בית פורומים עצור כאן חושבים

הפרדוקס של הכופרים,

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/6/2010 20:29 לינק ישיר 

מקסמן,

מה זה "כופר" לשיטתך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2010 21:43 לינק ישיר 

maxmen כתב:
הכופר הוא האחרון שיכול לבוא בטענות,
לא כלפי האלוקים כמובן,
ולא ...

...אבל ההבסורד הגדול ביותר כלפי הכופר זה אי הצלחה שלו בחיים, ובמיוחד אי אפשר להבין את הבכיינות שלו כנ"ל  
הרי הכופר אמור היה להצליח כי הכל בידו...

אבל הכופר ?? איפה ההיגיון הקר שלו, הרציונליות, למה הוא לא מצליח בחיים ומתבכיין כל חייו ?

תוקן על ידי maxmen ב- 30/06/2010 15:10:39

תודה לך!

במשך שנים אני נעצב אל לבי, כי ראיתי כופר מתערה כאזרח רענן, ולא ידעתי מדוע דרך רשעים צלחה.

כעת, נתת חרב בידי! כעת אני יודע מה יתרוני על הכופר;

לי מותר להתבכיין!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2010 21:48 לינק ישיר 

דווקא הכופרים אינם מתלוננים, ואלה שבנו את ישראל והעולם המערבי היו כולם כופרים.
בכל מדינה הם כפרו בדברים אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/6/2010 22:00 לינק ישיר 

אין כופרים.- יש הכופרים במה שאתה מאמין,
אבל הכופר הזה מאמין -באקלוגיה כמטרת חיים -בתנו לחיות לחיות, בליברליות -בסוציאליזם-  בכדורגל, מאמינים -בבודה, במוחמד- בישו-,במשיח החי- שמת, יש המאמינים באלוהים, שלא קיים- לדעתי הכופרת- כי אני מאמין באלוקים שהיא כפירה באלוהים שלם, יש מאמינים בכחם של אנשים, ויש המאמינים בחם של המתים, אבל אין כופרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2010 11:30 לינק ישיר 

הסיבה שהכופרים מנסים כל הזמן להוכיח את כפירתם,כי הם תמידבמצב של ספק אולי הם טועים,ולכן הם צרכים לשכנע את עצמם שהם לא מפספסים משהו אמיתי.
מכיון שאין שום ראיה נגד זה שיש אלוקים,הכופר מטיל ספק בהוכחות לאמונה וזה גרם לו לכפור,אבל הוכחה נגדית אין להם,כך שהם לא יוצאים אף פעם מידי הספק שמא הם טועים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2010 11:44 לינק ישיר 

סגסג
מעניין מאיפה אתה יודע מה הכופרים חושבים, האם היית פעם כופר? שאתה יודע. או כפי שהרמב"ם אומר אין אדם דן אלא מתוך הרהורי ליבו.

אישית אני בא במגע עם הרבה אנשים שמגדירים אותם - לא הם את עצמם- כאן,ככופרים, משום מה, לא נתקלתי בנסיונות ההוכחה  לחוסר אמנתם, הנושא   פילוסופית אפילו לא על סדר היום שלהם.
מה שאין כן ההתנהגות הבריונית חסרת הרסן של החרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2010 15:26 לינק ישיר 

ירוחם: אנא אתה יכול סוף סוף להירגע ?? מה קרה לך ? מי דיבר על חברך בכלל ?
שאלתי שאלה פשוטה, על כל הכופרים בעולם, לא שאלתי על יהודים מאמינים שהם לא חרדים וכו' (אפי' לא שאלתי על יהודים שאוהבים לאכול כל בוקר איזה חרדי נחמד לארוחת בוקר,)
שאלתי על כופר באלוקים ותורתו, כופר בכל דת שיש בעולם וכו'
ומאמין שאדם הוא פשוט חיה משוכללת ושכזה שאלתי כלפיו את שאלותי,
לדעתי יש לכופר פוטנציאל להצליח בחיים יותר מהמאמין, (לפחות כל זמן שיש הסתר פנים)
כי הכופר הוא יותר רציונלי והגיוני ובטבעו הוא אדם קר ברוחו ונשמתו, אין לו סיבה לכעוס כי אף אחד לא חייב לו כלום והוא לא חייב לאף אחד כלום,
לשיטתו חכמי הדת וממציאי הדת היו כופרים כמותו ולדעתו הם המציאו את הדת לטובת העם\החברה\המדינה שלהם כשיטה טובה לשרוד הרבה דורות, במילא בוודאי אין הוא כועס, אם כדאי לו השיטה אז ידבק בהם, ואם לא רוצה, הוא בוודאי לא יפריע למי שכן רוצה בשיטה, 

תוקן על ידי maxmen ב- 01/07/2010 15:41:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2010 15:44 לינק ישיר 

כפירה היא ביטוי לאחד שאינו מאמין בערכים שלי.
אין כופר "כללי".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2010 15:50 לינק ישיר 

מקס רוב העולם בעיקר  המערבי אתאיסטי- לא כופר-  לכפור אפשר במשהו שאתה חושב שהוא קיים.

והאמת שהם באמת מצליחים כלכלית יותר- ראה את עשירי העולם,  שהתעשרו בכוחות עצמם.לא תמצא בהם הרבה מאמינים.
 דברת כאן על רוח התרומות לחברה של החרדים, תרגע- אפשר ללמוד עוד הרבה מארגוני אגודות החסד של הכופרים.
אני לא חושב שהיה אדם חרדי שהוריש את כל רכושו בחייו- למוסדות צדקה וחסד, אצל הכופרים יש הרבה כאלה, ירושות במיליארדים רבים רבים.
מה שנכון נכון ליהודי  אסור לעשות את זה- כי הרי נאמר- המבזבז אל יבזבז יותר מחומש, אז מבחינה זו זה בסדר.

בענין מה שכתבת---שאוהבים לאכול כל בוקר איזה חרדי נחמד לארוחת בוקר,

אני לא מכיר כאלה! . אבל חרדים שרוצים  ושרים- שיתמו רשעים מן הארץ- אני מכיר.

יש טענה מוצדקת כנגד כלי התקשורת המשתלחים נגד החרדים,

אבל כל מי שקורא את יתד נאמן ושומע את דברי הבלע של כמה גדויילים וקטנים, על החילונים,

מיד יבין כי יד המשלתחים החרדים על העליונה, אין מה להשות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2010 16:13 לינק ישיר 

למה אתה חושב שהכופר אמור להצליח בחיים יותר מהמאמין.
יש דברים יותר חזקים מהאדם (ולא דווקה אלוקים).
 מה הקשר בין אמונה להתבכינות אדם לא מצליח לו אז הוא מתבכיין זו תכונה אנושית ויש אותה למאמין ולכופר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2010 21:04 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
   בענין מה שכתבת---שאוהבים לאכול כל בוקר איזה חרדי נחמד לארוחת בוקר,

אני לא מכיר כאלה! . אבל חרדים שרוצים  ושרים- שיתמו רשעים מן הארץ- אני מכיר.

ירוחם: עובדה שכאן בפורום האשכולות שנושא חרדי ובעיקר ביקורת לא בונה יש הרבה משתתפים וניקים שלא רואים אותם רק בנושאים אלה,
באשכולות של רדף היקר בפילוסופיה ומחקרים ועוד, בקושי משתתפים שם,

ועוד משהו שמעניין לשיטתך, שאלה שלא לומדים מוסר בחידר בבית ספר הם אנשים טובים, והחרדים שזה עיקר הלימוד הם הם הרשעים והגנבים ופסישטים וכו' איך בדיוק קורה כזה נס אני לא מצליח להבין,

אבל התחננתי כבר כמה פעמים שזה לא הנושא של האשכול, במילא חבל לגרור אשכול תמים שוב לנושא החרדים,

לאמשלום צענע וכולם: שאלתם מהי בעיני כופר, אז הנה,

כפור הוא זה שהגיע לבגרות ולומד את כל השיטות והדתות והפילוסופיות, ורואה דבר אחד, שהכל בולשיט,
הכל היא שיטות חיים ותיאוריות וכו'
הוא מחליט ללכת בדרך רנה דקארט להטיל ספק בהכל, ומקבל רק מה שיש בוודאי מדע וחוקי טבע ותפוסי התנהגות של האנושות העכשווית וכו'
לפי זה הוא מתחיל את חייו,
אין טעם לערבב רגש בעניין, להפך הרגש רק יפריע לתוכניות שלו,
כך יהיה בעניין לבחור מקצוע, וכך בלבחור אהבה להקים משפחה, וכך באיפה לגור ליד איזה חברה איזה מדינה וכו' וכו'

ברור שיכול להיכשל בבחירת מקצוע למשל, אבל הוא ידע מראש את הסיכוי לזה ולכן הוא ישאר קר ברוחו ונפשו וינסה מקצוע אחרת,

ברור שיכול להכשל בחירת אהבה, אבל שוב הוא יצא מזה מהר, וכך בכל עניין,

רצוני לטעון שכופר מודע למה שיש ואין לו ציפיות מעבר למה שיש ולכן הוא יותר הגיוני ורציונלי,
הוא לומד את החיים והאנושות בדרך אחרת, ולכן הצלחתו בידו, כי הוא לא תולה את צרכיו באחר הכל עושה לבד,
הוא יודע מה רצונו ולפי זה עשה דברים,
מה שאין כן מאמין שאין לו רצון עצמי, ולכן יכול להיכשל כי לא למד ולא יודע בכלל איך לעשות ולהגיע לרצונו של זה שדורש ממנו לעשות, 
לדוגמא: מאמין מתחתן להקים משפחה, ומתגלה לו שאהבתו עקרה מלדת, ואז מה הרצון האלוקים, כלומר אין לא בכלל רצון עצמי במילא יכול שלא יהיה לו לעולם ילדים, מה שאין כן כלפי הכופר יכול כמובן למצוא דרך כי הוא הולך לפי רצונו, ומה שהוא מחליט כך יהיה,

שכופר עומד מול מאמין, הוא ישפוט אותו כמו עובד מול מעביד כלומר כמו שלעובד ממש לא מעניין את מטרת המעביד ומעניין אותו רק את המשכורת, כך המאמין הוא העובד בשביל הכופר שהמציא את הדת שלו,
הרי הכופר מודע שזה שהמציא את הדת היה כופר, כי הרי לא דיבר עם אלוקים כי אין ח"ו,
אז למה הוא המציא את הדת הזה ?
מסקנתו של הכופר שלנו היא שההוא המציא למטרה מסוימת, בואו ללמוד זכות ונאמר שמטרתו היתה טובה, כלומר להקים חברה\עם\אנושות יותר טובה, 
עכשיו: מטבע הדת היא שאנשים לא יחשבו הרבה, כלומר איך עובדת השיטה של הדת ? כמו מעביד מול עובד כמו שעובד אצל המעביד לא חושב הרבה, ומחכה לסוף החודש לקבל את משכורתו, כך איש הדת עובד בלי לחשוב הרבה ומחכה לעולם הבא, הוא אומר רחמנא ליבא בעי' לא מעניין אותו הצלחות וכו'
אז כל הטענות של הכופר כלפי המאמין היא מהיסוד טפשית ולא הגיונית, 
כי אם יש טענה כלפי המאמין, חמור למה אתה לא חושב ? אז אין דת בכלל כי אם יחשוב הוא יגיע לאותו מסקנות כמו הכופר שלנו, 

שלא תבינו אותי לא נכון, אני כתבתי את כל זה אך ורק לפי שיטת הכופר, 
לפי הסתכלותו כלפי הדת, כל טענה היא הבסורדית,

אני כבר לא מדבר על זה שהוא חייב הכרת הטוב לממציאי הדתות, כי רוב האנושות מטבעה הם פנאטים, ואז אם כל האנושות היו אנשים לא מאמינים, היינו נשארים בתקופת האבן, (טוב להסביר את זה צריך להיות סופר בחסד, ואני כידוע לא כזה, אולי נזמין את הכופר עצמו שיסביר,)     

תוקן על ידי maxmen ב- 01/07/2010 21:09:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2010 23:12 לינק ישיר 

במחילה מכבודך כפותח האשכול בתחילה וגם בהמשך אתה הוא זה ברמיזה או בצורה ישירה, הבאת את הניגודים בין הכופר- לבין המאמין,
מי כאן המאמין ולא הכופר הסברת חזור והסבר, והכל מובן- הכל יודעים- כמו שהכל יודעים מי עומד מול המאמין- תשאל את המשתתפים,

החברים -ואני ביניהם- לא כולם אוהבים פילוסופיה, איני אוהב דברים שלא מובילים לשום מקום, רק למקום של מילים הגוררים אחריהם עוד מילים, לדעתי דבר טוב לא יוצא מעיסוק בפילוסופיה,   חטאתי בכך בעבר וב"ה נגמלתי.

ונחזור לדבריך שוב בעליונות החרדית כנגד הכופרים

עוד משהו שמעניין לשיטתך, שאלה שלא לומדים מוסר בחידר בבית ספר הם אנשים טובים, והחרדים שזה עיקר הלימוד הם הם הרשעים והגנבים ופסישטים וכו' איך בדיוק קורה כזה נס אני לא מצליח להבין,

אתה לא מצליח להבין כי בחינוך של הכופרים מחנכים לערכים ולמוסר? יש לי חדשות בשבילך- כן כן מחנכים למוסריות ליושר לאכפתיות לתת לחברה ולתמוך בחלש, לא לגנוב ולא לרמות, והכל מתוך יושרה פנימית שמטבעים באדם, ולא לשם פחד עונש מהרבי מההורים מהגהנום, ואני אומר לך מתוך ידיע והכרות עם האנשים האלה והנוער.

אני בעייניך כנראה גם סוג של כופר- עזבתי עיר דתית ועברתי למקום שגרים שם גם חילוניים רבים,
לתשומת לבך איני  מקיים פחות מצוות מאשר קיימתי ב ב"ב בשום צורה שהיא, אבל אומר לך באחראית מלאה כי בעייני ההנהגה החרדית- גדולייה ומטווי דרכה היום- הם הם הכופרים בתורת משה ובדת ישראל,  חוטאים ובעיקר מחטיאים.הרבה יותר מאלו שאת כיוונת אליהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2010 23:52 לינק ישיר 

ירוחם: אני לא מבין מה קרה לך, או שמישהו גנב את הניק האהוב ירוחם וכותב בשם ירוחם שאהוב על כולם כאן,
ירוחם שאני מכיר,
תלמיד חכם ענק שבענקים,
מאמין יותר מכל מאמין שאני מכיר בתבונה ובחכמה,
הוא מאמין בקללות מאמין בפשוטו של מקרא אפי' שזה לא נראה מציאותית,
מאמין שקיבלנו את הקבלה והזוהר מהשמים, (בדרך משונה, כתיבה כפייתית משהו שכחתי איך זה נקרה,)
מהיחידים כאן שכותבים חידושים אמיתיים בפרשת השבוע, ומחדש גדול בפשט הפסוק,

אני מודע שרוב עם ישראל 99% הם מאמינים ורחוק מלהיות כופרים,
בכדי להיות כופר צריך משהו אחר ממה שמלמדים בארץ הקדושה שלנו,
לא עובר יום שלא שומעים על ההנהגה שרים ומפקדים וכדומה שרצים אחרי באבאות ומיסטיקה וכו' וכו'

בעיני כופר הוא איש מלומד ורציני ורציונל, האם יש כאלה בארץ ??? אני איתך בעניין, שאין ולא יכול שיהיה,
(בסוגריים אני אומר שיש אבל לא תשמע מהם אף פעם, כי הם מסכימים איתי בעניין שזה פרדוקס ואבסורד, אז אייך תשמע מהם ??)

תוקן על ידי maxmen ב- 02/07/2010 00:01:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2010 05:22 לינק ישיר 

מה שמדהים
שכל הכופרים רוצים לאחוז במקל משני צדדיו
מצד אחד הם לא מאמינים באלוקי ישראל. בתורתו, וכל דבר שקשור ליהדות אינו אלא משל ואגדה.
מצד שני הם מתעקשים שהם יהודים ושעליהם לבלות את שנותיהם כאן בארצנו הקדושה, ולהמשיך להילחם למען החילון בבית וברחוב
למה לא ירד למדינות הגויים, ילך לארה"ב לצרפת לאן שירצה, יחיה כגוי גמור, ויניח למי שרוצה לחיות כיהודי בארץ היהודים, הרי בצרפת אין פרזיטים שיאכלו את לחמו, מסכן, מה יש לו עם יהדות? הוא נראה כגוי, אוכל כמו גוי, שובת כמו גוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2010 06:02 לינק ישיר 

למה שילכו לצרפת ? הם יהודים. מי החליט שיהודי זה מושג דתי בלבד ?

והתורה עצמה רואה ביהודים לאום, עובדה שכל יהודי חייב בתורה גם אם הוא חילוני עדיין הוא יהודי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הפרדוקס של הכופרים,
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.