בית פורומים עצור כאן חושבים

הפרדוקס של הכופרים,

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/6/2010 15:06 לינק ישיר 
הפרדוקס של הכופרים,

הכופר הוא האחרון שיכול לבוא בטענות,
לא כלפי האלוקים כמובן,
ולא כלפי ההורים,
ולא כלפי החברה,
ולא כלפי האנושות,

לא כלפי אלוקים, כי פשוט אין, (וגם לא יכול לטעון כלפי המאמינים שהאלוקים שלכם כך או כך, הרי זה הבסורד,)

לא כלפי ההורים, כי הם טעו, (כמו שהרופאים אמרו להם להשכיב את התינוק על הבטן דווקא, ובילד שנולד שנה אחרי זה אמרו להם להשכיב על הגב דווקא, טעות של המדע וכן טעות של ההורים,) 

ולא כלפי החברה, כי הם אינטרסנטים לשיטת הכופר,
אז מה בכך ? הרי ככופר רק זה הדרך לשרוד, אז הם שורדים בדרך הזה, כלומר הכופר לוקח את עצמו לידים כי אין עזרה ממקום אחר, אז גם הם לקחו את עצמם לידים בדרך האמונה שהיא הדרך המועילה ביותר לשרוד כחברה,

ולא כלפי האנושות, כי הם מוכרחים לשיטתו, על דרך "לב מלכים ביד השם" כלומר אפי' האמונה חושבת שלשלטון אין בחירה,
במילא אין לטעון כלפיהם,

אבל ההבסורד הגדול ביותר כלפי הכופר זה אי הצלחה שלו בחיים, ובמיוחד אי אפשר להבין את הבכיינות שלו כנ"ל
הרי הכופר אמור היה להצליח כי הכל בידו, הוא אומר להיות הכי הגיוני ורציונלי ואדם קר ברוחו ונשמתו,
מילא המאמין יש לו הרבה סיבות להיכשל בחיים, כמו לא מרוצה מעצמו רוחנית מצפונית, יכול להיכנס לרחמים עצמיים ועוד אלף סיבות,
אבל הכופר ?? איפה ההיגיון הקר שלו, הרציונליות, למה הוא לא מצליח בחיים ומתבכיין כל חייו ? 

ועוד נקודה מעניינת כלפי הכופר, למה צריך הוא כל חייו להוכיח את כפירתו ??? איזה מין כפייתיות יש להם הכופרים,
איפה שהם זזים הם חייבים להוכיח את הכפירה,
הרי הם הראשונים שהיו צריכים להתעלם מהפנאטים והחוסר מעש של המאמינים, ולעשות הכל שהם עצמם יצליחו בחיים טובים, הרי הכל בידם,

מה דעתכם חברי וחכמי הפורום,

תוקן על ידי maxmen ב- 30/06/2010 15:10:39

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2010 15:29 לינק ישיר 

הכופרים מתביכנים  לקט מהתביכנות של הכופרים? כופרים במה? כפי שהם מתבכינים באוזני .

א. הם לא רוצים להיות הפראיירים של החרדים ולשאת אותם על גבם כלכלית,
ב הם לא רוצים לשרת בצבא במקום החרדים
ג. הם רוצים שנטל המילואים  יפול רק על כתפיהם.
ד. הם לא מעוניינים שמיעוט בואכלוסיה יקבע את סדר היום הדתי.
ה הם מעוניינים בפלאריזם וקירוב אנשים הרוצים להתקשר למדינה וליהדות.
ו  הם לא רוצים להיות כפופים בנישואים וגירושים לגחמות של אשים מזוקנים ופרימיטיבים.
ז הם לא מעוניינים שיסתובבו ביניהם אנשים החושבים שהם צודקים וכולם טועים.
ח. הם לא מעונים  בבדלנות  וגזענות מופגנת ומוחצנית, כשאפשר לעשות את זה בסתר בלי להרגיז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2010 15:39 לינק ישיר 

הנחת כהנחת מוצא שמי שכופר לא יכול להכיר במוסר ובטח שלא לדרוש אותו מאחרים. אני צודק?
רוב הכופרים לא יסכימו איתך לדעתי.
באופן כללי ניתן להכיר בטוב ורע אבסולוטיים מכיון שזאת האמת מצד זה שקיים טוב כמושג מופשט (משהו מעין האידאות של אפלטון). ומשם ניתן להתחיל ולגזור את כל הדרישות שחלקם מתוארות על ידי ירוחםשמ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2010 16:04 לינק ישיר 

לא, בשום אופן לא,
מבחינת תהיה חכם ואל תהיה צודק,
היגיוני רציונלי קר ברוח וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2010 16:05 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
הכופרים מתביכנים  לקט מהתביכנות של הכופרים? כופרים במה? כפי שהם מתבכינים באוזני .

א. הם לא רוצים להיות הפראיירים של החרדים ולשאת אותם על גבם כלכלית,

אז שהם יחליפו חברה מדינה וכו' הרי הכל בידם, ומה יש להם דווקא בארץ המאוד דתית לכל העמים, שיגורו במדינה כפרנית 

ב הם לא רוצים לשרת בצבא במקום החרדים

כנ"ל

ג. הם רוצים שנטל המילואים  יפול רק על כתפיהם.

כנ

ד. הם לא מעוניינים שמיעוט בואכלוסיה יקבע את סדר היום הדתי.

כנ"ל

ה הם מעוניינים בפלאריזם וקירוב אנשים הרוצים להתקשר למדינה וליהדות.

לא הבנתי מה קשור לכופר ?

ו  הם לא רוצים להיות כפופים בנישואים וגירושים לגחמות של אשים מזוקנים ופרימיטיבים.

כנ"ל

ז הם לא מעוניינים שיסתובבו ביניהם אנשים החושבים שהם צודקים וכולם טועים.

לא רציונלים ולא הגיוניים, מה פירוש לא רוצים ? זה מה יש ! שאין כנפים אי אפשר לעוף, אתה רוצה לעוף ? לך לפי חוקי הטבע ותצליח לעוף, אבל מה הבכיינות יעזור,

ח. הם לא מעונים  בבדלנות  וגזענות מופגנת ומוחצנית, כשאפשר לעשות את זה בסתר בלי להרגיז.

אמרתי, זה מה יש, שהכופר ילך ראש בקיר ?? מילא המאמין מאמין ולכן הולך הוא ראש בקיר, אבל הכופר ??? 

ירוחם:
מה קשור פוליטיקה בעניין, אני שאלתי כלפי הכופר אישי הרי הוא צריך להיות הכי הגיוני ורציונלי ואדם קר ברוחו ונשמתו ולהתנהג בהתאם, הרי הוא לא מחכה לניסים או למשיח שיסדר לו את הבעיות במדינה עם החרדים או הערבים,
שילך לגור בדנמרק למשל,
כפירה וטענות לא הולכות ביחד, הרי הוא יודע שלא יכול לשנות שום דבר לא בחוקי טבע ובודאי לא ללכת ראש בקיר,
שיעשה מעשה נבון כמו שרק כופר יודע ויצליח בחייו,
מילא המאמין לא יכול לעזוב, אבל הכופר ? מי מפריע לו, נכון האבות הכפירה חשבו שינצלו את הדת בכדי לגנוב מהערבים את המדינה, אבל עכשיו הכופר רואה שזה לא הצליח 1, כי הערבים לא שותקים 2, כי הדתיים נצלו את הטיפשות של הכופרים ובאו לארץ אבותם,
זה שהכפירה לא לקח בחשבון את כל זה ? למה שהכופר העכשווי ימשיך עם הטעויות של הדור הקודם,
הוא חייב להיות הגיוני ורציונלי ולעשות מעשה חכם,
הבכיינות היא רק למאמינים שמחכים למשיח ולניסים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2010 16:29 לינק ישיר 

yhadad היקר

אני אומר יותר מזה,
אם אני ככופר בוחר להיות חרדי כי טסתי בכל העולם ובחרתי את החברה הזאת על פני אחרים,
אני דואג לגור בחברה שיש שם לדעתי מוסר טוב וערכים טובים, (לכל הפחות רוצים להיות כאלה ועושים הכל בעניין, בהצלחה או לא ? לא משנה ! אבל זה בחירתי) 
אני דואג לצאצאי שיהיה להם המשך לדורות, ושוב בחרתי את החברה הזאת,
אבל שאני יבוא בטענות ? זה הרי הבסורד, הרי הכופר יודע למה הכופרים של פעם המציאו את הדת, אם חושב הוא שזה לא מוצלח ? שיעשה בחירה אחרת,

לגבי טענתך שכופר גם יכול לדרוש מוסר מאחרים, היא הנותנת, המאמינים דורשים את המוסר והערכים שלהם שגם הגיע מתוך כפירה, הרי הכופר יודע שהדת היא המצאה של הכופרים של פעם, אז הוויכוח כאן היא בין כופר לכופר, כלומר כופר של היום לכופר של פעם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2010 16:30 לינק ישיר 

אתה יודע מקס- הצלחת להרגיז אותי- 
אני לא יודע למי אתה קורא כופריםלדאבוני לא מכיר הרבה כופרים, אני מכיר הרבה יהודים /שדעתם אינה כדעתי,
אני מאד מכבד אותם כי כל אלו שאני מכיר, חיים על יגיעת כפם, ולא על חשבון הזולת כאדיולוגיה.
אני מכיר את טוב ליבם ואת הירתמותם למעשי חסד  ומתנדבים לשרותי הקהילה לעיר ולמדינה שהם חיים בתוכה.
אני מכיר את ערכיותם בנושאים שהם מאמינים בהם.
הם לא גונבים משקרים שאסור- הם לא עושים זאת כי הם אנשים מוסריים.
הם לא מקיימים בתי תמחוי- בגלל המצווה. הם לא סועדים את החולים הזקנים הנכים  ומחוסרי הבית בגלל שכר לעולם הבא.
הם לא מרשים לעצמם אפילו במחשבה להגיד דברי בלע כמו שכתבת -שיקימו מדינה אחרת,אולי רק מיחלים לזה. 
הם יודעים כי מדינת החרדים שאתה מדבר עליה לא תחזיק מעמד חצי שעה.

ועד כמה שהם לא מרוצים מהתנהגותם של החרדים, עדיין אין ביניהם השנאה כמו שיש לחרדי כלפיהם-

ומשום מה עדיין הם מרגישים בנשמותיהם ערבות כלפי יהודים אחרים , ולא כמו החרדים,

החרדי יכול לכתוב כמוך ולהתנהג בהתאם- אני פורש, הם לא יכולים לעצמם את הלוקסוס הזה לדבר כל אחים, 

יש להם אחריאות, הם יכולים רק לרטון  על ההתנהגות של האחים שמנצלים את טוב ליבם. ונושכים את היד המאכילה אותם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2010 16:34 לינק ישיר 

"הוא חייב להיות הגיוני ורציונלי ולעשות מעשה חכם, הבכיינות היא רק למאמינים שמחכים למשיח ולניסים,"

ואני לתומי חשבתי להפך.

שהמאמינים אמורים לשמוח כי יש להם במי לבטוח והם יודעים שמאן רחמנא עביד לטב עביד.(ואני מדברת על המאמינים האמיתיים)

ואילו הכופרים בוכים על מר גורלם כי הרי הכופרים מאמינים בגורל ובמקריות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2010 16:43 לינק ישיר 

ירוחם: אני לא מבין איך הצלחתי להרגיז אותך, אני לא מדבר על מאמין אני מדבר על כופר ולא משנה גוי או יהודי או כושי,
לא באתי לדון בפוליטיקה שאלת על כופר יהודי עניתי לך, אבל אמרתי במפורש שאני לא רוצה לדון בכך,
אני שואל על כופר בדנמרק למשל, האם יש לו טענות ואם הוא עושה בחכמה בזה שהוא מתבכיין כל הזמן ומאשים את כל העולם באי הצלחתו בחיים, הרי הכופר הגיע לדעותיו מתוך הגיון ורציונליות, אז למה הוא נעצר שם למה לא רץ הוא קדימה
עם דעותיו ורואה ודואג להצליח בחייו,
מה הקשר בין כל מה שאמרתי ושאלתי לבין החרדים והמדינה וכדומה,

שאלתי פשוטה ביותר, הכופר מטבעו הוא אדם הגיוני ורציונל, וחייב להיות גם אדם קר ולא כעוס בגלל שהוא רציונל והגיוני,
ולכן אני שואל למה ולמה הוא בוכה כל הזמן ומאשים את כל העולם,
וכל זה אני שואל כלפי כופר מדנמרק, אוקיי, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2010 16:54 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
"הוא חייב להיות הגיוני ורציונלי ולעשות מעשה חכם, הבכיינות היא רק למאמינים שמחכים למשיח ולניסים,"

ואני לתומי חשבתי להפך.

שהמאמינים אמורים לשמוח כי יש להם במי לבטוח והם יודעים שמאן רחמנא עביד לטב עביד.(ואני מדברת על המאמינים האמיתיים)

ואילו הכופרים בוכים על מר גורלם כי הרי הכופרים מאמינים בגורל ובמקריות.

שאלתי לשיטת הכופר שטוען שהמאמינים מאמינים בשטויות ומחכים למשיח הם יכולים לבכות ולחכות למשיח,
אבל הוא יודע שהכל בידו כלומר לא שמאמין במקריות ובגורל, הוא מאמין שיש את זה גם, אבל הוא רואה את כל החוקים שיש בטבע ובאנושות ומתוך ההיגיון הרציונל מתנהג בהתאם, אבל מה המקום כאן לבכות ?? האם רציונל יבכה אם לא זכה בלוטו ?
הוא אפי' לא יקנה לוטו,
האדם הכופר רצה לעוף, אז בנה מכשיר לפי חוקי הטבע והוא עף, אבל טיפש יהיה הכופר שינסה לעוף בלי חוקי הטבע, זה מה יש אין לא כנפים, שוב מה המקום לבכות כאן ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2010 16:55 לינק ישיר 

כופר הולך ברחוב הרב_שלא_קיים ומחזיק בידו פלאפון, פתאום בא כופר_של_פעם עם אמונות של היום ולוקח לו אותו.
מה יעשה הכופר:
כמובן יחשוב בצורה רציונלית:
1.האדם הזה לקח לי את הפלאפון ששלמתי עליו ממיטב כספי.
2.אני מתאמן כל יום במכון כושר והוא סתם נראה חלוש
3.יוצא מ(2) שאני יותר חזק
4.אני אחטוף לו בחזרה ואם צריך גם ארביץ לו

זוהי תגובה הגיונית למה שלא יאשים את הגנב שלדעתו אחראי למעשיו (לא משוגע וכו')
למה שיעבור מדינה,רחוב,בנין??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2010 17:06 לינק ישיר 

הטעות של הכופר שקנה בכלל טלפון ובפעם הבא יהיה יותר חכם,

אני לא מבין למה כל דיון צריך לגלוש בנושא חרדים רבונו של עולם השתגעתם לגמרי ??
אני מתוך רצון טוב להעזור לכופרים להצליח בחיים פתחתי את האשכול,
אני טוען שלכופר יש את הפוטנציאל הכי גבוה להצליח בחיים, כי הכל בידו,
זה גם הסיבה למה המדע הצליח מאז שהכפירה הגיע לעולם,
אז אנא כופר יקר במקום לבכות ולהיות צודק תהיה חכם ותשתמש עם הפוטנציאל שלך להצליח בחיים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2010 17:09 לינק ישיר 

בחיאת מקס
 כמה כופרים. כופרים באמת שמתבכינים אתה מכיר? מדנמרק מנורוגיה או צרפת. ואפילו מישראל.

האדם שלא חושב כמוך הוא כופר? האדם שלא מאמין במה שאתה מאמין הוא כופר? מה בעייניך כופר? והאם באמת ראיית הרבה כופרים בוכים סתם ומקטרים- כמו אלו שלא כופרים? 
במה בדיוק הכופר צריך לכפור שיזכה לתאר הנכסף כופר.

כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא, ועמך כולם צדיקים נצר מטעי מעשי ידי להתפאר

בברית המועצות הלך אדם ברחוב ואמר- ראש הממשלה אידיוט- מיד נאסר ולקח למשפט, אמר לו השופט אמרת כי ראש הממשלה אידיוט?
כן כבוד השופט, אבל לא אמרתי שזה ראש הממשלה שלנו.
אל תספר לי סיפורים צעק השופט- אמרת אידיוט רק לראש הממשלה שלנו יכולת להתכון.

והבן,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2010 17:14 לינק ישיר 

ירוחם
חח אהבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2010 17:18 לינק ישיר 

אבל הפעם השופט (ירוחם) באמת טעה, אני באמת באתי בטוב כואב לי שאנשים מבזבזים את חייהם לשטויות ולקנטורים,
ודווקא כלפי הכופרים טענתי נכונה, כי באמת הכל בידם, מילא מאמינים רוצים לתקן את העולם, אבל בשביל מה לכופר לנסות בכלל לתקן את העולם הרי הוא רציונל מטבעו, 

תוקן על ידי maxmen ב- 30/06/2010 17:39:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2010 19:03 לינק ישיר 

"האם רציונל יבכה אם לא זכה בלוטו "

אולי תפרט על מה בוכה אותו כופר שאתה מדבר עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הפרדוקס של הכופרים,
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext