| נשלח ב-17/6/2010 22:57 |
|
| |
נמאס לי מהחרדיות
זהו, נמאס לי! כבר 7 שעות שמונה דקות ושלושים שניות, שאיני חרדי! החלטתי לנטוש את הכל ולהצטרף אליכם, עצכחים אהובים! לא יכלתי לסבול עוד את הצביעות, את ריחות הזיעה, את הגזענות, את העליונות, את ההתנשאות, את הזקנים המדובללים. איני יכול יותר! כיליתי את חמת זעמי בכובע השחור והמסמורטט, קרעתי את החליפה לגזרים. יישרתי את קצוות זקני, שמתי אפטר שייב. עזבתי את הדת השחורה והחשוכה, לטובת הנאורות והאוריינות, מהיום אני דתי, אבל לא חרדי!!! כה לחי!!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 00:56 |
|
| |
אחרי שתקרא את האשכול מיהו חרדי, אתה מוזמן לפתוח את האשכול מיהו עצכ"חי. יש לי חשש כבד שלמיטב העצכ"חים יש חליפה שחורה וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 02:14 |
|
| |
ארזי הלבנון אדירי התורה / גבורי כח ועמליה בטהרה / נקבצו לעמנואל העיר הטהורה / יחד עם פסולת חברתית, הזבלא והבררה / במאה אלף שקל תקנה שם דירה. פתאום נקנסה עליהם גזירה חמורה / עם הפרענקים ללמוד בכתה עם אותה מורה / לא גדר הפרדה ולא חומה בצורה / חזה התנופה ושוק התרומה יאכלו שחור והשחורה. זאת בזכרי אזעק במרה/ אדמונד לוי הרשע גזר בתער השכירה/ שבועיים בפנים לכל הורי נערה/ עם השטריימל והשניצל בד"ץ והסיגרה/ מימות חמלניצקי פוגרום כזה לא קרה/ שם בצל את אושויץ ואת גירוש ספרד הנורא. עמד הרבי מסלונים וקידש את השם בגבורה/ וחילק חמש מאות דולערן לכל גבר וגבירה/ מסרו כולם את נפשם באהבה גמורה/ הרי ערבוב פרענקים הוא אחת מג' עבירות שבתורה. יצאו לרחובה של עיר המונים המונים/ חסידים וליטאים גדולים וקטנים/ וצעקו כולם שמע ישראל כאילו לשחיטה הם נידונים/ והוציאו את כל הקטעים החזקים מתפילת יום כיפור עד אל מלא רחמים. שרפי מעלה צעקו מרה/ כל הזמן אותן ססמאות משעמם לנו נורא / יצאה בת קול ואמרה מחילה/ אם תמשיכו לא תסתיים לעולם הרכבת הקלה.
(סליחות לתחלואי שכלים)
תוקן על ידי שנרב_נ ב- 18/06/2010 02:16:21
תוקן על ידי שנרב_נ ב- 18/06/2010 02:19:34
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 02:17 |
|
| |
לשנרב לפי מה ששמעתי זה לא גזענות בסלונים זה עקרונות חינוך תראה באשכול שפתחתי עליהם
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 04:15 |
|
| |
לכלכתם כשאר ההמון זועם. מגיעה שעת מערכה, כחתול המאולף שראה את העכבר וחזר לטבעו הסורר, מאבדים כל רסן של "יושר אינטלקטואלי" ותוקפים בהשמצות לכל עבר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 06:50 |
|
| |
[קרדיולוג,
אמנם זה תמיד משמח אותי שמכלילים אותי באיזשהו "אתם" קולקטיבי (זה הרי כ"כ נדיר...), ובכ"ז הייתי שמחה להבין על מה ולמה זאת הפעם. היכן לדעתך אבד היושר האינטלקטואלי (ולמה במרכאות? אם גם קודם לא היה שם, לדעתך, הרי הוא לא אבד כלל)? היכן ראית השמצות (האם באמת סוף סוף הן הגיעו גם לכאן? זה קצת מעייף לגלוש לבח"ח בכל פעם שרוצים להתפלש קצת בדם ובבוץ)? ושאלה אחרונה - בכנות, האם ההשמצות (לכאורה) "לכל עבר" הן אלה שמציקות לך, או שמא רק אלה המופנות לעבר אחד, שבמקרה אתה עומד בו? (אגב, זה אחד ההבדלים האמיתיים בין יושר אינטלקטואלי ל"יושר אינטלקטואלי" וד"ל)]
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 07:37 |
|
| |
ארזי הלבנון אדירי התורה / גבורי כח ועמליה בטהרה(1) / נקבצו לעמנואל העיר הטהורה / יחד עם פסולת חברתית, הזבלא והבררה / במאה אלף שקל תקנה שם דירה (2). פתאום נקנסה עליהם גזירה חמורה / עם הפרענקים ללמוד בכתה עם אותה מורה(3) / לא גדר הפרדה ולא חומה בצורה / חזה התנופה ושוק התרומה יאכלו שחור והשחורה (4). זאת בזכרי אזעק במרה/ אדמונד לוי הרשע (5) גזר בתער השכירה/ שבועיים בפנים לכל הורי נערה/ עם השטריימל והשניצל בד"ץ והסיגרה (6)/ מימות חמלניצקי פוגרום כזה לא קרה/ שם בצל את אושויץ ואת גירוש ספרד הנורא. עמד הרבי מסלונים וקידש את השם בגבורה/ וחילק חמש מאות דולערן לכל גבר וגבירה/ מסרו כולם את נפשם באהבה גמורה/ הרי ערבוב פרענקים הוא אחת מג' עבירות שבתורה.(7) יצאו לרחובה של עיר המונים המונים/ חסידים וליטאים גדולים (8) וקטנים/ וצעקו כולם שמע ישראל כאילו לשחיטה הם נידונים/ והוציאו את כל הקטעים החזקים מתפילת יום כיפור עד אל מלא רחמים. (9) שרפי מעלה צעקו מרה/ כל הזמן (10) אותן ססמאות משעמם לנו נורא / יצאה בת קול ואמרה מחילה/ אם תמשיכו לא תסתיים לעולם הרכבת הקלה. (11) פירוש נדבת שן (1) הגזמה כדי ללעוג. גם לאנשים שאינם אדירי תורה מותר לחנך ילדיהם השאיפה שיהיו טהורים, . כהשקפתם. (2) כשירה טובה, יכולים להיות לאיזכור זה כמה הסברים: מאילוצי חריזה, הסבר מדוע נקבצו יחד סוגי אנשים שונים, או לעג על חרדים שעניותם מנוולתם (3) רק עיוור אינו רואה שיש אפליה עדתית במגזר בחרדית רק טיפש אינו מבין שיש בפרשה זו גם היבטים חינוכיים. איני יודע היכן זה עומד על בסקאלה. אני מהמר שהמשורר גם אינו יודע בדיוק. בכל אופן מטעמים מסויימים התעלם מכך. מטעמים אומנותיים? זה נושא לאשכול, האם טעמים כאלו רשאים לתת גושפנקא לחוסר יושר אינטלקטואלי. (4) עדיף היה לכתוב "שחורה" ושחורה, ז.א. חרדית ופרענקית. איך ניתן לכתוב בסליחות זכר ונקבה יחד? (5) קשה להוציא מכלל אפשרות כי אדם הפוסק כי חוקי המדינה עומדים מעל חוקי תורה הינו רשע ע"פ דין תורה. ראה גם הערה 7. (6) השניצל והסיגרה –דמוניזציה. יש סבירות גבוהה שגם הכותב אוכל לפעמים שניצל וחלק מידידיו מעשנים. וגם עם שניצל הכלא אינו חוויה מרנינה. נכון שהאיזכורים לשואה וכו' בתגובות החרדים אינם במקומם, אבל לא זה העניין. (7) עצמאות הדת הינה עקרון חשוב, הן מעשית והן עקרונית. ראה גם הערות 3,5. (8) צ"ל "גדוילים". (9) לא בגלל ה"פרעניקים", בגלל עצמאות הדת. (10) כל הזמן – לרבות תקופת גירוש קטיף. (11) ברור שהחרדים אשמים בכל לשנרב נהניתי, אבל תודה שהיית חד צדדי אמשל ראי דוגמה להעדר יושר אינטלקטואלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 07:51 |
|
| |
[תלמיד,
א. מי שטוען על העדרו של יושר אינטלקטואלי, ראוי שידגים כי הוא מבין מה עומד מאחורי מושג זה (ולמען התר ספק - איני מתכוונת אליך, ודוק בדברי לעיל על עניין ה"לכל עבר").
ב. כנגד שיר (ובמיוחד כנגד שיר פארודי) ניתן להגיד הרבה דברים - שהוא לא עומד בקריטריונים ספרותיים ראויים או שהוא מבטא עמדות פסולות וכו' - אבל לטעון כנגדו שאינו עומד בכללים של יושר אינטלקטואלי זה לא רק מטופש, זה פשוט לא רלוונטי.]
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 07:58 |
|
| |
[עבר לאשכול אחר]
תוקן על ידי מקסוול ב- 18/06/2010 08:03:59
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 08:00 |
|
| |
אמש זה רלוונטי כי השיר לא נכתב כאן כיצירת אמנות (ההערות ה"אומנותיות" שלי שאינן ענייניות נכתבו רק לתפראת המליצה) אלא כהבעת עמדה, והערכתי לנדב שהצליח בכך מאוד. תוך שהזניב עקיצות שאינן ממש נכונות (וזה לא יפה גם באומנות, כי השאיפה ליופי וכו' לא תצדיק אי דיוק שהינו קרוב לשקר) והתעלם מהמוטיב המרכזי – תורה או חוק
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 08:35 |
|
| |
תלמיד,
בוא נעזוב לרגע את השיר ונדבר על מה שלדעתך הוא "המוטיב המרכזי" -
א. המוטיב המרכזי של מי? וממתי הפך למוטיב המרכזי? האם מהרגע שהתחיל המאבק (איזה מאבק? ומי מחליט מתי הוא התחיל? - גם אלה שאלות שראוי לענות עליהן, אם בדיון ישר מבחינה אינטלקטואלית אנו חפצים)? אולי רק מרגע מסויים בתוכו? ואם כך, למה דווקא מרגע זה? ומה מלמדת אותנו הפרספקטיבה על חלקי המאבק שלא נכללים במוטיב מרכזי זה?
ב. אתה מגדיר את המאבק כ"תורה מול חוק". אני מבינה מה צד החוק כאן - איסור על הפרדה (ובמיוחד כזו שהיא גסה ואלימה המבוטאת באמצעות בניית גדרות וכו') בין ילדות בשל היותן בעלות צבע שונה (או אפילו, בעלות "מנטליות" שונה - נניח שהן אוכלות מאכל בלתי יהודי בעליל כמו טחינה בשבת, ועיין בדברי הפתיחה של גווארה באשכולו). אם, לשיטתך, התורה היא זו שעומדת מן הצד השני, האם עלי להסיק מכך שהתורה טוענת שזה בסדר לעשות הפרדה כזו (ובהכרח גם לפגוע בנפשותיהן של ילדות רכות, אשכנזיות ומזרחיות גם יחד)? תמהתני.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 09:00 |
|
| |
אמשל [כתבת בלי סוגריים....??!!] אסביר: נושא א: קיפוח עדתי. פסול. חבל שקיים בציבור החרדי. מי שיכחיש שקיים הוא עיוור. מי שמצדיק הוא או רשע או טועה בעובדות (ואין המקום כרגע לדון אם יש נחיתות שנדחקו איליה, כי וודאי שתוך דור או יותר ההבדל, אם ישנו, יכול להעלם) נושא ב: עצמאות המיגזר: כאן המוטיב במרכזי שעליו רוב המפגינים הלינו (דברתי עם כמה וכמה מהם) – גם אם טעינו אנו רוצים להיות עצמאיים ולא נתונים לפטרונות. בדיוק כמו שמדינה נורמלית רוצה לחקור את עצמה ולא וועדת חקירה עם נציגים/שופטים זרים. בענייני דת המיגזר רוצה עצמאות. זה מאוד אנושי ולא מסובך. נכון שבנקודה ספציפית זו (ויש עוד כאלו, אם תרצי אתן לך רשימה) הפטרונות באופן נקודתי תיטיב עימנו, אבל כעקרון אם המגזר החרדי חפץ "חיים" אינו יכול להרשות לעצמו פטרונות, כי זו תמיד תפעל בהתאם לעקרונותיה ותועלותיה (כי איני תמים לחשוב שבפסקי הכסא הספרדי בבית הנשפט יש רק עקרונות) שלה. זה בדיוק בעניין דל במכות התורה (גם אם בעניין האפליה כשלו מנהיגיה). תשאלי אם יש תלות כלכלית עצמאות מנין. שאלה (יותר מידי) טובה, אבל אינה מעצם הדיון. לגבי הטחינה בשבת – סתם השמצות אידיוטיות. מנהג הירושאלמערס לאכול טחינה בשבת. זו עוד דוגמה ליושר אינטלקטואלי, כמו השניצל אצל שנרב
תוקן על ידי תלמידטועה ב- 18/06/2010 09:01:47
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 09:11 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 09:44 |
|
| |
אמש העתקתי שוב וצבעתי אני קורא אותך עד הדקדוק בסוגריים, אז אנא לקרוא... בענייני דת המיגזר רוצה עצמאות. זה מאוד אנושי ולא מסובך. נכון שבנקודה ספציפית זו (ויש עוד כאלו, אם תרצי אתן לך רשימה) הפטרונות באופן נקודתי תיטיב עימנו, אבל כעקרון אם המגזר החרדי חפץ "חיים" אינו יכול להרשות לעצמו פטרונות, כי זו תמיד תפעל בהתאם לעקרונותיה ותועלותיה (כי איני תמים לחשוב שבפסקי הכסא הספרדי בבית הנשפט יש רק עקרונות
ולגבי הטחינה... הו, באמת... איזו אמירה איזוטרית של מישהו..
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 09:54 |
|
| |
[תלמיד,
כפי שכבר כתבתי - פוליטיקה ומאבק על שליטה הם עניין חשוב ומשמעותי, אבל לא בדיוק "תורה".
לכן, אני עדיין מחכה לתגובתך למה שכתבתי לעיל. כדי להזכירך, אצטט את עצמי - "אתה מגדיר את המאבק כ"תורה מול חוק". אני מבינה מה צד החוק כאן - איסור על הפרדה (ובמיוחד כזו שהיא גסה ואלימה המבוטאת באמצעות בניית גדרות וכו') בין ילדות בשל היותן בעלות צבע שונה (או אפילו, בעלות "מנטליות" שונה - נניח שהן אוכלות מאכל בלתי יהודי בעליל כמו טחינה בשבת, ועיין בדברי הפתיחה של גווארה באשכולו). אם, לשיטתך, התורה היא זו שעומדת מן הצד השני, האם עלי להסיק מכך שהתורה טוענת שזה בסדר לעשות הפרדה כזו (ובהכרח גם לפגוע בנפשותיהן של ילדות רכות, אשכנזיות ומזרחיות גם יחד)? תמהתני."]
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 10:31 |
|
| |
אמשל האנשים האלו חושבים שמבחינה דתית – חינוכית עליהם למדר את בנותיהם מחברה מסויימת שאינה מתנהגת לפי קריטריונים דתיים מסויימים (עד לאבסורד, רכיבה על אופניים, אבל זו דתם). לשם האמת נניח שהשיקול אינו רק דתי ומעורבים בו אלמנטים גזעניים (ואני מעריך שיש כאן גם וגם). ביה"מ פסק מה שפסק, ואולי בצדק (אישית אני חוב שלא אבל זה לא העניין) וכפה עליהם, אולי דרך אגב, בגלל שיקול עיקרי של גזענות, שילדותיהן תתחנכנה עם בנות שהיו רוצים למדר בנותיהם מהן. נמצא שבית המשפט נכנס למשבצת הדתית (לפחות דרך אגב) וקבע בעניין שיש לו בהם שיקול דתי. יותר - אמר השופט כי החוק אינו זקוק לאישור הרבנים.זו זריקת כפפה לדו קרב, כי להשקפת אדם דתי החוק זקוק לאישור. זו הנקודה העיקרית של ההפגנה. חבל שהחרדים מומחים בלעשות כל שגיאה אפשרית ולהאבק על נקודה זו כאשר היא באה על רקע מאבק פסול (אפליה) ועל א עניתי לך קודם, הקיפוח פסול, אך הויכוח עלה קומה והינו על התערבות, ולו אגבית, בענייני דת. בשיקול רחב עדיף להאבק, גם אם זה בא אגב עניין שגוי, על עצמאות מאשר להכנע לתכתיבים שמי יודע לאן יגיעו. לציבור החרדי אין אמון בבג"צ ולא בכדי. [יש לי לקוח שעו"ד מהשורה הראשונה בארץ אמר לו (בנוכחותי) אל תלך לבית משפט כי גם אם עניינך צודק בגלל שימך אין לך סיכוי]. התורה אינה אומרת להפלות ועניין ההפליה הוא טעות. התורה אומרת כי היא הסמכות ולא המדינה. דברי הנביאים מלאם בזה (ומן בסתם משמעים גם נגד אפליה, תנוח דעתך) וטוב שנזכרת בסוגרים..
 |
|
|
|
|
|