בית פורומים עצור כאן חושבים

נמאס לי מהחרדיות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/6/2010 10:36 לינק ישיר 

תלמיד,

הנה הסיפא של דבריך -
"התורה אינה אומרת להפלות ועניין ההפליה הוא טעות. התורה אומרת כי היא הסמכות ולא המדינה. דברי הנביאים מלאם בזה (ומן בסתם משמעים גם נגד אפליה, תנוח דעתך)"

כלומר, ה"תורה" היא נגד החוק (המדינה), גם כשהחוק (המדינה) קובע כי אסור להפלות ועניין ההפליה הוא טעות (שלא לומר, גילוי של רשעות), וזה משהו שה"תורה" מסכימה איתו?

זה נראה לך ישר אינטלקטואלית? אתה יודע מה, עזוב אינטלקטואליוּת - זה נראה לך ישר מבחינה דתית-אמונית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2010 11:02 לינק ישיר 

אמשל

אני נאלץ ללכת בדרכיו של רב פרידא (400 פעם..)

לעניין  הרקע להפגנה – אפליה - חושבני שהתורה אוסרת אפליה. והיא תואמת לחוק (במקרה או שלא במקרה, לא משנה).

לעניין נושא ההפגנה -  מי ה"בוס" : "כבודו" או הרה"ג" – הרה"ג.

מה כל כך מסובך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2010 11:23 לינק ישיר 

דינא דמלכותא דינא- זה לא לעניין- כאן פוסקים לפי הר"ן- מעניין עד היום לא פסקו לפיו, כי זה מאד מסוכן לחרדים

רבי חנניה סגן הכהנים אומר הוי מתפלל בשלמה של מלכות שאלמלא מוראה איש את רעהו חיים בלענו.

טוב זה לא נחשב ר' חנינה מדבר על מלכות רומי שהחריבה את ביתנו, ולא על הציונים.

שו"ת רבי אליהו מזרחי (הרא"ם) סימן נז

אבל אסור להם מעניין אחר משום לא תתגודדו לא תעשו אגודות אגודות אלא כך חייבין כל בית ישראל הנקראים בשם יעקב אביהם עליו השלום המחזיקים בדת משה רבינו עליו השלום להיות כל עדה וקהל מישראל אגודה אחת ולא תהיה ביניהם מחלוקת בשום דבר בעולם ו

אמנם הרא"ם היה חצי ספרדי. אבל הרי כך פוסקים גם רבנים אשכנזיים      זו לא בעיה כי- עת לעשות לה'

אסור ח"ו לבחור ישיבה להפסיק מתלמוד תורה,לשום דבר  לטובת הציבור והכלל- רק להפגנות פוליטיות ואיטרסנטיות גחמניות-- פתאום ת"ת זה לא כנגד כולם. כפי שבאמת היא אינה גנגד כולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2010 14:25 לינק ישיר 

תלמיד יקר,

מי קבע מה ה"רקע" להפגנה ומה ה"נושא" שלה? איזו מן הפרדה מגוחכת וחסרת בסיס זו? על סמך אתה עורך אותה בדיוק?
תיאורך מזכיר תיאור של  הפגנת תלמידי כיתה ג' נגד המורה שאסר עליהם להרביץ ולקבל מכות - ברור שהוא צודק בדרישתו, אבל מי שׂמו להגיד לנו מה לעשות...
(לפעמים כש"התלמידה" לא מצליחה להבין, זה לא בגלל מוגבלותה, אלא בגלל ש"החומר" כ"כ מעוות מבחינת ההגיון וכ"כ בלתי מתיישב על הדעת). 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2010 14:44 לינק ישיר 

נפלתם בפח עצכחים מיובשים

מה גורם לכם להיגרר אחרי כל אדיוט שפותח אשכול גם כשהוא מודיע על עצמו שהוא 'מתחנף_עצכח'? גם כשהוא מלגלג עליכם ועל שכמותכם? כשמטומטם מטיף לחרדיות, זו סבה למסיבה בשבילכם. אבל אם הוא כותב שהפסיק להיות חרדי, ולא משנה מה הרמה של דבריו, זו לא מסיבה, זו חגיגה, איזה כיף, בא נוסיף גם אנחנו איזה שיר, איזה ניתוח טקסט נפלא.

טוב, עד עכשיו הייתי מתחנף חביב. עכשיו אני טרול.

אנשים אומללים שלי, עמדתי שם אתמול, ועיני זלגו דמעות. ראיתי את החסידים עומדים בשמש הלוהטת על גבי הבמה הניידת, חנוטים בשמונה בגדים ובשטריימל, הזיעה נופלת כמפלים, והחלטתי שאני בצד שלהם.

כן, גם אני חושב שכל האמונה באדמורי"ם היא שטות, גם אני לא מאמין בכלל בקבלה ובזוהר, גם אני מכיר את כל ספרות ימי הביניים שמוציאה את התוכן מהיהדות, ולכן 'מותר' לחשוב כך. גם אני מכיר את ההתנשאות והעליונות של מערכות החינוך החרדי, ואפילו זכיתי להיפגע ממערכת זו. אבל אני לא בצד שלכם.

כשראיתי את מסירות הנפש של אותם יהודים תמימים, את התמימות בה הם עומדים בשמש הקופחת ומוחאים כפיים כשהם נכנסים לכלא. הבנתי שהיהדות המקורית, זו שניתנה בסיני, עם כל ההתפתחות ההלכתית והמחשבתית, נשארה אותנטית אצלם. הם אלו שמוסרים את נפשם, הם אלו שמפחדים מדבר ה', שיראים ממנו, שעובדים את ה' באהבה. עם כל האמונות הטפלות, זה מה שה' ביקש, שיאהבו אותו, שיפחדו מדברו, שישמעו בקול הזקנים וימסרו את הנפש על מה שהם מצווים.

כן בעל בעמיו, אני יודע שאתה עומד לשאול מה בין זה למחבלים המתאבדים. תגיד לי, לא נמאס לך? המחבלים המתאבדים הולכים להרוג בני אדם, ובשביל מה? בשביל בתולות בגן עדן (לפני הפעולה השהידים נוטלים גלולה לכח גברא, כדי שיעמדו בעומס..). נכון הגזענות הורגת גם, אבל האנשים התמימים שהולכים לכלא בריקודים לא רצו להרוג אף אחד, הם רצו רק לשמוע בקול הזקנים, בתמימות, באהבת ה', ביראת שמים. בכך שהדבקות בה' היא מרכז חייהם, והם לא רואים ממטר כלום חוץ מזה.

ראיתי את הירושלמים מתגודדים סביב, כת אובדי דרך אומללים שעבר עליהם הכלח. נכון, החינוך שלהם קלוקל ואינו מוליך לשום מקום. אבל הם לפחות בכלל אלו ששומרים את הגחלת שניתנה בסיני, ששלשת אלפים שנים עומדים בני אדם דור אחר דור סביב ספר התורה כששיניהם נוקשות, כשהם שומעים את שם ה' הגוף שלהם רועד. כשהם אומרים "ה' מלך" הם מתכוונים לכך, הם מרגישים אליו כמו שהרגישו אל לואי ה14 בימיו הגדולים. ה' הוא המלך שלהם, לא שלכם, אנשים אומללים.

לבשתי את הכובע והחליפה שכל כך שנאתי, הם נראים כמו חדשים, אני לא כל כך משתמש בהם.. נדחקתי בין המזיעים והמדובללים, לא הגעתי למדרגה זו של לקפץ אתם, אין לי את זה. הרבה שנים הייתי רחוק. אבל ידעתי שהם מייצגים את משה רבינו, הרבה יותר מכל מיני כסילים שחושבים שהידבקות במושכלות והרכיבה על גבי הנאצלות השכליות ושאר הבלי ימי הביניים הם תכלית האדם. כן שנרב, מה רצון ה'? רצון ה' הוא ליראה ולאהבה אותו. לך תבין מה זה. בפקולטה שלך בבר אילן לא מדברים על זה כנראה.

אמשלום, את יכולה לפצוח בהערות הנוקדניות שלך על ניתוחי טקסט, לא יעזרו לך הסוגריים והקוקווים, בבית אבי חי את נפלאה. אבל מי יתן וידעתי מה בדיוק עושים אתך כאן כל ה'חברים'? תיקנתם פעם משהו בעולם הזה? אפשר להציץ איך נראה השמונה עשרה שלכם? הרגשתם פעם טעמו של "נערו" הלכתי, ענין אותכם פעם משהו שכתוב עליו "בעל נפש יחמיר", יש לכם משהו במשותף עם אביי ורבא? תרגישו פעם את המאמר "הואיל ונפק מפומיה דרב כהנא". מישהו יכול להסביר לי "תנא מיניה ארבעים זימנין", "הוה מזדעזע כולהו גופאי".

אני בטוח שממש, אבל ממש, לא משנה לאל אם בניו מאמינים או חושבים בצורה לא רציונלית כל כך. פשוט לא קריטי. ייתכן שיהושע בן נון האמין בכח מאגי של חפצים שונים, שאביי ורבא האמינו בשדים, ושהרשב"א ורמב"ן האמינו בקבלה. יופי. אבל כל אלו העבירו את המסורת היהודית, את המלכת ה'. מה שאתם לא עושים ולא מבינים אפילו את ערך הדברים.

כן מואדיב, תתחיל להתווכח על טוהר הלב של החרדים, קולמוגרוב, אתה יכול לצאת ממאורתך ולהתחיל להטיח דברים באחינו החרדים המסכנים. גם אתה מוזמן שנרב, תמשיך, תמשיך, להתלוצץ מיהודים שנראים באמת כמו היהודים בימי הביניים, אותם תמימים שלא הסכימו לעשות שום דבר מבלי הוראה של הרב. אותם אלו שחיברו את הקינות. מיימוני, זה לא יעזור שתחלק את הנושא לאלף סעיפים קטנים, ותסביר כמה שאלות כרוכות כאן. הדברים יישארו אותו דבר, אתה מנהל כאן פורום של "בחדרי מזרחיסטים" ותו לא, בשביל זה אתה מתייגע 10 שנים, בשביל להבדיל בין בח"ח ובין בח"מ.

ירוחם, הפעל כבר את פרוייקט השו"ת, שלח את ההברקה הבאה, בודאי יש לך סיפור קורע. זה לא יעזור לענינינו. הגעת לגיל שכבר אפשר לשאול: מי הוא המלך. סליחה שאני אומר מילה גסה, אבל יש מושג שנקרא "אמת", ברור שאי אפשר לדעת שום דבר, וצריכים לבדוק ולבדוק ולבדוק ולבדוק, אבל דחילק, כשתחליטו שאתם יודעים שהאמת שה' הוא מלך העולם. אז מה עשיתם בשביל זה? איפה הרגשתם את זה? בחפתים? עם איזה עבדים שלו הזדהיתם?

היהדות שלכם מאד חביבה ומעניינת, אבל אין לה שום דבר עם היהדות ההיסטורית. כן אמשלום, גם קורח אמר דברים מעניינים, גם הצדוקים לא אמרו דברים מופרכים, ועוד הרבה קבוצות, שרק לא קיבלו את ההיררכיה המסורתית. היושר האינטלקטואלי שלהם היה מדהים, ריח האפטר שייב שלהם היה בלתי נתפס. הם מעולם לא הרגו עמלקי ולא רדפו מכשפות. את אותה בקורת שאומרים על רבני זמננו, אפשר להגיד גם על השופטים הנביאים והתנאים, אז לשם מה לקבוע שאת רבני זמננו מותר לקטול, על הדורות הקודמים מותר לומר הרבה בקורת, על הראשונים קצת, ועל חז"ל לקבע את הביקורת בנוסחאות שונות? תגידו שלום ישר וזהו.

כל הכבוד לזה שאתם מנומסים ותורמים למדינה, מה שמטריד אותכם הוא לתרום למדינה על ידי רכישה של רכב חדש ותשלום הרבה מסים למדינה שזה "נשיאה בעול". בדיוק כמו הבלונדינים החתיכים של אירופה שמה שמטריד אותם זה מה שהיה במשט שלנו, שנפגעו שם כמה יצורים חולי נפש. כשרוסיה הרסה את כל גיאורגיה זה ענין את הסבתא שלהם, כי הם יפי נפש אמיתיים. יודעים להיכן להפנות את הבקורת. טלו שלשה עמודי חשמל מבין עיניכם, כי כולכם שייכים למשפחת עצכח-דאון, היו שלום מונגולואידים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2010 14:46 לינק ישיר 

טרולי היקר
מצדי שתגיד דבר והפוכו שלוש פעמים. אנחנו לא מתרגשים מזה. עצכחניק אמיתי הרי עושה מעשה דקארט כל יום.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 18/06/2010 14:46:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2010 14:51 לינק ישיר 

[מתחנף יקר,

ראשית, תודה על המחמאה. מחמאות תמיד נוגעות ללבי וממלאות אותי שמחה, גם אם הן התחנפות טהורה.
שנית, כנראה לא הבנת - איש באשכול הזה לא התייחס להודעת הפתיחה שלך, ולא בכדי. הודעתו של שנרב (שנשלחה, כהודאתו, בטעות לאשכול זה) היא זו שעליה הגיבו ואליה התייחסו כולם. אם זה לא רמז מספיק לכך שהודעת הפתיחה שלך אינה רלוונטית לכותבים כאן, ובודאי שאינה מוסכמת עליהם, אולי כדאי לך להוריד את חלקו השני של ניקך (זה שלאחר המקף)...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2010 14:55 לינק ישיר 

אני לא מאמין שהגבת לו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2010 16:04 לינק ישיר 

דינוזאור (הידוע גם כמתחנף ....)

לצערי העמוק אני יודע פחות ממך על רצונו האמיתי של הקדוש ברוך הוא, אבל אני כן יודע מי אתה ... הזנב שלך בולט מאחרי העץ, כמו שאמרה הג'ירפה לאריה. אתה לא יכול לחזור על אותם הטיעונים ובאותו סגנון בלי שיזהו אותך.

מה שכן, אני חייב להודות שאתה מאבד את נימוסיך הטובים עם הזמן. מה קרה? העסקים אצל זמיר כהן באתר "הידברות" יגעים? לא הגעת ראשון במרוץ הלפיד?  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2010 16:43 לינק ישיר 

מתחנף ידידי (אם שנרב צודק), על תיאור ההתגלות שחווית למרגלות הבמה הניידת, בחום עם הזיעה. הרשה לי לומר לך, אלוהים אחרים התגלו שם. שום דבר ממה שאתה חושב. פסוקי דזמרא. התמימות עולה מבני האדם כמו הבל חם מתבשיל שעולה למעלה והופך להיות אלהים ולפעמים אלהים אחרים. יהודה עמיחי, פתוח סגור פתוח תוקן על ידי - C_Guevara - 18/06/2010 16:45:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2010 16:46 לינק ישיר 

מתחנף

כמו חרדי אמיתי אתה חי בעולם הדמיון . לא היה כאן אפילו אדם אחד שהתייחס להודעת הפתיחה שלך , חוץ מאשר  חכם אחד שתקף את עצכח בגלל דבריך שכביכול מייצגים את עצכח.

אתה מוזמן להמשיך לטוות את חוטי האגדות שלך על היום שבו הפלת את חכמי עצכח בפך , שיזכר כיום שבו נישא הנאום הנרגש של ויינברג בבית המשפט העליון וכיום מעמד הר סיני שהתקיים ב-1999 והדר קיבלוה באהבה במעמד המצומצם יותר שהתקיים אתמול היום בו הבנת לאן אתה שייך .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2010 16:47 לינק ישיר 

מתחנף ידידי (אם שנרב צודק), על תיאור ההתגלות שחווית למרגלות הבמה הניידת, בחום עם הזיעה. הרשה לי לומר לך, אלוהים אחרים התגלו שם. שום דבר ממה שאתה חושב. פסוקי דזמרא. התמימות עולה מבני האדם כמו הבל חם מתבשיל שעולה למעלה והופך להיות אלהים ולפעמים אלהים אחרים. יהודה עמיחי, פתוח סגור פתוח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2010 16:48 לינק ישיר 

יש כאן איזו שהיא בעיה עם ההודעות. אי אפשר לרדת שורה ולא לתקן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2010 16:48 לינק ישיר 

.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2010 16:52 לינק ישיר 

אמש

1. מי קבע – שאלה מוזרה. מי שהולך ומי שמארגן קובע. והדגל לא היה הפרדת הבנות אלא איזו סמכות מחייבת, כבודו או הרה"ג. ההפרדה נעשתה ע"פ שיחות עם משתתפים ועם קריאת המודעות הקוראות לצאת להפגנה.
  2.  ההפגנה היא בדיוק על "מי שמו להגיד לנו מה לעשות" ! מי שמו לומר לאדם שיפעל כנגד מה שהוא חושב שזו מצוות דתו. הריב על הסמכות דת – מדינה אינו חדש, נביאי ישראל ומלכיה עסקו בזה, המכבים והיוונים, הכנסיה ומלכי אירופה גם.  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נמאס לי מהחרדיות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.