נפלתם בפח עצכחים מיובשים
מה גורם לכם להיגרר אחרי כל אדיוט שפותח אשכול גם כשהוא מודיע על עצמו שהוא 'מתחנף_עצכח'? גם כשהוא מלגלג עליכם ועל שכמותכם? כשמטומטם מטיף לחרדיות, זו סבה למסיבה בשבילכם. אבל אם הוא כותב שהפסיק להיות חרדי, ולא משנה מה הרמה של דבריו, זו לא מסיבה, זו חגיגה, איזה כיף, בא נוסיף גם אנחנו איזה שיר, איזה ניתוח טקסט נפלא.
טוב, עד עכשיו הייתי מתחנף חביב. עכשיו אני טרול.
אנשים אומללים שלי, עמדתי שם אתמול, ועיני זלגו דמעות. ראיתי את החסידים עומדים בשמש הלוהטת על גבי הבמה הניידת, חנוטים בשמונה בגדים ובשטריימל, הזיעה נופלת כמפלים, והחלטתי שאני בצד שלהם.
כן, גם אני חושב שכל האמונה באדמורי"ם היא שטות, גם אני לא מאמין בכלל בקבלה ובזוהר, גם אני מכיר את כל ספרות ימי הביניים שמוציאה את התוכן מהיהדות, ולכן 'מותר' לחשוב כך. גם אני מכיר את ההתנשאות והעליונות של מערכות החינוך החרדי, ואפילו זכיתי להיפגע ממערכת זו. אבל אני לא בצד שלכם.
כשראיתי את מסירות הנפש של אותם יהודים תמימים, את התמימות בה הם עומדים בשמש הקופחת ומוחאים כפיים כשהם נכנסים לכלא. הבנתי שהיהדות המקורית, זו שניתנה בסיני, עם כל ההתפתחות ההלכתית והמחשבתית, נשארה אותנטית אצלם. הם אלו שמוסרים את נפשם, הם אלו שמפחדים מדבר ה', שיראים ממנו, שעובדים את ה' באהבה. עם כל האמונות הטפלות, זה מה שה' ביקש, שיאהבו אותו, שיפחדו מדברו, שישמעו בקול הזקנים וימסרו את הנפש על מה שהם מצווים.
כן בעל בעמיו, אני יודע שאתה עומד לשאול מה בין זה למחבלים המתאבדים. תגיד לי, לא נמאס לך? המחבלים המתאבדים הולכים להרוג בני אדם, ובשביל מה? בשביל בתולות בגן עדן (לפני הפעולה השהידים נוטלים גלולה לכח גברא, כדי שיעמדו בעומס..). נכון הגזענות הורגת גם, אבל האנשים התמימים שהולכים לכלא בריקודים לא רצו להרוג אף אחד, הם רצו רק לשמוע בקול הזקנים, בתמימות, באהבת ה', ביראת שמים. בכך שהדבקות בה' היא מרכז חייהם, והם לא רואים ממטר כלום חוץ מזה.
ראיתי את הירושלמים מתגודדים סביב, כת אובדי דרך אומללים שעבר עליהם הכלח. נכון, החינוך שלהם קלוקל ואינו מוליך לשום מקום. אבל הם לפחות בכלל אלו ששומרים את הגחלת שניתנה בסיני, ששלשת אלפים שנים עומדים בני אדם דור אחר דור סביב ספר התורה כששיניהם נוקשות, כשהם שומעים את שם ה' הגוף שלהם רועד. כשהם אומרים "ה' מלך" הם מתכוונים לכך, הם מרגישים אליו כמו שהרגישו אל לואי ה14 בימיו הגדולים. ה' הוא המלך שלהם, לא שלכם, אנשים אומללים.
לבשתי את הכובע והחליפה שכל כך שנאתי, הם נראים כמו חדשים, אני לא כל כך משתמש בהם.. נדחקתי בין המזיעים והמדובללים, לא הגעתי למדרגה זו של לקפץ אתם, אין לי את זה. הרבה שנים הייתי רחוק. אבל ידעתי שהם מייצגים את משה רבינו, הרבה יותר מכל מיני כסילים שחושבים שהידבקות במושכלות והרכיבה על גבי הנאצלות השכליות ושאר הבלי ימי הביניים הם תכלית האדם. כן שנרב, מה רצון ה'? רצון ה' הוא ליראה ולאהבה אותו. לך תבין מה זה. בפקולטה שלך בבר אילן לא מדברים על זה כנראה.
אמשלום, את יכולה לפצוח בהערות הנוקדניות שלך על ניתוחי טקסט, לא יעזרו לך הסוגריים והקוקווים, בבית אבי חי את נפלאה. אבל מי יתן וידעתי מה בדיוק עושים אתך כאן כל ה'חברים'? תיקנתם פעם משהו בעולם הזה? אפשר להציץ איך נראה השמונה עשרה שלכם? הרגשתם פעם טעמו של "נערו" הלכתי, ענין אותכם פעם משהו שכתוב עליו "בעל נפש יחמיר", יש לכם משהו במשותף עם אביי ורבא? תרגישו פעם את המאמר "הואיל ונפק מפומיה דרב כהנא". מישהו יכול להסביר לי "תנא מיניה ארבעים זימנין", "הוה מזדעזע כולהו גופאי".
אני בטוח שממש, אבל ממש, לא משנה לאל אם בניו מאמינים או חושבים בצורה לא רציונלית כל כך. פשוט לא קריטי. ייתכן שיהושע בן נון האמין בכח מאגי של חפצים שונים, שאביי ורבא האמינו בשדים, ושהרשב"א ורמב"ן האמינו בקבלה. יופי. אבל כל אלו העבירו את המסורת היהודית, את המלכת ה'. מה שאתם לא עושים ולא מבינים אפילו את ערך הדברים.
כן מואדיב, תתחיל להתווכח על טוהר הלב של החרדים, קולמוגרוב, אתה יכול לצאת ממאורתך ולהתחיל להטיח דברים באחינו החרדים המסכנים. גם אתה מוזמן שנרב, תמשיך, תמשיך, להתלוצץ מיהודים שנראים באמת כמו היהודים בימי הביניים, אותם תמימים שלא הסכימו לעשות שום דבר מבלי הוראה של הרב. אותם אלו שחיברו את הקינות. מיימוני, זה לא יעזור שתחלק את הנושא לאלף סעיפים קטנים, ותסביר כמה שאלות כרוכות כאן. הדברים יישארו אותו דבר, אתה מנהל כאן פורום של "בחדרי מזרחיסטים" ותו לא, בשביל זה אתה מתייגע 10 שנים, בשביל להבדיל בין בח"ח ובין בח"מ.
ירוחם, הפעל כבר את פרוייקט השו"ת, שלח את ההברקה הבאה, בודאי יש לך סיפור קורע. זה לא יעזור לענינינו. הגעת לגיל שכבר אפשר לשאול: מי הוא המלך. סליחה שאני אומר מילה גסה, אבל יש מושג שנקרא "אמת", ברור שאי אפשר לדעת שום דבר, וצריכים לבדוק ולבדוק ולבדוק ולבדוק, אבל דחילק, כשתחליטו שאתם יודעים שהאמת שה' הוא מלך העולם. אז מה עשיתם בשביל זה? איפה הרגשתם את זה? בחפתים? עם איזה עבדים שלו הזדהיתם?
היהדות שלכם מאד חביבה ומעניינת, אבל אין לה שום דבר עם היהדות ההיסטורית. כן אמשלום, גם קורח אמר דברים מעניינים, גם הצדוקים לא אמרו דברים מופרכים, ועוד הרבה קבוצות, שרק לא קיבלו את ההיררכיה המסורתית. היושר האינטלקטואלי שלהם היה מדהים, ריח האפטר שייב שלהם היה בלתי נתפס. הם מעולם לא הרגו עמלקי ולא רדפו מכשפות. את אותה בקורת שאומרים על רבני זמננו, אפשר להגיד גם על השופטים הנביאים והתנאים, אז לשם מה לקבוע שאת רבני זמננו מותר לקטול, על הדורות הקודמים מותר לומר הרבה בקורת, על הראשונים קצת, ועל חז"ל לקבע את הביקורת בנוסחאות שונות? תגידו שלום ישר וזהו.
כל הכבוד לזה שאתם מנומסים ותורמים למדינה, מה שמטריד אותכם הוא לתרום למדינה על ידי רכישה של רכב חדש ותשלום הרבה מסים למדינה שזה "נשיאה בעול". בדיוק כמו הבלונדינים החתיכים של אירופה שמה שמטריד אותם זה מה שהיה במשט שלנו, שנפגעו שם כמה יצורים חולי נפש. כשרוסיה הרסה את כל גיאורגיה זה ענין את הסבתא שלהם, כי הם יפי נפש אמיתיים. יודעים להיכן להפנות את הבקורת. טלו שלשה עמודי חשמל מבין עיניכם, כי כולכם שייכים למשפחת עצכח-דאון, היו שלום מונגולואידים.