|
|
| נשלח ב-29/6/2010 02:40 |
|
| |
שומר
ניתן לומר שתימצתת את דברי בקוהרנטיות, ופרשנת אותם כשאלה רק על משמעות האמונה. (עריכה, כעת ראיתי שגם מרכא טפחא חילק את זה לשאלות רבות ועמד גם על נקודה זו)
ואני די תמה על חלק מהגיבים, שבנבירה מהירה בהיסטוריה שלהם, נראה שהם חכמים מכדי לפטור שאלה הכוללת כל כך הרבה היבטים פילוסיפם ומהותיים, בהינד עפעף.
אבל ניחא.
אני במכוון לא פתחתי דיון על כך בהיבטים השונים. רצתי להגיש זאת כסיפור דברים. אמנם הייתי פרובקטיבי מעט, אך רציתי להעביר את המסר בצורה כואבת שהדיון לא יחמוק בתשובה כמו, "לך תחפש לך מקום אחר לחיות בו". ואם הינכם יכולים לדון רק במונחים ודיונים קונקרטיים, ואינכם יודעים להשליך זאת לשפת המעשה, מה הועלתם ?
וכפי שכנראה שמת לב לגבי בירור האמת באמונה, זה פרדוקס ומלכודת ללא מוצא. והביקורת או הדיון, הם על גבולות הדיון שהדת מאפשרת, על מהם גבולותיה המוסריים של החברה בכפיית נורמות, על המשמעות החינוכית , והמשמעות הערכית.
ומה זה אומר לנו כאנשים המחפשים אמת צדק יושר וייעוד בכל דבר.
(נתתי דוגמה לעיל על החזו"א (כך שמעתי או קראתי) שאמר שהיום חילונים הם תינוקות שנשבו מכיוון שלא רואים הנהגה אלוקית בטבע כלומר השגחה פרטית. ולכן הדעות משובשות.
אני לא יודע מה המקור לדבר, אך זה דגומה לשינוי הלכתי ביחס לחילונות.
והלא ביושר אינטלקטואלי היינו אמורים להגיע למסקנה זו לבדינו.. עצרו מלקרוא וחשבו דקה. האין זה נכון ?!
ואם יתברר שמקור זה שקרי.. שוב נחליף דעה ? איפה כאן אמת המידה של צדק ויושר.)
יש כאן גם שאלה על המשמעות הערכית בדברים כפויים, מה המשמעות לתפילה שאין לאדם ברירה אלא לקיימה ?
ועל המשמעות החינוכית, האם האינרציה החברתית משקפת אמת ?
ואולי יש להבדיל בין חוקים ואיסורים עליהם אי אפשר לוותר.
ואילו על דברים "אקטיביים" בהם יש צורך בפיו וליבו שווים, ובהם יש צורך ברחמנא ליבא בעי. יתנו לאינדיוודואל לעכל בעצמו את הדבר. ופה אפשר לראות את קו התפר בין חרדים לדתיים. והביקורת תחזור על הציבור החרדי ולא על הדת.
חבל במקום באמת להתבנון ברב זוויות של סיפור דברים מעין זה. שבהחלט אפשר לפרק אותו לדיונים שונים במונחים רבים. אך דווקא האחידות לסיפור שהוא משותף להרבה מאיתנו, אמורה להוציא את התבן מהמוץ.
ומי כמגיבים כאן המגדירים עצמם אנוסי תבונה אמורים להבין זאת.
תוקן על ידי הומניסט ב- 29/06/2010 03:08:08
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 03:50 |
|
| |
מי יגלה את רז ה"נעשה ונשמע" להומניסט זה ?
( וע"ע בהערתו הראשונה הארוכה של הגרי"ד סולובייצ'יק למסתו הנודעת "איש ההלכה" על חיבוטי נפשו של המאמין )
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 15:58 |
|
| |
הומניסט
אחרי שעוררת עליך את זעמם של רוב החושבים והמעמיקים בפורום. מי ברמיזה סובלנית (כהרב מימוני ועוד) מי ברמיזה עוקצנית (כהרב מיכי ועוד) ומי בהערות יותר חריפות (כמוני ועוד) אתה מנסה להתנצל כאילו הבאת את שאלתך המעמיקה... והמתריסה והחצופה! בצורת סיפור פרובוקטיבי. אתה לא דובר אמת! אני יביא מספר ציטוטים מדבריך בפתיחת האשכול. וירא הקהל וישפוט , האם בשאלה באת או שמא בעלילות מרושעות באת?! כך חרפת בגסות חצופה "אלוהים חיים": אזי בבקשה מכם, אל תתחבאו מאחורי סיסמאות אל חי רחום וחנון. אמרו נא בבהירות לא חנון לא רחום וגם לא רב חסד. אלא אל אגוצנטרי הרואה בעולם ואנשיו כלי משחק בתאוותיו הרב תכליתיות ורצונותיו הקוסמיים והמיסטיים. אותו אל מזוויע אינו אלא בבואה של השכלתכם ליבכם וערכי דתכם כך גדפת בחרפה ובוז, את ההלכה והחוקיות היהודית, ואת מערכת אכיפתה (התואם כל אכיפה חוקתית): האמונה ההלכה והכפייה הברוטאלית הבאה אחריה. הפשיזם הדתי חברתי הנלעג ומלא הבוז הזה. הוא הוא הגיהינום האמתי , הוא כף הקלע של נשמות מיקום אחר. ולא באה הדת אלא להביא גיהינום על בני האדם. לזכך את נשמותיהם ממארג אחר של רוע. והדת היא כלי יוצר שטני בכדי למרק לחטא או סתם להתעלל בבני אדם ע"י שטנים ואלים צמאי דם. וכך כינית בלגלגנות גועלית, את כל שומרי הדת והמסורת היהודית התאחדו להם קבוצה הזויה, שרוצה לתת נוסחאות לרוע הלא-מדמם הזה. לרוע המוחלט שאי אפשר להנציח אותו בתמונות, שבלתי אפשרי להסביר אותו בשורות בודדות. אותו רוע בנאלי שאיננו מרע בבת אחת. שאיננו מכה ומרפה.אותו תכלית ותמצית הרוע המתחפש בתחפושות של אמת רחמים חמלה וייחוד, מפרשנים אותו מצדיקים אותו, רואים בו תכלית האנושות והיקום גם יחד. עוטפים אותו כאתרוג במילים יפות בסיסמאות קלישאות ומונחים פילוסופים. כאילו שלתורת הגזע, או למתאבדי הטאליבן אין נוסחאות וסיבות לרוע. אז תעשה טובה ותניח לנו, יש כאן דיונים בעניני אמונה ואמיתות דתיות או הפרכתן . ברמה מספיק גבוהה, מלעסוק בגיעוליך המחוצפים, והבלתי תרבותיים. חפש לך פורום שחשיבתו זקוקה לפרובוקטיביות זולה ובוטה. כאן האנשים הגונים ואציליים . ודרך אגב גם אחרי הבהרתך, אף אחד לא מבין מה אתה בא להקשות ולעורר. מצאת מישהו שניסה איכשהו לרדת לעומק דעתך הרדודה, וקפצת עליו טרמפ לטיהור שמך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 16:11 |
|
| |
ליוחנןפאולס
כאשר אדם בוחר ניק בדרך כלל יש איזושהי כוונה מאחורי בחירה זו.
לאחר קריאת תגובתך האחרונה עיינתי בויקיפדיה ונסיתי לדלות משהו על יוחנן פאולוס וזה הקטע שמצאתי:
"לאחר מות האפיפיור יוחנן פאולוס פרסם משרד החוץ בישראל הודעה, ובה נאמר כי מותו הוא "אבידה גדולה בראש ובראשונה לכנסייה הקתולית על מאות מיליוני מאמיניה, אך גם לאנושות כולה. יוחנן פאולוס השני הצעיד את הכנסייה הקתולית ליחסים טובים יותר עם ישראל והעם היהודי. בפעילותו הציבורית והדתית, פעל לקדם את ההבנה והדיאלוג בין הדתות, תוך התמודדות עם העבר ומחויבות עמוקה ליצירת עתיד של אחווה ושלום בין העמים. העם היהודי, מדינת ישראל והעולם כולו איבדו היום לוחם גדול למען הפיוס והקרבה הבין דתית".
ואמרתי לעצמי שמעולם לא פגשתי סתירה גדולה יותר בין איש לבין ניקו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 16:22 |
|
| |
יוחנן במחילה מכבוד קנאותך- אתה לא בעל הבית לגרש מישהו מהפורום, מי התיר לך את החוצפה לכתוב כך על חבר? מאיזה רב קיבלת את עזות המצח של להתבטא כך. כלפי אחר. אולי אתה רגיל לכך במקום מגוריך, אז בבקשה תשאיר את מנהגיך הנלזוים בבית מדרשך, וכאן תתנהג כבן תרבות.
אני באמת ממליץ למנהלים למחוק צורות כתיבה כה מכוערות.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 16:29 |
|
| |
יוחנן פאלוס בהחלט שהודעתי מתריסה חצופה ומעצבנת. ולזאת חתרתי ואני לא אתנצל על כך. אך אין בכוונתי לעצבן את המגיבים כאן, או להשמיץ את הדת ותו לא.
אלא להנחית אתכם על קרעקע המציאות, מהפורום האוטופי והחלומי בו אתם חיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 16:29 |
|
| |
ירוחמ
מדוע על כבוד אלוהים ותורתו ומאמיניו
אינך מוחה כמו על כבוד אותו משמיצן.
ולצנע
האמיני לי שיוחנןפאולס ההוא היה מכבד את הדת היהודית יותר מהומניסט.
איך אתם מגינים על משמיץ נאלח זה?!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 16:32 |
|
| |
לירוחמ לצנע ולכל התמימים
הנה קיבלתם מהתועב בעצמו את אשר ניסיתם לכסות ערוותו
זה בושה שאני היחיד שדרשתי כבוד אלוהים
אנא תתנצלו בפומבי!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 16:37 |
|
| |
| יוחנןפאולס כתב: |  | אזי בבקשה מכם, אל תתחבאו מאחורי סיסמאות אל חי רחום וחנון.
אמרו נא בבהירות לא חנון לא רחום וגם לא רב חסד. אלא אל אגוצנטרי הרואה בעולם ואנשיו כלי משחק בתאוותיו הרב תכליתיות ורצונותיו הקוסמיים והמיסטיים.
אותו אל מזוויע אינו אלא בבואה של השכלתכם ליבכם וערכי דתכם. |
|
אתה יודע לקרוא משפטים ?
חוץ מזה שגם לאלוקים אין הצדקה לעשות דבר שליליים. ודווקא אתה המחרף בכך שאין לך בעיה לתפוס את הא-ל כפשיסט או סדיסט.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 16:42 |
|
| |
אלוקים לא מינה אותך להיות מגינו. ונדמה לי כי הוא לא כל כך זקוק להגנתך או של אחרים, כאן מנהלים ויכוחים בסובלנות וסבלנות בלי כל השמצות אישין. קרא את תקנון הפורום. ונהג לפיו.
שיר השירים רבה (וילנא) פרשה א
תא חמי מה כתיב תמן ויעף אלי אחד מן השרפים ובידו רצפה, אמר רב שמואל רצפה רוץ פה רצוץ פה למי שאמר דלטוריא על בני, ודכוותיה כתיב באליהו שנאמר (מלכים א יט) ויאמר קנא קנאתי לה' אלהי ישראל כי עזבו בריתך בני ישראל, אמר לו הקדוש ברוך הוא בריתי שמא בריתך, ואת מזבחותיך הרסו, אמר לו מזבחותי שמא מזבחותיך, ואת נביאיך הרגו בחרב, אמר לו נביאי ואת מה איכפת לך, אמר לו ואותר אני לבדי ויבקשו את נפשי לקחתה, תא חמי מה כתיב תמן ויבט והנה מראשותיו עוגות רצפים מה הוא רצפים, אמר רבי שמואל בר נחמן רוץ פה רצוץ פיות בכל מי שאמר דילטורייא על בני
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 16:54 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אלוקים לא מינה אותך להיות מגינו. ונדמה לי כי הוא לא כל כך זקוק להגנתך או של אחרים, כאן מנהלים ויכוחים בסובלנות וסבלנות בלי כל השמצות אישין. קרא את תקנון הפורום. ונהג לפיו. שיר השירים רבה (וילנא) פרשה א תא חמי מה כתיב תמן ויעף אלי אחד מן השרפים ובידו רצפה, אמר רב שמואל רצפה רוץ פה רצוץ פה למי שאמר דלטוריא על בני, ודכוותיה כתיב באליהו שנאמר (מלכים א יט) ויאמר קנא קנאתי לה' אלהי ישראל כי עזבו בריתך בני ישראל, אמר לו הקדוש ברוך הוא בריתי שמא בריתך, ואת מזבחותיך הרסו, אמר לו מזבחותי שמא מזבחותיך, ואת נביאיך הרגו בחרב, אמר לו נביאי ואת מה איכפת לך, אמר לו ואותר אני לבדי ויבקשו את נפשי לקחתה, תא חמי מה כתיב תמן ויבט והנה מראשותיו עוגות רצפים מה הוא רצפים, אמר רבי שמואל בר נחמן רוץ פה רצוץ פיות בכל מי שאמר דילטורייא על בני
|
|
גם בלי המקור הזה מגיבים כיוחנןפאולוס רק מוכיחים להומניסט את צדקת התזה שלו.
(ברור לי שהם לא בשלים להבין זאת וחבל מאד שכנגד זה אין מה לעשות)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 16:56 |
|
| |
ירוחמ
שמתי לב שמכל טיעוניו העמוקים... של המניסט, הצלחת להבין רק שבני ברק גי' שטן.
צענערנע
מה את הבנת בתזה שלו?!
תוקן על ידי יוחנןפאולס ב- 29/06/2010 16:58:17
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 17:01 |
|
| |
את זה אמר- כ"ק האדמו"ר יקותיאל הלברשטם, נינו של ה דברי חיים- מצאנז, ומצוה לפרסם דברי קודש ברבים! כפי שהבטיח אליהו ז"ל לבעש"ט- שהוא יגיע- כשיפרצו מעינותיו חוצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 17:18 |
|
| |
ירוחמ אבל זה הדבר היחיד שהצלחת לקלוט מכל המשא ומתן באשכול הזה. אין לך אפילו תגובה ענינית אחת להמניסט.
ולצענערנע
את מגינה על אחד שלועג לך ולרעיונותיך, תראי מה הוא הגיב על הפורום הנעלה והנכבד בזה.
במקום קצת כבוד אישי, להוקיע אדם שמעיד על עצמו שהוא בא לזלזל ולהכפיש ולהעכיר את האוירה, אתם מנסים להגן עליו.
זה אומר דרשני"!
אמור לי מי חבריך ואומר לך מי אתה.
הרי הפורום הנפלא הזה אין לו אח ורע בעולם, בבירור וחקירה נושאי דת ואמונה מגוונים. תוך כיבוד ואחווה הדדיים בצורה יוצאת מן הכלל. לפתע נתקע לתוכו אדם זר לנו , שבא להציק רעיונית ותו לא.
ביקשו ממנו יפה , אנא כבד את בני הפורום, אבל הוא בשלו. וכמו שהעיד על עצמו בהודעה האחרונה. באתי להוציא אתכם מהזיותכם.
אם הוא היה נכנס לביתכם ומעורר את הפרובוקציה שעורר פה. הרי הייתם מעיפים אותו לכל הרוחות.
אז מאיפה יפיפות הנפש הזאת שלכם.?!
קצת מחשבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2010 17:37 |
|
| |
הנה תגובתו של המניסט מאמש באשכול "מי מממן את מי" י| ירוחםשמ כתב: |  | מענין עד מה כולנו שבויים בידיעות שרכשנו וקיבלנו. אנחנו לא נותנים לעובדות לבלבל אותו,
פרופסורים לכלכלה וסוציולוגיה ערכו מחקרים, על תרומתם או אי תרומתם של המגזר החרדי למדינה.
הלהמל"ס בדק מצידו גם עם גורמים מקצועים מהאקדמיה את הנושא. משרד התמ"ס ערך מחקר משלו,
המחקרים היו ברורים וחד משמעיים, ומדאיגים מבחינה לאומית ומדינית, על תוצאת הרת האסון שהמצב גורם ויחמיר ויגרום.
כל זה לא מענין את המשוכנעים, הם יעשו את החשבון של כמות הגבינה והלחם שהחרדים צורכים, את שעור המע"ם שהם משלמים על הדירות כביכול. ממש מחקרים בכלכלה אלטרנטיבת, המוכיח מעל כל ספק כי בעצם מי שממן את מי. אם זה לא היה כה עצוב. זה היה משעשע, |
|
כל הפרופיסורים האלה הם שקרנים ואנטישמים ששונאים את היהדות והדת ומחפשים להשמיץ אותנו.
לו רק היו תומכי תורה, או אפילו אובייקטיביים היו רואים בבירור שהחרדים מחזיקים את המדינה והנה תגובתו , רבע שעה קודם באשכול "על נרקסיזם וחרדיות" החרדים לא מתגייסים, רואים במדינה ישות כפרנית, ואעפ"כ מוצצים את עטיניה של המדינה, בתקציבים. זאת אומרת שהמניסט הוא "טרול" אמיתי השותל פה תגובות סותרות ומעוררות פרובוקציות. נפלנו איתו בפח. כדאי שנתנער ממנו כמה שיותר מהר. הוא יהרוס פה את כל הבנין הנפלא הזה.
|
|
|
|
|