בית פורומים עצור כאן חושבים

נמאס לי מהחרדיות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/6/2010 17:05 לינק ישיר 

שנרב, מה אתה רוצה, בזמיר כהן הוא רואה את היהודי ההיסטורי האולטימטיבי.

ולחנפן, כתבת

סליחה שאני אומר מילה גסה, אבל יש מושג שנקרא "אמת",

כן, כולנו זוכרים באיזו חרדת קודש אתה מתייחס למושג הזה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2010 17:05 לינק ישיר 

תלמיד

עיקר מה שרציתי להדגיש (באופן לא מוצלח כנראה) היה העצב שלי על השימוש הגורף באוצר המלים של מקדשי השם ומוסרי הנפש על ידי אנשים שאיך שלא יהיה הנסיון שהם עומדים בו לא מגיע לקרסולי מה שהיה בעבר, וגם המוטיבציות מאחרי המאבק הן לא מה שהיה פעם ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2010 17:33 לינק ישיר 

בדבר אחד הוא צודק.

הפורום הוקם כבית וועד לחרדים אינטלגנטים, בהדרגתיות הסרוגים נכנסו ובגללם החרדים עזבו, ואין זה הראשון שקורא לעצכ"ח בחדרי מזרחיסטים או בחדרי ד"לים וכיו"ב.

אני יכול לדון בנושאי הפורום עם שכניי סביב שולחן השבת, איני מאנוסי התבונה ואיני צריך מקום כזה שיהיה לי מפלט, לכן אשאיר אותו למי שבאמת צריך אותו.

אכבד את משימתו של מיימוני, ולא אשים את עמלו של עשר שנים לריק, ואפרוש אחר כבוד, עש"ק חוקת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2010 17:43 לינק ישיר 

שנרב.

בזה אתה 100% צודק
מה לעשות, ככה מחהיבים המון... זו שיטה שכולם משתמשים בה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2010 18:10 לינק ישיר 

זה שהמון מולהב כך מעיד באיזה עולם מדומיין הוא חי.

עצם זה שניתן לגייס כל כך הרבה אנשים כל כך בקלות מעיד על בעיה עמוקה . שמעתי על יהודי מארץ ישראל שהתדפק על דלתי גביר אחד בבקשת תרומה להכנסת כלה. נזף בו הגביר על החרדים בארץ ישראל שאינם עובדים ומתפרנסים משנור . היהודי הנ"ל ניסה להצטדק ולהסביר שכן עובדים אבל לא מרוויחים מספיק . אמר לו הגביר, מאז שראיתי את התמונות מהפגנת "חצי המליון" אני לא קונה את הסיפורים האלה, נסה לארגן כאן במנהטן הפגנה בסתם יום חול , נראה אם יגיעו מאה אנשים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2010 21:38 לינק ישיר 

Kolmogorov כתב:
זה שהמון מולהב כך מעיד באיזה עולם מדומיין הוא חי.

עצם זה שניתן לגייס כל כך הרבה אנשים כל כך בקלות מעיד על בעיה עמוקה . שמעתי על יהודי מארץ ישראל שהתדפק על דלתי גביר אחד בבקשת תרומה להכנסת כלה. נזף בו הגביר על החרדים בארץ ישראל שאינם עובדים ומתפרנסים משנור . היהודי הנ"ל ניסה להצטדק ולהסביר שכן עובדים אבל לא מרוויחים מספיק . אמר לו הגביר, מאז שראיתי את התמונות מהפגנת "חצי המליון" אני לא קונה את הסיפורים האלה, נסה לארגן כאן במנהטן הפגנה בסתם יום חול , נראה אם יגיעו מאה אנשים...

דמגוגיה זולה ושנאת חינם וכמובן קינאה,
לא היה יהודי חרדי אחד שעובד שלא היה שם, בבני ברק ובירושלים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2010 21:42 לינק ישיר 

סיפרתי סיפור , אתה יכול לאהוב את הסיפור או לא לאהוב.

באשר לכך שלא היה יהודי חרדי אחד וכו' , לפחות כל היהודים החרדים העובדים שאני בדקתי לגביהם לא הלכו , אני במקרה אחד מאלה , מה שהופך את המשפט שכתבת לשקרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2010 21:46 לינק ישיר 

Kolmogorov כתב:
סיפרתי סיפור , אתה יכול לאהוב את הסיפור או לא לאהוב.

באשר לכך שלא היה יהודי חרדי אחד וכו' , לפחות כל היהודים החרדים העובדים שאני בדקתי לגביהם לא הלכו , אני במקרה אחד מאלה , מה שהופך את המשפט שכתבת לשקרי.

אתה צודק שכחתי לכתוב יהודי חרדי שאכפת לו וכו' וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2010 22:12 לינק ישיר 

אתה טועה ידידי היקר , מאד אכפת לי. אכפת לי כאשר אנשים טובים שהם עצמי ובשרי גודלו ופונקו ובודדו מן העולם בצורה כזאת שהם איבדו את המגע החי עם המציאות , את היכולת להרגיש את קיומו של הזולת ולהבין מישהו שאינו הם. איכפת לי כאשר כתוצאה מכך שהם מתנהגים בצורה כל כך מבישה פאתטית וכפוית טובה . מכך שהם גורמים נזק לעצמם ולאחרים ומפיצים שנאת חינם ודם רע במקום לקחת אחריות ולשתף פעולה ולשאת בעול ולהפיח תקווה באשר לעתיד המשותף .

אלה שלא איכפת להם הם הקנאים המתבדלים המבעירים בערות בכל יום , אלה שאינם שמים על לב לחשוב מה יהיה על העתיד אם ימשיכו להתנהג בהפקרות כזאת בהווה , אלה שמנסים להפוך דו קיום בין חרדים לכל האחרים לבלתי אפשרי , המנסים להפוך את כולם לאויבינו , על אלה אני בוכיה.

תוקן על ידי Kolmogorov ב- 19/06/2010 22:15:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2010 00:03 לינק ישיר 

אני רוצה להעלות כאן נקודה מסויימת,שנראה לי שלא מספיק הודגשה.
בגלל שהנושא התחיל מנושא על "כאילו"הפליה על רקע "גזעני",אז זה נהיה עיקר הנושא,ועל זה כולם חוזרים השכם והערב,גזענות,גזענות,גזענות.
אבל יש כאן נושא אחר לגמרי,וזה הסיבה שגדולי ישראל הורו לצאת להפגנה,בלי להכנס לשאלה האם ההפגנה היתה מוצדקת או לא,האם היה בזה קידוש ה' או לא.
לראשונה,מאז קום המדינה בג"ץ כופה על הורים להיכן לשלוח את הילדים שלהם,בוא נניח שקבלנו את עמדת בג"ץ שאי אפשר להמשיך במוסד מעין זה, בסדר, אז ההורים מוכנים לזה ולא ממשכים בקיום המוסד בצורה הזו, ולכן הם שלחו את ילדיהם ללמוד במוסד חינוך אחר, שלחו את הילדות לבית מלכה, ובג"ץ מתנגד לזה, והוא אומר להם תשלחו את הילדים דוקא לבית ספר מסוים.
וזה הסיבה של ההפגנה, לא יתכן שבג"ץ יכפה על הורים חרדים לאיזה מוסד חינוכי לשלוח את הילדים,זה התערבות בוטה ביסוד של היהדות שהוא חינוך הילדים.
ולכן זה לא אקטואלי כעת האם היתה כאן אפליה או לא,הנושא הוא אחר לגמרי וכמו שכתבנו
זה במשמעות הדתית של הענין, וזה מעבר לזה שהחלטת בג"ץ נוגדת אח חופש הפרט בצורה חמורה ביותר, וזה בטיעון מטופש של בזיון בית המשפט, מה שייך כאן בזיון בית המשפט,הם קיבלו את החלטת בג"ץ לא להמשיך במוסד מעין זה, אבל אין שום בסיס להכריח אותך להיכן לשלוח את הילדים שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2010 00:13 לינק ישיר 

על זה לא עושים הפגנה. את ההפגנה עשו כי ההפרדה מבטאת את *רצון ה'* אז באו להכריז ה' הוא המלך וכו'. אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נמאס לי מהחרדיות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext