בית פורומים שידוכי חרדים

בירורים או פגישות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/6/2010 20:36 לינק ישיר 
בירורים או פגישות?

אסביר את עצמי:

כאשר אני שומע הצעה, והיא נראית לי מתאימה, אני מרים כמה טלפונים למכרים (3-4 לא יותר) מקבל תמונת מצב כללית ושטחית (מקום לימודים, אופי המשפחה, תעסוקת ההורים וכדומה) ובמידה וזה נראה לי ואני מרוצה ממה ששמעתי, אני מתקדם הלאה לפגישות.
בפגישות אני מתרשם בעצמי מהבחורה, שומע מה התחביבים שלה, שאיפות, השקפות וכדומה. ההתרשמות הזאת פנים מול פנים נותנת לי תמונת מצב אמיתית יותר, ועמוקה יותר. ולמרות שבפגישה מראים רק את הצדדים הטובים כמובן, הרי שלא צריך להיות חכם גדול כדי לקרוא בין השורות ולהבין הרבה יותר ממה שנאמר.

לעומת זאת, ישנם משפחות שהבירורים אצלם לוקחים לפחות שבועיים. הם עושים חקירה עמוקה, ומתקשרים לכל מי שרק מכיר אותי ואת משפחתי. חופרים עם שאלות בסיסיות ובנאליות, ולפעמים גם שאלות מוזרות שאי אפשר לענות עליהם... אחרי שסיימו (וייבשו אותי כהוגן) נותנים את האוקיי - מבחינתם זה כבר חצי סגור - ואז נפגשים. אחרי פגישה שניה או שלישית הם כבר מחכים לתשובה סופית.

השאלה היא, האם חשוב כל כך להתמקד בבירורים לפני כן בצורה כה יסודית, או שכדאי רק לברר בצורה קלילה לראות שיש בכלל על מה לדבר, ולהשאיר את ההתרשמות הרצינית יותר לפגישות? קדימה, דעתכם!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2010 20:53 לינק ישיר 

אברימי, יש לציין שכל פעם שאתה מביע את דעתך- היא תמיד נוגעת בנקודות רגישות ואמיתיות...

השאלה האמיתית היא מה עמדתם של אנשים לגבי פגישות.
אני מניחה מדבריך, שאתה ממש לא נבהל מפגישות....
לעומתך, אנשים רבים (בעיקר המשתייכים למגזרים מסוימים והחיים בצורת חיים מסוימת) שואפים להמנע, במידת האפשר, מפגישות, ועושים כל מאמץ כדי להמעיט בהן.
הם משלים את עצמם שבירורים וחפירות מקיפים- יכולים להחליף- או לפחות לדחוק- את מקומה של ההכרות דרך הפגישות.
מה שבדרך כלל מתברר כטעות.
א. אי אפשר לברר הכל על בנאדם. כמה שתחפור ותנסה לשמוע- תמיד יהיו דברים שלא יגידו לך, תמיד יש דברים שלא תצליח לעלות עליהם.
ב. יותר מזה- מי אומר שהצורה בה רואים חברים, מכרים או ידידים- את המוצעת- היא הצורה בה אתה תראה אותה?
כמספר האנשים כן מספר הדעות, ומי שאני מגדירה כזורמת- יגדיר אחר כשטחית, וכו'.
ג. כשאלוקים רוצה- לא שומעים גם דברים מאד בסיסיים.....

התמקדות בבירורים- בניסוח עדין- היא בזבוז זמן.
בניסוח פחות עדין- גובלת בחוסר אמונה.
חושבים שהכל בידיים שלכם? שאם תבררו מספיק- הזוג יתארס?  הקב"ה לפעמים חושב אחרת מכם...

תוקן על ידי רגע_קט ב- 23/06/2010 20:55:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2010 22:04 לינק ישיר 

אני בדעה שטוב יותר להתמקד בפגישות.

הפער לפעמים בין הברורים למציאות יכול להיות רחוק מאד
ואין כמו התחושה וההרגשה של "מתאים, לא מתאים" שיש בפגישה.

רגע,
אני חולקת עליך שברורים זה חוסר אמונה
גם פגישות יכולות להיות מחוסר אמונה.

גם כשהאדם מברר וגם כשהוא נפגש
הוא צריך לזכור שהוא רק מסובב את ההגה........

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2010 22:05 לינק ישיר 

רגע קט, רעיון מעניין.
זה באמת תלוי בגישה לפגישות והגישה שלי האישית היא שפגישה זה לא ביג דיל. לא משהו שצריך להתרגש ממנו, מקסימום בזבוז ערב. לכן, אם זה מגיע ממישהו מוכר (משפחה \ חברים \ חברים של משפחה) והנתונים נשמעים בכיוון אני אאשר. אולי חיפוש מהיר ברשת וטלפון לגיסתי שמכירה את כולם (למקרה שהבחורה ברשימה השחורה \ כבר הציעו \ כבר יצאתי).

והערת אגב: בין אם סומכים על בירורים בין אם סומכים על הפגישה עצמה, קורה שטועים וחושבים שהכל בידיים שלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2010 23:55 לינק ישיר 

קטנה ותרי,
חוסר אמונה זה דבר שכולם יכולים ליפול בו...

גם כשאדם מחלק עיתונים וגם כשהוא עו"ד- הוא עלול לשכוח שפרנסה היא משמים....
ובכל זאת ברור את מי מזהירים יותר שלא יכשל בעניין.

חוצמזה, שלאנשים יש נטיה, להדביק תוית גדולה ויפה על מעשים שלהם: קוראים לה 'לשם שמים' .
וכל מה שרציתי להגיד הוא, שגם כשהנסיבות הם אולי מוצדקות- אין לשכוח לבדוק את הרגשות ואת האמונה- אם לא נאבדה קצת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2010 09:13 לינק ישיר 

אני חושבת שכן יש מקום לברר כמה שאפשר, ולא בשביל שמפחדים להפגש או משהו כזה,
פשוט הפגישות הם הצגה, ויותר הגיוני שמשהו זר יגיד לך את האמת מאשר הבחור/ה עצמו/ה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2010 10:21 לינק ישיר 

אברימי,אשכול לעניין!
אני גם בדעה שצריך לברר פרטים בסיסים וקצת מעבר לכך...אבל לא חפירות ארכיאולגיות מטורפות...

היתה לי הצעה של מישו שחפר עלי (יותר נכן,אמא שלו חפרה עלי...) במשך שלושה וחצי שבועות!!!!!
הם הגיעו עד המטפלת שלי במעון,נראלי...
ובסוף,היתה פגישה אחת ומשו בחיצוניות שלו לא התאים,וזה ירד כמו כלום!
נו,אז לא חבל על כל הטלפונים שהם עשו,על הכסף שהתבזבז ועל העובדה שהם החזיקו אותי כ"כ הרבה זמן????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2010 10:43 לינק ישיר 

(נאות, מי שמברר 3 שבועות את עוצרת את העולם בשבילו?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2010 11:16 לינק ישיר 

between כתב:
(נאות, מי שמברר 3 שבועות את עוצרת את העולם בשבילו?)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2010 13:54 לינק ישיר 

עוצרת?-לא בדיוק. אבל אני מאמינה שכל שידוך שמוצע-לא מוצע סתם. ולהוריד מראש בחור כי אמא שלו חופרת,
אני לא אעשה את זה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2010 14:04 לינק ישיר 

בס"ד
פגישות!

מי מברר בכלל?
עברנו את שלב הכאב ראש!!
אני מבררת רק את השם והתעסוקה.
ונפגשת

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2010 14:06 לינק ישיר 

לא,טיע זה הגזמה!!!!! לפי עניות דעתי...
אנחנו בד"כ לוקחים יומיים שלושה לבירורים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2010 14:12 לינק ישיר 

ברור שקיצוניות לכל צד שהיא - מוגזמת!

לפעמים נמאס לברר אז הולכים לפגישה,
אבל אחרי עשרות פגישות סרק - עדיף לברר קצת יותר ולחסוך עוד פגישה , לא?
קצת יותר - ולא עוד שלושה שבועות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/6/2010 15:04 לינק ישיר 

נאות לא התכוונתי להוריד אלא להמשיך הלאה, כשתהיה לו תשובה שיודיע...

ולעצם השאלה, תלוי מאד מי מציע, כמובן שאם זה מישו שמכיר אותי טוב אני נותנת יותר בקלות אוקי לפגישה, ואם לא אז אני די חופרת,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2010 15:14 לינק ישיר 

שיר852 כתב:
אני חושבת שכן יש מקום לברר כמה שאפשר, ולא בשביל שמפחדים להפגש או משהו כזה,
פשוט הפגישות הם הצגה, ויותר הגיוני שמשהו זר יגיד לך את האמת מאשר הבחור/ה עצמו/ה.

שיר, אם הפגישות בשבילך הם הצגה, המצב גרוע...

אולי בדוחק ניתן לומר כך על פגישה ראשונה. בדוחק. אבל כשנפגשים לצורך הקמת בית ביחד, אין פה מה להציג הצגות. הרי את תאכלי את מה שבישלת לעצמך במידה ובאמת אתם לא מתאימים, ובנוסף, הרי לשקר אין רגליים ובעלך יגלה ששיקרת עליו במוקדם או במאוחר. (ישנו מושג בגמרא "מקח טעות" - שמבטל את הקידושין למפרע)

חוץ מזה, שכמה אפשר להציג? אחרי מספר שעות ביחד, הקליפות יורדות והאמת יוצאת. כבר מרגישים בנוח, הערנות פגה, ופחות חושבים על כל מילה. מה שבטוח, שזה עדיף עשרת מונים על בירורים, בהם שומעים בדרך כלל רק דברים טובים, וגם מי שרוצה לומר את האמת הוא הרי אינו מכיר לעומק, והכל לפי נקודת מבטו. (רגע_קט)

טיע, פעם ראשונה שאני לא מסכים איתך. כמו שאמרו לפניי, לפעמים בירור קטן ביותר יכול לחסוך את הפגישה, וזה עדיף.
ובמיוחד אצלי, שכל פגישה זה נסיעה מהצפון למרכז, הפסד של שעות עבודה / לימוד, ולפעמים אף תשלום לממלא מקום. וזה לא ערב שהולך, זה יום שלם שהולך.

והכי מעצבן זה, שמבררים כל כך הרבה ואני בטוח שאם ככה זו באמת הצעה טובה, ובסוף מתברר שרק הם חושבים כך. אחרי כל זה, ההצעה יורדת די מהר, ולפעמים על שטות שיכלו לספר מראש. (עוד דפיקות שקורה בבירורים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/6/2010 15:28 לינק ישיר 

רק דרך פגישות...
בירורים זה סתם לבדוק אם הסגנון מתאים פחות או יותר.. (אצלי בכ"א)

"כולם מבחינים איך אתם נראים, אך רק חלק יודעים באמת מי אתם"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > בירורים או פגישות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext