| נשלח ב-18/6/2010 07:45 |
|
| |
דיווח מקונצרט ההוקרה - 75 שנים לחזן/ מלחין / המורה משה שטרן
לאחר שנוכחתי אתמול בקונצרט איני יודע באיזה תחום משה שטרן יותר גדול
או :כפי שרוב הנוכחים פסקו - יחד בכולם ,
האולם ,היה מלא על גדותיו וקהל הצופים /מאזינים עיניו ברקו מאהבתם לחתן השמחה ,
החזנים שהשתתפו באירוע היו במיטבם וגונבה שמועה לאוזני כי "התור" של חזנים
להשתתף באירוע , לו כולם היו נענים ,אזי הקהל היה צריך להגיע עם טלית ותפילין ,
החזנים שהשתתפו באירוע : דב הלר ,יחזקאל קלאנג ,ב,צ,מילר, יעקב מוצן, אהרון-שלמה וייסמן
מקהלת יובל -בניצוחו של ד"ר מ,סובול ותזמורת "יובל"
להלן מקצת מהיצירות שהועלו (כולם בלחן / תוספת - שטרן ) :
הלר -ומפני חטאנו +יבנה המקדש
וויסמן -רבש"ע (ספירה )
ב,צ,מילר -היצירה מההפצצה בבודפשט(לא זוכר השם )
קלאנג -אתה נגלית
מוצאן -רבש"ע מנהג בי"ד הצדק
ועל כולם : עזרת אבותינו -חתן השמחה משה שטרן
תודה למארגנים ולכל הנושאים בעול : זלצר -מהמחלקה התורנית, סובול ג'וניור(אופיר) ,
בכר -שעל ההגברה ,יצחק ראשי -"המפיק"וכן לאחרים ששמם נשכח מזכרוני
אך נשארו בליבי
וידאו מהאירוע - הצילומים נאסרו-- לכן יעפ ,שלא כמתוכנן , "גלה לנתניה"
יהודה - הגיע עם וידאו ( כנראה נותר "טעון ונצור" ) וסיים בנתניה
הקלטות - יש להניח שחברי פורום "מקצועיים " יבריחו אותם לכאן
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 18/06/2010 08:29:01
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 09:14 |
|
| |
הייתי ומאד נהניתי. כפי שכתב שרגא פייבל, החזנים היו במיטבם, איש על מחנהו ואיש על דגלו. הופתעתי לטובה מהכושר הקולי של בן ציון מילר! נהניתי כרגיל במיוחד מהאופן בו מוצן "נותן", התרגשתי (עם כולם) מהפרגון והאהדה לחזן שטרן וקצת התעצבנתי שעד שהצלחתי לקנות קפה בקפיטריה, אחרי מעריב ועמידה בתור, לא יכלתי לשתות את זה כי ההפסקה הסתיימה... תודה מיוחדת וחמה לחזן יחזקאל קלאנג. ההנאה שלי התעצמה בזכותו. (ואיך אפשר בלי הערה- המקהלה- עדיין לא התרגלתם לד"ר סובול כמנצח? היו יותר מדי פעמים שהכניסות והיציאות היו, איך נאמר בעדינות? לא מצליח לחשוב על מילה. אז לא אומר כלום... הלו????)
ערב שהיה שווה לוותר בשבילו גם על נתניה, גם על אלטון ג'ון, גם על ההכנות לשבת...
הק' מעניש
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 09:42 |
|
| |
אכן היה קונצרט מדהים כולם היו במיטבם, כשבן ציון מילר בכושר אין מי שישווה לו וכמה כיף זה לראות שהוא חזר לכושר שיא.
פעם ראשונה ששמעתי את דובלה הלר, הייתי פשוט מופתע איזה יופי איזה ביטחון, אני מאד מקוה שהוא יתחיל להופיע בסדרת יובל, אכן ערב מדהים אמנם אישית התאכזבתי לא לשמוע את שולהוף.
אם כי העניין עם המקהלה לא ברור, עד היום שים שלום ויבנה המקדש היו קטע לחזן ומקהלה, את שים שלום שר החזן ויסמן לבד, ויבנה המקדש התחיל הלר לבד ורק באמצע סימן הדוקטור למקהלה לקום, אולי זה היה כדי לחסוך זמן אין לי מושג אבל זה קצת צרם, אבל אכן נהנתי מכל רגע ומגיע לשטרן כזה אירוע, ברכות לחזן שטרן ורעייתו עוד ינובון בשיבה.
תוקן על ידי chezi_u ב- 18/06/2010 09:43:27
תוקן על ידי chezi_u ב- 18/06/2010 09:46:45
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 10:05 |
|
| |
ישנו כלל ידוע האומר להצלחה יש הרבה אבות ( מזל שאי אפשר לקחת דגימות .D.N.A מהמופע בכדי לדעת מי האבא האמיתי... )
לענ"ד אכן רבים הם השותפים להצלחת הארוע
א. כל השותפים להפקה ( מנצח/מעבד מר סובול ושות'. החזנים, המקהלה, התזמורת, עירית פ"ת והמחלקה
לתרבות תורנית ).
ב. הקהל האוהד והמפרגן.
וכמעט שכחתי את פרח החזנות משה שטרן שסביבו נסב הערב.
לסיכום . הנאה מושלמת
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 10:18 |
|
| |
| שרגאפייבל כתב: |  | לאחר שנוכחתי אתמול בקונצרט איני יודע באיזה תחום משה שטרן יותר גדול
או :כפי שרוב הנוכחים פסקו - יחד בכולם ,
האולם ,היה מלא על גדותיו וקהל הצופים /מאזינים עיניו ברקו מאהבתם לחתן השמחה ,
החזנים שהשתתפו באירוע היו במיטבם וגונבה שמועה לאוזני כי "התור" של חזנים
להשתתף באירוע , לו כולם היו נענים ,אזי הקהל היה צריך להגיע עם טלית ותפילין ,
החזנים שהשתתפו באירוע : דב הלר ,יחזקאל קלאנג ,ב,צ,מילר, יעקב מוצן, אהרון-שלמה וייסמן
מקהלת יובל -בניצוחו של ד"ר מ,סובול ותזמורת "יובל"
להלן מקצת מהיצירות שהועלו (כולם בלחן / תוספת - שטרן ) :
הלר -ומפני חטאנו +יבנה המקדש
וויסמן -רבש"ע (ספירה ) ושים שלום.
ב,צ,מילר -היצירה מההפצצה בבודפשט(לא זוכר השם ) ברח דודי, וכן שיבנה בית המקדש
קלאנג -אתה נגלית וכן אתה אחד
מוצאן -רבש"ע מנהג בי"ד הצדק וכן אמר רבי אלעזר.
ועל כולם : עזרת אבותינו -חתן השמחה משה שטרן
תודה למארגנים ולכל הנושאים בעול : זלצר -מהמחלקה התורנית, סובול ג'וניור(אופיר) ,
בכר -שעל ההגברה ,יצחק ראשי -"המפיק"וכן לאחרים ששמם נשכח מזכרוני
אך נשארו בליבי
וידאו מהאירוע - הצילומים נאסרו-- לכן יעפ ,שלא כמתוכנן , "גלה לנתניה"
יהודה - הגיע עם וידאו ( כנראה נותר "טעון ונצור" ) וסיים בנתניה
הקלטות - יש להניח שחברי פורום "מקצועיים " יבריחו אותם לכאן
תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 18/06/2010 08:29:01 |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 11:34 |
|
| |
והפעם שאלות. הרבה שאלות. (ואף מילה על עניבות!)
1. כיצד ייתכן שבערב כ"כ עמוס בארועים (נתניה, אלטון ג'ון, מונדיאל), היה היכל התרבות בפ"ת מלא מפה לפה?
(חשבתי על זה עוד לפני הערתו של סובול בנושא...)
2. יסלח לי שלומי גולדברג החביב, אבל מדוע סובול לא מנחה גם את הקונצרטים בת"א?
(גרופמן, תוכלו לחסוך קצת כסף...)
3. מדוע יצאתי בהרגשה שהמקהלה לא היתה כ"כ מוכנה לחלק מהיצירות?
4. מנהל המחלקה לת"ת בעיריה הכתיר את שטרן כ"גדול חזני הזמר"...
מישהו יכול להסביר לי את זה??
5. כשסגן ראש העיר הכתיר את שטרן כ"גדול חזני הדור", הגיב האחרון: "לא צריך להגזים. אבל זה נכון"...
מישהו מכיר חזן נוסף שיש לו את הכתפיים הרחבות מספיק, כדי שיגיב כך?...
6. כיצד ייתכן שכל חמשת החזנים היו ממש ממש במיטבם???
7. אז מי באמת היה כוכב הערב ? (חוץ משטרן, כמובן.)
הלר בביצוע העוצמתי והמלא בטחון ל"יבנה המקדש"? מוצן בקטע הנהדר "אמר ר' אלעזר"?
מילר - שאכן חזר לעצמו - בביצוע הנקי ל"שיבנה ביהמ"ק"? וייסמן בביצוע מרטיט ומרגש ל"רבש"ע" לספירת העומר?
הפעם אני "הולך" על קלאנג!!! הביצועים שלו ל"אתה נגלית" ול"אתה אחד" היו לא פחות ממושלמים!
8. אז, הייתכן שחזן ש"נזרק למים" יומיים לפני הקונצרט יקח את הבכורה?
9. מדוע בת"א מכונה הפסנתרן " הרב מנחם בריסטובסקי", ובפ"ת רק "מנחם בריסטובסקי"?
10. מדוע אין גם בת"א כרוז שמודיע על זמני התפילות ומיקומן?
11. מדוע מחירי הכרטיסים בת"א גבוהים במאות אחוזים (!) מאשר בפ"ת?
12. מדוע הקפה בפ"ת יותר טעים? וגם זול יותר?
13. נשמת כל חי - הייתכן שבקונצרט כזה לא תבוצע אחת היצירות היותר מקוריות והיותר מיוחדות של שטרן?
אם אינני טועה, יצירה זו בוצעה פעם אחת בלבד, ע"י שטרן עצמו, בקונצרט שנערך בירושלים לרגל יובלו השבעים.
אין עוד חזן שמסוגל לבצע אותה?
14. כי בשמחה תצאו - סובול, התחלת כבר לעבוד על משהו חדש? אופיר, אולי אתה תרים את הכפפה?...
אם אני שומע אותה עוד פעם אחת - אני ממש מתחיל להתעצבן...
טוב יש כבר י'ד חזקה של שאלות... די להפעם.
שבת שלום ובשורות טובות, רוני
ו.... עוד אחת. למה, למרות כל השאלות הנ"ל, נסעתי לביתי בהרגשה שהיה זה קונצרט כ"כ מעניין וכ"כ איכותי?!!
תוקן על ידי rophir ב- 18/06/2010 11:54:31
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 11:48 |
|
| |
גמני הקטון נכחתי בקונצרט, ואכן זו היתה חויה נחמדה, אינטימית ומשפחתית שכזאת, כיאה לקונצרט של יובל בהיכל התרבות פ"ת.
רוצים ביקורת 'דוגרי'? הנה,בבקשה: מלבד חזן אחד שלא שמעתי ממנו שום אמירה של ממש, ובחלק השני של הקונצרט- פיללתי לכך שהיצירה כבר תסתיים, שניות אחדות לאחר שהחלה (חבל, לפני כמה חודשים שמעתיו בשעת התפילה ואז הוא היה הרבה יותר משכנע)- כל יתר החזנים היו במיטבם! מוצן, קלאנג, מילר, הלר וכמובן- בעל השמחה עצמו, תענוג לאוזניים! מאוד התרגשתי לשמוע את קלאנג, במיוחד ביצירה הארוכה שבחלק הראשון (שכחתי שמה), וזאת לאור העובדה, שרק כמה ימים לפני הקונצרט הוטל עליו להשתתף בו. הביצוע, הקולרטורה, תענוג צרוף! מוצן, כמו מוצן- גם כשהוא לא במיטבו- הוא עדיין במיטבו. מילר, כמו מילר- 'משייט לו בגבהים' עם קולרטורה מחשמלת (רק חבל שביצירה בחלק הראשון הוא קצת התבלבל ולא נכנס בזמן היכן שהיה צריך להיכנס... במונחים של 'מונדיאל'- על טעויות שכאלה 'חוטפים' כרטיס אדום...) והלר- עם קולו הבאריטוני החם והחזק- אותי הוא 'קנה', ובגדול...זהו, עד כאן. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ יש לי גם איזושהי 'מחשבה' קטנה לגבי יצירה אחת של שטרן, שלפי דעתי השפיעה על איזה יוצר בזמר הישראלי, במודע או שלא במודע: ביצירה 'יבנה המקדש' שלו, הפראזה המוסיקאלית של 'הרחמן הנקדש, ייתברך ויתעלה' וכו'- נראה לי שהשפיעה על יוצר ישראלי בשם א.א. כשכתב את שירו 'בא לשכונה בחור חדש'- הפראזה המוסיקאלית הבנויה על המילים: 'הוא יוצא לרחוב, מטייל הלוך ושוב'- דומה באופן מופלא ממש- לפראזה המוסיקאלית הנ"ל של שטרן. נסו ותיווכחו!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 13:54 |
|
| |
למיטב הבנתי שלומי גולדברג מנחה כי הוא היום נמצא בשידורי המורשת של הערוץ הראשון, ודי למבין
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2010 14:06 |
|
| |
למה אף אחד לא שואל פה על צבע הגרביים של הנגנים
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2010 14:30 |
|
| |
הרבה זמן לא ישכח ממני קונצרט היסטורי זה ,
זה היה ממש קונצרט משפחתי כמו שאמרו קודמי כולם פירגנו לחזן העולמי משה שטרן
שרגא פייבל התייחס לקטעים ברצוני להתייחס לחזנים כאמור מוצן מבחינתי הטוב שבטובים ,
מילר הזכיר לכולם את יכולותיו,חזקי קלאנג פשוט תענוג לאוזנים,ויסמן בקטע מרגש של ספירת העומר
וכמובן דובלה הלר בהפועת בכורה שלו בפתח תקוה אשר בהפסקה היה אפשר לראות את ההמולה סביבו ואת ההתרגשות מקול הבריטון שלו דובלה ,ישב לידי איש זקן וכשדובלה עלה לשיר הוא סיפר לאשתו שהרבה זמן לא שמע כזה חזן שמזכיר בקולו החזק והמרגש את קאוורטין..
ואיך אפשר לשכוח את חתן הערב שהיה בכושר מציון כאילו מדוברלפני 30 שנה
וכמובן למנחה הערב שלדעתי מנחה מספר אחד בעולמות הקונצרטים בתקווה שיתחיל להנחות את הקונצרטים בהיכל התרבות
יישר כח גדול לד"ר סובול ולבנו אופיר אשר ניתן לראות את ההבדלים הענקיים בין העיבודים שלו לעיבודים של רוטנר ועם כל הכבוד לרוטנר הוא עוד רחוק
וכמובן למפיק הגדול של עולם החזנות יצחק ראשי שעובד רבות מאחורי הקלעים
יישר כח לשמואל זלצר מהתרבות התורנית וכמובן לראש העיר שנעדר מהקונצרט מר יצחק אוחיון.
תוקן על ידי איציק9876 ב- 20/06/2010 15:02:37
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2010 14:29 |
|
| |
התמונות :
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2010 14:35 |
|
| |
תמונה :
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2010 14:40 |
|
| |
תמונה:

|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2010 14:41 |
|
| |
מודעה:

|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2010 01:21 |
|
| |
אולי מישהו הקליטאת ב"צ מילר במכשיר MP3 ברמה סבירה שאפשר לעלות לפורום ?? אף אחד ??.?
|
|
|
|
|