר, ולכן אין טעם בויכוח.
משפט אחד שלך תפס לי את העיניים במיוחד ''אני ממש לא מסכים עם הביקורת נגד גדולי הדור, ולא שאני שטוף בסיסמאות של יתד נאמן, אלא כי גדולי הדור היושבים יומם וליל בלימוד ותיקןו המידות וכו' אינם חשודים בעיני בגזענות בוודא לא בגזענות לשמה כפי שאתה מציג, וכפי שהבג"צ עצמו קבע שאין גזענות כזו בחברה החרדית''. גדולי התורה יושבים יומם וליל בלימוד ותיקון המידות, ממש ככה? וזה מה שיוצא להם בסוף? אולי עדיף שיחליפו מקצוע.
אור הלבנה, לטעמי עיסוק בשאלות שהזכרת (ויש הרבה מה להגיד עליהם) אינו ממין העיניין. לצורך הוויכוח אני מוכן להניח שרוב הספרדים שפגשת בחייך נחותים מאחיהם (!) האשכנזים שפגשת. אתה אומר ''בציבור החרדי אין בעיה להכליל הכללות גסות מהכלל אל הפרט, שמתעלמות מהעובדה שקביעת עמדה מראש לגבי אדם בגלל מוצאו היא מעשה לא הוגן ולא מוסרי''. ואתה מבלבל בין הסקה מהכלל אל הפרט להסקה מהפרט אל הכלל (אינדוקציה). מה שאתה עושה הוא אינדוקציה, אתה מסיק מהפרטים שהכרת על הכלל, ללא צידוק, ואז מחליט שכל פרט חדש שתפגוש ייגזר מהכלל המדומיין הזה. במילים אחרות אתה עיוור לאדם הפרטי שאתה פוגש בגלל מוצאו (שלשיטתך המוטעית רוב המשתייכים אליו נחותים), וזו גזענות פשוטה.
נשלח ב-17/6/2010 21:59
אחזור כאן על מה שכתבתי באשכול אחר, אפשר לספר מעשיות לחילונים אני התחנכתי במוסדות חינוך חרדיים ותמיד היה ברור לכולם שלספרדי יותר קשה להתקבל לישיבה מאשר לאשכנזי. הגזענות קיימת ומושרשת בציבור החרדי וכשלא עסוקים באפולוגטיקה כלפי חוץ אפילו לא מתאמצים להסתיר את זה.
נשלח ב-17/6/2010 22:32
מקריאת האשכול עולה כי סוגיית הגזענות שנדונה אינה נהירה כל צורכה.
ההתיחסות ל"גזענות" בחברה הישראלית, אינה בהכרח התיחסות לגזע נחות אלא יותר להתאמה לאורחות החיים.
מדינת ישראל אימצה את התרבות המערבית (הכוונה כוללת כמובן גם למזרח אירופה ומרכזה), בחלקה משום שזו התרבות השלטת בעולם זה המזרחי שהיה תחת כיבוש מעצמות אירופה ובחלקו בזכות השליטה של בריטניה במדינה בחלק הראשון של המאה שעברה. במצב זה, למי שהתאים לתרבות היה יתרון מובנה, כי ערכיו תאמו את התרבות. גם מוסדות המדינה הוקמו על ידי מי שמקורותיו באירופה והקשרים עמם סיעו לקבלת עבודה מועדפת.
המשך מגמה זו מוביל לפערים הולכים וגדלים בחברה הישראלית, ע"ע עיירות פיתוח. השילוב נועד להגדיל את החיכוך של שתי התרבויות זו בזו. ראשית מניעת דעות קדומות. שנית לימוד התרבות השלטת ממי שחי כך. שלישית יצירת קשרים וקידום. רביעית התערות דרך נישואין וכד'.
בציבור החרדי, שלטת גם מגמה זו. לא יעזרו דברי הרבנים הספרדים או הקמת ש"ס וכד'. התרבות החרדית נקבעה על ידי האשכנזים. לצערנו, דוקא ההפרדה הביאה לגדלת הפערים. אם בעבר היו בתי הספר של החינוך העצמאי בתי ספר אזוריים, והתקנון החל היה חרדי מינימליסטי, כיום כל מי שמחמיר ומרחיק יותר קבוצות נחשב ליותר חרד אמיתי.
כמובן שגם כאן הספרדים, החשים עצמם חרדים רוצים להשתלב כחלק מהחברה המובילה (כי אלו מוצגים כפני הציבור החרדי) ולא להיגרר מאחור ולהגדיל את הפערים. זה טבעי נכון ורצוי מכל בחינה.
חברה שבה יש "אחריות" חברתית, רואה בהקטנת הפערים מטרה, כי כך נמנעות קבוצות שוליים הפוגעות בה.
בחברה שבה אין אחריות חברתית, הקבוצה המתחרה משתדלת להגדיל פערים בכדי להנות מהיתרונות החברתיים והכלכליים שמספק המעמד שלה.
בסך הכל, יש לראות במאבק החינוכי חלק מהמאבק הכללי של החברה בדרך החיים החרדית של מינימום השתתפות בצרכי הציבור ומקסימום נטילה מקופת הציבור.
זהו מאבק קשה, שיוכרע רק ביכולת של המפלגות האזרחיות להתאגד כנגד הנצלנות החברתית של החרדים ולהודיעם שאין זכויות בלי חובות. הבג"צ יכול למנוע עוולות רק במקרים נקודתיים שעולים לפניו וגם בהם ספק אם הוא מצליח לדון במקרים הנכונים (הרי ברור לכל שהיה עדיף שהדיון יהא על אפליה בקבלה ללימודים לבתי ספר בירושלים או בבני ברק ולגרום להחלפת הנהלת בית הספר או הנהלת החינוך העצמאי).
נשלח ב-18/6/2010 01:06
המחאה נגד בג"ץ עמנואל זיוף שקר והיתממות שיקרית
אתפלא היכן היו 100000 איש שהופרדו הילדות הספרדיות היכן היו רבנן ומרנן שליט"א והאדמורי"ם חופק"ק שליט"א? אני פשוט נחרד מגודל השקר הרע הזה שמנסים ליצור כאן כביכול "מלחמת קודש" הלכתית. בג"ץ במקרה זה לא פגע בחינוך התורני הוא בא ליישר הדורים.ולהסיר אפלייה שעל ה"החינוך העצמאי" המזוייף, אמור היה לתקן.וכל אדם טוב ואמיתי. העסקונה החרדית השיקרית השוטפת את מוחם של צעירי הצאן, על מנת לשלוט ביד רמה למען קבל כספים וזהב משלטון ישראל. אומרים שזה מלחמה על התורה! שקר ! שקר גמור! מדובר על מלחמה של שליטה וכסף בעיר עמנואל ע"י אותם "חסידים" שמקדשים את העפר אשר לרגליהם! מדברים בשם גבוה בצורה שפלה ביותר. פגעו בכיסם ובדרכם הנלוזה, ולכן הם צועקים. איפה 100000 איש על חילולי שבת על מכירת בשר חזיר על טינופת הפיאות הפרוצות על זנות על רמיסת העניים על חטיפת ילדים באמצעות חוקית של עובדי סעד, שהמדינה ממוטטת משפחות בצורה כלכלית ואחרי זה מוציאה את ילדיהבטענות שיקריות . הרס התורה על ידם ובעצמם. הקב"ה עורך בירורים גדולים, המה שקר ורבניהם שקר ותורתם שקר. והבג"ץ הוא שליחו של הקב"ה לכלות פושעים מכרם ה' צבקות. והייתה לה' המלוכה!
נשלח ב-18/6/2010 02:18
עמדתי בנושא בג"ץ עמנואל ויחס החרדים לבג"ץ
מה הרב שרלו חושב על נושא עמנואל?מה עמדת הרב כלפי גישת החרדים? על כך במכתב הבא
ארזי הלבנון אדירי התורה / גבורי כח ועמליה בטהרה / נקבצו לעמנואל העיר הטהורה / יחד עם פסולת חברתית, הזבלא והבררה / במאה אלף שקל תקנה שם דירה.
פתאום נקנסה עליהם גזירה חמורה / עם הפרענקים ללמוד בכתה עם אותה מורה / לא גדר הפרדה ולא חומה בצורה / חזה התנופה ושוק התרומה יאכלו שחור והשחורה.
זאת בזכרי אזעק במרה/ אדמונד לוי הרשע גזר בתער השכירה/ שבועיים בפנים לכל הורי נערה/ עם השטריימל והשניצל בד"ץ והסיגרה/ מימות חמלניצקי פוגרום כזה לא קרה/ שם בצל את אושויץ ואת גירוש ספרד הנורא.
עמד הרבי מסלונים וקידש את השם בגבורה/ וחילק חמש מאות דולערן לכל גבר וגבירה/ מסרו כולם את נפשם באהבה גמורה/ הרי ערבוב פרענקים הוא אחת מג' עבירות שבתורה.
יצאו לרחובה של עיר המונים המונים/ חסידים וליטאים גדולים וקטנים/ וצעקו כולם שמע ישראל כאילו לשחיטה הם נידונים/ והוציאו את כל הקטעים החזקים מתפילת יום כיפור עד אל מלא רחמים.
שרפי מעלה צעקו מרה/ כל הזמן אותן ססמאות משעמם לנו נורא / יצאה בת קול ואמרה מחילה/ אם תמשיכו לא תסתיים לעולם הרכבת הקלה.
(סליחות לתחלואי שכלים)
(פרסמתי תחילה באשכול הלא נכון)
נשלח ב-18/6/2010 02:23
הרב טאו הוא אדם חכם וירא שמים אני לא מבין איך אפשר לכתוב עליו בכזה זלזול מי שיש לו רב אחר חייב לשמוע לרבו אבל איך הוא יכול לזלזל במי שהרב טאו הרב שלו
נשלח ב-18/6/2010 02:59
צריך
אין שום חובה לשמוע בקול הרב בגלל שהרב אמר. יש תנאים ע"מ להיות חייב בכך, ומהם יוצא שהחיוב הוא לשמוע בקול התורה או השם. "אם קבלה נקבל אם לדין יש תשובה" בזה נכלל הכל. במקרה שלנו האמירה ללכת להפגנה ועוד אלף נושאים אחרים שרבנים אומרים בהם את דעתם, לא נובעים מקבלה (במובן ההלכתי) או מדין. אם אדם רואה את האמירות הללו כחובה דתית בגלל שהרב אמר, הוא טועה. ואם הרב סייע למחשבה זו, וכ"ש אם הרב גרם לה, הוא מטעה.