|
|
| נשלח ב-25/6/2010 12:30 |
|
| |
זה קשור להתנשאות. נכון שלא רק על רקע עדתי, אז לכן זה יותר טוב? אם מפלים רק ספרדים, נורא ואיום. אבל אם מצרפים אליהם גם בלעי מלאכה וברסלבים, אז אתה כבר רגוע?
ולעלילת ההשתלטות, ביררת את העובדות? הם הקימו מגמה נפרדת בתוך בית הספר הציבורי. את המגמה הפרטית הם ביקשו לפתוח רק כעת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2010 16:40 |
|
| |
חיים
למען הגילוי הנאות, ראוי לציין מה מקור שנאתך לרב שך. ובעצם להסביר שגם אתה סבלת מההתנשאות של המעמד העליון. רק שבמקרה שלך, זה לא היה קשור לגזע. כפי שבעצם כל האפליות הקיימות (!) בציבור החרדי אינן קשורות לגזע.
אגב, אב המחלק ארטיקים לילדיו בלבד, מפלה בכך את כל ילדי השכונה? סלונים טעו בכך שניסו לפתוח מגמה חסידית בבית ספר של החינוך העצמאי. אם כי, בהתחשב בכך שיש שם כ30% ספרדים, ועוד כמה חסידים מחסידויות אחרות, זה לא ממש מגמה פרטית שלהם. אי אפשר לבוא בטענה גם על גזענות, וגם על התנשאות כלפי כל מי שלא אונזערע. אם זו התנשאות, ובדלנות, אפשר לגנות אותה בנפרד, אבל אין זה הוגן להצמיד לה את המילה גזענות רק בגלל שהיא מביאה איתה את אהדת הבג"ץ והתקשורת.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2010 16:52 |
|
| |
היכן ראית שדברי מתייחסים לסלונים או לפרשיית עמנואל. אני לא מדבר על מקרה שאיני מכיר, אלא במפורש לקחתי את דברי ליחסי אשכנזים ספרדים.
למען הגילוי הנאות, אני מגיע ממשפחה חזונשניקית סלבודקאית שמעולם לא סבלה את הרב שך. אני כיום לא סובל את הרב שך, ר"ח גריניימן, ר' דוב לנדא וגם את מתנשאי משפחת בריסק. so what? הפוזיציה שכיום אני עומד בה, אין לה כל כך ממשות לעברי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2010 17:22 |
|
| |
חיים, אני מכיר את התאוריות הסוציולוגיות הפוסט מודרניות הללו. לדעתי אין שום סיבה להניח שה'חזקים' הם שמדכאים ומשליטים את עמדתם בקשר לעליונותם בשעה שכל הדיכוי מתמצה אך ורק בכך שלא מכניסים את כל הספרדים ללמוד עם האשכנזים. יתרה מזו, ם אם נקבל את התאוריה הזו בשלמותה, היא יכולה להיות נכונה ברמת המקרו, אך ברמת המיקרו המציאות היא שכיום האשכנזים לא יכולים לעשות שום דבר נגד ההשקפה הגזענית שכולם מאמינים בה. המציאות היא שגם האשכנזים וגם הספרדים רוצים ללמוד במוסדות אשכנזיים ולכן בהכרח יהיה סינון על בסיס עדתי. לסיום, הערה נוספת: בדבריך אין צידוק לעמדתם המוזרה של ללום ורבו שמכנים את אשכנזי עמנואל בכל כינויי הגנאי האפשריים אך נלחמים על זכותם של הספרדיות ללמוד דווקא עם בנותיהן.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2010 17:29 |
|
| |
ymy כיום יש בכל ריכוז חרדי מוסדות למוד ספרדיים כך שהסיבה היחידה לרצון הספרדי ללמוד במוסדות האשכנזיים היא אמונתם שהמוסדות הללו טובים יותר ושהבנות שם מגיעות מבתים טובים יותר. כמו כן, כדאי לזכור שכל המוסדות שמסננים ספרדים הם מוסדות שהוקמו על ידי אשכנזים ובעיקר עבור ציבור אשכנזי כך שלא מדובר בהשתלטות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2010 21:40 |
|
| |
ימ"י הקדימו אותי בתגובות.
אגיב רק לנושא ההתנשאות: אני מניח שתאמין לי שהעדפתי שלא לשלוח את בנותי לשבת לצד בנות ברסלב אינה נובעת מהתנשאות, בדומה לכך, מהיכרותי עם הרבה אשכנזים - העדפתם שלא להושיב את בנותיהם לצד בנות בעלי מלאכה חרוצים אינה נובעת מהתנשאות כי אם מריחוק סגנון השיח והתנהלות הבית.
אזכיר לך כי אף אני,אחי ואחיותי באנו מבית בו האב עמל לפרנסתו תוך קביעת עיתים לתורה - אך מאחר והוא מנהל את הבית בדרכי תורה, יראת שמים וצניעות הרגילים בחברה - מעולם לא נתקלנו בקשיי התקבלות.
האם זה צודק או לא? והאם לא היה הוגן יותר לקחת יוזמה/אחריות ציבורית ולדאוג גם להם? ניתן להתווכח אך המניע אינו התנשאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2010 21:41 |
|
| |
ובכן, יש לנו ויכוח פשוט על עובדות.
בעמנואל יש מוסד ספרדי? בתי הספר של החינוך העצמאי אינם מסננים?
אולי אנחנו לא חיים באותה מדינה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2010 21:43 |
|
| |
יהודים יקרים
אני חש מאוד מוזר בדיון הזה. ניתן לנתח ולהתפלסף בכל תופעה. קשה להתווכח על עובדות. אין התנשאות? טוב אז אין. אני לא יכול להוכיח את זה למי שבאמת חושב שאין. אבל למה זה מזכיר את השיר 'אדוני השופט'?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2010 21:50 |
|
| |
בעמנואל יש בית ספר לבנות של רשת מעיין החינוך התורני.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2010 22:09 |
|
| |
ימ"י, לא מכיר את השיר.
אכן גם בעיני מוזר להתווכח ולהטיל אשמה [שעשויה להיגרר למאסר...] כאשר אין לכך הוכחות.
תוקן על ידי יהודים ב- 26/06/2010 22:14:32
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 12:01 |
|
| |
| ymy33655 כתב: |  | ובכן, יש לנו ויכוח פשוט על עובדות.
בעמנואל יש מוסד ספרדי?
בתי הספר של החינוך העצמאי אינם מסננים?
אולי אנחנו לא חיים באותה מדינה |
|
בעמנואל יש בית ספר ספרדי של מעין החינוך התורני (ש"ס).
החינוך העצמאי הוקם על ידי אשכנזים, האם זה חידוש עבורך?
הספרדים הקימו לעצמם את מעין החינוך התורני.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 12:27 |
|
| |
פשפשתי בזכרוני וגיליתי שלא ידוע לי כרגע על אי מי ממכרי שמתגורר בעמנואל ולכן אני מנוע מלומר בביטחון מה קורה שם. למיטב היכרותי את הציבור החרדי (כתוצאה מלמידה במוסדותיו) ובהנחה שמה שקורה בבני-ברק סביר שקורה גם בעמנואל אז אני חושב שבהחלט יתכן שחלק גדול מבנות המגמה הכללית המושמצת אכן אמותיהם מעשנות ואורח חייהם לא מתאים לבנות החסידיות (זו שאלה בפני עצמה עד כמה ראוי להפריד ו"לטהר" את מערכת החינוך אבל זו לא גזענות ולא נושא הדיון העכשווי), אבל כנראה שיש הרבה בנות ספרדיות שבאות ממשפחות חרדיות נורמטיביות ואפילו משוכנזות שלא התקבלו למגמה החסידית רק בשל ספרדיותן, כשאני עמדתי להתקבל ל"ישיבה קטנה" ואח"כ ל"ישיבה גדולה" היה ברור שלספרדי יותר קשה להתקבל מאשר לאשכנזי ברמתו ואפילו אם יאמץ את כל מנהגי האשכנזים. כלומר, אלו שמתיימרים לחנך את ילדיהם בחינוך "טהור" ו"קדוש" לא אכפת להם לגרום לכך שאחרים ידרדרו ויתקלקלו (זו התוצאה לטענתם מלימוד עם כאלו שמגיעים מרמה רוחנית נמוכה יותר), שוב איני בטוח מה קרה בעמנואל אבל בעיני ראיתי כיצד בחורים ספרדים עם רמה רוחנית ולימודית מעולה נאלצים ללמוד במוסדות נחותים ובכך התקדמותם הרוחנית נבלמת (שלר לדבר על כאלו שלא נמצא להם מקום בכלל).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 14:57 |
|
| |
השאלה היא אם אותם ספרדים שמבקשים להתקבל למוסדות אשכנזיים, מעונינים בכך רק לשם ההתעלות הרוחנית שאפשרית יותר בישיבה אשכנזית (???) או גם ואולי בעיקר עקב היוקרה של המותג 'ישיבה אשכנזית'. לדעתי המותג הוא העיקר וכאן טמון שורש הטרגדיה. המוסדות האשכנזיים לעולם לא יוכלו לקבל את כל הספרדים ועדין לשמור על המותג היוקרתי שלהם. למרבה הצער העולם בנוי בצורה כזאת שלא כל האנשים מצליחים להתקבל למקומות שהם מעונינים בהם אם מפני חוסר התאמה ואם מסיבות אחרות. כך זה גם בצבא באוניברסיטאות ובמקומות עבודה. אני לא בטוח שדחייה על רקע גזעני היא הפוגעת ביותר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 15:34 |
|
| |
לא הבנתי את הרלוונטיות של זהות מקימה של מערכת החינוך העצמאי. זוהי מערכת ציבורית לכל דבר, ואין שום חשיבות לשם משפחתו של מי שיזם אותה. אולי בכלל אין בעיה להפלות במדינה ספרדים, כי את המדינה הקימו אשכנזים?
גילוי נאות: לא ידעתי שבעמנואל יש בית ספר של ש"ס, למרות שאין לכך שום חשיבות. זכותה של תלמידה לרצות ללמוד בבית ספר ציבורי שאינו עדתי. מי הפך את החינוך העצמאי לאשכנזי? מעיין החינוך הוא ספרדי במוצהר והוא הוקם כמענה לבעיה. אין זה מחייב כל ספרדי לקבל את הפתרון הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 15:51 |
|
| |
אם אתה טוען שלאשכנזים המקבלים עד 30% ספרדים לא מגיע תקצוב, יתכן שאתה צודק. אני טענתי שאי אפשר להאשים רק את האשכנזים בגזענות ולדרוש מלחמה בגזענות הזאת באמצעות קנסות ועונשי מאסר. זאת משום שהתפיסה הגזענית היא גם נחלת הספרדים שרוצים דווקא מוסד שמתויג כאשכנזי (גם אם אתה קורא לו ציבורי הוא רוצה אותו מפני שמו האשכנזי) ומפני שאי אפשר וגם לא ראוי לכפות בכח שינוי תפיסת עולם. כמו כן אני סבור שאי אפשר להאשים את האשכנזים בהשתלטות על החינוך העצמאי, הם הקימו אותו והם מחזיקים ומנהלים אותו עד היום. הספרדים שמתדפקים על שעריו חפצים להתקבל למוסדותיו דוקא מפני שהוא מנוהל כמוסד אשכנזי. אחרת, יש להם כבר את מעיין החינוך.
|
|
|
|
|