|
|
| נשלח ב-22/6/2010 14:06 |
|
| |
אי-שם, בסדר. ואני יכול לחזור בי מה'עקיצה' בסוף דברי.
אבל כשאתה כותב ביקורת -- למען ה', תהיה עקבי וברור.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 14:39 |
|
| |
תודה. לקחתי לתשומת ליבי. ;-)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 17:12 |
|
| |
שרגאפייבל - תודה על התיקונים גוי_גמור - כפותח אשכול לא יכלתי לכתוב זאת בתחילתי, הילד היה מיותר ומשעמם, אם כי קול נעורים תמיד יכבוש ויקח את תשומת הלב. cb3000 - גם אני חושב כמוך על החזן התלמיד אלעזר וינוגרד, ביצוע מרשים ואיכותי, קול מתוק, מלא רגש והשתפכות, אפשרות שליטה בסולמות הגבוהים -ולא חיפש הזדמנויות לשאוג ולצרוח, ממש מיוחד!!!
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 18:02 |
|
| |
לאחר קריאת האשכול, וכמה שותי"ם ב'פרטי' -- יש לי מחשבה ששווה אולי דיון:
העסק אתמול, מ'קונצרט סיום' הפך לקונצרט המוני -- וזה לא לגמרי בסדר.
הלא מדובר באמת בחזנים לא מהוקצעים ולא מנוסים, שהיו אמורים להופיע במסגרת פנים בית-ספרית + משפחות. הנהלת ביה"ס הפכה את האירוע לכמין 'קונצרט ראווה' - דבר שלא נכון לעשותו. המתכונת שנבחרה הרתיעה אחדים מן התלמידים מלהופיע (זה אני יודע) ויש לשער (וזאת אינני יודע בבטחה) שגם ההנהלה כיוונה מי מתלמידיה יכולים לשמש לראווה ומי לא.
גם הציבור, כפי שנוכחתי גם אתמול וגם כאן, לוקח את המעמד בצורה בלתי פרופורציונלית - הרבה מעבר למה שהוא באמת.
מה דעתכם? לא עדיף היה תלמידים, מורים, מעט משפחה?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 18:10 |
|
| |
בחגווי הסלע: קבל שלילי גדול להצעתך!
בין השורות אני (ובודאי אחרים) חש מה הפסדתי. אוסף הכשרונות, שחלקם שמעתי בשבתות באותו מקום, את משה סלומון מס' פעמים בז"י, ובשילוב הותיקים, אלו הקונצרטים המרגשים ביותר בעולם החזנות!!! כך חשתי בעבר בקונצרטים של ביה"ס לחזנות בת"א, וכמו שנא': קנאת סופרים תרבה...חזנות. אז הצעירים מתרגשים קצתת מה קרה?
אלכס, ז"י (גם שלומילה גליק היה אמש בז"י...)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 18:21 |
|
| |
הייתי גם אני באחרים, שהיו יותר אינטימיים ובעיקר ר-ג-ו-ע-י-ם הרבה יותר. לטעמי, הייתה בהם שבטיות יפהיפיה, שאתמול חסרה.
אין לי בעיה עם שלילי, אני אאוטסיידר נצחי - וזה כוחי. אך הייתי מעדיף לקבל שלילי גדול ממי שהיה שם, לא ממי שקרא כאן והתגרה...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 18:35 |
|
| |
אדון בחגוי היקר אני לא בטוח שנכחת אתמול בקונצרט כי אחרת לא היית כותב רבע מה... שכתבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 18:51 |
|
| |
ידידי חזן אי שם
היצירה שביצע יוסי שוורץ זרמה בדיוק כפי שמלחינה רצה.
משה שטרן עבר עם יוסי על היצירה טרם ביצועה והדריכו כיצד עליו להגישה. לראייה שמשה שטרן אכן התלהב מהביצוע - הדואט לא היה מתוכנן אלא משה שטרן הענק נסחף עם ביצועה ע"י יוסי שוורץ.
לדעתי אבריימי קירשנבוים ביצע את היצירה שלו באופן המושלם ביותר. יישר-כח.
לגבי ההערה שהקונצרט היה המוני מדי, לדעתי לאחר שראינו כולנו את חזני דור ההמשך בביצועיהם המרשימים, ניתן לקיים את הקונצרט הבא באולם גדול יותר ולא להתבייש לגבות תשלום סמלי עבור כרטיסי הכניסה.
תוקן על ידי JJ888 ב- 22/06/2010 19:50:05
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 19:16 |
|
| |
cd החמוד. כתבת שהיית רק במחצית השניה, אז חצי מהוויכוח שלך אתי איננו לעניין בכלל. ולגוף הדברים: אני נותן את ה'בקורת' שלי לפי טעמי האישי - בדיוק כמו אחרים. בנגוד לאחרים, אינני מציין שמות, ח"ו, אלא רק יצירות. כמו"כ לא תמצא אצלי ציונים 'אישיים' לביצועים ולא העדפות של האחד על חברו... כל כתיבתי היא 'מקצועית' במובהק!
ואתה JJ: אין 'לדעתי' בדברים הללו, אלא 'לטעמי'. וכשאתה כותב על ביצוע "באופן המושלם ביותר" אתה צריך להכיר היטב את היצירה כפי שמשה אוישר ביצע אותה. אם לא כך הוא הדבר - דבריך טפלים ובלתי-רציניים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 20:03 |
|
| |
בחגוי בכל אופן קצת ענווה.
אבל אתה צודק בקשר ל״לטעמי״
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 20:10 |
|
| |
בחגווי הסלע היקר.
"המקצועיות" שלך ניכרת מכל מילה שכתבת.
חוששני אם אי פעם שמעת חזנות מימך
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 20:29 |
|
| |
למה אני פתאום נמשך למה שבחגוי כותב כאן??
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 21:06 |
|
| |
חבריא, אני באמת שמח על הדיון ומגוון הדעות. בעבר כתבתי שאינני מוצא כל טעם ב'דיווחים' וביקשתי 'דיונים'. וזה בסדר גמור.
חוששני שאין כאן מספיק 'תרבות ביקורת'. אולי משתי סיבות:
האחת (וצריכים פעם לומר אותה!!!) : רבים כאן הם חברים/מכרים/ של אחרים. מערבים כאן חברות/יחצנו"ת ואין דיון מעמיק בנושאים הראויים לביקורת.
והשניה: יש אנשים שיכולים לדבר על הנאתם/טעמם האישיים - אך אין בידם הידע והוותק לראות דברים בעין בוחנת.
מי שאכל פעם אחת בחייו לזניה - ובמסעדה אחת - שלא יכתוב שזו הלזניה הטובה ביותר...
מי ששמע מספר ביצועים ומספר תזמורים ומספר עיבודים ליצירות שונות, מי ששר בעצמו, מי שקרוב לחזנים רבים -- השקפתו על נושאי הביקורת נכונה יותר. בענייני 'טעם וריח', לעולם לא אחשיב עצמי טוב מאחרים.
התייחסתי בהודעתי הראשונה לחוסר ליטוש בביצועים, לעיבודים, להדרכת תלמידים. אלו אינם נושאי 'טעם' אלא נושאי 'ביקורת'.
אם יש בכך חוסר ענווה - אלמד יותר מוסר.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 21:42 |
|
| |
אציין לשבח את אברימי קירשנבוים שביצע יצירה מורכבת ולא נדושה כ"כ ,ברמה מאוד גבוהה מתוך התוים תוך תיאום מושלם בין הפסנתר והמקהלה ,הצעיר הזה שווה הרבה מאוד מאיר שיטרית שביצע בחן רב ובאמירה בוטחת ובקול מדהים ונקי את יצירתו של החזן אשל ז"ל ניכרת השקעה רצינית ביותר של מאיר בכל הבחינות מאיר תמשיך כך מחזיקים לך אצבעות מכל הלב משה פישל עם הקול המתוק דרמתי ,פשוט לעצום את העין ולשמוע את פנחס בורנשטיין בצבע קולו חבל "שפרנסי ביה"ס" לא משקיעים בבן אדם הזה קצת יותר[ לתשומת לבך ד"ר סובול] משה בלי לחץ מיותר אתה תגיע רחוק רק תשקיע יותר יש לך בטבעי מה שלאחרים לא יהיה גם עוד הרבה הרבה שנים וינוגרד ששר מכל הלב ונתן את עצמו במאת החוזים וקצת יותר מכך ניכרת השקעה והתקדמות רצינית א"א לשכוח את רפי שנותן את עצמו כל השנה לתלמידם בבית הכנסת בר"ג ביחד עם ישראל שילוב מנצח תרתי משמע
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 23:04 |
|
| |
לפי מה שנאמר אתמול בקונצרט, רק יצחק רוט, שביצע את "שרפי מעלה" סיים שנה א'. כל שאר החזנים הינם מסיימי שנה ב' וג'. אגב, יצירה יפה ומיוחדת שלא שמעתי מעודי, שבוצע ע"י החזן הצעיר ברגש רב וקולרטורה מדהימה. מה שמשגע הוא שהיצירה הזו לא נשמעה בקונצרטים קודמים של יובל ואחרים. איך מדלגים על דבר כזה?
|
|
|
|
|