|
|
| נשלח ב-2/7/2010 10:04 |
|
| |
השמעוני
תגובותיך בענין משנת רש"נ (בפרישות, שלפי מה שהבנתי כאן היא הפך מזגו החם והומני מאוד) נראות מתחמקות.
אינך מתבקש להבהיר את דעתך האישית בנושא.
אלא כאחד שהראה שתורת "החסידות המפורסמת בעולם" (כיום הזה), נהירים לו. אתה נשאל מה ידוע לך מהקודש פנימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 14:19 |
|
| |
"סלונים" ו"סלאנים" וארבע "אברהם ויינברג"ים שאף אחד לא יודע איך מבדילים ביניהם , האין זה חומר מצויין לקומדיה?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 14:44 |
|
| |
אמשלום, אני באמת לא מבין את טענותיך. הרי אליבא דפרויד ודכוותיה מעשים של אדם בגיל שישים מוכתבים על ידי חוויות שעבר בגיל הינקות. אז גיל 18 לא טוב לך? אני מתערב מבלי לעשות לך ניתוח פסיכואנליטי שיש דמויות וחוויות המשפיעות על אישיותך מגיל זה והרבה קודם לכן. זולת זאת: אינני בא אלא לתאר את המציאות כפי שהיא, אם דמותו של רש"נ לא מוצאת חן בעיניך. זכותך. אל תתנהגי ב'קדושים תהיו' לפי הדרכתו. אני מנסה לצייר את דמותו קרוב לאמת ככל שאוכל. וכנ"ל ליוחנן פאולוס. לגבי 'הקודש פנימה' אתה ממש מצחיק אותי, הרי 'הקודש פנימה' סבור שתורתו של רש"נ בענין הפרישות ניתנה ישירות למשה מאלוקים בסיני. וזו האמת בטהרתה. כביכול אין לו להקב"ה בעולמו אלא אותם אנשים המוותרים על תאוותיהם ומנסכים את רצונותיהם ודמעותיהם על מזבח ההקרבה בשבילו. אני מנסה להבין רק כיצד הגיע רש"נ למסקנות הקיצוניות האלו, ובזה נראה לי שדמות כריזמטית ומשפיעה כה רבות, כרבו ר' אברהם [השלישי, בשבילך קולומוגורוב] משפיעה מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 15:00 |
|
| |
[השימעוני,
אל באפך. אני מנסה להבין את דבריך ואיני מצליחה. אין לי דעה, כי כפי שאמרתי אין לי שום ידיעה לכאן או לכאן. להבנתי, יש הבדל גדול בין גיל 3 לגיל 18 ויסודו, כך נדמה לי, ביכולת ה"תרגום" של החוויות למילים ולהבנתם בשכל (וגם בלב) - ככל שהגיל (ועימו גם הלב והשכל) קטן יותר כך יכולות אלה קטנות יותר, ולכן השפעת החוויות בלתי אמצעית ומשפיעה יותר. גיל 18 הוא גיל מבלבל, בודאי בדברים הקשורים לגוף ולמיניות, כמו גם לקלט המגיע אל ליבנו ומוחנו ביחס לדמויות גדולות (בגיל ובהשפעה). לו הייתי נוהגת היום ע"פ תחושותי בגיל 18 כלפי מיניות (או ע"פ מה ששמעתי אז מאנשים שהערצתי, בנושא זה)... ה' ישמור. בהחלט סביר שגיל 18 שלי שונה מגיל 18 של רש"נ. הדורות אחרים ולתרבות יש השפעה רבה על תהליכי ההתבגרות וכו'. למשל, האם רש"נ היה כבר נשוי ובעל משפחה בגיל זה?]
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 15:11 |
|
| |
אמשלום
[סתם שאלה בסוגריים, למה הודעותייך כתובות בסוגריים?]
ר' שלום נח לא היה נשוי עדיין, הוא עלה לארץ במצוות רבו ה'בית אברהם' שהוכיח כאן ראיה מרחיקת לכת [לא היה זה סתם מזל, שכן הוא התבטא עליו שנועד לגדולות, ושהוא שולח אותו לארץ בשביל כך]. והוא הושפע ממנו מאוד לאורך כל חייו, על כך אין חולק. אגב, במשנת החסידות הענין של התקשרות לרבי המשפיע על דמותך הוא אבן יסוד שאין למעלה הימנה.
ועוד הערה שנזכרתי בה, הנוגעת לענין האדמור השווארצער (סלונים שחור כפי שקורא לזה 'שמענו עליך'). מעניין שבנוגע לכל הפרישות, הוא גיבש קו 'יותר אפיפיורי מהאפיפיור'. ואף נתן דוגמא אישית: כשנהיה אדמור, בערך בסביבות גיל הארבעים, פרש מאשתו באופן מוחלט. כמובן, לא שהוא דרש זאת מחסידיו, אבל הקו שלו קיצוני מאוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 15:12 |
|
| |
סתם סקרנות. מהיכן כולי עלמא יודעים מה פלוני עושה בחדרי חדרים? לפי תיאורי הצניעות האשכנזיים שתוארו לעיל הרי לא יתכן שדבר כזה יהיה ידוע.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 02/07/2010 15:13:06
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 15:16 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 15:28 |
|
| |
קולמוגרוב, אתה יכול אולי להביא קישור עם כיתוביות? לצערי אינני מבין אנגלית. או שתיתן איזה רקע קצר. ואגב, מכיון שאתה אוהב קומדיות כדבריך, הנה סיפור מוצלח על רעיון דומה, שלפי מה ששמעתי – היה באמת:
חנכו פעם באיזו אוניברסיטה קתדרה לזכרו של הרב משה חיים לאו הי"ד, שנהרג בשואה. אביו של הרב ישראל מאיר לאו הנוכחי. הרב לאו נתבקש לשאת שם דברים. ומנחה הערב הכריז לפני כן ברוב פאתוס: "הרב לאו הט"ו ישא דברים לזכר אביו הרב לאו הי"ד".
בעל בעמיו: אדמורי"ם – חייהם ציבוריים, כמלכים בימי קדם. ובכל אופן, אלו כמובן לא דברים הנאמרים בקול, אלא נלחשים בחדרי חרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 17:06 |
|
| |
מדיוני שולחן עברו כאן לדיוני מיטה.
מישהו יכול להסביר את המניע הקיצוני לפרישות, ומה מקורה של דרך זו?!
אם לאו הברברת מיותרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2010 17:42 |
|
| |
השמעוני ובכל זאת מה ההבדל היו הילד שגרם למלמדו מבוכה לבין ספורים על אדמו"רים?
וראה גם
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2010 21:50 |
|
| |
בעל ספורים על אדמורים מספרים מבוגרים, וגם אז - באי נעימות, הנה אתה רואה שגם פה בפורום קיבלתי ביקורת על הסיפור. ילדים, בכל אופן לפי התסכלותו של הציבור החרדי, לא אמורים לדעת מכל הנושא עד שזה יהיה נוגע למעיישה. ואגב כמה עדכונים ותיקונים קצרים, גם בעקבות תגובות. ציירתי את התמונה כאילו רש"נ הושפע מבעל 'בית אברהם' במשך שלוש שנים ותו לא. ובכן זה לא מדוייק. רש"נ גדל החל מינקותו בברנוביץ כשה'בית אברהם' היה רבי שם. אלא שבשלוש שנותיו לפני שנסע לארץ ישראל, העמיק הקשר בעיקר בגלל שהוא היה כותב ה'שיחות' של הרבי בשבתות ומועדים. ומכל מקום מסתבר שהרבי השפיע עליו אף קודם לכן, כשם שהשפיע על כל החסידים כי הוא היה אישיות כריזמטית מאוד. וממילא אני מתקן עוד דבר: ברור שרש"נ לא היה היחיד שהבין שפרישות היא 'טעם החיים' וכל עבודת ה' אינה יכולה להיות אלא דרכה, ישנו מכתב שנקרא 'ג' חדשים', כי הוא מיועד לנתינה לאברך בעל הנפש לאחר שעברו שלושה חדשים מחתונתו, והוא כבר בשל יותר להבין דברים. המכתב הזה הוא עיבוד של דודו של רש"נ, שנקרא אפרים שלום [שכחתי את שם המשפחה]. והמכתב הזה היה קיצוני מאוד בנושא הזה, למעשה קיצוני כל כך שרש"נ היה צריך לעדן אותו ולרכך אותו. הוי אומר: לא רש"נ הוא היחיד שהפנים את משנתו של בעל בית אברהם בנושא הזה. את השורשים צריכים אפוא לחפש אצל רבי אברהם וינברג עצמו, וזה כאמור קשה מאוד שכן חוץ משיחותיו וסיפורים אודותיו אין שום מידע עליו. וכאמור, כל השיחות ורוב הסיפורים הם מה שהעביר רש"נ דרך המנסרה שלו. היה אפשר אפוא לומר שאולי המגמה הקיצונית הזאת קיימת בסלונים עוד לפני ה'בית אברהם', אולם מהתרשמות בספרים שקדמו לו, כגון דברי שמואל, וספרי 'תורת אבות' וכו' - המגמה הזאת לא בולטת שם כל כך כמו שהיא בבית אברהם, על כן נראה לתלות בו את הקיצוניות. ולבסוף: לסלונים, במיוחד בעקבות הגותו הרחבה של רש"נ, יש זויות רבות שלא נסקרו כלל בהודעות שכתבתי, אפשר לומר שנגעתי רק בענין האמונה - דביקות, ובענין הפרישות ו'קדש עצמך במותר'. נושא השבת, שהוא מרכזי מאוד בהגותה של החסידות [וזה ודאי לפני רש"נ] לא נסקר כלל, וכן עוד דברים. אבל כך היא דרכה של סקירה קצרה. אין היא יכולה להקיף את הכל. על כן מי שזה מעניין אותו מוזמן לעיין בספרי החסידות ויבושם לו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2010 23:00 |
|
| |
אם כבר סלונים - קבלו סיפור מבדח ממקור ראשון.
אב -סבתה של אשתי, רפלנסקי שמו, היה מקורב לאדמו"ר מסלונים בזמן היותו בארץ. על ערש דווי הפקיד בידו האדמו"ר את הגלימה שלו.
לפני כמה שנים מצלצל הטלפון בבית הוריה של אשתי, ומתעניינים אצלם האם הם מחזיקים בגלימה של הרבי מסלונים. מכיוון שהם לא היו מודעים לשום דבר שכזה, הם אמרו שלא, וניסו לברר במשפחה האם מישהו אחר מחזיק בגלימה, בירור שהעלה חרס.
רק לאחר זמן נזכר גיסי כי בהיותם ילדים קטנים היתה להם איזו קפוטה חסידית בארגז התחפושות לפורים, וחמותי גזרה אותה כל שנה והתאימה אותה לילד התורן, עד שזו נעלמה כליל ...
sic transit gloria mundi
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2010 23:37 |
|
| |
היא קיימה את הפסוק "הסירו את אלוהי הנכר אשר בתוככם"
|
|
|