|
|
| נשלח ב-17/6/2010 15:37 |
|
| |
ידידיה מאיר גם לא הכחיש את זה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2010 21:33 |
|
| |
[רדף,
במאמרו הקצרצר (והלא כ"כ אינטיליגנטי, אם יורשה לי) של מאיר הוא בהחלט מכחיש את זה שיש גזענות, או לפחות מנסה "למרוח" את הדברים באופן די מגוחך.
בעל הגדה, תודה.]
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2010 22:25 |
|
| |
הקווים שמשרטט מואדיב הם בגדר 'דרוש וקבל שכר', למד היסטוריה הרבה ויתנו לך שכר הרבה.
השאלה מדוע אב ספרדי רוצה לשלוח את בנו למוסד אשכנזי אינה רלוונטית כלל וכלל לסוגיית הגזענות. העובדה היא שיש סלקציה על בסיס גזעני. 'יש להם מוסדות משלהם' זו תשובה של גזען.
הפשפוש במניעיו של האב כל כך טיפוסית למנטליות החרדית שמעדיפה להתחמק מהתייחסות עניינית על ידי חקירת מניעים נסתרים, כמו שיצחק נחשוני ושות' מוכיחים כל פעם שמעבירים ביקורת על חרדיסטן. הרי כל ביקורת נובעת או מאנטישמיות או מחנפנות לתקשורת או שניהם...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2010 22:34 |
|
| |
"'יש להם מוסדות משלהם' זו תשובה של גזען. "
זו אולי תשובה של גזען - אבל אתה שם לב לכך שבמקום להתייחס לגוף הדברים אתה מעדיף לערוך "פשפוש במניעיו" של האומר את הדברים [במקרה זה, גזענות]
|
|
|
|
| נשלח ב-17/6/2010 22:51 |
|
| |
אני אומר ש'גוף הדברים' במקרה שלנו אינו רלוונטי לסוגיה ולכן אין סיבה לדון בה עניינית. ספרדי יכול לרצות לשלוח את ילדיו למוסד אשכנזי בגלל שיקולי כבוד או שידוכים או השתכנזות או כי הפסיד בהתערבות, זה פשוט לא רלוונטי עבור האנשים בצד השני שמחליטים אם לקבל את הילד או לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 02:19 |
|
| |
תתפלאו אבל באזור מגורי האשכנזים שולחים דווקא לספרדים אולי מאצלינו יבוא המשיח
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 11:17 |
|
| |
למקסוול:
אם אוניברסיטת מק-גיל מחשיבה את אוניברסיטת הארווארד כיותר טובה וגם אוניברסיטת הארווארד מחשיבה עצמה כיותר טובה, כנראה שבאמת הארווארד יותר טובה ממק-גיל...
ואידך זיל גמור.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 12:21 |
|
| |
שוב, לא רלוונטי לשאלה אם לקבל תלמיד ממוצא מסויים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 12:51 |
|
| |
למקסוול:
מאד רלוונטי אם אותו תלמיד עצמו לא רוצה שיקבלו לאותו מוסד את חבריו הדומים לו...
משל: למה הדבר דומה?
למצב בו מאשימים מישהו בכך שהוא (במחילה) עושה צרכיו (בשירותים): שהוא מגעיל וכו וכו
הרי אותו אדם יזדעק: אבל כולם עושים צרכיהם! זה לא רק אני !
אז מאשימיו עונים לו: אבל זה טיעון לא רלוונטי! זהו כשל Tu Quoque
!
[ http://en.wikipedia.org/wiki/Tu_quoque
]
אבל זה לא באמת כשל טו-קווקווה - משום שטו-קווקווה הוא כשל אמ"ם ההאשמה עצמה איננה מבליעה השוואה עם אנשים אחרים.
ואידך...
תוקן על ידי רדףהשיג ב- 18/06/2010 12:56:17
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 13:10 |
|
| |
רדף השיג
בדבריך יש לא מעט היתממות . אם בית ספר מסויים מקבל את רוב האשכנזים ואת המיעוט מהספרדים שעברו סינון קפדני , בית הספר השני יקבל את האשכנזים שאפילו בית הספר האשכנזי לא היה מוכן לקבל ואת הספרדים שמתוכם כבר סוננו ה"טובים ביותר" . ההורה ספרדי האינדיבידואלי מוצא את עצמו בדילמה אכזרית לעומת המצב הזה .
באופן פרדוקסלי , היה הרבה פחות גזעני אם לא היו מקבלים ספרדים כלל .
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 13:13 |
|
| |
במלים אחרות , יש הבדל עצום בין מצב שבו אין מועדונים עם סלקציה לבין מצב שבו אתה צריך לבחור בין המועדון שמפעיל סלקציה וזה שלא מפעיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 13:51 |
|
| |
"באופן פרדוקסלי , היה הרבה פחות גזעני אם לא היו מקבלים ספרדים כלל . "
פה אני מסכים איתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 14:52 |
|
| |
ידוע לי על מקרה שבו אב ספרדי שבתו התקבלה למוסד מסוים לאחר הפעלת לחצים ופרוטקציה, התקשר האב להודות למנהל המוסד. הלה סיפר לו שפלוני, ספרדי אף הוא, מפעיל לחצים שבתו תתקבל אף היא. למרבה תדהמתו ביקש ממנו האב שיסרב לקבל את הספרדייה השנייה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 15:09 |
|
| |
אין משפחה אשכנזי אחד כהיום בארץ שלא עוברת שבע מדורי גהינום שילדיהם יתקבלו במוסדות אשכנזיות,
אז אנא מכם אחיינו הספרדים !!!! תפסיקו עם הבלוף הזה כבר זה לא גזענות ולא כלום,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2010 18:34 |
|
| |
אחד שהוא כנראה ספרדי בן תורה מציג את הדברים מנקודת ראותו: http://bhol-forums.co.il/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2801019&forum_id=771לדבריו ש"ס לא הקימה מוסדות מיוחדים לבני תורה והספרדים בני התורה זקוקים למסגרות כאלה והם מוכנים אף לספוג את ההשפלה הנוראית הכרוכה בפנייה לאשכנזים , למען חינוך ילדיהם. זה קצת מרושע מצדי , אבל אולי מדובר כאן בדגים קטנים שאוכלים דגיגים ונאכלים על ידי הגדולים יותר?
|
|
|
|
|