בית פורומים עצור כאן חושבים

אפליה ודעה קדומה - עוד על פרשת עמנואל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/6/2010 13:02 לינק ישיר 

איך אנשים יכולים למות מקינאה (למות מבחינת אינטלקטואלי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2010 13:48 לינק ישיר 

אמשל

המאמר כולל כמה אי דיוקים

למרבה הצער, התהיות האלה מוכיחות שוב את הכלל העתיק, שאם חוזרים על דבר שקר פעמים רבות, הוא מתחיל להשמע אמיתי. מזה כמה שבועות, מנסים דוברים חרדים לשכנע אותנו שפרשת בית הספר בעמנואל אינה קשורה לגזענות, אלא לחינוך, או בלשונם – "רמה רוחנית". התלמידות הספרדיות ("ספרדג'וקיות", בפי הילדות האשכנזיות עדינות הנפש בעמנואל) הושמו בכיתות נפרדות ומאחורי מחיצה לא בגלל צבע עורן, חלילה, אלא משום שלא עמדו בתקנון הרוחני המחמיר של חסידות סלונים. לצפיה בתקנון המלא, ראו קישור בהמשך. ציטוטים רוחניים נבחרים: "אסור לנעול נעלי ספורט או בד", "המרפק יהיה מכוסה בכל מצב, גם בהצבעה", "אין לרכב על אופניים מחוץ לבית". לא אדון פרנקל יחליט מה חשוב לאנשי סלונים. עבורו גם אישה שחושפת חלק מחזה אינה אלא נורמלית.

פסקת המפתח –

הספין הזה עלה יפה כל כך, עד שנוצר הרושם שאם אך יתברר שהבעיה היא באמת "רמה רוחנית", אזי אין מקום להתערבות המדינה. כדי להבין עד כמה קלוש ומקומם התירוץ הזה, שוו בנפשכם שבבית הספר השכונתי שלכם קמה וועדת הורים שתובעת למיין את התלמידים לפי "רמתם הרוחנית". הילדה שאביה שתיין? מאחורי החומה. בן לאם חד הורית? החוצה. הנער כבד הדיבור שהולך מצחיק? לא עומד בתקן. הבנות של החוזר בתשובה? שלילי, לא רוצים שיתחילו לבלבל את המוח על החבר הדמיוני שלהן בשמיים. דמגוגיה, בכוונה דוגמאות של הורים ושל נכים. לא קשור לרמה רוחנית. אם טוען שאצל סלונים כל אב ספרדי הוא בעיה רוחנית – לא טרח להוכיח.

אבל בעיקר נכון. יש אפליה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2010 13:53 לינק ישיר 

תלמיד טועה

אתה מכחיש שבקריטריוני סינון  לפי "רמה רוחנית" בקבלה לסמינרים וכדומה , כלולים חד הוריות , נכות נפשית אצל ההורים או יציאה בשאלה של אח בוגר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2010 14:24 לינק ישיר 

Kolmogorov כתב:
תלמיד טועה

אתה מכחיש שבקריטריוני סינון  לפי "רמה רוחנית" בקבלה לסמינרים וכדומה , כלולים חד הוריות , נכות נפשית אצל ההורים או יציאה בשאלה של אח בוגר?

אם אפשר להשיב במקומו,
מכחיש מבחינת ההלכה והרבנים והגדולים ובמציאות יש בכל הישיבות בנים של גרושות ואחים של חוזרים בשאלה ובנים של ההורים עם נכות נפשית 
ולא מכחיש מצד העסקנים המנוולים\מנהלים בכל מיני מוסדות גאוותניים, אבל הם לא רלוונטים לדיון, (ובזה סובלים אשכנזים בדיוק כמו הספרדים אין שום ההבדל בסינון מבחינת הגזע, במוסדות הנ"ל לא יקבלו אשכנזי טהור שסובול מי הנ"ל) 
השאלה מה ההלכה אומרת ומה אומרים הגדולים והרבנים,

מה שמרגיז שאתם לא מבינים שעניין אשכנזי ספרדי כבר מזמן לא רלוונטי,
היום כל הורה סובל ועובר שבע מדורי גהינום להכניס את צאצאיו למוסדות,
לא קיבלו את בנו של מלמד בקרית ספר בת"ת שהמלמד מלמד בו, כי הוא לא אברך (הרי הוא עובד)
ובביתר לא קיבלו בת של אברך בבית יעקב הכללי (לא החסידי) כי לא רואים אותו במנחה מעריב,
ובשני המקרים מדובר באשכנזים טהורים (עם אילן יוחסין עד מלך כוזר)
אני לא אתפלא אם לא יקבלו את בני למסודות אם אני לא אכין מים לשבת על גג ביתי, כחומרת החזו"א,
אז אנא !!!! על הטירוף של המגזר כהיום, צריכים להילחם, 
אבל לומר שיש כהיום את העניין של אשכנזי ספרדי\גזענות וכו' וכו' ??? סליחה, אבד אליו הכלח מזמן,  

תוקן על ידי maxmen ב- 21/06/2010 14:27:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2010 15:15 לינק ישיר 

מקס
אין אפליה? סיפור ששמעתי אמש מפי הבחור עצמו.
בחור ספרדי  קשר קשרי שידוכין עם משפחה אשכנזית מבני ברק,
אביו של הבחור שלנו- הכיר את אחד מראשי הליטאים- היום הוא גם בעל מופת ובעיקר אשתו, פנה אליו בשאלה וברכה. בעניין השידוך,
הגדול אמר לאבא.-  בלי לראותה- נראה לי כי הבחורה המשודכת חולה,  והיה הדבר לפלא בעייני האב.
אבל הבחור כבר התאהב בבחורה נאה משכילה  ועשירה. אמר- הרב לא יודע כלום.אני מכיר אותה!

ההחתונה נערכה ברוב עם פאר והדר והזוג הצעיר והמאושר החל ברגל ימין בחיים טובים ומאושרים.
דא עקא לאחר מספר חודשים, התגלתה אצל האשה הצעירה מחלת נפש קשה, והבחור נאלץ לגרשה.

פנה הבחור עם אביו אל -הגדול- ושאל אותו- הרב- מאיפה כבוד הרב ידע כי הבחורה חולה? ברוח הקודש?
השיב הגדול- אם משפחה אשכנזית חרדית מוכנה להשתדך עם ספרדי, סימן שיש משהו מאד לא טוב במשודך משודכת.

את זה סיפרו לי יותר נכון סיפר הבחור חרדי ליטאי. בינתים הוא תחתן מחדש, וחי חיים טובים ומאושרים, אבל הפעם עם "בת מינו"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2010 15:21 לינק ישיר 

מקס

אכן נכון , מדובר בעוול נוראי שפוגע לא רק בספרדים אלא גם באשכנזים , האפליה היא לא *רק* עדתית , אבל היא גם עדתית . החברה החרדית היא חברה גזענית עד עמקי נשמתה , רק למזרוחניקים אפשר למכור שטויות כאילו לא כך הוא . אני לא מאמין שאתה חרדי . או אולי אתה לא מאמין שיש כאן חרדים ?

וזה לא שבני עדות המזרח הם לא גזענים . החברה החרדית בנויה על אנשים המושפלים על ידי מי שמתנשא עליהם שמחפשים להתנשא על אחרים כדי להשפיל אותם.

תוקן על ידי Kolmogorov ב- 21/06/2010 15:23:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2010 16:06 לינק ישיר 

Kolmogorov כתב:
מקס

אכן נכון , מדובר בעוול נוראי שפוגע לא רק בספרדים אלא גם באשכנזים , האפליה היא לא *רק* עדתית , אבל היא גם עדתית . החברה החרדית היא חברה גזענית עד עמקי נשמתה , רק למזרוחניקים אפשר למכור שטויות כאילו לא כך הוא . אני לא מאמין שאתה חרדי . או אולי אתה לא מאמין שיש כאן חרדים ?

וזה לא שבני עדות המזרח הם לא גזענים . החברה החרדית בנויה על אנשים המושפלים על ידי מי שמתנשא עליהם שמחפשים להתנשא על אחרים כדי להשפיל אותם.

אני חרדי ואתה חרדי בא נהיה אמיתים, האם אתה מכיר ת"ת\ישיבה\בתי ספר\הורים וכו' שמלמד\מחנך על שנאת ספרדים וגזענות ??
ספרות הספרדים סבלו מה שספרות אשכנזית סבלו ?? למשל ספרות חסידית אצל הליטאים, ספרות ברסלב אצל חסידויות אחרות,
הרי הספרות הספרדית מקובלת אצל אשכנזים יותר מה שמקובל אצל הספרדים עצמם, קח לדוגמא את הלימוד חובה אצל החסידים את ספר אור החיים בכל שבת ושבת,

בכל השטיבלך בכל העולם יש הבדל בינהם ?? הרי בכל יום ויום אנו אשכנזים וספרדים מתפללים שלוש פעמים ביום ביחד באותו שטיבל חנוק, לא קורה שאני קונה עליה לתורה לספרדי וכן להפך,
שאנו בשטיבל נותנים צדקה לשנוררים למיניהם אז ראיתה הבדל בין שנורר לשנורר ??
שיש חנויות בשכונה אז אשכנזים דווקא קונים אצל אשכנזים ??
באובות ובנים בשבת ? לא רואים בבית כנסת הורים ספרדים עם ילדיהם והורים אשכנזים וילדיהם ביחד,
איפה בדיוק אתה רואה גזענות ?? רבונו של עולם !!

אולי אתה מפרש גזענות אחרת,

זה מה שכתבת שהחברה החרדית בנויה על אנשים המושפלים על ידי מי שמתנשא עליהם שמחפשים להתנשא על אחרים כדי להשפיל אותם.
על זה אני מסכים איתך אבל לא זה נקרא גזענות, וכל חברה בעולם סובל מזה, וחייבים להילחם בזה, במיוחד אנו החרדים לדבר השם ותורתו,

ירוחם:
הסיפור שלך יפה, אבל אותו גודל היה אומר את זה גם כלפי בחורה אשכנזית בני ברקית שמסכימה להתחתן עם בחור אשכנזי ירושלמי והיא מסכימה ללבוש מטפחת במקום פאה, הרי זה גם חשוד מאוד,
כלומר: הראיה המפוקחת של הגודל רלוונטית בכל המקרים לאו דווקא בשידוך אשכנזי\ספרדי, רק גם כלפי חסיד בעלז לגור או חסידי לליטאי וכו' 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2010 16:09 לינק ישיר 

ב"ה

מתחיל להיות צפוף למדי באכסניה הנאה לאותו חלק באנושות בו שונאים רק שני דברים: גזענות ו'שחורים'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2010 16:42 לינק ישיר 

מקס
אני בספק, ספק גדול שכך הם פני הדברים, והסיפור הוא בכלל לא סיפור יפה, הוא מאוד מכוער,
 בתוך עמי אני יושב, כל חברי חרדים, חברים מילדות קשה להחליף בגילי- אני שומע איך הם מדברים, ואני כואב כל יום מחדש, אל תספר לי כי אין גזענות אצל האשכנזים החרדים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2010 16:46 לינק ישיר 

[תלמיד,

אני חושבת שאינך מבין את משמעות המונחים "דיוק" ו"אי-דיוק". זכותך המלאה לא להסכים אם פרנקל, כפי שזכותו המלאה לא להסכים איתך, אבל אף אחד מכם - כפי שעולה מדבריך ומשאלתו של קולמו - אינו חולק על העובדות. משמע - פרנקל מדייק למדי בתיאורו (גם אם אינך אוהב את המסקנות שהוא מסיק ממנו).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2010 17:47 לינק ישיר 

ירוחם, מה לגביי הבחורה,מה קורה איתה היום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2010 17:50 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
אני בספק, ספק גדול שכך הם פני הדברים, והסיפור הוא בכלל לא סיפור יפה, הוא מאוד מכוער,
 בתוך עמי אני יושב, כל חברי חרדים, חברים מילדות קשה להחליף בגילי- אני שומע איך הם מדברים, ואני כואב כל יום מחדש, אל תספר לי כי אין גזענות אצל האשכנזים החרדים...

ירוחם: בדבר אחד אני מסכים איתך, שאצל הזקנים הליצניים יכולים לשמוע הומור זול וישן על חשבון הספרדים
שאנחנו הצעירים לא יכולים לסבול, אגב: גם את הניוול פה של הזקנים האלה,
היום אנו בדור אחר לגמרי אין את הליצניים של פעם,

אבל תראה, כולם רוצים למצוא גזענות אצל החרדים ומחפשים בנרות וכל סיפור או מקרה שמביאים ניתן לפרש את זה כלא\כן גזענות,
בתכלס איפה הגזענות ? בשכונות שאנו גרים ביחד ? בבתי כנסת שמתפללים ביחד כל יום שלוש פעמים ? במכולת ? באובות הבונים ? בגמ"חים ? בהצלה ? בת"תים שכונתיים (לא מגזרי) ? אצל המטפלות בשכונה ??
את כל זה אני אומר מבחינת התוצאה,
אבל מבחינת ההלכה והתורה ומוסר ??? אתה ואני יודעים כמה זה לא נכון, וזה החשוב ביותר, מה הילדים לומדים בחידר ?
לאהוב כל יהודי אפי' חילוני, תעצור סאטמר חסיד ברחוב ותשאל אותו ברצינות מה הוא מתפלל כל יום, הוא יענה לך שהוא מתפלל בשביל כל היהודים אפי' חילוניים,
וידעו שבברכת הכהנים אם הכהן לא כיוון את ברכתו לכל יהודי ? ברכתו לבטלה, כלומר אם יש לו שונא בבית כנסת הוא חייב גם לכוון אותו כמובן,
לגבי ספרות הלכה\והשקפה\וקבלה\פירוש על התורה וכו'  כבר כתבתי שאין חלוקה בין ספרים של זה או זה, להפך ההחרמות הייתה בין אשכנזים בעצמם כנ"ל

עכשיו קרה סיפור ששופט מטומטם שלח עשרות אברכים עם נשתיהם לכלא, ולא משנה על מה, הרי בעליל זה נראה מתוך שנאה, (הרי אפשר לעצור רק את המנהלת אני לא יודע מה)
ומיד כל החרדים נעמדו על רגליהם ובאו למפגן הגדול, לא פלא שהעיתונים מתפוצצים מקנאה,
זה החינוך של התורה וחז"ל וספרי המוסר, וכך מחנכים את ילדי ישראל החרדים,
הטענה (שלעיל) שבמנטן זה לא היה קורה ? זה שטויות כי בקריאה אחד של הצלה של יהודי במנטן באים כל העובדים ומידית למקום,
אפשר לקבל כל ביקורת על חרדים על טעויות שבא מתוך טעות חינוכים או שיטה לא מוצלחת, אבל אני לא יכול לקבל ביקורת שבא כביכול לומר שהחרדים הם רעים ורוצים להיות רעים והם גזענים וכו' 
ורק השופט הנאור ילמד את החרדים מוסר וערכים מהי, מתי בפעם אחרונה הוא פתח ספר מוסר ???
      "זה הבסורד שאפי' חילוני רציני לא מאמין לזה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2010 17:55 לינק ישיר 

קולו

אני מודע,( ומסופקני אם הוא מודע)

אבל לא זה מה שהכותב כתב. הוא ניסה לומר שגם אם זו רמה רוחנית זה לא קביל עליו והדגים באיסור גילוי מרפק ונסיעה באופנים שלעג עליהם. מי שמו לשפוט? ואת הדוגמאות של אם חד הורית הוא הביא כמקבילה לתקנון רוחני .

החברה החרדית מאוד כוחנית ודורכת על החלש (כמה סיבות שאם אפרטן רבות הנה וארוכות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2010 18:13 לינק ישיר 

מקס, על המשפט הזה אני מתכוון להגיש מועמדות שלך לפרס ישראל לאמרות כנף: "מדובר באשכנזים טהורים (עם אילן יוחסין עד מלך כוזר)". ענק!!

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/6/2010 19:38 לינק ישיר 

מקס

הזקנים הליצנים? במקרה את הדברים המכוערים ביותר כלפי הספרדים שמעתי מאברך צעיר אחד מעילויי  חברון, הוא במקרה חתנו של ידיד.

אני יודע שחברך הכי טוב הוא ספרדי- אבל כמה נישואים עם ספרדים אתה מכיר במשפחתך? בין חבריך? בין מתפללי השטיבל שלך? בין חבריך האשכנזים מהישיבה?

מעשי ניסים יש הרבה מאד נישואי בין עדתיים בציבור כיפות הסרוגות- גם החרדלים- שלפעמים הם הרבה יותר חרדים מהחרדים במדי החרדים.
הנושא של אפליה בין עדתית אינה על סדר היום, היא קיימת בדיוק כפי שהיא- בין פולנים והונגרים -בין חסידים וליטאים -ובין חסידי גור ואלכסנדר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אפליה ודעה קדומה - עוד על פרשת עמנואל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.