בית פורומים עצור כאן חושבים

"סלונים" החסידות המענינת והכמעט לא ידועה ביותר בעקרונותיה המיוחדים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/7/2010 02:01 לינק ישיר 

אבל הפסידה הרבה כסף, שכן המצלצל מן הסתם היה מוכן לשלם היטב עבור הקפוטה של הרבי.
לא הבנתי, מי היה על עשר דווי, סבך? או האדמו"ר. ואיזה אדמו"ר? משהו כאן לא מסתדר לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2010 02:12 לינק ישיר 

מקסמן ושנרב

ליהוי ידוע לכם שמכרו את חפציו האישיים של גלילאו גאלילי, בסכום עתק, לאחרונה.
כמו"כ חפציהם של ידוענים חיים ומתים מגלגלים מליונים רבים כל שנה.

אני בטוח שנהנתם מאוד במוזיאונים למיניהם , בצפיה על חפציהם האישיים או על כתבי ידיהם של אישים שונים.

אז מדוע שלא נבין את האחר בקשר לידוענים שלו?!

השמעוני

מעבר לעבודת ה' של הבעל (שלא הבנתי פה תשובה ברורה מהי)

מה עם הגברת.., האם היא לא ראויה לחיי אישות נורמליים כפי שקבע אלוקים.
אתה הרי לא רוצה שהיא תרעה בשדות זרים.
אז איך בדיוק מסתדרת השיטה הזאת עם מצוות בין אדם לחברו, שזהו כלל התורה כולה?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2010 03:51 לינק ישיר 

השימעוני כתב:
טוב, חששתי שזה מה שיקרה. ואינני מתכוון בשום אופן להגרר כאן לויכוח בנושא סלונים שחור לבן. 
אבל שהאדמור של סלונים שחור הוא משקל נוצה כנגד רש"נ, נראה לי שבזה אינני מחדש כלום. ולא שאני בא להקטין את אישיותו שבאמת אינני יודע עליה הרבה מידי.
הרבי השחור הוא אדמור סטנדרטי שכמוהו ישנם רבים,

טוב מאוד שחששת שזה מה שיקרה, פשוט פתחת את פיך בלי גבולות, ולרוב קורה שקמות קולות התנגדות, אני לא אפתח אשכולות אחרים להלל ולשבח את סלאנים שחור, כפי שאתה מהלל את רבך, אני דווקא אגיב באשכול זה, כי כאן אתה מבזה אדמו"ר ודורך עליו, וכאן תקבל את התשובות
שאלתי אותך, למה אתה קורה לו "האדמו"ר השחור" ולשני אתה קורה בתואר "רש"נ", תכבד כל אדם, גם אם לדעתך הוא לא צודק.
אתה כותב "אבל שהאדמור של סלונים שחור הוא משקל נוצה כנגד רש"נ, נראה לי שבזה אינני מחדש כלום", עליך נאמר "כמתלהלה היורה זקים חצים ומות - כן איש רימה את רעהו ואמר הלא משחק אני", אתה כותב דברים חמורים, איך תגיב כשמישהו יכתוב שהנתיבות שלום הוא משקל נוצה כנגד האדמו"ר מסלאנים שחור, והוא לא מגיע לקרסוליו? אז כן, אתה כן מחדש להמון אנשים.
מי אתה בכלל? כדי שתכריע מי מגדולי ישראל גדול מחבירו אתה צריך להיות גדול משניהם או לפחות כמותם, תולעת קטנה שכמותך תכתוב לנו כאן, אדמו"ר פלוני נוצה לעומת אדמו"ר פלוני? אני פגשתי באינשי דלא מעלי מהצד השני, המדברים כמוך, הם הציגו את הנתיבות שלום באור שונה ממה שאתה מציג, לא אחשוף כאן את דיבוריהם כדי שלא לבזות את הנתיבות שלום, ואני שמח לא להצטרף למעגל של אלו המדברים סרה באדמורים
האם לפי מספר ספרים שכתב, נמדד אדמו"ר? האדמו"ר מסלאנים לא מרשה בשום פנים ואופן שיוציאו לאור בינתים את דברי התורה שלו, הוא עושה מידי שבת בשבתו 4 טישים, בליל שבת, בשבת בבוקר בסעודה שלישית ובמלוה מלכה, בכל אחד מהטישים כ40 דקות של דברי תורה, זה 30 שנה הוא אינו חוזר על דבר תורה שאמר בשנה שעברה מפרשה זו, אורחים העוברים לרגל שמחות בטיש שלו, יצאו מרוב התפעלות על דברי תורה סוחפים ועמוקים כל כך. אתה ניזון מאבותיך אכולי השנאה שלא שמעו אותו מעולם, כמו שהחילונים ניזונים מכלי התקשורת אודות החרדים.
כתבת על כך שבגיל 40 כשנהיה אדמו"ר הוא פרש מאשתו, ובכן המציאות טופחת על פניך, בנו הקטן של האדמו"ר מסלאנים נולד כמה שנים לאחר שנהיה אדמו"ר. ודרך אגב, אצל הרבה מהאדמורי"ם נהוג לפרוש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2010 03:54 לינק ישיר 

ארבישקאפ אני מקוה שעם ארביש קאפ תוכל להבין את מה שמבינה הרבנית בעצמה
שוה לאישה להיות רבנית, ואשתו של אדמו"ר חשוב, מול הרצון בחיי אישות, ואל תשכח מדובר בגיל 40+
מן הסתם שאל את האדמו"ר את דעתה על כך, שאם לא כן, אלא הכל על כרחה, היא היתה מבקשת להתגרש ממנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2010 08:37 לינק ישיר 

לפי השעות שהדיונים הלוהטים האלו נעשו, כנראה שהם הזרימו הרבה אדרנלין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2010 09:03 לינק ישיר 

שמענו עליך

השאלה שהופנתה להשמעוני, היתה על שיטת הפרישות הקיצונית לבני זוג צעירים בתחילת חייהם היפים.
לאו דווקא לרבניות שאנוסות לשמוע את דברי אדמוריהן (שבמקרה הוא גם בעליהן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2010 11:01 לינק ישיר 

שמענו-עליך כתב:
"כתבת על כך שבגיל 40 כשנהיה אדמו"ר הוא פרש מאשתו, ובכן המציאות טופחת על פניך, בנו הקטן של האדמו"ר מסלאנים נולד כמה שנים לאחר שנהיה אדמו"ר."  

איני מבין מה הסתירה.
קראתי באיזה ספר שר' צבי בן הבעש"ט נולד ע"י שימוש בשמות הקודש ולא ע"י זיווג.
א"כ למה לא נאמר כן גם  בעניננו ?!
(והרי תרי זימני הוי חזקה, הראשון זה כמובן היוזל...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2010 12:02 לינק ישיר 

שמענו_עליך כתב:
ארבישקאפ אני מקוה שעם ארביש קאפ תוכל להבין את מה שמבינה הרבנית בעצמה
שוה לאישה להיות רבנית, ואשתו של אדמו"ר חשוב, מול הרצון בחיי אישות, ואל תשכח מדובר בגיל 40+
מן הסתם שאל את האדמו"ר את דעתה על כך, שאם לא כן, אלא הכל על כרחה, היא היתה מבקשת להתגרש ממנו

לא יתכן מצב שהיא לא מרוצה אבל גם לא רוצה להתגרש (בני זוג ממשיכים לחיות ביחד מסיבות שונות ומשונות).
התורה אבל חייבה את הבעל כלפי אשתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2010 14:18 לינק ישיר 

ארביש קאפ
הגברת - ובכן זו אחת הבעיות הקשות, ולא נאריך בענין.
שמענו עליך - אל נא באפך. אני רואה שאני דורך על יבלות בלי להתכוון, ועדיף שאשתוק לאחר שאומר כמה מילים אלו:
אינני מכיר את האדמור רבי אברהם וינברג מסלונים שחור [בסדר? לכתוב רא"ו היה מסבך את הענין, שכן יש ארבעה רא"ו בסלונים לדורותיה], יתכן שהגותו מעמיקה ומכה את כל שומעיה בתדהמה, אבל פשוט איננו יודעים על כך. אדרבה, גלה את אוזנינו.
אני סך הכל התכוונתי לומר שהאדמו"ר מסלונים שחור הוא אדמור כמו הרבי מבעלז, גור, ויזניץ, שאין הגותם פורצת מחוץ לגבולות החסידות, ואין הם מפורסמים בתור הוגי דעות. האם אתה נעלב מכך שאני משוה אותו לאדמורים האלו? אני מקוה שלא, ואני מקוה שגם חסידיהם לא יעלבו. אם המילים 'משקל נוצה' מרגיזות אותך כל כך, אני חוזר בי ואבקש מאדמונד לוי למחוק מהפרוטוקול. אבל בכל אופן, אני מניח שאדם מן הרחוב יסכים שהוא אינו משקל זהה להגותו של רש"נ שהיא דבר ידוע כבר עשרות שנים, וספריו נפוצים על פני הגלובוס, בכל אופן במקומות שיש יהודים חרדים או דתיים [ויש אומרים יותר אצל הדת"ל מאשר אצל החרדים]. מן הסתם חסידי סלאנים שחור גאים ברבם, וכך ראוי להם. כשם שכל חסיד גאה ברבו. ואין לי שום חשק או ענין להעליב מישהו מחסידי סלונים שחור.
זייט געזונד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2010 18:33 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2010 11:46 לינק ישיר 

השימעוני כתב:
אני סך הכל התכוונתי לומר שהאדמו"ר מסלונים שחור הוא אדמור כמו הרבי מבעלז, גור, ויזניץ, שאין הגותם פורצת מחוץ לגבולות החסידות

תמצית תורת הגזע: סלונים איבער אלעס !!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/7/2010 12:44 לינק ישיר 

קהלת,

כמדומני שהשמעוני רק בא להצביע על נקודה עובדתית, הפצת מעיינות "נתיבות שלום" מחוץ לדלת אמותיה של החסידות שהמחבר עמד בראשה. כמובן שגם חב"ד שיצרה מערך הגותי מרשים, משתייכת לקטגוריה זו. לא מצאתי בדברי השמעוני את מה שהנך מבקש לייחס לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2010 12:55 לינק ישיר 

עזוב, כולנו מכירים את הנאמר ואת האומרים, וגם אתה שמת על זה את האצבע במקום בעניין ה'כנשיתא חדא'. מבחינתם הם הגזע העליון, הם ה'תכלית' כל השאר הם סטטיסטים במשחק הכללי. לא נכנס לפרטים וסיפורים שקשורים לכך לאורך ההסטוריה של סלונים בשבעים השנים האחרונות, בודאי לא בדיון פומבי. אבל זה התמצית. וכבר אמר על כך איש חכם, ההכנעה והשפלות של סלונים - נאך א גאווה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/7/2010 14:04 לינק ישיר 

קהלת

כל זרם חסידי חושב שהאמת מונחת אצלו (וחסידי חב"ד בפרט) אבל לקרוא לכך גזע?לקרוא לזרם חסידי גזע ולהכניס את תורת הגזע לנושא הזה היא חוסר בקיאות בשפה העברית במקרה הטוב או בורות במקרה הגרוע .

מקסימום ניתן לקרוא לכך גאוות יחידה.

ואם מדברים על גאוות יחידה אז גם עם ישראל ככלל "נגוע" בגאווה זו אז מה אתה מתגולל על חסידי סלונים דווקא?

(השנאה עד כדי אלימות בין שני הפלגים בחסידות אכן מעוררת שאלה על פשר ,גאוות היחידה"בחסידות זו.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2010 19:01 לינק ישיר 

קהלת, תודה שהגעת לכאן מהפורום השכן כדי להגיב.
השתדלתי להתתאפק, אבל בכל אופן אכתוב כמה מילים:
אני חושב שכתבתי בצורה הכי פושרת והכי נצמדת לעובדות. תורתו של רש"נ מצאה מעגלים רחבים הרבה יותר מגבולותיה של סלונים לבן, ואילו תורתו של ר' אברהם וינברג לא, מה לעשות? אלו עובדות החיים, ואתה מוזמן לשנות אותם אם תרצה.
מה לכל זה ולתורת הגזע?
ואומר לך כמה מילים בקשר לשנאה שלך.
כבר כתבתי בפורום זה ששנאת הלבנים לשחורים [ואגב, הדיון באלימות הוא ניפוח של מקרה שקרה פעם בכמה שנים, לא זו הבעיה] היא מגוחכת, זו בעצם מסורת של 'מצוה לשנוא' כמו היריבות בין הפלגים של סטמר. ואכן יש לציין שמצד השחורים יש נכונות לעבור לסדר היום ולשכוח מן הפרשה.
אבל הנחיתות של השחורים, זו כבר גם בעיה פסיכולוגית. הם אינם יכולים להרגע שיש את סלונים הלבנה ששונאת אותם ומתנשאת מעליהם, דחילק, למי זה צריך להיות אכפת? וכי למישהו מהיהדות אכפת שבישיבת בריסק יושבים כמה מטומטמים שסבורים שהגותם וחברתם היא פסגת העולם החרדי? לאף אחד לא אכפת. יטמטמו להם כאוות נפשם ויתגוללו בקיא הגאווה שלהם.
אבל השחורים לא יכולים להרגע כבר קרוב לשלושים שנה מכך שבסלונים הלבנה לא גורסים אותם. ממש תסמונת הילד הדחוי, תאמין לי זה מצריך מחקר פסיכולוגי דחוף.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "סלונים" החסידות המענינת והכמעט לא ידועה ביותר בעקרונותיה המיוחדים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.