בית פורומים עצור כאן חושבים

שיח שופטים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/6/2010 09:10 לינק ישיר 
שיח שופטים

[ נתקבל מהניק "גרעינוב" ]

שיח שופטים

השופט דה רוטשילד הניח את השפופרת בלב כבד. הוא ידע כבר שהשיחה הזאת בוא תבוא, והוא ידע שאינו יכול להמנע ממנה. הוא השתוחח אינסטנקטיבית, כאילו השופט גלאנצר, נשיא בית המשפט לשעבר, כבר יושב מולו, נועץ בו עינים מצמיתות ומצליף בו בשבט לשונו.

גלאנצר אכן הגיע מהר, מתנשם קימעא מחמת הדחיפות ומשא הדברים אשר בקרבו. לא שעה לגינוני נימוסים והתנפל ישירות:

"ירדת מדעתך?! אתה מבין מה עשית כאן?! מדוע – בשם אלוקים – לא שאלת, לא התייעצת לפני שאתה מוביל מהלך כזה!!"

תבין... ניסה רוטשילד לומר, אך קולו גווע מיד לנוכח המבט המצמית. גלאנצר לא בא לשמוע, הוא בא להשמיע:

במשך שנים אנו מובילים, ובהצלחה, את הקו שלנו. הצלחנו להרוג את רגש החירות אצל חלקים גדולים מן העם, הפכנו את הממשלה לדחליל, הכנסת – עפר לרגלינו, אנו מחוקקים חוקים ומבטלים חוקים כרצוננו, אף אחד לא מעיז לומר לנו 'מה תעשו'. הכל בנוי על התפיסה שאנו הריבון, אנו השליט ואין להפר את רצוננו. כל זה מפעל חיים שלי, שלי. אני בניתי זאת בעשר אצבעות, ועכשיו אתה בא – אידיוט שכמותך – ותוקע סיכה בכל הבלון הזה? עשרות אברכים קמו ואמרו 'לא!' לבג"ץ, וציבור של מאות אלפי איש עומד מאחוריהם ומריע להם.

אפילו בציבור הכללי, שעדיין מאמין בקדושת הבג"ץ, נשמעים קולות רבים שלא היה נכון להשליך אותם לכלא, שהתנהגת כמו פיל בחנות חרסינה. הפרקליטות מבקשת לוותר להם, כך גם שר החינוך, לשרותי הרווחה יש פתאום מה לומר. ובכלל – התרגז גלאנצר יותר ויותר – נגיד שהחלטת להכנס לעסק, היית חייב לנעוץ בהם שיניים. אבל איך יכולת לקחת קלף מנצח כל כך, גזענות, ולמסמס אותו בצורה כזאת. הרי מי שמאשימים אותו בגזענות מת כמעט מיד מפחד, זה הקייס הכי חזק. ואתה הצלחת לגרום לכך שאפילו בצד שלנו כבר מטילים בזה ספק.

בן דרור ימיני כותב בכל לשון שהגזענות לא נמצאת שם, היא נמצאת דווקא אצלנו. אפילו בן כספית – שאוהב אותם כמוני וכמוך – כותב במעריב שהתנהגת שלא בחכמה, שזו מלחמה אבודה. אפילו הוא מתחיל לפקפק אם היתה כאן באמת גזענות. וגם גדעון לוי היה צריך כמובן לצרף את קולו למקהלה הזאת. אתה קולט מה עשית כאן? אתה מבין בכלל מה קרה?"

- "אבל מה יכולתי לעשות" רוטשילד כמעט בכה, "הם ציפצפו על בג"ץ ולא הסכימו לקיים את פסק הדין".

- ומי ביקש מידך פסק דין כזה? אתה לא יודע את הכלל הפשוט שהחכם לא נכנס לבוץ שלא יוצאים ממנו? היית חייב דווקא לשלוח אותם לשבועיים האחרונים של סוף השנה? הרי במשך שנים פיתחנו באופן גאוני את משיכת פסקי הדין. מה שאנו לא רוצים, אנו יודעים לדחות ולדחות ולדחות. הנה, את הבג"ץ של אורנן יקותיאלי משכנו עשר שנים עד שהגיע הזמן המתאים להרגשתנו, ואתה לא יכול לחכות שבועיים? אם היו חסרים לך תירוצים יכולת להתקשר אלי...

אני אומַר לך מה: היית חייב כמובן לנצח, להראות לשיכנזים האלו את הדרך. לא יכולת להתאפק. אבל בשביל זה חינכנו אותך כל השנים? שברגע האמת תתפרץ כמו החתול של רבי יהונתן אייבשיץ שראה עכבר? - - -

-         "איזה חתול?" לא הבין רוטשילד.

-         לא משנה, עזוב. תאמין לי, כשהכנסתי אותך פנימה הזהירו אותי הרבה אנשים, שמענו על האופי שלך. אבל חשבתי שניתן לך הזדמנות, זה מה שאתה מחזיר לנו על כך? הרי בלעדינו היית עד היום עסקן בדרג ג' בעיירת פיתוח.

גלאנצר התרתח והלך מרגע לרגע:

מהרגע הראשון שיחקת לידים של הילד הזה, ללום. מכל בתי הספר והסמינרים בארץ הוא היה חייב למצוא את המקום שבו טענה זו הכי פחות צודקת. אבל נניח לזה, באמת לא משנה מי צודק, זה אף פעם לא ענין אותנו. אבל מדוע, למען השם, היית צריך לדחוף ברגע האחרון את ענין הדת והחוק, למה, למההההה?!

אתה קורא עיתונים? אתה מאזין לתקשורת? הרי שיחקת לידים שלהם כמו אידיוט מושלם. הם לא חיכו רגע והפכו זאת מיד להתקפה נגד הדת. אתה חושב שחסידי סלונים היו מצליחים לגרור אחריהם את כל מנהיגי החרדים בלי זה? לא - באל"ף רבתי, לא! עד אותו רגע הם לא דיברו בקול אחד. אבל ברגע שהפכת זאת למתקפה נגד הדת, ועוד הלכת בכסילותך והשלכת אותם לכלא, לא נשארה שם לאף אחד ברירה. אפילו הרב עובדיה יוסף הוציא הודעה נגד פניה לערכאות.

אני כל הזמן פוחד מה יקרה ביום שהממשלה והעם יתפסו שאפשר לצפצף עלינו, ביום שמישהו יעמוד ויצביע על הנזק שאנו גורמים למדינה, ואז כולם יתנפלו עלינו. הרי אין לנו צבא, כל כוחנו הוא באחיזת העינים שלנו. וזה דבר רגיש ומסוכן, אנו הולכים על חבל דק מאוד!

הרי יום קודם לכן היתה החלטת בג"ץ על ביטול הבטחת הכנסה לחרדים. אתה יודע מה הצחיק אותי יותר מכל? אותם פרשנים שהתראיינו והסבירו בהתלהבות כמה כסף חסך בג"ץ למדינה. חסך כסף? המוסד הזה ביזבז למדינה כסף יותר ממה שלקחו החרדים ויקחו אי פעם. זוכר את פרשת בתי הכלא הפרטיים? קראת פעם כמה עלו למדינה הגחמות שלנו בענין גדר ההפרדה? עשרות ומאות מליארדים. ואני כל הזמן פוחד, פוחד מהיום שהעם הזה יתפכח ויביט סביבו, הרי יבלעו אותנו חיים! וכאן אתה בא ובמו ידיך מכניס אותנו לבוץ מיותר לגמרי. גורם לציבור שלם לומר 'אני מצפצף על בג"ץ', למי זה חסר? למי?!

במשך שנים אני מנווט את הענין בתבונה, בערמומיות, בנחישות. פיתחתי בגאונות את אומנות משיכת החבל עד הקצה בלי לקרוע אותו, ופתאום אתה מתפרץ לשם עם המזג חמום המוח שלך, עם קצף על השפתיים, והורס והורס. אַח! זו היתה טעות, טעות.

- "מה טעות" שאל רוטשילד בלב כבד "שהכנסתם אותי?"

- "על זה אני לא מדבר, הטעות היתה שעזבתי, הייתי צריך להשאר. אני רואה שאי אפשר לסמוך על השופטת פינקל, פָארְט אַ וַויְבּ. אצלי לא היה קורה כדבר הזה, בחיים לא הייתי נותן לך להכנס להרכב במשפט כזה, ותאמין לי. לא צריך הרבה חכמה כדי להבין זאת".

פוֹרְט אַ מה? לא הבין רוטשילד, זו נראית לו איזו קללה באידיש, אבל הוא לא העיז לשאול, רק חסר לו להראות עוד משהו שהוא לא מבין.

"תגיד לי" שינה גלאנצר פתאום את הנושא בחדות: מה זה "הגה"ק ציס"ע"?

-         מה?

-         כתבתם בסוף פסק הדין ביום רביעי "הגה"ק ציס"ע אדמו"ר בעל נתיבות שלום", אולי תוכל להסביר לי מה פשר ראשי התיבות האלו? שאל גלאנצר כמיתמם.

רוטשילד התפתל, לחייו בערו: "האמת שאני לא יודע בדיוק, העתקנו את זה מנוסח העתירה של 'נוער כהלכה', השופט ירוחם מגיש אמר שזה ירגיז אותם כהוגן..."

הוא הרים את עיניו לרגע והסתכל בגלאנצר, אך חזר והשפילן מיד. הבעת הבוז והרחמים היתה כה חזקה ודורסנית, הוא לא יכל לעמוד בכך.

גלאנצר גם הוא הביט באיש היושב מולו, מכווץ ומושפל, סמל של מסכנות מעורר חמלה. רחמיו התעוררו.

"תבין, רוטשילד" אמר בקול רך. יותר משאני כועס אני פוחד, אין לך מושג כמה אני חושב רחוק ובגדול. המדינה הזאת היא רק נקודת ההתחלה, היא המעבדה שביצענו בה את הנסיון. אני וחברי הפרופסורים מהארווד ומאוניברסיטת ייל הגענו כבר מזמן לתובנה שהשיטה הדמוקרטית פשטה את הרגל. אי אפשר שההמון הנבער יקבע מי יהיו המנהיגים, וכל הפוטוגני יותר נבחר יותר. אי אפשר שכל ארבע שנים, במקרה הטוב, מתהפך הכל וצריכים להתחיל מהתחלה, ואי אפשר עם העובדה שהממשלה והשרים עסוקים כל הזמן בלשרוד ולהבחר שוב. באמת שאי אפשר לעבוד כך.

אז מה עושים? שלטון נוסח היטלר וסטאלין כבר לא עובד היום, רק אצל הערבים. וגם אם כן – הם הורגים אנשים מהסוג שלנו. כאן נכנס הרעיון שלי לתמונה: הכנסתי את שיטת 'הכל שפיט', והצלחתי – בעצמי לא האמנתי – לגנוב את השלטון, לאט לאט, אבל בטוח. בהבל פינו אנו משפילים גאים ומגביהים שפלים, מבטלים חוקים ומחוקקים חוקים. השלטון האמיתי בידינו. אם תסתכל על השינוי שחל כאן מאז שהתמנתי ליועץ משפטי – לא תאמין, אני בעצמי לא מאמין. היה כאן צירוף של מזל, הגאונות והנחישות שלי, יחד עם הכסילות של הכנסת, חוסר האונים של הממשלה. ובנוסף לזה התקשורת הנלהבת לעזור.

החברים שלי מכל העולם לא גומרים להחמיא לי, הם מעריצים אותי, וגם הם עובדים בכיוון. אמנם אף אחד לא הצליח להגיע בינתיים למה שהגענו פה. למרות שהגויים טיפשים יותר, אין להם מנגנון הרס עצמי כמו שיש כאן. אבל עובדים על זה בכל העולם, וזה הולך ומתקדם. בית הדין הבינלאומי צובר תאוצה, ואני כבר רואה לנגד עיני את היום שבו ישלטו בתי המשפט בכל העולם המערבי, הנשיאים והממשלות יהיו רק מריונטות.

נכון, יהיו קרבנות בדרך. המדינה כאן תקרוס, וחבל לי עליה, אבל אנו נהיה אז כבר בחו"ל. ליבי על האזרחים שישארו כשהערבים יעלו כאן לשלטון, אבל איך אמר חיים ויצמן בזמנו על היהודים באירופה? הם אבק כלכלי ומוסרי בעולם אכזרי.

וכשהיום הגדול יגיע - אני אהיה הנביא בעל החזון שהגה וסלל את הדרך לכל זה, אני אהיה הכהן הגדול של מערכת המשפט הנאורה. אתה קולט את זה? אני לא יכול לישון בלילות מרוב התרגשות ומתח. ולכן, תבין, אני גם לא יכול להרשות בשום אופן שאת כל זה יהרוס איזה חמום מוח, איזה ג'ינ...

גלאנצר תפס את עצמו ובלם את פיו, אבל זה היה כבר מאוחר; רוטשילד, כאותו מתאגרף שכבר שוכב על הקרשים בהכרה מעורפלת ומזהה פתאום את הזדמנות חייו, זינק מכסאו והתקרב אל גלאנצר באופן מאיים, פניו כמעט נוגעים בפניו.

"מה אמרת?" סינן "מי יהרוס?"

גלאנצר נרתע אינסטנקטיבית: "לא אמרתי כלום, סתם, שום דבר".

אבל רוטשילד לא חשב להרפות לרגע:

"אני יודע מה אמרת" צרח "אמרת ג'ינג'י, חת'כת גזען שכמוך. כבר קודם חשדתי בך כשאמרת את הקללה הזאת באידיש. מה נראה לך, אני לא מספיק טוב בשביל לבן שער כמוך? לא מתאים לך ג'ינג'י? אני עוד אראה לך מה זה. תתבייש לך! אני אצא עם זה לתקשורת, אני ארדוף אותך עד חרמה, אני אאשים אותך בבזיון בית המשפט, אני..."

"אתה צודק" אמר גלאנצר בעצב, "באמת צריך להאשים אותי בבזיון בית המשפט, על כך שאפשרתי להכניס אותך".

הוכנס ע"י ספרן

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 29/06/2010 09:11:32

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 10:56 לינק ישיר 

אנחנו החרדים יכולים להלחם בבג"ץ אך ורק בזמן שיש להם סמכות באמת וכוח שלטון ושיפוטית,
אבל ברגע שיתערר סמכותם אנחנו החרדים צריכים להיות הראשונים להילחם בעד הבג"ץ ונגד אנרכיה ואנדרלמוסיה,
הרי מה אלטרנטיבה ? שהמאפיה תשלוט בעם ? כמו שהם שולטים בעיתונת ובתקשורת,
הדאגה שלנו צריכה להיות באמת מזה שהחילונים בעדינו נגד הבג"ץ, ולכן הגדולים צריכים באמת להפסיק את מלחמתם נגד הבג"ץ כי זה בנפשינו שיהיה שופטים בארץ,
אם אנחנו החרדים היו נותנים אלטרנטיבה שפוטית כלומר משפט וחוקי ההלכה הייתי מסכים שיבטל השופטים והבג"ץ
אבל כל זמן שזה לא כך כלומר אין לנו משפט ההלכה ואנו לא נותנים לעם אלטרנטיבה שפוטית במילא אנו צריכים בדיעבד לתמוך בבתי משפט ובג"ץ וכל הפחות לשתוק ובודאי לא להילחם נגדם,

האמת אני לא מבין אתנו את עצמינו, למה באמת לא יכולים חכמי הדור לתת לעם כולו אלטרנטיבה משפטית והשקפטית אחידה, יכול להיות שהעם היה תומך בזה, מול הנאורות האירופית של הבג"ץ ובעד הערבים,   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 11:23 לינק ישיר 

מקסמם
אתה צודק לחלוטין שבית משפט חזק בסופו של דבר יגן עלינו (או על כל מיעוט אחר) אולם להציע אלטרנטיבה משפטית אלטרנטיבית משמעותה עריכה מחדש של השולחן. המסורת ההלכתית של עם ישראל נבנתה ופותחה כאשר עם ישראל היה תחת שלטון אחר הן בא"י והן בגלות ולצערינו אין לנו תשתית של תורה שבע"פ כיצד יש לנהוג במדינה שהיהודים (ואי"ה יהודים שומרי תורה ומצוות) הם השולטים בה. הלוואי וחכמי הדור היו מכניסים ראשם לדבר זה אולם בשלב זה הדבר הינו בגדר חלום. הדבר יקרה כאשר לא תיהיה ברירה ולא תיהיה אלטרנטיבה של יהודי (גוי) של שבת.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 11:26 לינק ישיר 

מעט דמגוגי, אבל יש בזה הרבה אמת, ואפילו כתוב לא רע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 11:41 לינק ישיר 

פקחעיני:
היה מחכמי הדור שרצו לעשות לפני קום המדינה הרב קוק ועוד, אבל המשכנו עם הקהילות נפרדות וכל קהילה עם השקפות אחרות ולכן לחמנו נגד הרב קוק ושיטתו בלי לחשוב קצת לרחוק,
והיות שכל קהילה דוגלת בהשקפה אחרת במילא אנו לא יכולים לעשות דבר כזה,
ושאנו שואלים את הרבנים בעניין אז תשובתם שאנו מחכים למשיח שיעשה זאת,
אבל מסוכן היא להתעורר באיזה יום שלמדינה והעם לא יהיה שופטים וגם לא יהיה אלטרנטיבה רבנית הלכתית, ואז החרבן בית שלישי יבוא על בטוח,
ואז גם נאמר שאנו מחכים למשיח ?
אין לנו הנהגה שחושבת ודואגת לעשות משהו בעניין, ולכן בינתיים אנו חייבים לתמוך לפחות במה שיש,
ואל לנו להילחם בהם כי זה ממש בנפשינו כנ"ל  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 12:15 לינק ישיר 

קיים כאן מלכוד.
מחד אוי לנו עם בג"ץ שמשתכר מכוחו ומאידך אבוי יהיה לנו בלי בג"ץ.
מה עושים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 12:26 לינק ישיר 

למרות שאני בהחלט מסכים לתאור  על השופט בדימוס, ומסכים למשתמע.-הדברים מתחילים לאט לאט להיות מתוקנים-.
 בכל זאת כדברי מקס,- זה מה שיש, ואם זה לא יהיה, זה יהיה הרבה הרבה יותר גרוע.

אבל התנהגות הממסד החרדי בעניין היא דמגוגית, לא מוסרית ולא חכמה.
 דיין המקבל את משכורתו מהמדינה- לא יכול להשתלח במדינה ובמוסדותיה.
סגן שר השייך לרשות המבצעת, אינו יכול לנהוג מנהגי הפקר כלפי הרשות השופטת . הוא יכל להתפטר.
גדול הדור הגאון, המקבל את הפנסיה המכובדת מהמדינה, אינו יכול לסלף ביודעין את דברי הרמב"ם לתועלתו הפוליטית,
הדבר גם אסור אם הוא לא היה מקבל ונהנה ממטעמי המדינה, הוא יודע טוב מאד כי הערכאות שהוא אוסר אינם ערכאות עכו"ם, משום מה הוא העלים את העכו"ם מדבריו כשדיבר על איסור בערכאות. 

רמב"ם הלכות סנהדרין פרק כו

כל הדן בדייני עכו"ם ובערכאות שלהן אף על פי שהיו דיניהם כדיני ישראל הרי זה רשע

וותשובה מראש  לכל החכמים שיטענו  שהם לא דנים לפי דיני תורה.
הם לא עכו"ם.
גם בתי דין היום כולל הבד"ץ לא דנים לפי  דיני התורה, כי אי אפשר היום לדון רק לפי התורה. וגם לא בעבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 13:03 לינק ישיר 

אין ספק שניתן וצריך לבקר על פסקי בג"ץ אולם גם זה נתון לכללים וצריך לעמוד בהם.  צודק ירוחם שלא ניתן להחזיק את המקל בשתי הקצוות.
שאלתי פעם תלמיד חכם היושב בבית דין לדיני ממנות על מה מסתמך בפסקותיו ואמר לי: על שכל ישר ועל דיני המדינה. אולם עולה השאלה ואיפה חושן משפט? או ליתר דיוק איפה חושן משפט המותאם למציאות החיים כיום.
מקסמן האם אתה יכול להפנות אותי למקור בכתבי הרב קוק הבונה תשתית הלכתית מעשית (לא תשתית פילוסופית) לניהול מדינה יהודית מודרנית (האחראית גם לחייהם ורווחתם של אזרחיה הגויים) ואני שואל מתוך חוסר ידיעה ולא מתוך התרסה ח"ו. אפילו כיצד משיבים אבידה מדאוריתא בימנו לא נהירא לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 13:04 לינק ישיר 

מעט דמגוגי? דמגוגיה בהתגלמותה. שוב חוזרת תיאורית הקשר - ישבו להם מועצת זקני החילונים, ורקמו קשר לחטוף את השילטון מידי הנבחרים. הכל מתוכנן, והכל כדי לדפוק את ה.... [השלם את החסר, הרי כל אחד רואה את הקונספירציה מהזוית שלו].

קשקוש של פחדנים שמפחדים להביט במציאות ביושר.

הסיבה שאין "יצוג" לחרדים ולימין בבית המשפט העליון היא, שלפני 30 שנה לא היו בחוגים האלה אנשים שרצו להיכנס למערכת. השופטים של עכשיו, הם אנשים שחתרו לכסא הזה לא מהיום, אלא מאז.

הסיבה שיש כל כך הרבה נשים בבתי המשפט היא, שכבר 30 שנה שנשים נכנסות לשירות הציבורי כפרקליטות, ומשם דרכן מובילה לכיוון בתי המשפט.

כל שאר התיאוריות מתאימות לילד בגן, שכשנופלת לו הסוכריה מהיד הוא מאשים את כל העולם  חוץ מאשר את רשלנותו שלו.

וזה בלי להיכנס לחלק השני של הדיון שנוצר כאן, על חשיבות בית המשפט העליון בישראל. בלעדיו, ובלעדי האקטיביות שלו [גם היא מוגזמת לעתים], היינו היום במדינה דומה לזו של עמוס קינן בדרך לעין חרוד.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/6/2010 13:05 לינק ישיר 

כמדומני שציינתי פעם את האבסורד שמוציאים כתבי סירוב על מי שנתבע לבוא לדין תורה וכשהוא בא הוא יכול לטעון קים לי.

השכן
באמת, לבית המשפט אין אג'נדה?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 29/06/2010 13:15:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 13:14 לינק ישיר 

ירוחם:
ברור שאפשר לפי התורה להקים בתי דין ומשפט ובג"ץ,
טעות עשתה ההנהגה בקום המדינה שאימצה לעצמה את משפט הבריטי במקום את משפט החושן משפט\ההלכה,
הרי במילא הרבנים מאמצים את דינה דמלכותה דינה,
במילא מה שחסר בהלכה אפשר להוסיף לההלכה את חוקי הנאורות וכו'
(אגב: לא נכון לתקוף את הרב,,,,, אישית ובענינים אישים)

לבעל:
מה שאנו צריכים לעשות זה פשוט לדעתי,
להפריד את התורה מההשקפה לעשות הפרדת דת והשקפה, לפחות בעניני חושן משפט, שבזה אין לקהילות השקפה ואין מחלוקת בענינים אלה,
ואחר כך הפרדת גדר מהעיקר תורה, כלומר כל גדרי תורה ישאר בידי הקהילות לפי השקפתם, והעניני עיקרי תורה יהיה בסמכות הבג"ץ החרדית,
והכל יבוא על מקומו,
לדוגמא:
יבואו עסקנים לצעוק נגד מופעי זמר, הבג"ץ יפסוק שאין איסור תורה זה רק עניין השקפה במילא אנו משירים את זה לרב ופוסק הקהילה וכל קהילה יעשה מה שהם רוצים אבל אי אפשר לאסור על כולום לא ללכת למופעי זמר,
יבואו עסקנים לצעוק הפרדה באוטובוסים: הבג"ץ החרדית יפסוק שרק בשכונה שגרים קהילה X שרוצים הפרדה, אבל בקהילה Y שלא רוצים אי אפשר לכפות עליהם,
וכן על זה הדרך, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 13:20 לינק ישיר 

השכן כתב:
.

הסיבה שאין "יצוג" לחרדים ולימין בבית המשפט העליון היא, שלפני 30 שנה לא היו בחוגים האלה אנשים שרצו להיכנס למערכת. השופטים של עכשיו, הם אנשים שחתרו לכסא הזה לא מהיום, אלא מאז.

השכן:
בכלל לא נכון, השפטים מאז קום המדינה היו ימנים עד שבא ברק וחטף את הכל, הם כמעט כולם היו יוצאי לחי ואצל 

תוקן על ידי maxmen ב- 29/06/2010 13:23:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 13:35 לינק ישיר 

מקס, טענתי בחיטים ואתה משיבני בשעורים?

כתבתי את הסיבה למבנה של בית המשפט העליון דהיום, ואתה משיבני מה היה לפני 60 שנה?

ואיך בדיוק בא ברק וחטף את הכל? [וזו תיאורית הקונספירציה אליה התיחסתי]

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/6/2010 13:41 לינק ישיר 

השכן כתב:
מקס, טענתי בחיטים ואתה משיבני בשעורים?

כתבתי את הסיבה למבנה של בית המשפט העליון דהיום, ואתה משיבני מה היה לפני 60 שנה?

ואיך בדיוק בא ברק וחטף את הכל? [וזו תיאורית הקונספירציה אליה התיחסתי]

השכן: אתה צודק אני רואה עכשיו שכתבת 30 שנה, סליחה

איך בדיוק אני לא יודע שאל את המשפטנים, מה שמוזר שבשלטון המערך השופטים היו ימניים ובשלטון בגין ובעיקר שמיר השמאל כבשו את מערכת המשפט, איך בדיוק ? שאל את החבריה שם ותשמע תשובות מעניינות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 13:42 לינק ישיר 

מקסמן
נראה לי שיש נאביות מסוימת בדבריך שניתן לקבוע בד"ץ שיקבע האם דאוריתא או השקפה והכל יבוא על מקומו בשלום (דרך אגב בנושא הפרדה באוטובוסים לא המשכתה באותו קו מחשבה שהבד"ץ יפסוק האם זה השקופה או דאוריתא) 
האם לא ניתן לחלוק על הבד"ץ בפסיקתו זו מתוך עיון בגמרא ובפוסקים ?
נראה לי שהדרך המועדפת להגיע להכנסת התורה למערכות חיינו הפרטיים והציבוריים (מדינה מודרנית האחראית גם על תושביה הגויים) צריך מאן דהוא להעיז ולכתוב ספר הלכה מן הסתם בדורו לא יתקבל (כמו הרמב"ם שאף שרפו חלקים מספריו ור"י קארו) אבל בדורות הבאים יתקבל. אם לא יקרה נעמוד לפני שוקת שבורה ונאלץ לפסוק ע"פ דיני המדינה שלאוו דוקא נבנו ע"פ התורה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2010 13:59 לינק ישיר 

פקחעיני:

איך יכול להיות הפרדה באוטובוסים דאורייתא אם במעמד הר סיני עמדנו מעורב גברים ונשים ? וכן גם בבית המקדש,
עד שהגיע זה שתיקן תיקון גדול וכו' עיין בגמ' שם,

הרב קוק רצה להקים והקים את הרבנות והצליח להכניס במדינה את הנשואין כשרות שבת יום כיפור וחגים ועוד,
ובזכותו התאפשר לעשות את המיליון בעלי תשובה, זה נקרה מנהיג בראיה רחבה ואין לנו כזה מנהיג כהיום
אגב: גם את הרב קוק האשימו בנאיביות ובחולם חלומות באספמיה,
אבל אחרי שאנו רואים את דור הבעלי תשובה שרק בגלל חלק החלומות שלו שכן התגשם,
ק"ו שאם היה מצליח להקים רבנות לאומים היו כל העם אפי' החילוניים מקבלים את זה כמו את הנשואין וכשרות וכיפור שבת וחגים וקבורת ישראל וכו'
נכון שנראה לך קשה להפריד בין דת והשקפה, אבל תלמיד חכם אמיתי יודע להבדיל ביניהם,
ועוד: במילא לפי השקפה X השקפה Y היא כפרנית, למשל השקפת סאטמר מול השקפת גור וכן בכל קהילה,
ולכן לדעתי חייבים להפריד את התורה והשקפה, ויהיה דמוקרטיה בין הקהילות שכל קהילה תנהג לפי השקפת היא,
אבל מערכת המשפט יהיה נטו לפי התורה שזה כל יהודי יכול לחיות עם זה,

תוקן על ידי maxmen ב- 29/06/2010 14:01:53

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שיח שופטים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext