| נשלח ב-22/6/2010 19:12 |
|
| |
לאן ?? לגאולה או לשואה ??
כבר לפני אלף שנה, אלוקים השתוקק שעם ישראל יעלו לארץ ישראל,
שלח הוא את הרמב"ם לעלות וחשב הוא לתומו שתלמידיו וכל העם יראה שהגודל הדור עלה לארץ אבותיו אז גם כל העם יהלכו בעקבות הגדול הדור (הרמב"ם,)
אבל לא, לא עלו לארץ,
שלח האלוקים את הרמב"ן, וכלום,
שלח את האריז"ל ותלמידיו את הבית יוסף, וכלום
שלח את השל"ה הקדוש, וכלום
שלח את תלמידי הבעש"ט, וכלום
שלח את תלמידי הגר"א, וכלום
והנה מתקרב בחירתם של העם הגרמני להשמיד (כן\או לא) את עם ישראל, ואלוקים מתוך לחץ הזמן המתקרב מסכים שאפי' בנימין הרצל יעלה ויגרור אחריו את העם, ושוב כלום
והסוף ידוע לכולנו שהעם הגרמני בחר מה שבחר ואז הנשאר מעם ישראל סוף סוף עלה לארץ,
האם באמת אנו "עם קשה עורף"
"עכשיו מגיע הזמן שכל יהודי הגלות ותורתם ומנהגם, שנהיה כבר עם אחד ובלב אחד, וזה מה שאלוקים משתוקק"
שלח האלוקים את הרב קוק, וכמעט הצליח בעניין כשרות\נשואין\רבנות\שבת\יום כיפור\ברית מילה, ועוד
אבל לדעבונינו, יראי השם החרימו אותו ואת תורתו, והמשיכו בקהילות נפרדות כמו בגלות,
כמה חבל שלא נתנו לו לעשות לפחות שמערכת המשפט בארץ יאמץ את החושן משפט שלנו במקום את המשפט הבריטי,
שלח האלוקים את אדמו"ר מחב"ד, ושוב החרימו אותו ואת תורתו ופעליו הגדולים,
במפגן הגדול נגד הבג"ץ לפני שבוע, חשבתי לעצמי האם אני אשאל את אדמו"ר מסלונים כך: האם הוא חושב שהעם (החילוני) לא צריך מערכת משפט\בג"ץ ?? האם הוא מעוניין שהעם בישראל יחיה כאן בארץ בלי שופטים ?
אז למה אנו יראי השם גורמים לעם (החילוני) לזלזל בבג"ץ ובמערכת המשפט ?
האם אנו מעוניינים באנרכיה\אנדרלמוסיה בעם ישראל ??
וחשבתי לעצמי שבודאי האדמו"ר לא יענה לי את התשובה הדמגוגית של מדינת ההלכה,
כי אין ההלכה שכזאת,
וכי איזה הלכה בדיוק ?? ההלכה של הקנאים\תולדות\סאטמר\העדההחרדית\אגודת ישראל\בריסק\חזו"א\גור\ברסלב\סלונים לבן או שחור\אשכנזים\ספרדים\מזרוחניקים\מרכז הרב\חב"ד ?????????????????????
ובחלומי אמרתי לאדמו"ר: שאלוקים משתוקק שדבר ראשון אנו החרדים לדבר השם נתאחד לעם אחד ולבסוף גם כל העם ביחד עם החילונים, וננהל מערכת משפט לכל העם,
אבל שוב אלוקים מתאכזב מהעם בזמן שכל קהילה חושבת לעצמה שרק היא היא הרצון האלוקים ורק תורתי היא אמת,
באין ברירה לאלוקים כביכול, ושרצונו חייבת להתקיים, כלומר הרצון של עם אחד ותורה אחד וארץ אחד,
ושאנו העם מתוך בחירתינו בוחרים בשנאת חינם,
והתוצאה שיבוא מתוך בחירתינו, שח"ו יהרגו העם כולו וישאר רק יהודי אחד עם תורה אחד ושממנו יצא ויולד העם החדש והאחד, כפי רצונו של האלוקים,
רק מה ? האלוקים עוד לא אחליט מאיזה קהילה ישאר היהודי האחד הזה,
ספרדי או אשכנזי,
אולי בסוף יחליט על ממזר שיצא משניהם,
למה רבונו של עולם אנו לא לומדים כלום, לא מחורבן בית שני שנגרם בגלל שנאת חינם, ולא מהשואה האחרונה,
הרי אם הינו עם אחד בזמן הרמב"ם ? הינו עולים איתו לארץ כבר אז, וכנ"ל בדורות אחריו שהגדולים עלו לארץ,
למה חיכינו עוד שעמי אירופה גרשו והשמידו אותנו בכדי לעלות לארץ ?
ולמה ריבונו של עולם אנו מחכים שדבר האלוקים יתקיים בכוח כנ"ל ?????
כולמר הרצון של האלוקים שנהיה עם אחד ותורה אחד בארץ ישראל תתקיים במילא, אם אנו רוצים או לא רוצים,
אז למה שנחכה ח"ו לשואה ???
שאלוקים יסלח לי על דברי ,,,,,,,,,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 20:20 |
|
| |
באם תעיין "בשפת אמת" הוא אומר כי המרגלים שלא רצו שעם ישראל יכנס לארץ, היו מגדולי ראשי הישיבות שחששו כי בארץ מטבע הדברים- הרי צריכים לטפל ולגדל את הפירות- לעדור לחרוש.ולקטוף
ולא יכלו ללמוד תורה. בתנאים האידיאלים כפי שהיה להם במדבר, אוכל בגדים ונעליים הכל חינם.
גם בבית השני עם ישראל לא עלה בהמוניו לארץ .האיליטה ורוב העם נשאר בגלות.
מי שהצליח בסופו של דבר בגאולה השלישית- היה דווקא יהודי מתבולל בשם -הרצל- שהצליח להביא לגאולה. בדיוק כפי שבגאולה הראשונה היה יהודי מתבולל שגדל והתחנך בבית פרע וכהן מדין ושמו היה -משה- (כך הנצי"ב באגרותיו)
אל תתיאש הכל הולך בדרך המקובלת בההיסטוריה של עם ישראל, תמיד היו שועלים קטנים שחיבלו בכרמים, שועלים שחשבו שהם אריות\ הם חשבו תמיד שהם מקשקשים בזנב. אבל האמת שהם רק זנב, שעם ישראל ברובו מקשקש בהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2010 20:49 |
|
| |
ירוחם! אלף אצבעות מונפות!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2010 00:13 |
|
| |
מקסמן, דברים נפלאים כתבת, אבל נראה לי שאתה מחמיץ את העיקר, והוא שכל התסריט שאתה מצייר התקיים הרבה לפני שכל זה קרה.... ושנבחרה בו אופציה אחרת מזו שאתה הגעת אליה, ואנחנו חיים את ההסטוריה שנוצרה בעקבות כך. ואנסה לפרש דברי בתקוה ותפילה לא-ל שיצליח דרכי, 40 יום אחרי מתן תורה התברר שישראל "עם קשה עורף" גם אחרי שהקב"ה עשה להם ניסים מופלאים גאל אותם ממצרים, וגילה את עצמו לעיניהם בסיני ובעצם גם בחיי היומיום (מן, באר , ענני כבוד) , הם בחרו בעגל (לא אנסה לנתח כרגע את הסיבות ואת משמעותם, כי אין זה המקום) , הקב"ה הציע מיד את האפשרות "הרף ממני ואשמידם ואעשה אותך (= את משה) לגוי גדול" אך משה (ולפי חז"ל במסכת ברכות הקב"ה רמז לו שזו האופציה המועדפת...) ובסופו של דבר הקב"ה איתו, בחר להמשיך עם מה שיש , ואיתו לנצח(!!!). בטווח הקצר הכשלונות לא אחרו להגיע, ומה שנראה בעגל כמשבר קטן יחסית שיחלוף, התברר בהמשך כבעיה אקוטית הרבה יותר שבטווח הקצר מחייבת שדור יוצאי מצרים לא יכנס לארץ, ובארוך שאחרי אי אלו שנים (מנין "ונושנתם" חסר שתיים , אליבא דחכמים) יגיע חורבן, חורבן עם תוצאות ארוכות וקשות ועם הסתר כפול ומכופל, וכך אכן קרה הבית השני קם ואיתו היהדות של ימינו על תילו של אותו חורבן, שבה התורה שייסד משה וגילוי הפנים שעמה הם רק הד די קלוש, וכאן מגיע תור העם ובעיקר חכמיו לומר את דברם ולהאיר מעט מעט את ההסתר הגדול והקשה הזה. קשה לתאר שנים כ"כ ארוכות שמתפרסות על עולם ומלואו, ובפרט שזה לא נחוץ כאן, אך אחרי אי אילו שנים התחילו להופיע רמזים שאפשר לחזור להנהגה הראשונה , זו של הגילוי, בא הרמב"ם הרמב"ן וכו'. כפי שתיארת. אך רוב החכמים ואיתם ההמון לא בא בעקבותיהם ולא במקרה, ואז הגיע חורבנות פוגרומים ורעות רבות וקשות, ובסוף חורבן אחד קשה וטוטאלי מכל (להלן השואה) ובעקבותיו שבנו לציון וקמה מדינה בשליטה יהודית (לפחות הצהרתית) , אבל הבעיה היסודית עדין לא נפתרה עדין העם הזה קשה העורף, המשיך לבחור באופציות שנמצאות לפניו כאן ועכשיו , בדיוק כמו באותם ימים מופלאים של יציאת מצרים עם אותו עגל זהב... האדמו"רים ותלמידיהם בחרו (למעט מקרים מיוחדים שאת חלקם הזכרת) בהגדלת ופיתוח החצר שלהם, במקרה הטוב תוך שיתוף פעולה אד-הוק עם חצרות שכנים. גדולי ההלכה וראשי הישיבות בחרו בפיתוח ההלכה ובגידול ת"ח, במקרים היותר טובים תוך ניסיון לקרב אליהם את אחיהם הטועים. חלק אחר החליט שכל השמירה הזו על תורה עתיקה מיותר ולא מועיל לכלום, וחיפשו להם דרכים אחרות בעולם, תוך חיקוי של תרבויות נוכריות , ובמקביל גם בניה של מדינה שתשמור או לפחות תשתדל לשמור על חייהם של יהודים, בין לבין נוצרה קבוצה שניסתה לאחוז בשתי הקצוות , מה שמכונה דתיים לאומיים או ציונות דתית , וכמובן עוד אלפי גוונים שונים וצירופים של הקבוצות הנ"ל. אך זכרון כל המהלך ארוך השנים הזה נשכח מכל, ויותר מכך נשכחה (או שמא מעולם לא נאמרה מפורשות) תכליתו. ועתה באת אתה ודומני שאם אנסה לפרש דברך, למעשה מה שיוצא מהם הוא קושיא נאלמה, מה תכלית כל זה ? האם פירשתי והבנתי את דבריך נכונה ? האם לא זו השאלה הכבירה המסתתרת ביסוד כל זה ? אודה לתגובתך וכמובן גם לתגובות שאר הכותבים המחוכמים. ובינתים ליל מנוחה לכם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2010 20:02 |
|
| |
אישציפור:
אני חושב שכהיום אחרי שיש הבנה עמוקה (בעקבות התיאוריה האבולוציוני) גם מצד חכמי האומות וגם מצד חכמי ישראל,
שהעולם הולך ומשתפר מצד הטבע והאנושות משתפרת מצד הצדק והמשפט והמידות והרוחניות וכו' וכו'
במילא אין שאלה מה תכליתו של כל זה, כל תכליתינו זה להגיע לשלמות הטבע והאנושות ובודאי רק מתוך בחירה חופשית של האנושות, כי אם לא ? יכול היה האלוקים לברוא אדם שלם כמו המלאכים,
לדוגמא: בזמן הפרימיטיביות אלוקים נתן היתר לגואל הדם להרוג את השוגג ושלוחי בית דין היו מלווים את השוגג לגלות בכדי לדבר על ליבו של גואל הדם וכו'
האם כהיום האלוקים יתן זכות שכזה לגואל הדם ? בוודאי שלא !! כי האנושות כבר עומד במצב יותר טוב,
(עיין בפרקים הראשונים של ספרו החדש\ישן של הרב קוק "לנבוכי הדור" ותחכים מאוד בעניין,
הוא מדבר שם גם בעניין קרבנות כהיום בזמן אנושות יותר טובה וכו' בכלל זה ספר נפלא מאוד וחייבים ללמוד אותו בעיון רב, ובעיקר להפנים בחשיבה שלנו,)
היוצא מכל זה שכל זמן שאנו העם היהודי לא יהיה עם אחד ותורה אחד לעולם לא נגיע לשלמות וברגע שאנו לא שלמים וכך כל האנושות לא תהיה שלם,
אז למה מצד הטבע מדינות ערב לא יוכלו לכבוש את המדינה הקטנה שלנו, ועוד בזמן שאבדנו את צדקת דרכינו והשקפתינו על זכותינו על הארץ הזאת, הרי עומק דבריהם של חז"ל שבזמן אחדות אף אחד לא יכול עליהם, היא לא סגולה מיסטית, היא פשוט מציאות טבעית,
אני מקווה שהבינו אותי נכון, אני לא טוען שהשואה היה כעונש אלוקית, להפך השואה היה בחירתם של הגרמנים,
אבל היותינו שם הייתה מתוך בחירתינו אנו, כמו שהאבן עזרא מסביר (שמות פרק לג)
ואתן לך משל חשוב, שהיתה מערכת הכוכבים שיגדל נהר על עיר אחת וישטוף אנשים או ימותו. ובא נביא והזהירם, שישובו אל השם בטרם בא יום רעתם. ושבו אליו בכל לבם. ובעבור שדבקו בו, נתן בלבם, שיצאו אנשי העיר לחוץ להתפלל אל השם. והנה עשו כן. וביום ההוא גדל הנהר פתאום כמנהגו, כאשר ראינו בעינינו פעמים רבות ושטף כל העיר. והנה לא סרה גזירת השם והוא הצילם, וחשוב, כי המשרתים ירוצו כסוסים עוברים במסלה, ולא ירוצו להרע או להיטיב, רק ככה דרכם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2010 23:52 |
|
| |
טוב, זה לא ממש סותר את מה שכתבתי, וגם לא ממש עונה לשאלתי אבל בסדר. :-) שבוע טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 00:48 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | טוב,
זה לא ממש סותר את מה שכתבתי, וגם לא ממש עונה לשאלתי אבל בסדר. :-)
שבוע טוב. |
|
צדיק ממש לא רציתי לסתור רציתי לענות וכנראה לא הבנתי אותך, אז אנא תסביר את עצמך שוב תודה max
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 00:53 |
|
| |
זהו שאני לא לגמרי מבין מה כן רצית לומר בהקשר לדברים שאני כתבתי... כך שאם תבהיר אשתדל גם אני לעשות כך. לצערי יש לי בעיות בשליחת הודעות לפורום הזה במחשב בו אני נמצא רוב הזמן , כך שעלול לקחת זמן עד שאשיב, היות ואני הולך לישון עוד מעט... לידיעתך ושובוע טוב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2011 22:09 |
|
| |
ירוחם, התוכל לצטט את דברי הנצי"ב?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/1/2011 22:12 |
|
| |
הספר לא תחת ידי ראיתי אותו בספרית ישיבת הסדר-- אחד הרמים הראה לי,.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/1/2011 00:20 |
|
| |
| למאי_נמ כתב: |  | ירוחם, התוכל לצטט את דברי הנצי"ב? |
|
אבן עזרא שמות פרק כח ואין לדבר על משה אדונינו, כי בורח היה, ומי יתן לו עברית ???
כלומר: שאפי' להשתדך איתו לא רצו,
|
|