בית פורומים עצור כאן חושבים

על נרקיסיזם וחרדיות.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/6/2010 15:31 לינק ישיר 

גם אם הבג"ץ יתגמש, ההנהגה החרדית אינה יכולה להתגמש, כי יש הבדל למי המחויבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2010 15:49 לינק ישיר 

כותב המאמר אינו מבין את הגישה החרדית (והערבית) מעיקרה.

ההתיחסות שלהם למדינה הוא כמיעוט השואף לנצל ותמיד לצעוק שהוא פגוע.

אכן בג"צ טעה בהכנסת ההורים לכלא, מכיוון שהוא היה צריך להעניש אותם באמצעים כספיים + אי מתן תקצוב לבית הספר ופגיעה כלכלית בחינוך העצמאי בכל מקום בו יש אפליה מסיבות עדתיות.

גישה זו היא גישה יכולה לכלול אף דרישה להדחת הנהלת בית ספר בו מתקיימת אפליה או שיש ועדת קבלה אנונימית.

רק כאשר החרדים יפגעו באמת, הם יסכימו לשבת ולדבר ואז ניתן יהא אולי לאזן את המצב.

תוקן על ידי שרפ ב- 28/06/2010 15:51:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 01:02 לינק ישיר 

שרפ
ניכר מדבריך שאתה לא מכיר את היחס למיעוטים ברחבי העולם.
שיסלחו לי, אבל היחס פה במדינה דומה ליחס של הסינים לטיבטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 03:36 לינק ישיר 

וצריך
אתה טועה לחלוטין היחס במדינה למיעוטים. בפרט למיעוט החרדי , הוא ראוי לשבח. וכפי שהעיר שרפ החרדים מחפשים איפה אפשר לנצל את המדינה הדמוקרטית ועם מדיניות הרווחה שלה.

החרדים לא מתגייסים, רואים במדינה ישרות כפרנית, ואעפ"כ מוצצים את עטיניה של המדינה, בתקציבים, ופעם זה היה גם בקצבאות.  הדבר אינו מפריע לי, אבל לומר שיחס המדינה לחרדים הוא כיחס הסינים לטיבטים הוא חוסר יושר בלשון עדינה.
בארה"ב החרדים ממנים את החינוך מכיסם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 08:01 לינק ישיר 

הומניסט כתב:

החרדים לא מתגייסים, רואים במדינה ישרות כפרנית, ואעפ"כ מוצצים את עטיניה של המדינה, בתקציבים, ופעם זה היה גם בקצבאות.  הדבר אינו מפריע לי, אבל לומר שיחס המדינה לחרדים הוא כיחס הסינים לטיבטים הוא חוסר יושר בלשון עדינה.
בארה"ב החרדים ממנים את החינוך מכיסם.

גם בארץ רוב החרדים ממנים מכיסם, (זה שמנהלים לוקחים גם מכל הבא ליד ההורים לא מרגישים את זה בכיסם) בתכלס ההורים משלמים מהגן עד החתונה, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 21:15 לינק ישיר 

קולמוגרוב, מדוע אתה עוין כל כך את הציבור החרדי? אני מסכים שיש הרבה ביקורת, אבל הביקורת שלך, כך אני מתרשם מכמה וכמה אשכולות, נאמרת מתוך שנאה. לצערי יש לי שתי אפשרויות להסביר זאת: או שאתה חרדל"ש, הללו תמיד שונאים, ויש לכך הסבר פסיכולוגי פשוט. או שאתה מהכיפות הסרוגות, יש שם זרם ששונא את החרדים עוד יותר מאשר החילונים שונאים אותם, וגם לכך יש הסבר פסיכולוגי פשוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 21:29 לינק ישיר 

השימעוני: זה מיותר חזור בך ודבר איתו בפרטי אנא בבקשה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 21:36 לינק ישיר 

השימעוני
ואולי הוא אנוס?

עכ"פ נהגו בפורומנו לדון לגופם של דברים ולא לגופם של דוברים.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 29/06/2010 21:36:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 21:49 לינק ישיר 

טוב, אני מתנצל אם הדברים חריפים מדי לרוח הפורום [פשוט צברתי יותר מדי שעות 'בחדרי' לאור הפרשה האחרונה ].
אבל לגופם של דברים: קולמוגורוב מביא הרבה נתונים מעניינים וביקורת שראוי לדון בה ולהפנים אותה. אבל עם הרבה מאוד עוינות, וחבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 22:21 לינק ישיר 

השימעוני כתב:
טוב, אני מתנצל אם הדברים חריפים מדי לרוח הפורום [פשוט צברתי יותר מדי שעות 'בחדרי' לאור הפרשה האחרונה ].
אבל לגופם של דברים: קולמוגורוב מביא הרבה נתונים מעניינים וביקורת שראוי לדון בה ולהפנים אותה. אבל עם הרבה מאוד עוינות, וחבל.

נדמה שהעויינות שלו היא פחות מהעויינות שיש בפורום בו צברת הרבה "שעות", כלפי מי ששונה מהם.

לגופם של דברים, אך המילים הם לעיתים חריפות מעט, מכיוון שהנושא הוא חריף, כגון אי הכרת הטוב, אי השתתפות עם הציבור, הפרחת נתונים שאינם בדוקים כתגובות על טענות ענייניות (ושים לב שלא אמרתי שקרים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 22:28 לינק ישיר 

השמעוני

אני חרדי וכל משפחתי חרדים ואינני עויין את הציבור החרדי  חס ליה לזרעיה דבר אבא. אני כן עויין את הדוקטרינה החרדית הרשמית הנוכחית ועוד יותר מכך את העיתונות החרדית . אני מקוה שאתה יודע להבדיל בין הדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 23:02 לינק ישיר 

אני התרשמתי שיש בדבריך גם ביקורת על הציבור [שלכל הפחות מתחנך על ברכי הדוקטורינות האלו ומפנים אותם], וגם איזו שהיא תקוה שיום אחד הקהילה החרדית תקרוס. למען האמת: אני גם מקוה מאוד, ומן הסתם הרבה מגולשי הפורום הזה, שהחברה החרדית תשתנה ותתנרמל מכל התופעות שנדבקו אליה. אבל אני חושב שהשינוי הזה יבוא על ידי דברים כמו אותם מוסדות שמממנים לימודים אקדמאיים לחרדים, כמו 'שחר כחול' [אני מקוה שאני לא טועה בשם, זה משהו בצבא], וכמו אפילו הפורום הזה, שנותן לחרדים לחשוב, להתבטא, ולהכיר דעות נוספות מחוץ לבועה.
לאידך: רדיפות כמו מן הסוג שעושה הבג"ץ ושאר מסיתים ומחרפים למיניהם, גורמים לנרדפים רק להסתגר בתוך עצמם, לפתח שנאה ופחד מהרודף, ולהצדיק לעצמם את מעשיהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 23:19 לינק ישיר 

כך אני אוהב אותך בדיוק כך, תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 23:22 לינק ישיר 

אין מדובר ברדיפות של בג"צ ח"ו.

המאבק הוא על החקיקה במדינה, שתיצור יותר שוויון ויותר קרבה להיהדות כמקובל בכל הארצות. כגון אי מתן אפשרות להתעלם מהחובה ההלכתית של הורים ללמד את בנם אומנות. התאמה בין לימוד היוצר למדינה הכנסות ממס לבין מימונו, מתן מימון גבוה יותר ללומדי תורה המשרתים בצבא (ולאחר מכן גם דואגים שהצבא ינצח בזכות לימוד התורה שלהם, ושוב לא מדובר על אותם 10% עילויים).

בג"צ נאלץ לעיתים לשמש כמשקל נגד (לא תמיד בהצלחה), מול המערכת הפוליטית בה עקב לשון מאזניים, מתקבלות החלטות הפוגעות בציבור.

כמובן שכולם היו שמחים אילו היה ניתן לשבת עם ראשי הציבור החרדי ולבצע התאמות ברוח "ישראל סבא" (ממוצא עיראקי, רועה צאן, שהתחתן עם בעלות תשובה/גיורת, נישק את בת דודתו ליד הבאר ואפילו התחתן מאהבה). לצער כולנו, כיום האוירה ברחוב החרדי אינה מאפשרת בכלל לדבר עם הציבור החרדי על שינויים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 23:47 לינק ישיר 

השימעוני כתב:
 למען האמת: אני גם מקוה מאוד, ומן הסתם הרבה מגולשי הפורום הזה, שהחברה החרדית תשתנה ותתנרמל מכל התופעות שנדבקו אליה.

יש חרדי שלא סבור שהחברה החרדית צריכה להשתנות ולהתנרמל? אולי רק אלו הנהנים ממצוקתו של הציבור.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על נרקיסיזם וחרדיות.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.