בית פורומים עצור כאן חושבים

מושגי הכבוד והיהודי המודרני

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/6/2010 13:27 לינק ישיר 

לאמשלום:

באמת הופתעתי קצת מהרוח ה"רפורמית" המנשבת מתגובותיו של הרב מיכי באשכול זה. אפילו שלחתי לינק לחבר אחד שלי שלמד אצלו בירוחם ושאלתי אותו אם הוא היה מאמין אז שהרב אברהם יכתוב דברים כאלה (טרם קיבלתי תשובה)

[בחיי שעשיתי את זה!!! נשבע.  כנראה קלעתי לדעת גדולים.. (או גדולות) ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2010 13:38 לינק ישיר 

אמשלום

טוב שהבהרת. ההבהרה אכן התבקשה.(ואיך את מצליחה להוסיף ריגשונים לא ברור לי)

מי שמרגיש בשעת התפילה שהוא עומד בפני מלך הרי אינו מתקשה להישאר כמה שיותר ואפילו למלמל מילים עתיקות שעצם עתיקותן נותנת להן משמעות.
אבל מי שאיבד את התחושה הזאת צריך לעשות חשבון נפש איפה הוא עומד(לא שהמקום החדש שבו הוא עומד גרוע אלא שהמודעות חשובה)

תוקן על ידי צענערענע ב- 23/06/2010 13:52:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2010 13:44 לינק ישיר 

מי שמרגיש בשעת התפילה שהוא עומד בפני מלך הרי אינו מתקשה להישאר כמה שיותר

מי שמרגיש שהוא עומד לפני המלך רק בשעת התפילה באמת יש לו בעיה באמונה ובתפילה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2010 14:39 לינק ישיר 

לירוחם

אכן אשרי האיש שזוכה לקיים:"שוויתי ה' לנגדי תמיד" בכל שעות היממה.
לא כל אחד זוכה לזה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/6/2010 00:10 לינק ישיר 

שנרב, לדעתי נגעת בנקודה חשובה אבל פספסת את הנקודה היותר חשובה...
נכון התרבות המודרנית היא רצף אחד גדול של שבירת ממסדים של מאבקי כח אידאליסטים (לעתים אידיאלים שהונחו ע"י לא מעט בערות כמובן ובכ"ז) וכו'. הבעיה בכל המהפכות האלו היא שהם לא ידעו להבחין בין הערכים לבין הכוחות שנשאו אותם. כלומר לעתים ערכים של כבוד המשפחה (נניח) נשמרו ע"י כוחות ומסגרות (וכמובן גם אנשים...) לא מתוקנים דיים , לעתים מקולקלים ממש, התוצר של זה היה שפיכת המים עם התינוק (ולעתים גם רציצת מוחו של התינוק אם נלך עוד צעד קצת מזעזע, במשל הזה...) כאשר לא רק המסגרת נותצה והכח של מי שהשתמש/ה בו שלא כראוי ניטל ממנו, אלא שהמסגרת כולה נהרסה. וכן לגבי מלכות ובעצם לגבי כל ערך של כבוד. מקור הכבוד אמור לבוא מהערך ו/או התוכן שהוא מייצג, ככל שהוא הופך לתלבושת ריקה, נכון וטוב הוא שיהיה מי שיאמר ובקול רם ש"המלך ערום" אבל זה עדין לא אומר שבמלכות עצמה  אין ערך, מטרת המלכות היא לייצג מכלול של ערכים, ככל שנלמד לכבד כל ערך כשהוא בנפרד, כך נוכל להגיע למעין מלכות , שתייצג אותם , וממילא לשוב גם אל הכבוד אליה, ככל שזה לא קיים אנחנו נשארים ערומים מכבוד וממילא גם מכל ערך שאמור לייצג את האופן בו סביר שכולנו היינו רוצים ושמחים לראות את החברה בה אנו חיים מעוטת ומקושטת.
גילוי נאות 1. יש בדברי שימוש במטאפורות, נא לנסות להבין את הנמשל מאחריה המשל.
גילוי נאוץ 2. חמור מכך מושג המלכות עליו אני מדבר הוא סוג של פרשנות ו/או הבנה  למושג הזה כפי שהוא מופיע בחכמת הקבלה, ראו הוזהרתם !!!! ;-) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 01:38 לינק ישיר 

שנרב
חילוק הכבוד בין המסורתי לבין המודרני הוא שגוי בהחלט

גם אז היה כבוד לאישי מחשבה ודת ומדע בגלל משקלם האישי וגם לאנשי שררה ועוצמה שעברו בירושה.
וגם היום יש כבוד לאנשי מחשבה ומדע וגם לאנשי ממון ופילנטרופיה בעלי עוצמה שעוברים בירושה.

אז כמו היום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 07:34 לינק ישיר 

וצ"ע
הכבוד לאנשי ממון הוא מפני שיש להם ממון, לא מפני שלאבא שלהם היה ממון. זה לא רלבנטי מהיכן בא העושר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 08:23 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
וצ"ע
הכבוד לאנשי ממון הוא מפני שיש להם ממון, לא מפני שלאבא שלהם היה ממון. זה לא רלבנטי מהיכן בא העושר.

http://www.safayafa.com/eli-guy-editing-and-translation-blog/-nov-23-2009-1-57-15-pm-15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 08:32 לינק ישיר 

מקס
תודה אבל זה לא רלוונטי לטיעון שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 08:40 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
מקס
תודה אבל זה לא רלוונטי לטיעון שלי.

אני פשוט לומד ממכם לכתוב עברית וזה סיבך אותי אז חפשתי ומצאתי וצטטי, לא היה לי שום כוונה אחרת או מה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 12:54 לינק ישיר 

אנחנו מכירים במסורת היהודית דימויים שונים ליחס ביננו לבין הקב"ה, כמו מלך ונתינים, אדון ועבדים, אב ובנים, בעל ואישה, יוצר וחומר, רועה וכבשים. יתכן שבהתאם לתפיסה הערכית שלנו יש לשנות גם את השפה הדתית למשל המתאים; וכמובן, לא רק את המשל אלא את כל צורת ההתייחסות. למיטב זכרוני, נדב [פרופ' נדב? ;)] השתתף בדיון סביב מאמר מבית מדרשה של ישיבת ר"ג שחתר לכינון מערכת יחסים של בעל ואישה, ודן אותו ברותחין. אך גם אם יש מקום לחלוק על המודל הראוי, נראה שהמודל של מלך ביד חזקה ובזרוע נטויה ובחמה שפוכה הוא בלתי רצוי בעינינו, וגם בלתי רלוונטי.

באותה מידה אפשר לדבר על המודל של המשיח כ"מלך המשיח". ביחס למצב שבו נכתבו הדברים, הרי שמלך טוב ורחום, בעל יכולת שיפוטית מושלמת היה שאיפה רצויה. אבל בימינו מעבר למלוכה יהיה רגרסיה רצינית. מעבר לשלילת הזכויות המהותית, יש חשש שהמלך עצמו או יורשיו יהיו בעייתיים מבחינה דתית (להזכירכם, היה רק מלך אחד מכל מלכי יהודה וישראל שלא נאמר עליו שחטא: יותם) או מבחינה מדינית ואזרחית (דווקא המלכים הצדיקים הכבידו הרבה על העם: דוד, שלמה, אסא, חזקיהו).

נדב
באשר לבעל התניא, נראה שהוא עמד על אותה נקודה שהצגת במאמרך על ניטשה וברסלב: העימות בין נפוליאון לעומת הצאר הוא העימות בין ערכים חדשים לבין ערכי העולם הישן. ובעימות שכזה, בעל התניא רוצה לברוח כמה שיותר מן הערכים החדשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2010 22:02 לינק ישיר 

רדף
כתבת:
יש הבדל בין dignity ל-repect  ל-honor ל-faith [במובנה הימי ביניימי] ל-troth [ממנה נגזרה המילה truth] ל-veneration ל- worship ל-adoration   ל-adulation

דא עקא שכולן מיתרגמות לעברית בתור "כבוד". חוץ מללמד על עוניה של השפה העברית זה גם מלמד אותנו שכל הניואנסים הללו בכלל לא קיימים בתרבות הישראלית. אצל הישראלים "כבוד" מתבטא בעיקר בלדרוך על אחרים, או לקבל עליה בבית הכנסת. כלומר, מדובר במושג של "כבוד" הדומה יותר ל-Adulation מאשר ל-Dignity.

דא עקא, מכיון שאינני יודע אנגלית, אולי תוכל לתת הסבר מקוצר לערימת המילים הזאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2010 00:19 לינק ישיר 

קצת להציל את כבודה של שפתנו:
נא מתח קו בין המילים באנגלית לעברית -
כבוד, הוקרה, הערכה, הערצה... ובטח יש עוד

אנגלית כידוע נעשה בה יותר שימוש (מבחינת שנים ואנשים) ולכן יש בה יותר ערכים במילון (בערך פי 8 עד כמה שידוע לי).
ונכונים עלי דברים ששמעתי מפי הרב אורי רווח שאין דבר כזה בעברית מילים נרדפות ולכל מילה יש משמעות שונה(יכול להיות שזהו המצב גם בשפות אחרות אינני יודע).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2010 02:54 לינק ישיר 

יאידע
אשריך שאתה מגן על שפתינו היפה,

במקום שנתחיל לדבר בעברית עשירה .אנחנו כל הזמן מצוטטים מאנגלית, וגורמים שהעברית שלנו תישאר מצומצמת במילים שיגרתיים. כדאי שכל אחד ינסה כמה שיותר להעשיר את כתיבתו העברית ונהנה כולנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2010 11:55 לינק ישיר 

וצריךעיון כתב:
יאידע
אשריך שאתה מגן על שפתינו היפה,

במקום שנתחיל לדבר בעברית עשירה .אנחנו כל הזמן מצוטטים מאנגלית, וגורמים שהעברית שלנו תישאר מצומצמת במילים שיגרתיים. כדאי שכל אחד ינסה כמה שיותר להעשיר את כתיבתו העברית ונהנה כולנו.

[וגם "ציטוט" איננה עברית, ולא ידוע לי תחליף בלשוננו].

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מושגי הכבוד והיהודי המודרני
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.