כמה מנהלות ומורות ספרדיות יש בבתי הספר הנ"ל? (זו לא חוכמה לעשות "עסק" מחינוך ילדים).
נשלח ב-29/6/2010 21:53
אתה מתכוון לחדרים האשכנזים שנמצאים תחת רשת אל המעיין? על טהרת האשכנזיות כמובן, אלו חדרים אשכנזיים לכל דבר. ה'חדר' או כמה חדרים של באיאן שייכים לרשת אל המעיין, ועוד חדר שאני מכיר את שם המנהל, אבל לא אנקוב בשמו כאן, הכל אשכנזי אסלי.
נשלח ב-30/6/2010 00:38
אני מתכוון לבתי הספר שעליהם סיפרת שבהם רובם ככולם של הבנות ספרדיות.
נשלח ב-30/6/2010 00:47
המורות בחינוך העצמאי? רובן ככולן אשכנזיות. אבל זה לא קשור לאפליה. זה קשור לעובדה שגם רוב מוחלט אצל האשכנזים עצמם, אין לו שום סיכוי לקבל משרה אם לא בדרך של פרוטקציה וקשרים עם הגופים הנכונים, שהם במקרה אשכנזים. זה כמו לטעון שבחסידות גור יש אפליה כנגד ספרדים, והראיה - למי שלא קורים אלתר אין סיכוי במשרות. או לטעון שבש"ס אין סיכוי לאשכנזי כי הוא לא קרוב של הרב עובדיה יוסף או של אלי ישי.
נשלח ב-30/6/2010 06:45
[השימעוני,
סתם, כבדרך אגב וכהערת שוליים - פרוטקציה היא ענף מרכזי של האפליה ה"פוליטית" (כלומר זו שמבוססת על גזע, דת, לאום, מגדר וכו'). יש אף האומרים שהיא אחד השערים האחרונים - היציבים והנעולים בעוצמה, אלה שמגינים על הסגרים "פוליטיים" (גזור והדבק מהסוגרים שלעיל) - אותם יש לעבור בדרך לשוויון הזדמנויות אמיתי.]
נשלח ב-30/6/2010 07:40
בעב
כמה נקודות למחשבה
האם עצם היות גוש חרדי מונע גלישה סרוגה שמאלה?
האם בחו"ל, לדוגמה ארה"ב או בריטניה, נוצר מצב הצופן בחובו סיכון של התחלנות מסיבית?
חוששני שכמו בהרבה דברים, האמת אינה חד צידית
נשלח ב-30/6/2010 11:10
השימעוני אין לי מילה מספיק טובה, נאמר שמדובר בתדמית (שחלקה יכול להיות אמיתית) של חיים דתיים יותר מלאים יותר, חסרי פשרנות ועם חוויתיות דתית גבוהה יותר.
תלמיד א. יתכן מאוד ואתה צודק, אולם אם כן יוצא שאין החרדיות תכלית לעצמה אלא כשומר. ב. קשה לי להעריך, מחד כן ומאידך האפשרויות היותר נרחבות אולי תמנענה תופעה כזו. כידוע אני מהטוענים שהקלקול הגדול באירופה נגרם בגלל העוני ולא בגלל ההשכלה.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 30/06/2010 11:11:47
נשלח ב-30/6/2010 11:42
בעל
למה אתה קורא קילקול? אם היה דברר מתוקן- והפסיק להיות מתוקן. = קילקול, עם ישראל לפני- הקילקול- היה בור ועם הארץ אנלפבת. ההשכלה- אגב בכל ארופה ולא רק אצל היהודים הצליחה להוציא את התושבים מבורותם, היהודים המשכילים המשיכו להיות עמי הארץ. - אבל משכילים, לעומתם כל אלו שלא השכילו המשיכו להיות עמי הארץ אבל בורים. אם מנהגי הדורות היו משכילים ללמד את רוב עם ישראל ולהוציא אותם מבורותם העם הארצית. לא היו זונחים את הדת בקלות ובשמחה כזו. כמשכילים הם התחילו להבין פתאום דברים כללים אוניברסלים- הדבר היחיד שהם לא הבינו , את היהדות. כי מנהיגי הדור לא טרחו להסביר להם, הם דגלו ודוגלים בשיטה- נעשה ונשמע- קודם תעשה -ורק אחר כך תבין,
נשלח ב-30/6/2010 14:05
מלבד חוגו של הרש"ר הירש שניצל את ההשכלה לחיזוק הדת. וזאת אודות לרומנטיות הלאומית החזקה שנשבה בתרבות הגרמנית.
כל השכלה בין יהודית ובין נכרית, היתה אנטי דתית.
נשלח ב-30/6/2010 14:24
הרש"ר הירש הראה שניתן לתפוס את השור בקרניו, מבחינה זו הוא היה יחידאי.
נשלח ב-30/6/2010 14:33
זה היה בגלל שהוא התנגד לכל פילוסופיה אנליטית בכל החומרה. הוא היה מהמבקרים החמורים ביותר של ספר מו"נ.
והפילוסופיה הגרמנית בזמנו היתה מאוד רומנטית ורוחנית.
בשאר מקומות ההשכלה , היא היתה מאוד מפוכחת ומאוד אנליטית. וככזאת לא היתה יכולה לגור בכפיפה אחת עם הדת.
נשלח ב-30/6/2010 14:35
בעל לא התכוונתי שהיהדות החרדית היא רק שומר, התכוונתי לציין זאת כערך מוסף שלה. כפי שכתבתי כבר, היהדות החרדית היא בעצם תגובה לאתגר שהציגה בפניה המודרנה. וכתגובה - תמיד יש לזה תופעות לואי לא נעימות, כמו גוף המפריש מוגלה שהיא תוצאת ההתגוננות מפני פולש זר. התקוה שלי היא שהיהדות החרדית תצליח למצוא את שביל הזהב שיתן לה לשמור על יחודיותה ועצמאותה, מבלי להיות זקוקה להתבדלות שלה ולשאר תופעות הלואי. כרגע זו נראית 'הלכתא למשיחא', אבל אולי אולי יבוא יום.
נשלח ב-30/6/2010 14:39
אינני חושב שהיהדות החרדית היא תגובה למודרנה.
היא פשוט ממלאת את הנדרש ממנה ללא פשרות, וככזאת בדור מודרני, פשרני, ומוחק דת. היא נראית מוזר.
לא היה דור ששמרו על הדת פחות ממנה מיני קדם.
נשלח ב-30/6/2010 16:05
השימעוני ספור ששמעתי. תלמיד ניגש לגרי"ד מבוסטון ושאל אותו אם ללמוד פילוסופיה. שאל אותו הרב מה הספק? ענה לו התלמיד שהוא שמע שיש בזה סיכונים. ענה לו הרב הלא אנחנו טסים למרות שיש מקרים שהמטוס נופל לים.
כעבור מספר שנים הרב קבל מכתב ונאמר בו שהמטוס נפל לים.
מסקנה - אין דרך ללא סיכונים, גם התפעלות עצומה יש לה את סכנותיה, גם חוויות יש בהן סיכונים ואפילו ביבשושית הלכתית.
נשלח ב-30/6/2010 16:21
"כעבור מספר שנים הרב קבל מכתב ונאמר בו שהמטוס נפל לים"
"מסקנה - אין דרך ללא סיכונים, גם התפעלות עצומה יש לה את סכנותיה, גם חוויות יש בהן סיכונים ואפילו ביבשושית הלכתית"
לפי מה שסיפרת יש כאן סיפור שהוא מויפעס אמיתי על הגרי"ד וזאת בלבד המסקנה שלך??